|
![]() |
#29431 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Moraš nam reć kolko si visok, jesi krakat i koju bi na kraju cifru da za bajk (samo bajk).
![]() |
#29432 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
189cm 85kg ono, rekao bih normalne građe za tu visinu/težinu. samo za bajk do nekih 2500 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#29433 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Što se tiče robe, najjeftinije ti je gledat ove akcije po Lidlu i sl. Ja sam baš nedavno uzea gornji dio sa dugim rukavima za 50kn, prije cca 6-12mj 3/4 gaće i kratke gaće po cca 60-70kn/kom, 2x korištenu XC kacigu za 80kn. ![]() Bitne stvari su na bicikli, ova roba i đinđe su sve više-manje iste.
![]() |
#29434 | |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#29435 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Po toj cijeni tesko da ce ih vise biti, mislim da sam ja uzeo zadnje ili predzadnje XXL, ne sjecam se vise ![]() A sto se tice bicikla za dva i pol soma kunkasa, pametno ti je imati u carapi dodatni 500kn ako ce se trebati malo protegnuti. Za tri - tri i pol soma kunica da se naci stvarno pristojnih MTBova, samo treba dezurati na oglasniku dok se ne pojavi trazena velicina bajka - a u tome i je pravi problem, velicina. Odokativnobi ti trebala L velicina HTT otprilike 62cm, a takvih bas i nema previse u ponudi, svi prodaju malecne biciklice, kao da smo u Italiji a ne Hrvatskoj. ...a u zadnje vrijeme je popularno kupiti premali bajk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29436 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
62cm TT bi vec mogao u XL kategoriju ulaziti ![]() Al da, za 3.5k kuna ti se moze pravi biser potrefiti. Makar nije lako potegnuti jos extra 1000kn. Za 2500 bi se trebao moci nac full deore bic sa 32mm debelom vilicom i nekom entry hidraulikom
![]() |
#29437 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Dugi TT je u modi, i sad svi proizvođači ga guraju na novim bajkovima. Tako da je 62 HTT čisti L. I mislim da će mu puno više značit bolje kočnice nego vilica sa 32mm nogama. Tak i onak je to sve marketing i dam se kladit da bi 1 od 100 ljudi skužio razliku između 30 i 32 nogu. Ili 32 i 36, svejedno.
![]() |
#29439 |
Suit up!
|
Da ne spominješ koliko 36mm ima veći statički otpor od 32ice. Za 2.5k prijatelj uzeo Nakamuru Summit sa lx/deore/dart3/shimano hidraulika, bila u Inter sporta na sniženju, model valjda 2-3g star.
![]() |
#29440 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#29443 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Bome tu ima razlike. A nema srece u tom cjenovnom rangu s nekim boljim kocnicama. Neki krnji juicy/shimano 4xx ili tektro auriga Jel ti to nama pricas o otporu zraka na nogama vilice? ![]()
![]() |
![]() |
#29444 |
Avocado
|
Ti si stvarno biser Mar ![]() Staviš red rum na spužvice ispod prašnika i taj tvoj "statički otpor" je ~nula. Nadam se da trollaš. Ne da mi se niti objašnjavati, računaj sam, koefcijent trenja čelika i polistirena je ~0.35, uzmi brtvu da je deset puta veće trenje i pomnoži s površinom koju brtva dodiruje na stanchionu. Onda probaj naći koeficijent trenja za enduro prašnike + red rum + kashima coating pa se opet javi sa svojim pametnim statičkim izljevima ![]()
![]() |
#29445 |
Suit up!
|
Ali trenje je manje kako god okreneš ![]() Kashima coating ljudi kupuju na veliko, a realno je upitno korisno tj nije, ali glavno da se ima. ![]() Kao što je 36mm neprimjetno krući i to uopće nije relevantno, ali ljudi opet puše marketing ![]()
![]() |
#29446 |
Avocado
|
Zbog istog razloga koji si naveo, opseg tj. indirektno površina dodirivanja se automatski prenosi na bushinge u vilici. Jasno je da se na većoj površini bushinzi manje troše, osim povećane lateralne čvrstoće. Dakle, sa vilicom koja ima 32 noge možeš imati i 200 hoda ali će takva vilica zbog fleksanja i manje površine jako brzo spaliti bushinge. Jesi li ikada hvalio nešto što ti nemaš trenutno u posjedu? ![]()
![]() |
#29447 |
Suit up!
|
Mislim da bi zakonski tribalo zabranit išta ispod 40mm/200mm hoda jer je sve drugo nedovoljno čvrsto i dobro ![]() Ja bi uzea 30mm da ima u tom formatu, još lakše i agilnije. Ljudi voze brutalne staze sa HT XC i 28/80mm, a ode se neka ekipa bez 160/36mm boji skrenit sa ceste na makadam ![]() Naravno, ko voli nek izvoli ![]()
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 06.01.2013. u 20:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29449 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kao da ja kažem, pa ljudi žive i bez vode i struje, a ti se bojiš bez mobitela iz kuće izvuć, bez tv-a i interneta u kući bit. Mislim neću dalje komentirati, stvarno jesi biser... A tih prića o seoskim herojima koji voze daunhill sa xc ht 80mm sr santurovima mi je puna kapa i slobodno te pozivam (i sve koji imaju takve izjave) da dođeš sa svojim superkul 29-erom (koji je svjetlosnim godinama bolji od takvih xc ht bla bla) do nas malo pa pokušaš odvozit sve što mi vozimo i onda da poslije popričamo.
![]() |
![]() |
#29451 |
Registered User
|
Ma joj nemoj me ništa pitat.... Već je sve maltene bilo dogovoreno sa murinom i danas me brat zove, krštenje nećaka mi je u subotu.... Tako sam lud jer ionako mrzim te formalnosti, a pogotovo još sad kad mi zaj odlazak na Mosor ![]() Ali bude još prilike, vidimo se mi sigurno ove godine dolje ![]()
![]() |
#29453 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Sa HT bajkom od 80mm hoda naprjed vozim sve staze na Sljemenu osim mansiona na medvedgradu i požgaja kod Blizneca ![]() Treba vozit short travel bajkove, ispraksa se čovjek na spustu, a lako se i penjat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29454 |
Samsung Mob!ler
|
Nije stvar možeš ili ne možeš, stvar je užitka... to ne možeš bez da probaš bolje, a eto, znam kako je napravit drop od ~70 cm sa gradskim 80mm bikeom od 15+kg, 100mm XC žbrljotinom od Treka 3900, FS Fuelom od 120 sprijeda i straga, a odnedavno i sa FS Demom sa 200mm sprijeda i straga. Praksa je ok i nadograđivat to, al ne možeš to nadogradit ako ne ideš dalje... Moj je stav za RH da je 140-150mm sprijeda straga ludilo za sve i da se penjat bez problema, sve više je previše za allaround, em težina, em upija dosta snage, em ovo em ono, to bi ostavio za spust, a ture od 40-50+km ne dolaze u obzir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29455 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
evo kolega the55mic mi je medu ostalim i boljim predlozio i ovaj bajs http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/s...-oglas-6459952 Navodno bi trebalo zamjenit samo pogonski zupčanik. Čovjek ga je spreman i dovesti, a i spustiti cijenu. Što kažete ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29456 |
Avocado
|
![]() |
#29457 |
Registered User
|
Slažem se, upravo to, sve je stvar užitka. Nekom baš odgovara više hoda i udobnost, nekom možda ne... Samo želim reći, glupo je reć ne može se i tako obeshrabrit one koji bi možda pokušali (a recimo nemaju novaca za skup bicikl). Sve se može samo neka vam netko malo pokaže i za čas svaki vikend pedaliraš i spuštaš se po cijelom Sljemenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29458 |
Samsung Mob!ler
|
Destro Destro :P Aj odluči se da znam vilicu na garanciju otpeljat ![]() Računat ću te, tako da neću nosit ništa, nego sljedeći tjedan, al ako ne dođeš... imaš mi dat Pitcha dok mi vilica ne dođe s popravka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29460 |
Samsung Mob!ler
|
Koje? |
![]() |
![]() |
|
|