|
![]() |
#27241 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
S obzirom da mi stric ima Mazdu 6 (kupio novu, još je pod produženom garancijom), ima iskustva sa ovlaštenim Mazdama. Cijene su im lude, ali im ni stric ne ostaje dužan. Mijenjali mu prednje pločice, stric platio ne sjećam se koliko (znam da je više nego u VW ovlaštenom za moj Passat), ali ekipa nije obradila rub diska pa su prednje kočnice cvilile. Lijepo put pod noge, sjekira u stol i ide rasprava: Stric: "Što sam ja vama platio?" Majstor: "Promjenu pločica" S: "Zašto škripe?" M: "Znate, ne brusi se rub diska kod promjene" S: "Zovi šefa!" Šef: "Dobar dan, u čemu je problem?" S: "Kakav ste vi ovlašteni servis koji ne zna održavati auto da nakon promjene pločica škripi kao zaprežna kola?" Š: "Evo popraviti ćemo, dovezite auto na dizalicu" -pola sata kasnije- Š: "Evo, pobrušeno, to vam je 400 kn" S: "Vama je jasno da vam to neću platiti?" Š: "Ali rad, izlaženje u susret, bla bla srać srać..." S: "O tome ste trebali razmišljati kad ste prvi put mijenjali pločice, a samo za informaciju, opis ovog događaja je poslan na centralu Mazde u Njemačkoj i o ovom je obaviješteno japansko veleposlanstvo." Š: -tilt- S: "Ajde bok". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27242 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
to je poso ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#27244 | |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
http://www.mazda.hr/servis-i-oprema/...sluge/jamstvo/ Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27245 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Pitam se šta bi napravio da mu se desi da se vrati iz servisa sa "tuđim" akomulatorom?I to dva puta čak. Kad mi je auto kod mehaničara provjerim dal mi je akomulator na mjestu pa onda dalje riješavam.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27246 |
Premium
|
Ma gle, stric mi je zbilja super osoba, ali ima nultu toleranciju na muljaže i kemijanja. Novi auto i ovlašteni servis je pošteno i masno platio, ali onda hoće vozilo koje je tip-top. Ako nije, onda kreće hladni gnjev pravednika. Nema previše povisivanja glasa, zna svoja prava, samo traži da mu sve daju napisano i onda s tim ide na "više instance". Fascinantno je koliko hrvatski ovlašteni servisi koriste APP metodu "plati pa se rugaj". Nekoliko stvari koje navodno ne idu pod jamstvo (kuplung, kugla na ovjesu, pranje klime...) je Mazda Europe bez pogovora riješilo, bilo sa besplatnim dijelom, bilo sa potpuno besplatnim popravkom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27247 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27248 | |
DBS
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27250 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da, držićeva je bila u igri ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#27251 |
DBS
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27252 |
Premium
|
Stric mi je kupio Mazdu kod Habulina, od njih je otišao jer su mu "na poklon" dali set žaruljica koji uopće nije sadržavao žaruljice koje idu u taj auto (umjesto H11 žarulja dobio je H4), a kad im je to spočitnuo jer mu je pregorila žarulja usred Zagorja i nije ju mogao odmah nabaviti za promijeniti, dobio je odgovor "pa što se bunite, to vam je poklon". Neću prepričavati što im je tada izgovorio. ![]() Hvala za Karla, reći ću mu da ode kod njih ako nije raskrstio s Arbanasom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27253 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
http://imgur.com/a/vEdKQ Možda malo komično za ovaj auto, ali što ćeš ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27254 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27258 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Mobilni radari su drastično jeftiniji, ali zato korištenje takvih radara košta sate radnika. Brzo se isplati takav radar od 300k ako usporedimo s radnim satom ![]()
![]() |
![]() |
#27260 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Automobili
Citiraj:
Ne znam bas. Moras gledati bruto2 njihovih placa x 2lika, troskove auta koji radi 0/24 u leru da se griju/hlade, gorivo itd ... kamere "napisu" puno vise kazni jer prate 2 traka itd Te kamere se jako jako brzo isplate, zato je cijeli UK pun njih (bar tako kazu u Top Gearu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
![]() |
![]() |
#27261 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ne znam o kakvim se plaćama radi, ali uzmimo da imaju bar 6000kn bruto, 24 radna dana na mjesec po 8h, ispadne za ovu našu usporedbu sat jednog policajca 30kn. Moraju biti dvojica, plus auto, minimum 80kn/h. Nabavna cijena ručnog/stojećeg, prijenosnog radara možemo skresati samo na tehniku, slobodno bih procijenio barem četvrtina iznosa od 300k, tj. 75'000kn. Za razliku u cijeni u odnosu na fiksni radar se dakle dobije 225'000kn, tj. 2800 radnih sati, tj. nekih 350 normalnih osam satnih radnih dana, a radar je tamo 24/7 i sigurno bolje "regulira" promet nego policajci, jer ljudi znaju da je tamo i da će dobiti kaznu. U svakom slučaju radari su tu da pomognu pri regulaciji prometa, ne da mi jadni budemo opelješeni kaznama i svakako se isplati za sigurnost u prometu investirati tako. U zemljama "višeg standarda" se ovakvi radari isplate višestruko brže, u HR su plaće ipak malo niže nego npr u DE otkud često radari budu nabavljani.
![]() |
![]() |
#27262 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Pitanjce: Prducnuli oba prednja ležaja, kao da vozim turpiju. Golf 5, 2004. Ne razumijem se u proizvođače i kvalitetu ležaja/glavčina općenito pa ne znam što je najbolje. Jel se isplati uzimati SKF? Mislim, jel opravdana cijena ili je princip: puno skuplje, a skoro isto kao i ostali? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27263 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A imaš SKF, NTN (samo ako je made in Japan), FAG, Ruville... S tim da Ruville u pravilu zna biti najskuplji.... Kupi nešto jeftinije pa budeš opet za 2-3god. mijenjao.
![]() |
#27265 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Zato i pitam. Ne želim "štediti" parsto kn i onda opet mijenjati uskoro. Nemam toliko novaca da stalno kupujem jeftino ![]() Moram vidjeti u ponedjeljak. Uglavnom, od raspoloživih je SKF najskuplji. Moram samo provjeriti što je još točno raspoloživo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27267 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27270 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Lemförder ne pravi ležajeve, kao ni Moog... Oni su za razne selene, vilice, krajnike, kugle, nosače motora itd. Inače SNR=NTN. Kupio SNR ležaj, na ležaju gravirano NTN tako da je to ok.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|