Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.04.2022., 22:09   #3361
fishkal
Premium
Moj komp
 
fishkal's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,107
Hvala na odgovorima. Mislim da za start mi je sasvim dovoljno Gigabitna konekcija. Malo samo danas proučavao opcije Synology drive-a, to mi se čini ok opcija za zamjenu ovog 2TB Google drivea. Qnap ima sličnu opciju? Netko probao?
__________________
Gledam, čitam, kad ne znam pitam!
fishkal je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2022., 10:00   #3362
Zero Cool ZG
Premium
 
Datum registracije: Aug 2021
Lokacija: ZG
Postovi: 90
Kao sto ste i preporucili prije cca mjesec dana sam kupio synology ds220+. Konacno sve poslozio i podignuo vpn server za pristup iz vana.

E sad imam pitanje vezano uz UPS. Nisam siguran da li mi je potreban? Primijetio sam da nakon sto istekam synology adapter iz struje on svijetli jos cca 5-10 minuta. Da li je to neka zastita po power cut-a, zamjena za UPS u slucaju nestanka struje?

Ako mi je UPS potreban, sto mi je bitno gledati?
U tom bi slucaju na UPS spojio nvr, 4 ip kamere i nas.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zero Cool ZG je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2022., 10:06   #3363
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,214
Citiraj:
Autor Zero Cool ZG Pregled postova
Kao sto ste i preporucili prije cca mjesec dana sam kupio synology ds220+. Konacno sve poslozio i podignuo vpn server za pristup iz vana.

E sad imam pitanje vezano uz UPS. Nisam siguran da li mi je potreban? Primijetio sam da nakon sto istekam synology adapter iz struje on svijetli jos cca 5-10 minuta. Da li je to neka zastita po power cut-a, zamjena za UPS u slucaju nestanka struje?
Nije, to je samo kondenzator kojem treb vremena da se potpuno izsprazni ali kad je nas upaljen to traje 1-2 sec i gotovo .

Citiraj:
Autor Zero Cool ZG Pregled postova
Ako mi je UPS potreban, sto mi je bitno gledati?
U tom bi slucaju na UPS spojio nvr, 4 ip kamere i nas.
Samo ti znas jel ti potreban UPS .
Sto se tice kapaciteta, zbroji koliko W ti trosi to sto zelis spojit i onda gledaj da je UPS barem 30% jaci od maximalne potrosnje da bi ti to dalo nekih 5-10 minuta autonomije ili jaci UPS ako zelis vise autonomije..
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2022., 10:13   #3364
Zero Cool ZG
Premium
 
Datum registracije: Aug 2021
Lokacija: ZG
Postovi: 90
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nije, to je samo kondenzator kojem treb vremena da se potpuno izsprazni ali kad je nas upaljen to traje 1-2 sec i gotovo .
Pretpostavio sam, bilo je predobro da bi bilo istinito 😀

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Samo ti znas jel ti potreban UPS .
Sto se tice kapaciteta, zbroji koliko W ti trosi to sto zelis spojit i onda gledaj da je UPS barem 30% jaci od maximalne potrosnje da bi ti to dalo nekih 5-10 minuta autonomije ili jaci UPS ako zelis vise autonomije..
E to mi je trebalo, nisam bio ziher koliko jaci UPS moram uzeti. Bitno mi je samo da se sigurno ugasi, zajedno s nvr-om.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zero Cool ZG je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2022., 10:52   #3365
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,926
Komotno spoji na UPS i svu mrezu (ruter, switch...) i neka ti mreza bude dostupna kada nestane struje. Dodat ces gore 15ak W, a imat ces mogucnost pristupiti mrezi izvana. Za sve to ti je dosta i previse 200tinjak W. Nema bas tako malih UPS-ova pa ces, jasno, uzeti jaci

Na kraju ces, kao i ja, na UPS pospajati multimediju i PC, pa ce ti runtime i dalje biti 30+ min. A onda slozis automatizam da NAS gasi PC, itd itd.

Vjerojatno sam spominjao u UPS temi da mi je Cyberpower VP1000ELCD na kraju totalno krepao kada je otisao stigao u servis na reklamaciju. Nije mu bilo sudjeno. Meni zna cesto iskociti limitator kad se zena zaigra s potrosacima pa mi se iskreno i ne da zaj s tim, ipak je to NAS, a tamo mi je sve.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2022., 13:28   #3366
Zero Cool ZG
Premium
 
Datum registracije: Aug 2021
Lokacija: ZG
Postovi: 90
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Komotno spoji na UPS i svu mrezu (ruter, switch...) i neka ti mreza bude dostupna kada nestane struje. Dodat ces gore 15ak W, a imat ces mogucnost pristupiti mrezi izvana. Za sve to ti je dosta i previse 200tinjak W. Nema bas tako malih UPS-ova pa ces, jasno, uzeti jaci

Na kraju ces, kao i ja, na UPS pospajati multimediju i PC, pa ce ti runtime i dalje biti 30+ min. A onda slozis automatizam da NAS gasi PC, itd itd.

Vjerojatno sam spominjao u UPS temi da mi je Cyberpower VP1000ELCD na kraju totalno krepao kada je otisao stigao u servis na reklamaciju. Nije mu bilo sudjeno. Meni zna cesto iskociti limitator kad se zena zaigra s potrosacima pa mi se iskreno i ne da zaj s tim, ipak je to NAS, a tamo mi je sve.

Razmisljao sam o tome, ali mi je ISP router na drugoj etazi, teoretski bi ga mogao povuci u podrum gdje je ostatak opreme, ali tada opet preostaje problem mog routera na kojem je kompletna kongiguracija. Posto imam trofaznu struju i dosta snage, nemam problem sa potrosacima, vise me strah da ja ne zaboravim na NAS i ne spustim sklopku 😀


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zero Cool ZG je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2022., 20:13   #3367
fishkal
Premium
Moj komp
 
fishkal's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,107
Što mislite o problemima koje je QNAP imao nedavno sa ransomware napadima? Jer baš bitan dio mog planiranog korištenja NAS-a je kroz neki oblik public drivea koji bi šerao sa kolegama. S obzirom da su svi napadi baš koristili uređaje koji imaju neki oblik otvorenosti putem clud rješenja mislim da je to za moj uscase diskvalifikacija za QNAP?
__________________
Gledam, čitam, kad ne znam pitam!
fishkal je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2022., 20:43   #3368
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,214
Da, kupi Synology, njih (jos) nisu razbucali .
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2022., 20:47   #3369
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
Ako toga nema puno onda koristite neki cloud / gdrive ili sl. zajedno, svakako sa nekim tipom autorizacije.
Za private drži na svom nas - u.
Jasno da prilikom baratanja sa tim servisom trebate biti pažljivi da ne pokupite / dignete neko smetje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2022., 13:03   #3370
Zero Cool ZG
Premium
 
Datum registracije: Aug 2021
Lokacija: ZG
Postovi: 90
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Što mislite o problemima koje je QNAP imao nedavno sa ransomware napadima? Jer baš bitan dio mog planiranog korištenja NAS-a je kroz neki oblik public drivea koji bi šerao sa kolegama. S obzirom da su svi napadi baš koristili uređaje koji imaju neki oblik otvorenosti putem clud rješenja mislim da je to za moj uscase diskvalifikacija za QNAP?

Mozes to zaobici tako da dignes vpn server.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Zero Cool ZG. 28.04.2022. u 20:13.
Zero Cool ZG je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2022., 20:54   #3371
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,240
Ekipa jel ima netko iskustva sa krepanim napajanjima (adapter).

Meni je na mom 918+ nakon 3 god krepao i novi košta 500+ kn.

Ima li nekih drugih ok opcija sa nekim zamjenskim, ak da di ih uopće ima?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 02.05.2022., 21:11   #3372
Roy
15/JG52
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 569
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ekipa jel ima netko iskustva sa krepanim napajanjima (adapter).

Meni je na mom 918+ nakon 3 god krepao i novi košta 500+ kn.

Ima li nekih drugih ok opcija sa nekim zamjenskim, ak da di ih uopće ima?
Vidi što piše na adapteru, guglo kaže 12v 8,33A. Ako ima odgovarajući priključak (4 pin) svaki koji zadovoljava te uvjete (ako je jači u amperima može i to). Sad možda bude malo i smiješno ali ja sam jučer na Hreljani za druge potrebe kupio 12V/8A za 25kn. Ispravan.
Roy je online   Reply With Quote
Staro 02.05.2022., 21:46   #3373
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
Definitivno se može za bitno manje nofčića nabaviti alternativno rješenje, a možda i kvalitetnije.

EDIT:
Isto origigi napajanje koriste 916+, 918+, 920+,
na linkovima ispod se vide oznaka (EA11011D-120), 100W, izlaz je 12V 8,33A,
a imaš i noviju verziju šta ide uz 920+ gdje se vidi pinout na DIN 4 pin,
https://www.techpowerup.com/review/s...918plus/3.html
https://community.synology.com/enu/forum/1/post/148997
https://community.synology.com/image...7824_EYjeE.jpg

Sam si zaključio da je originalni bahato preskup > https://www.amazon.de/-/en/Synology-...dp/B01KNYJ3JG/

ako baš hoćeš "gotovo" i cigla na žici kao origigi, ima samo treba pronaći,
primjer > https://www.acadaptorsrus.co.uk/uk-r...n-ds409-ds409/
Amazon PL zamjenski > https://www.amazon.pl/Taifu-4-pinowa...dp/B07TYX16H9/

ja bi radije išao sa DIY varijantom a da je kvalitetnije od origigi, npr. ovako nešto:
https://www.anodas.lt/en/power-suppl...-12v-8-5a-100w
https://www.anodas.lt/en/power-suppl...d-12v-10a-120w
evo i lokalno:
https://www.chipoteka.hr/elektronika...-12-6040001065
https://www.chipoteka.hr/elektronika...-12-6040001068
obavezno potenciometrom naštimaš izlaz na 12 - 12.1 V
+
iskoristiš kabel sa konektorom od crknutog psu, zato sam gore napominjao pinout na konektoru.

EDIT2: Evo potvrde za tip konektora > https://www.audiophonics.fr/en/din-p...t-p-12954.html
DIN 4-pin

That's it

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.05.2022. u 00:49.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2022., 08:20   #3374
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,240
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Nisam sve podatke stavio al pogodili ste.
100W 12V 8.33A 4pinski.

Tnx bacim oko na alternativu.
Gledao sam po netu i jako puno ljudi sa tim modelom govore da im je krepao adapter, pa je i to jedan od razloga zasto bi htio izbjec original, dat nekoliko stotica za potencijalno ponovo par godina…
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 03.05.2022., 09:57   #3375
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
Ima puno po netu da je taj origigi čajniz za kua...

Mi smo napravili domaći rad, sad je na tebi da finaliziraš 😀

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.05.2022. u 10:17.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2022., 11:36   #3376
Roy
15/JG52
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 569
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Nisam sve podatke stavio al pogodili ste.
100W 12V 8.33A 4pinski…
Nismo ništa pogađali, guglali smo. Nema 10 različitih vrijednosti i konektora za taj synology
Roy je online   Reply With Quote
Staro 03.05.2022., 18:13   #3377
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
@buljo
Ako želiš "profi look" a i da napraviš zaštitu kako nebi netko gurao prstiće gdje im nije mjesto

Uzmeš gore navedeni MW-LSR-100-12,
evo mu specs > https://www.meanwell-web.com/content...S-100-spec.pdf
+
ako imaš gdje napraviti 3D pvc print onda napraviš kutiju / poklopac:
https://www.yeggi.com/q/meanwell+lrs+100/
par slučajnih odabira:
https://www.thingiverse.com/thing:3625751
https://www.thingiverse.com/thing:4634602
https://www.thingiverse.com/thing:5176260

kako vidiš ima xy varijanti jer su ljudi već dolazili do iste ideje / potrebe a ti sad odaberi, prilagodi po želji,
da ti bude lakše cijela MW-LRS-100-xx ima iste dimenzije.

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2022., 10:47   #3378
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 1,858
Ima li netko info kako nadograditi s zadnje DSM 6.2.4 verzije na DSM 7.1? Da li trebam ići na 7.0 pa onda 7.1 ili mogu direktno?

Dosta sam sačekao da se popeglaju bugovi, preskočio cijelu 7.0 inačicu, mislim da je sada vrijeme da se nadogradi stari 216+.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2022., 10:52   #3379
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
Ne znam konkretnu situaciju ali svakako provjeri prije upgrade da ga "ne udavi" noviji DSM ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2022., 11:00   #3380
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 502
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ima li netko info kako nadograditi s zadnje DSM 6.2.4 verzije na DSM 7.1? Da li trebam ići na 7.0 pa onda 7.1 ili mogu direktno?

Dosta sam sačekao da se popeglaju bugovi, preskočio cijelu 7.0 inačicu, mislim da je sada vrijeme da se nadogradi stari 216+.
https://www.synology.com/en-global/s...ion=7.0#system

moraš prvo nadograditi na 7.0.1 pa tek onda na 7.1
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2022., 11:55   #3381
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 1,858
Super, zahvaljujem.

Ima li netko iskustva s 7.1 na ovim starijim NAS uređajima, da li je brži/sporiji itd?
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2022., 11:58   #3382
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,214
Ja imam 7.1.x na DS 415+ nisam primjetio nikakve problem ili da radi sporije od 6.2.x
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 10:23   #3383
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 1,858
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ja imam 7.1.x na DS 415+ nisam primjetio nikakve problem ili da radi sporije od 6.2.x
Zahvaljujem. Napravio nadogradnju na 7.0 bez većih problema.
Samo je PLEX malo naporan bio, ali nakon što sam obrisao PLEX share i instalaciju, te instalirao direktno s PLEX stranice, sve proradilo.

Kada gledam korištenje resursa, čini mi se malo jači na CPU opterećenju, tj. ima spikove, a nešto slabiji na korištenju memorije.

Ne dozvoljava mi nadogradnju na 7.1, tj. ne nudi automatski iako je vidljiva na release notes od 4.5.22. Valjda testiraju na dijelu dok ne puste svima.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 10:24   #3384
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,214
Downloadaj sam pa instlairaj manualno 7.1.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 10:29   #3385
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 1,858
Znam ali ne žuri mi se. Ti dobro istestiraj, da ja mogu bezbolno instalirati automatski za koji tjedan.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 10:30   #3386
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,926
Vjerojatno ga pustaju na kapaljku van... Ja se sav spremio, updejtao 7.0.1, ali eto za moj 220+ jos uvijek nista. Na kraju sam i zaboravio na to, rekoh neka dodje kad dodje, necu ga siliti.

Manualno bi to, naravno, islo.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 10:36   #3387
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 4,214
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Znam ali ne žuri mi se. Ti dobro istestiraj, da ja mogu bezbolno instalirati automatski za koji tjedan.
Kod mene je to offlien backup NAS koji palim jednom mjesecno i kopiram backup tako da cu tesko vidit neke zesce probleme u radu . Na glavnom (DS1817+) sam jos na 6.2x i kad vidim kolko ljudi se zali da im je nakon 7.x updetova NAS poceo javljati da su diskovi degraded ili nisu kompatibilni sve mi se cini da necu skoro njega prebacit na 7.x. Diskovi su naravno u redu svima ali je Synology poceo gadno kokosarit pa softverski lock primjenjivati i na SOHO uredjaje (do sa dje to bilo smao na RS seriju i neke novije 2022 DS modele) koji nemaju Synology diskove unutra. Odjednom WD Red i Seagate Ironwolf postali "nekompatibilni", je mos mislit...

Nadam se da ce im se to snazno obiti o glavu na slijedecem godisnjem izvjescu pa da prestanu sa tim sranjem u pokusaju da prodaju rebrandirane Toshibe pod Synology imenom ali za DUPLU cjenu (Synology HAT5300 16TB kosta 6000kn dok Seagate Exos X18 (18TB) kosta 3000kn), plus sto su diskovi vecinom nedostupni ili treba cekati 20-30 dana za dobavu pa nedja boze da jedan stvarno crkne nemas ga s cim zamjenit na brzinu.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*RTX 3060 12GB
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 2*RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 22:32   #3388
fishkal
Premium
Moj komp
 
fishkal's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,107
Ja na kraju odlučio uzeti Synology DS720+, naletio na odličan deal na Amazonu i čekam da uređaj dođe kroz koji dan.

Vezano za verziju softwarea, koliko sam gledao na 7.1 verziji su poprilično zaključali korištenje non-official 3rd party stvari, prvenstveno RAM. Recimo imam keks od 16 GB Crucial RAM-a koji su mnogi uspješno koristili na 7.0 varijanti, sad imaju problema na 7.1. Isto vrijedi za listu podržanih HDD i SSD za cache.
__________________
Gledam, čitam, kad ne znam pitam!
fishkal je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2022., 05:55   #3389
Kruno M
Premium
Moj komp
 
Kruno M's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: VKCI
Postovi: 1,041
Ja sam pustio manual update 7.1 na 218+. Sve prošlo brzo i bez problema. Crucial ram je unutra, 4gb pločica.

Nisam primjetio niti bolji niti gori rad . Par stvari se vrti u dockeru, photos, drive, mail, vpn... Sve šljaka
__________________
Pošteni trgovci: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2022., 11:57   #3390
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 2,145
Ljudovi imam problem ...

Nešto sam stisnuo u NAS-u (synology DS218) i više mi na telki ne vidi folder u koji sam skinuo filmiće .... watever skinuto ...

Drugi direktorij mi vidi normalno, ali u njega ne želi prebaciti skinute torrente ...

Ako iskopiram sa jednoga u drugoga, onda je video vidljiv, i torrent na seedu (znači filek u oba direktorija) ...

Gledao po pravima u synu, i po tome su sve ista za oba direktorija ...

Kaj sam napravil,i kako to vratiti, ako je netko imao takva iskustva ...

Hvala
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na