|
![]() |
#2821 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Vidim da je Pandorina kutija otvorena ![]() No idemo na vedrije teme, naime onaj W98 Zalman rig je kompletiran. I to sa SBLive! unutra. ![]() Kabel je na svom mjestu, uštekan, i oni Audigy custom driveri šljakaju bez beda. Proradilo od prve, nisam htio dalje nista prckati da ne pokidam jer to tako bude uglavnom kad se ptrlja. Tnx Stef za obadvoje ![]() ![]() A dok fdisk mrcvari i po 68 put provjerava integritet 320gb diska u procesu particioniranja, u tim beskrajno dugim trenucima moze se lurkati po forumu... ![]() Za kraj 3D Mark i par slika iz gejmova. ![]() ![]() ![]() Stroj dela jako dobro, vrti sve bez komplikacija i ne buni se, ja zadovoljan ![]() P.S. Dajte me plz prosvijetlite... Za koji k je ova rupa na kucistu desno kraj straznjih slotova (slika ispod), neka kucista ju imaju, vecina ju nema pa pokusavam dokuciti smisao. Mislim ako treba biti rupa za neki kao airflow, onda cemu kuciste dolazi sa zatvorenim bracketima, zakaj ne i njih odma ostaviti prazne pa neka se luftaju iznutrice ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2822 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
tu je isao pokrov preko ovih slotova i na njega garancijska naljepnica ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2825 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#2826 |
Premium
|
@ bertone : Ja ga actually nisam nikad zavrsio iz nekog razloga bizarnog, dosao do cca 2/3 tako da me and u both haha @ riceburner : To bi bilo divno, ak kaj iskopas moj ocd placa pivu ili kaj vec trošiš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2827 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2828 |
Guest
|
Citiraj:
Dakle, kao što su drugi rekli, riječ je o poklopcu za PCI kartice. Nažalost, ovo je karakteristika lošijih i jeftinijih kućišta, jer su pravi toweri imali "normalan" dizajn, gdje imaš izbočinu udubljenje, odnosno kartice se nalaze u "bazenčiću" kao na slici ispod: Jer ako gledaš profil kartica, imaš onaj ugao, zakrivljenje pod pravim kutem, kroz koju se stavlja šaraf. A na lošijim i/ili generičkim kućištima, bilo im je valjda jednostavnije napraviti full ravnu stražnju stranu BEZ bazenčića, i onda ubaciti taj otvor, poklopac kroz kojeg bi virile kartice, i to be se onda samo poklopilo sa poklopcem da se sakriju uglovi kartica i šarafi koji ih drže. Evo ti par takvih primjera (obrati pozornost na različite poklopce, koji obavljaju istu stvar) ![]() Na žalost, većina kućišta je imala unikatan dizajn i dimenzije tog poklopca, tako da su šanse pronalaska BAŠ takvog kakav ti treba slabe ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 20.02.2021. u 23:33. |
![]() |
![]() |
#2829 |
Premium
|
Ma neee, nisi me skuzio, mene zivcira rupa. Ovo kaj buju se vidli sarafi od kartica i kaj bu taj ficlek lima virio bas me briga ![]() Tak da ako se nekaj pojavi kaj bi pasalo ili bi se dalo modat da se to zatvori super, ako ne krecem sa DIY pristupom. Worst case scenarij, izrezem na mjeru komad necega, izbusim 3 rupe koje pasu sa ove 3 na slici u 3 sarafa + matice i bok, poklopac je montiran i nema vise rupe. Vec smo se ja i to kuciste druzili sa frendicom busilicom jer nije bilo odgovarajucih rupa za standoffe od maticne pa ih sad ima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2830 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Fino izgleda konfica ![]() Kakve su temperature u tom kućištu ? Pokušao sam istu ploču s P4 2.8C staviti u regularno bež kućište koje je više primjereno za neki P2/P3. Brzo je bio na 50°C ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2831 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2832 |
Premium
|
Ovaj je 3.06 (sjecam se da sam je smijao za ovih 06 mhz) i sa tim Zalmanom je bio max na 47 po HWInfu nakon sat, sat i pol neke normalne upotrebe tipa prckanje po windozama i igrice/3d mark, mislim da je avg bio oko 45. S tim da sam dodao 120mm vent i dust filter u bocnu stranicu kad vec ima rupe i resetikicu. TI4200 nazalost nema senzor pa samo mogu predpostavljati kakve su temp, ali Trekkie je stavio poveci aftermarket cooler na karticu prije nego mi ju je poklonio, tako da mislim da ne bi smjelo biti problema. Pogotovo jer ova 120tka siba drito po kartici, a i nije TI4200 neki hot hot model koliko znam. Jos imam u planu jedan za straznji exhaust, i mozda jedan intake naprijed. Iako realno mislim da za prednjim stvarno nema potrebe ali opet bolje da su ventovi u kucistu i "pirkaju" po komponentama nego po ladicama. A i nije to neka lova, posteni vent danas kosta kao 2-3 pive ![]() @ Trekkie : Ma nebu mene tam neka rupa pobjedila, nedam se ja samo tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2833 |
1,2,3... fall over!
Datum registracije: Dec 2005
|
Hej Ekipa. Koliko po Vama vrijedi, tj koliko love bi izdvojili i zašto, kao osobe koje vole i cjene retro PC hardver, dakle vrijednost je relativna... naravno, za pc poput ovog: Win98se build: Asus p2b (il p3b, il slicna sa 440bx, npr qdi, epox..) P2 slot1 400mhz (deschutes) Diamond Monster Voodoo 2 12mb @ Sli (matched pair) Matrox g450 dualhead agp 256 sdram corasir Tx napajanje (novo) Solidno atx kuciste (novo) 40-80gb Disk SD to IDE kontroler DVDRW Dakle komp, bez periferije. Hvala ![]()
![]() |
#2834 |
Premium
|
Ja budem ti rekao koliko bi ja dao AKO bi uzimao to kaj si naveo i neke moje opaske/razmišljanja ![]() Voodoo 2 - do 600kn po komadu (vjerovatno sam i malo napisao ipak su 12MB ) napajanje + case - ako je novo onda koliko kosta u ducanu nemas tu kaj, pogotovo kad si se odlucio vjerovatno vec za model i brand sve ostalo - 500-600 kuna Znaci s obzirom da je novi case i psu rekao bih da odlucim uzeti takav rig dao bih 1500-2000 ovisno o kucistu napajanju i slicnom. E a sad onaj dio AKO bi kupovao. Da sam ja ti, probao bi upecati cijeli komp negdje sa približnom konfom koju hoces ili točnije sa tim što hoces da komp moze raditi. Working Slot 1 konfa mislim da se da naci za do 500 kuna max sa kucistem i svim unutra (hdd, ram itd) ako malo pricekas i vrebas oglasnike mjesec-dva. Voodoo-ice bi odma prekrižio i uzeo neku alternativu za puno manje love, volim Voodoo ali jednostavno mislim da ekipa posebno po njuški i slicnim mjestima traži debelo previše za njih. Nakon svega toga zamjenio bih vjerovatno napajanje za novo, cisto da sam miran da nebi kad krepa potegnulo cjeli komp (nekog jeftinjara fortrona sa jedinim uvjetom da ima sve zastite) i eventualno napravio neku izmjenu ako bi me nekaj bas jako smetalo od hardvera unutra. I ciljao bih sa svim tim manevrima da konfa ispadne do soma kuna. Nemoj sad ovo shvatiti kao "nebi nikad dao preko soma za ovo gore" nego vise kaj bi ja napravio. Ja sam malo specifican i uglavnom se vodim filozofijom za hardver "najstariji OS koji hw moze izvrtiti jer ima drivere" i da bude pretjerano i overkill ![]() ![]() Ali da lova nije upitna/nije mi problem ili da bas jako zelim takav sistem, dao bi i preko ove gore cifre ali to sad onda vise nije kategorija koliko nesto vrijedi nego koliko tebi vrijedi a to nemreš mjeriti. Kao što je Trekkie rekao on mi je prodao slicnu slot1 konfu kao ovu goru (bez voodooica ofc), on je mislio da vrijedi ako 100 kuna a ja sam mislio da je 200 poprilican bargain uz sve forumske i retro kolegijalnost popuste. Tako da to ti je sve relativno na kraju dana ![]() Edit: I ako smijem predloziti, mozda Voodoo 3 AGP kada vec pricamo o ovakvim ciframa, ustedit ces nesto love i imati 1 karticu umjesto 3 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 22.02.2021. u 10:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2836 |
1,2,3... fall over!
|
Dakle situacija je sljedeca: Imam nekoliko vuduica. Voodoo 3 3500 je u mojem Win98se Pentium 3 450 buildu kojeg si mislim ostavit i imat, jer volim retro PC gejming, kao i svi mi ovdje ![]() E sad, imam Diamond Voodoo 2, 2 komada (identicne) i Voodoo 3 3000Agp, 2 x Pentium 2 400 slot1 procesora i par agp grafickig iz tog doba. Posto se nisam bas slizao sa vudu 2 i 3000 (nabavio ih davno, jer sam jos prije imao tu zelju da slozim nesto sa 3dfx kao centar konfe..), palo mi je na pamet da slozim nekoliko retro konfi sa probranim hardverom oko ovog sto imam (jer me to eto, veseli). Naravno, u svrhu da ih totalno utegnem i prodam. Naravno, sad je pitanje koliko trazit za tako nesto. Realna cijena Vs cijena koju bi netko bio spreman dat, pod uvijetom da voli retro. Naravno da mi ne padaju napamet neke lihvarske cijene, to mi se gadi, al opet, nebi htio ulozit trud i dodatnu lovu pa da prodam to u bescjenje. Fakat volim stariji hardver, i duuugo sam vec u tome i najsretniji bi bio kad bi te konfe kupili ljudi koji bas briju na to i veseli ih - naravno, jedino bi i takvi ljudi bili zainteresirani za takav hardver. Dakle kaj Vi predlazete, koliko bi eticki i moralno bilo ok trazit za takve konfe? Ne zlim previse ulazit u filozofiju realnog, nerealnog itd... Cisto me zanima, po Vama, koja bi bila ok cijena, a da je karma zadovoljena ![]() Nadam se da ste me razumili ![]()
![]() |
#2837 |
Guest
|
Nije tajna da sam nedavno prodao VELIKU količinu Voodooica, i iako sam znao da mogu dobiti daleko veću vrijednost na recimo ebay-u, prodao sam ih po principu 400kn / po konfi Ako je pak Voodoo2 SLI u pitanju (a prodao sam ih nekoliko komada) za njih sam tražio 700, 750kn. Ali da se razumijemo to nije bilo SAMO za kartice, već za cijelu mašinu, zajedno sa raznim Slot 1 matičnim pločama i procesorima, kao i podignutim Windows 98 (i uz hrpetine retro igrica) |
![]() |
![]() |
#2838 |
Premium
|
Ja bi osobno sve zahordao ![]() No sad ozbiljno, da ja imam to kaj si ti naveo, fino bi konzervirao i spremio bih te kartice jer mislim da kod nas ne budeš dobio neku veliku lovu za njih a ima ih sve manje i manje. Btw ako bi prodavao Voodoo 3 za neku nelihvarsku cifru javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2839 |
1,2,3... fall over!
|
Meni nije cilj zarada, nego realnost. Prije svega me veseli slaganje takvih retro konfi i idealan scenarij bi mi bio da konfa ode netkom koga ce to veselit. Sve vise naginjem da slozim konfe oko navedenog hardvera i napravim neki pool gdje ce zainteresirani morat dokazat da ih to veseli ![]() Budem jos odlucio putem. Mislim da bi ljudi opcenito trebali gledat u tom smjeru, probat se otrgnut tog usađenog cilja zarade pošto poto. Mozda sam malo lud i nerealan..jbga ![]()
![]() |
#2840 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Po meni jako dobar plan da se konfe slože i da završe kod nekoga koga ce veseliti. Binto da ne bude preprodaja ili jos gore vađenje metala i slicne gadoste koje ekipa radi u danasnje vrijeme... U tom slucaju ja bi ih dao za lovu koju sam ja ulozio u dijelove, i neka po želji podebljaju nesto sitno za moj trud. Prave retro fanove ces brzo skuziti i samo to sto ces si malo popricati sa njima i podružiti ce vec biti nagrada sama po sebi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2841 | |
Guest
|
Citiraj:
Voodoo1 i Voodoo2 konfe sam nudio za 400kn, to je bila standardna cijena. Ako se ne varam, Voodoo3 2000 (AGP) također, 400kn. Voodoo3 3000 (AGP) malo skuplji - čak 450! ![]() A dvije HP radne stanice, sa ukupno 3 Slot 1 procesora, hrpetinom SCSI diskova, kontrolera, RAMBUS memorijom i ostalim sam prodao ovdje jednom kolegi na forumu za 700kn. Pentium Pro 200, cijelu i kompletnu konfiguraciju (uz koju dolazi i originalni CRT monitor, ali i tipkovnica) sam prodao za 450kn. Pa se nadam da ti ovo bude odgovorilo na pitanja... Još sam čak razmišljao o prodaji jedne Voodoo2 (12mb) koju imam "viška" za 400kn, ali sam je na kraju ipak odlučio zadržati. Nikad se ne zna kad može poslužiti... ![]() U svakom slučaju nisam prodavao zbog "zarade", nikad u životu nisam pretjerano držao do novaca i smatrao ih relevantnim (vjerojatno i razlog zbog kojeg sam uvijek u nekakvom gubitku i moram sve "kalkulirati") već sam samo želio pokriti ono uloženo, potrošeno i osigurati si dovoljno love za trenutne životne potrebe ali i restauraciju kompjutora kojeg budem posvetio prijateljici (slike u nastavku) Nego, da se vratimo na "retro" temu... I drugi "Adison" je spakiran i poslan na obradu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2842 |
Premium
|
E mene sad je ovo malo potaknulo na razmišljanje... I jednu zanimljivu ideju ![]() S obzirom da su Voodoo2 i w98 izasli iste godine... Koliko bi bilo suludo staviti Voodoo2 istovremeno uz TI4200 ? Pa dobijem i Glide opciju sa tim manevrom. Da li je netko probao tako nešto ? Ima li neki razlog zasto bi to bila losa ideja, tehnicki ne vidim zapreke (slotovi su na maticnoj, TI4200 ima vga izlaz...). Razmisljam si da s obzirom da onaj Zalman postaje lagano prototip air tunela, voodoo2 bi bila veoma vesela u tom kucistu sa tim protokom zraka i tim hlađenjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2843 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego, nešto si baš razmišljam zadnjih nekoliko dana, da zamijenim tu Ti4200 sa Ti4800 SE, čisto iz razloga zato što je imam i zato što mi samo stoji kao ukras ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2844 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ok, dakle sad imam još posla opet... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2845 | |
Guest
|
Citiraj:
Također ... Post #809 jedino što slike više nisu aktivne, nisam siguran zašto... Ali možeš pročitati tekst AKO budeš koristio Ti4200 pod Win98, i uz Voodoo2 NIKAKO ti ne preporučujem zadnje, najnovije drivere jer uz njih budeš imao samo probleme. Uzmi ForceWare 43.45 i skrati si muke. Ako ih ne možeš više pronaći, javi mi na PP, pa ti budem uploadirao svoj primjerak, imam ga na CDu. By the way, cooler je Jet 7 od Cooler Mastera. Zgodna igračka, ali IZUZETNO bučan, jedan od najbučnijih CPU hladnjaka koje sam imao. Dolazi u kompletu sa potenciometrom, pa ga držim na nekih 25-30%, jer bilo što jače/brže i odmah mi napravi glavobolju! ![]() By the way, kad se već hvalim sa Retro Master recepturom, onda da barem izlistam SVE što konfa ima u sebi: CPU: AMD Athlon XP, 1800+ MBO: Asus A7V8X-X RAM: 2x 256MB DDR400 VGA1: nVidia GeForce4 Ti4200 VGA2: 2x Creative 3D Blaster (3dfx Voodoo2, 12MB) HDD1: Seagate 40GB, ATA HDD2: Seagate 80GB, ATA ODD1: Pioneer DVD-RW, ATA ODD2: Pioneer DVD-RW, ATA OS1: Windows 98 SE OS2: Windows XP Home, SP1 Ostalo: Aureal Vortex2 zvučna + Creative WaveBlaster II MIDI, integrirana zvučna (za WinXP) Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 22.02.2021. u 12:37. |
|
![]() |
![]() |
#2846 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I btw kako ja nisam citao ovo... Posebno ovaj dio gdje se rade svoji SLI kablovi ![]() ![]() A cooler sam vec vidio negdje u nekim filmicima i sjecam se da je pravi Jet hahaha, sto zvukom sto dizajnom hahaha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2847 |
Premium
|
Kako se Windows 98 SE nosi s nForce2 chipsetom? To navodno nije dobitna kombinacija. BTW, lik koji ponovo proizvodi Voodoo 5 6000 ima temu na Vogons forumu. On je isto predvidio pass-through kombinaciju s modernim grafama. Cijena je 1500 USD, ako nekog zanima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2848 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2849 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2850 |
Premium
|
FX ima još uvijek sve kaj treba. Sa 6000 serijom su maknuli paletted textures i table fog. FX5900 bi bila ultimativna Win 98 kartica. Plus što podržava nGlide jerbo je uvjetno dx9. Tako da generalno pokriva oba svijeta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|