Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.09.2021., 15:23   #1231
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,232
Jedno brzinsko... što uzeti ako treba 100 GB na lokaciji? Kvaka je da mi ne treba brzina, već GB pa bi i neki manji paket koji poslije ima limit na brzinu prošao. Dakle recimo 2 mbit/s je dosta, samo što će prometa biti 0-24 i tu se onda nakupi gigabajta.

Prepaid, pretplata? Svejedno mi... samo da je bez ugovorne obveze... i da ne treba slati SMS nakon svakih 10GB ili sl.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2021., 15:58   #1232
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,196
homebox?
ps jes ti to kupio sxt?

inače svi ti paketi koštaju slično i nude slično, jedino možda homebox odskače zbog noćnog flat-a i bivši flatbox zbog 1TB.

kroz nekakva produljenja ugovora se homebox (klasičan stari homebox sa 100+100gb) mogao dobiti za 119kn , sada neznam kako to ide.

internet posvuda je po ljeti bio na 100gb ali to je privremena akcija, mada možeš dokupiti promet i to te ispadne jeftinije od ostalih ugovora ako ti je 100GB dovoljno.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2021., 16:41   #1233
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,232
hahaha da. pa sta nisi tu stavio oglas nego na njusku.... a dobro...

uglavnom, da... a ne treba mi nocni flat... kao sto rekoh 70-100 gb je fiksno koliko ce se potrositi...

edit: znaci internet posvuda od t-coma za 49 kn 60gb + paket 20 gb za 40 kn,... znaci 89 kn za 80 gb... na knap ali valjda dovoljno...

Zadnje izmijenjeno od: dakky. 12.09.2021. u 17:02.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2021., 17:02   #1234
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,390
Internet posvuda (60GB/50kn) i aktiviraj automatsku reaktivirajucu opciju +20GB prometa kada ispucas inicijalni paket. Opcija se samostalno aktivira samo kad potrosis sav promet (nema slanja poruka) i moze se aktivirati vise puta u mjesecu (taman dvaput za 100GB ukupno). Placas je samo ako si je koristio taj mjesec. Ne znam tocno koliko dodje, mislim da je 25kn po aktivaciji. Blazena tmobile stranica, vise skriva nego sto pokazuje -.-
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2021., 19:35   #1235
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
Evo uspio nabaviti A1 Savršenu tarifu. Mapirao još i HT i A1 na HT se pojavio još jedan toranj sa 1Gbps znači ima ih 2 dok A1 ima samo jedan toranj u Vž eNB ID 1047. Nakon mapiranaj na karti se pojavio jedan B20(eNB ID 21047)5G ENDC samostalni toranj ali na istoj lokaciji kao 1047 kao da su još dodali jednu frekvenciju. Kad u 4G routeru zadam B28(700Mhz) spoji se i piše eNB ID 1047.Cellmaper očita normalni B20 spojio se na B20-21047(novi) ili B20-1047. Malo čudni su ti putevi 5G. E sad još Telemah sva sreća što imaju par 5G tarifa.

Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2021., 20:27   #1236
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 908
Sve je jos to u razvoju al bar se nesto dogada. Glupo mi sto nema neke ozanke na cellmaperu na tornju da pise nps dss i frekvencije. Bar bi znao odmah. Ovak moram klikat po njima.
axo je online   Reply With Quote
Staro 13.09.2021., 11:23   #1237
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,819
Pivnica medo na vukovarskoj

Sent from my GM1917 using Tapatalk
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2021., 22:21   #1238
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
Osijek prvi 4G 5CA toranj od A1 na cellmapper karti. Svaka čast mapirali ste ga Još samo testirati brzinu.... To je taj famozni B28 koji se meni na routeru pojavljuje ali cellmapper ga ne očita.....

Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2021., 14:20   #1239
clam
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Krapina
Postovi: 8
O wow, da li je onda za očekivati B28 i u ostalim dijelovima HR? Mislim da moj Netgear M2 podržava taj band tak da mi uleti još i 5CA, uopće se nebi zamarao sa 5G idućih godinu dana haha.
clam je online   Reply With Quote
Staro 14.09.2021., 17:28   #1240
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 908
Citiraj:
Autor clam Pregled postova
O wow, da li je onda za očekivati B28 i u ostalim dijelovima HR? Mislim da moj Netgear M2 podržava taj band tak da mi uleti još i 5CA, uopće se nebi zamarao sa 5G idućih godinu dana haha.
To je pitanje od miljun dolara
To zna sam telekom.
axo je online   Reply With Quote
Staro 14.09.2021., 17:36   #1241
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,196
kod nas danas popodne nešto montiravali, 2 dizalice na tornju na kojem svi operateri već imaju sve bandove, pa mi se nekako ne čini da su dirali 4g...

obzirom da nemam 5ŽE telefon onda bmk
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2021., 19:39   #1242
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
Citiraj:
Autor clam Pregled postova
O wow, da li je onda za očekivati B28 i u ostalim dijelovima HR? Mislim da moj Netgear M2 podržava taj band tak da mi uleti još i 5CA, uopće se nebi zamarao sa 5G idućih godinu dana haha.
Mapirati sa cellmapperom da se otkriju tornjevi sa 5CA ima još jedan u ZG eNB ID 36 i VT eNB ID 3096, Dodaju B28 i na tornjeve sa postojećim 3CA. Krenuli su a sad kojom će brzinom to ići i gdje će staviti ko zna. I B818 bi došao do punog izražaja kod A1 5CA. A budu to do nove godine valjda proširili kapacitete pošto reklamiraju 1Gbps (GIGA BITNO) nema veze što je na 4G frekvencijama......

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 14.09.2021. u 20:20.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2021., 15:39   #1243
Rocky_Dennis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Evo, i ja sam danas dobio iz A1 5G mobitel(Xiaomi Mi 11 Lite 5G).Nadam se da ću ga staviti u pogon za dan, dva i krećem sa mapiranjem. A kako vozim kombi dostavu po cijeloj Hrvatskoj skoro svaki dan i Zagrebu, mislim da ću pripomoći.
Rocky_Dennis je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2021., 15:43   #1244
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,196
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Dodaju B28 i na tornjeve sa postojećim 3CA. I B818 bi došao do punog izražaja kod A1 5CA.
zar b818 se može spojiti na 5G band? podržava B28 ali samo 4G, ne i 5G.
ili propuštam nešto?

mogu li uopće vidjeti da li je i moj repetitor dobio b28 nekako iz sučelja od b818?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2021., 17:08   #1245
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
zar b818 se može spojiti na 5G band? podržava B28 ali samo 4G, ne i 5G.
ili propuštam nešto?

mogu li uopće vidjeti da li je i moj repetitor dobio b28 nekako iz sučelja od b818?
Ako si pratio dosad što sam pisao ali ponovit ću B28(700Mhz) je 4G frekvencija s pristupom 5G DDS(DSS) ili bez pristupa 5G DDS ,a n28(700Mhz) je prava 5G frekvencija i ona kada se pojavi pisat će toranj sa n28. Tako da B818 ima 5CA na 4G B1+B3+B7+B20+B28.

Evo razlika između n28 i B28 kako se vidi na cellmapper karti. Naravno ovaj n28 nije u HR nego u DE

Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2021., 19:48   #1246
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 388
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Ako si pratio dosad što sam pisao ali ponovit ću B28(700Mhz) je 4G frekvencija s pristupom 5G DDS(DSS) ili bez pristupa 5G DDS ,a n28(700Mhz) je prava 5G frekvencija i ona kada se pojavi pisat će toranj sa n28. Tako da B818 ima 5CA na 4G B1+B3+B7+B20+B28.

Evo razlika između n28 i B28 kako se vidi na cellmapper karti. Naravno ovaj n28 nije u HR nego u DE

Si ti zicer da B818 ima 5CA sa tim bandovima?
Evo čitam PDF manual njegov i ne piše nigdje ta agregacija...
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2021., 20:01   #1247
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
the chosen one
Pa evo baš pogledao i u pravu si . samo 4Ca sa B28 i tada je bez B20. Ima 5CA ali nemamo još te frekvencije.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2021., 21:29   #1248
Avan7garde
Registered User
Moj komp
 
Avan7garde's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 99
evo ja i axxo isli djir pulom, centar i ovaj dio di mi zivimo, oko nas oko 100mbps u prosjeku centar ide preko 700.

na nekim tornjevima se pojavljuje unknown nr-nsa kao na slici, jel moguce da je to 5G al jos nije ukljucen, dodjeljena celija ili sta vec.

cellmapper je bio ukljucen cijelo vrijeme.





testirao sada sa ruterom iz auta, al sa s9+ brzina oko 220 svaki put ping 10-12, moram viditi sa wifi6 da li ce biti brze.

Zadnje izmijenjeno od: Avan7garde. 16.09.2021. u 06:58.
Avan7garde je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2021., 10:13   #1249
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
Pojavljuje ti se i UNKNOWN LTE to očitava ćelije drugog operatera. Imaš za isključiti u postavkama da ti se ne prikazuju nepoznate ćelije. Evo i u Vž juče odmapirao da nađem taj B28 i to na način da sam u mobu zadao da preferira 4G tako da je cellmapper očitava 4G i pojavile su se još dvije frekvencije B7 i B28 i sad sveukupno ih ima 5 na jednom tornju. Testirat ću B818-263 na tom tornju u njegovoj blizini pa javim rezultate.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2021., 12:06   #1250
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 908
Ocitava nr nsa unknown na htu, stavim a1 karticu i naravno 5g nema. To mozda znaci da je tu al nije aktivno?
Trebam probat a1 mapirat.
Zakazao je izgleda cellmaper sinoc jer ne vidim tornjeve da su azurirani sa jucerasnjim datumom. Jos sam stisnuo manual upload i pisao je success.

Zadnje izmijenjeno od: axo. 16.09.2021. u 12:17.
axo je online   Reply With Quote
Staro 16.09.2021., 13:34   #1251
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
To znači da postoji ali kao što sam rekao od drugog operatera i slika koju si poslao pokazuje skroz dolje i unknown 4G LTE znači od drugog operatera. Inače ili je uključeno ili nije nema uključeno a da nije pušteno u pogon. Što se tiče UL podataka pojavit će se ovisi koliko podataka pošalješ i kakva je gužva na serveru meni ovih par dana treba min 24h da se vide promjene mojeg UL. Tako da će se pojaviti nemaš brige.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2021., 15:11   #1252
Rocky_Dennis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
I meni su se pojavljivale nepoznate ćelije,pa sam uspio to riješiti. Potrebno je u opcijama "Sakrij nepoznate ćelije" i "Show cells with frequency data only" staviti kvačicu.
Rocky_Dennis je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2021., 17:24   #1253
Avan7garde
Registered User
Moj komp
 
Avan7garde's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 99
evo skripta za lte h monitor 4.6 verziju da ne morate slati poruke za brzinu kada potrosite paket, za sada radi.



LTEHMonitor -cli -command="SendSms:13909:brzina",Exit


Avan7garde je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2021., 21:23   #1254
Rocky_Dennis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Kod Plodina u Zapruđu

Rocky_Dennis je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2021., 19:26   #1255
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
Evo testirao B818-263 na 5CA A1 tornju. Ukratko ne radi ni jedna frekvencija CA sa B28. Tako je na tornju kod mene znači klasika 4CA na tornju sa 5CA. Još nitko nije mapirao Telemach 5G tornjeve speed testova ima.

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 21.09.2021. u 19:50.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2021., 21:19   #1256
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 388
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Evo testirao B818-263 na 5CA A1 tornju. Ukratko ne radi ni jedna frekvencija CA sa B28. Tako je na tornju kod mene znači klasika 4CA na tornju sa 5CA. Još nitko nije mapirao Telemach 5G tornjeve speed testova ima.
Ha čuj, možda ekipa snimi samo ne kuže da treba napraviti i upload podataka o ćelijama/tornjevima
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2021., 22:31   #1257
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 800
Evo za sve one koji bi htjeli, a ne znaju kako evo uputa za cellmapper app

https://www.cellmapper.net/First_Time_Startup
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2021., 20:47   #1258
BigMac
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: -
Postovi: 139
Ne znam gdje pitat pa budem tu. Može preporuka uređaja za Tcomov Internet posvuda 60 gb? Uzeo sam ga za potrebe fakulteta, znači neće se koristit za ništa specijalno, još mi samo treba preporuka 4g routera...
BigMac je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2021., 21:41   #1259
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 908
Huawei b535, povoljan i dobar.
axo je online   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na