|
![]() |
#27031 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Koliko će vas doć? Mi smo ove godine uzeli Vitesse dresove i super su, nakon njih Žolnini koje smo imali do sada djeluju ko krpe.
![]() |
![]() |
#27032 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Salvarez ja bi najradije da imam tvog Speca i bajk tipa Prophet za zajebanciju po Sljemenu , al nemam love za dva bajka kupit i održavat pa slažem jedan all-arounder za moju vožnju. Kakav ti je Fox , znam da si govorio da Sid ne valja kurca. Evo ekipa da Vas nagradim sa 3 vrhunska filmića. Stvarno ne znam šta je bolje , vožnja , bajkovi , staze , ili snimanje i editing. Meni osobno najbolji filimići ikad vezani uz bajk , ovaj zeleni Nomad je sick. http://vimeo.com/50386064 http://vimeo.com/42995209 http://vimeo.com/39728151 Uživajte ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#27034 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Sile dragi, ne pričam bez veze, ne pričaju niti ljudi koji su pali i imaju posljedice bez veze. Dok ti se ne dogodi ne vjeruješ. Isto sam i ja tak, pa sam ležo i šutio doma i vidi sad ![]()
![]() |
#27035 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27037 | |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Oni koji znaju, prođu sa ogrebotinama, oni koji neznaju, oporavak traje malo duže.
![]() |
![]() |
#27038 |
Avocado
|
Mogu se samo podsmjehnuti na tvoj post Onyx ![]() Ne biraš gdje ćeš se raspasti i pri kojoj brzini. Da si mačka i zaletiš se u drvo sa 40-50-60 na sat tak je svejedno kak ćeš pasti. ![]() Kad sam prelazio novu zebru nisam računao da ću se poskliznuti ko debil preko zadnje bijele pruge i instantno pasti na pod (kiša je padala). Razlika je kad znaš da ćeš ostati bez kontrole ili kad ti se dogodi kao da ti je netko počupao bajk ispod tebe. Nikakva prepreka, nikakvo divljanje, 15kmph i instant složenac na pod. Isto kao što se ne bi stigao oporaviti da te netko u tramvaju bubne šakom u glavu. Kakvo izmicanje ili obrana ![]()
![]() |
#27039 |
Why So Serious?
|
"Pametan" kad vidi da ide u drvo će se šiknuti s bajka (kao Sile npr.), onaj "bedasti" će prigrlit drvo zajedno s bajkom. Toliko sam se napadao u raznim sportovima (i još znam pasti) koliko ti, stari moj, nebudeš sakupio u svom životu tako da ti iz svog iskustva mogu reć da je velika razlika u tome jel netko zna pasti ili nezna. Moš se smijat na moj post koliko želiš ali postoji nešto što se zove refleks ![]()
![]() |
#27040 |
Avocado
|
Zanimljivo, ne znaš koliko sam i što trenirao, pa stoga pššš ![]() Ne osporavam da se mora znati pasti, ali isto tako ti ne razumiješ da postoje brži čimbenici od tvojih refleksa. Nisi samuraj da možeš zrno u zraku prerezati oštricom. Ako pred tebe istrči divlja svinja i pomete te nema veze kakve ti reflekse imaš. Ako se voziš po, ajmo reći, poznatoj stazi i iza ugla naletiš na balvan, nema tog refleksa koji će te spasiti ako ti to drvo ne vidiš dovoljno rano. Kako sam ja osobno mogao znati da će mi zebra "podmetnuti" nogu? Nikad prije nisam osjetio da je zebra po kiši toliko klizava i nisam se nikako mogao pripremiti. Ne znam, ak ti nije ovo jasno što pokušavam objasniti onda si valjda supermen i ja se ispričavam što sam dovodio u sumnju tvoje iskustvo u letenju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#27041 |
Why So Serious?
|
Sad bi ti mogao spomenuti još mnogo stvari vezane za ovu temu ali neću i ne želim jer oćito ne shvaćaš neke stvari no ajde, recimo da je nebitno. To što ti nisi primjetio da "zebra" nije obična farba već neka smola, kaj god, i da je sklisko samo po sebi, a kamoli kad je mokro - to je prijatelju, tvoj problem. Tak da neznam kaj se čudiš kad ti je zebra "podmetnula" nogu ![]() Iz istog razloga npr. kada ulazim u zavoj na cesti i šaht mi je na putu (puni, ne rebrasti), naravno da neću ić prek njega (a ni kad je mokar) jer je trenje sa gumom puno manje na željezu nego na asfaltu - logično ne? Treba malo glavom i razmišljati, a ne samo gurat pedale? ---------------------------- Slažemo se, da se ne slažemo ![]()
![]() |
#27042 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() Vako beše jučer: koleginica se spuštala Ksaverskom, pogledala ulevo na suženju kod Đure, okrenula glavu, približila se rubniku, zapela desna pedala, pala u naručje jelki ili boru (žbunju) kod one trafike...malko je bolilo...javila mužu...trzn'o je do traume...slikali rame, istegnuto svašta pounutra, malko bolilo rame: imobilizirali joj rame (lagani gips), podvezan okolo naokolo maramom okolo trbuha... (tata mi je ortoped i sve što je Desto rekel, valja za sva vremena...) ![]() ...pao sam i ja par puta... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27043 |
Avocado
|
Onyx, generaliziraš puno previše. Da je onako kako ti tvrdiš nitko u svjetskom kupu u bilo kojoj disciplini na biciklu ne bi nikada polomio bilo što. Znaju stazu, znaju gdje mogu potegnut, gdje treba zakočit i svejedno se dogodi da ovaj ili onaj padne, nakon ne znam koliko ninja treninga. S takvim razmišljanjem nećeš daleko doći. Ja se s tobom slažem, ti ne možeš shvatiti što ja hoću reći, slažeš se da se ne slažeš. Pa dok ne naletiš jednom na ono o čemu pričam. Sretno nam bilo ![]()
![]() |
#27044 |
Premium
|
Čitam Onyx-ove postove i uzevši svoj slučaj kao primjer, ispada da ja uopće nemam reflekse. Naime, ja sam se zabio u drvo bez da sam imao vremena stisnut kočnice, a kamoli se bacat s bicikla. Onyx, nemoj se uvrijedit ali stvarno je nemoguće u svakoj situaciji znat past. Drugo je kad ti npr. unaprijed vidiš drvo koje nećeš moći izbjeći ili kad krivo izletiš sa kickera pa osjetiš da nećeš doskočit kako treba i onda imat taj trenutak vremena pripremit se za past. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27046 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
jel ovo dobra ponuda? još se spusti na 10kkn? za irvina gledam ![]() http://dropbike.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=78489 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27047 |
Avocado
|
To je odlična ponuda, još kad se uzme u obzir ne fiksna cijena... S tim da treba provjeriti je li sve u redu s talas viljom. Jedino što mi se ne sviđa su očajne kočnice za taj tip bicikla. Da se novaca ima bar bih ga isprobao da vidim kako mi leži geometrija ![]()
![]() |
#27048 | |
Why So Serious?
|
Citiraj:
Stoga, nemoj se sada ti ovdje uvrijediti na ovo što ću reći. Ne govorim da su bitni samo refleksi (mada oni rade velik "posao") već još neki čimbenici - glava najviše od svega. Znam gdje si se skršio, vidio sam to mjesto i reći ću ti ono što znaš ili si skužio s vremenom nakon pada - prebrzo si došao na kicker i krivo si odskočio sa kickera + ako se sjećam dobro što si pričao, nisi dugo vozio tj. to ti je bio drugi put nakon dugo vremena i malo si se zanio te gadno pogriješio u prosudbi (to apsolutno nema veze s refleksima). Tebe nažalost ide ovaj dio mojih komentara - "Treba malo glavom i razmišljati, a ne samo gurat pedale?"
![]() If you're in control, you aren't going fast enough. Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 04.10.2012. u 19:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27049 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
sile je neki dan dozivio istu sudbinu, al je imao srece da je skocio ulijevo, a doskok ga je bacio udesno, dakle ne na bukvu ![]() ugl jako malo treba da se zeznes u procjeni i krivo doskocis. ja cu radije bit sporiji, a kolko tolko sigurniji, nego da bude odma iza nekoga od vas, a da pritom, po vlastitom misljenju previse riskiram. nist mi ne znaci biti tih 5-10sec sporiji na nekoj od staza, vama mozda sve dalje sve vise znaci. ak vam se ne ceka nas spore, picite dalje, razbijajte se, bmk. ja sam samo jednom isao tik iza nika na spustu i 2 tjedna nisam mogao ruku dici ko gospodin covjek kolko me rame bolilo, sve ovo kaj destro i irvin vele o ozljedi ramena me spopalo. srecom nemam posljedice, barem ih trenutno ne osjecam, a nadam se da ni necu kroz neko vrijeme. i da, @onyx - malo u krivom smjeru ide ova rasprava, uvjeravate ljude u gluposti. ti padnes i nist ti nije, hel padne, odnosno poljubi bukvu i gadno se syebe. sile pada redovito i nist mu nije - su za to zasluzni refleksi? jesu, itekako, u dosta velikoj mjeri. ali sreca je cimbenik koji tu igra jako jako veliku ulogu. sva ova spika o sportovima, hobijima, borilackim sportovima pada u vodu ako preletis volan i odletis u hrpu granja i jedna ti razdere trbuh. imam fini oziljak, malo je falilo da crijeva prospem na 57ici i vjerujem da ti nikakvi trbusnjaci nebi pomogli da naletis na takav kolac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27050 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Evo i moje iskustvo, onaj zadnji pad, nisam se na to mogao pripremit, išao sam manje više ok, i pedala i noga su mi zapeli, neočekivano, nikakva priprema....samo bum, u trenu mi se volan zabio u rebra i to je to, nikakvi refleksi niš niš me ne bi spasilo, samo chest protector ![]() kod drugih padova sam razmislio, refleksi su izbjegli kaj su mogli a glava je pripremila tjelo za udarac, i niš mi nije bilo.... zavisi kakav je pad, nemreš uvijek pretpostaviti... ali dosta ekipe se drži bajka ko pijan plota pa najebu, umjesto da se bace ranije, mislim da je to onyx htio reći |
![]() |
![]() |
![]() |
#27051 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Onyx dobro kaze, treba razmisljat i ne dofurat se u situaciju da ces se razbit (i znat svoje granice), al ak se nesreca desi i nekontrolirano padas, nema tog skila koji ce te izvuc, tu sreca samo pomaze
![]() |
![]() |
#27052 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Osim sto treba znat past, treba imati i srece...sto je mozda jos i najbitnije. Takodjer je bitno da je covjek gibljiv/razgiban, pa kad vec opizdi da se ne polomi jer mu je tijelo ukoceno. Masa vozaca i brzina igraju veliku ulogu, pa nije isto padnem li ja ili npr. Lovrix pri 50km/h. Kod pada treba biti opusten i pustiti tijelo u pad...itd., mozemo mi tu danima raspravljati kako padati ![]() Padovi se daju utrenirati, kao i refleksni pokret tijela pri padu, to dobro znaju oni koju su se bavili hrvackim sportovim (Judo, Jiu jitsu...itd.). Dosta o padovima... U SUB. planiram na Zavizan (Sjev. Velebit) Start bi bio iz Senja, preko Oltara i makadamom na Zavizan 1600m nadmorske visine i 38km duzinski. Spust planinarskom stazom - jedva cekam ![]() Za sada imam jedno mjesto u autu slobodno, sutra mi se Sanda treba ocitovati ide li ili ne, pa mozda bude i 2 mjesta...daklem, interesenti nek se jave na PM ili GSM. Ako nas je troje u autu jednom bajku se skidaju kotaci i u dijelovim ide u kabinu - provjereno funkcionira (Psunj). Ja idem ziher, i solo ak treba, jer sam ispizdio sa preseljenjem u stan i treba mi jedna antistres terapija, a di ces bolje od voznje na Zavizan. Vrijeme bi trebalo biti odlicno. ...napokon imam i internet u stanu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27053 |
Premium
|
Uff da imam para bi tako rado išao na Velebit. Idući put idem sigurno , ovaj put ne znam i kak bi odvozio pošto nisam bio na Sljemenu skoro 2 tjedna zbog glupe prehlade. Kaj se tiče ove glupe rasprave o padanju , ne znam kaj se uopće bavite biciklizmom ako se tolko bojite padova i vozite uz tolike blokade. Bolje da se vozim u šumi i riskiram pad nego da doma sjedim za kompom cijeli dan i budem debeli krmak sa začepljenim venama i šečerom u nebu. Škola mi je hrpa takvih. Valjda svatko zna svoje granice. Kolko me puta ponese staza pa krenem za Sandom se ganjat , al vidim da riskiram život jer je prebrza za mene i vratim se svom tempu. Nitko neće umrijet za tih 10-15 sec čekanja da se svi skupe.
![]() |
#27054 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() kontam da je meni veličina L (185cm), ali s obzirom da sam prešo 30, ima da se smanjujem lagano ali sigurno, pa kad već kupujem bajs za sva vremena, valja i o tome mislit ![]() ...sa fronta iz švice još nema nikakvih infosa...čekam da padne snijeg pa da počne raja prodavat i tamo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27056 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ako vozis u granicama svojih mogucnosti onda si spreman na neke neplanirane uvijete na stazi i mozes se izvuc u iznenadnim situacijama. A ako vozis ko muha bez glave onda nisi spreman za nista i zato se tak najebe. To je moje misljenje. @Irvin Nigdje ne mogu nac koja je geometrija. Ja furam M velicinu i ko salivena mi je 590mm mi je top tube. Tak da bi ti to mozda bilo OK. Za te pare je to mrak bicikl. Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 04.10.2012. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27057 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Istina da je moj pad bio malo puno glup ali bilo je tu puno drugih stvari koje su utjecale na to, a jedna od njih je i ta prokleta sreća na koju ja ne mogu računat. Nije da ja nisam razmišljao, uvijek sam znao gdje mi je granica i nisam se junačio pred nekim ali nekad je i takva banalna stvar dovoljna da najebeš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27058 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
To je sport kao i svaki drugi tako da i tu postoji rizik. Al jbg, meni je to nesto sto mi pruza adrenalin i sto me psihicki odmara, koliko god da je fizicki zahtjevno. Nitko se nebi htio syebat, al sta ces, ne mozes uvijek birat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27059 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Po meni, poanta je postepeno učit. Da sam ko onakav njub otišo na najjače s ekipom nizbrdo strgo bi i sebe i bicikl, i vjerojatno bi se ostavio biciklizma. Ovako sam išao postepeno, ne nasjedat na provokacije, svatko ima svoj tempo učenja, bolje je u startu past lagano na bok na 18-20 nego letit prek volana na DH Medvedgrad. Kad savladaš neke osnove pa i nešto više od osnova oslobodiš se straha i stvari koje su se činile nekad nemogućim postanu itekako moguće. Uvijek se sjetim videa kako je ekipa gurala Cuksov drop, danas ga svatko i njegova mama vozi. To je prirodna krivulja napredovanja. Savladat ono najosnovnije, onda krenut jače, ne obrnuto.
![]() |
#27060 |
Why So Serious?
|
Napredak je definitivno vidljiv kod ekipe ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|