|
![]() |
#2671 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Što napravit kada tracker javlja već 35 dana Departure from outward office of exchange? Naručio sam maicu, i evo više od mjesec dana nisam dobio paket. Vjerojatno je netko otvorio, vidio dobru maju i uzeo? ![]()
![]() |
#2672 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Tebe kao kupca nikakav tracking ne treba zanimati, imaš dobro poznati rok u kojem item mora doći, ako ne dođe tražiš refund. Citiraj:
Ako ne vidiš da dostavlja u HR, a ne dostavlja, onda ih odma zaobiđi, ti nekakvi usmeni dogovori sa sellerom su uvijek upitni. Osim toga, možeš vidjeti koliko bi ti otprilike izašla poštarina tako da odabereš Sloveniju, za njih je 40$. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 17.10.2013. u 20:29. Razlog: koristi edit |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2673 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ekipa, jel netko možda naručivao nešto skuplje s njemačkog ili britanskog ebaya? Trebam kupiti ipad, testiranje ios aplikacije je u pitanju, a trebam proci kaj jeftinije. Kod nas bi se ogrebao za Ipad 2 wifi na njuški možda za 1800 (jedinica je spora), dok nalazim na njemačkom i britanskom baji iPad 3 za 120-tak eurića. Selleri imaju poprilično dobrog feedbacka, šalju u eu.
![]() |
#2674 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne kužim pitanje? Pa nemaš straha, kupi od sellera koji imaju dobar fidbek i to je to.. Obavezno pazi odlake seller ŠALJE item (a ne gdje se NALAZI seller) da nebi bilo da šalje iz Kine (ili neke druge ne EU države) pa te čeka carinjenje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Prema Vašem iskustvu jel postoji kakva šansa da dobim item iako su prošla 52 dana? Eskalirao sam i dobio sam povrat, ali da ipak pričekam ili da kupujem novi item. Jer da ne bi kupio pa ovaj dobio, inače reko sam selleru ako slučajno dobim da mu plaćam pola cijene natrag, pola zato jer nije došlo u dogovorenom roku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2676 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2677 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Meni nije jasno da li oni iz Kine uopste salju pakete male vrijednosti. Od zadnjih 10ak paketa, oni koji su imali vrijednost preko 10-15 dolara su uredno stigli u razumnom roku. Ostalih 5-6, cija je vrijednost 1-5 dolara, nikako da stigne. Stvarno mi nije jasno sta rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam nekoliko stvari naručenih u periodu od 26.08 do 02.10. Ništa nije došlo. Ne znam što se događa. Nisu čak ni manje vrijednosti, imam paketa od 1 pa sve do 15$.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2681 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm, to je nešto čudno... A otkud si naručivao? Meni su uredno stigle stvari u Novi Zg u roku od dva tjedna iz Bugarske, Grčke, Njemačke, UK naručene od 8. mjeseca pa sve do pred par tjedana... Za Kineze još čekam, ali doduše naručio sam tek 1.10.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
ista stvar i kod mene za neke sam vec trazio refund (i dobio) uredno su shipani odma drugi dan, cekao 40 dana i javio se selleru da nije doslo i da mi refundira (ako dode ja mu uplatim pare) ne znam di je problem, prije mi je sve stizalo, nebitno jel 1$ ili 101$ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2684 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
od 29.8.-1.9. 3 itema nisu došla 1.9.-11.9 sve mi uredno došlo bez kašnjenja 6 itema, 1US 30.9. - evo sad ćekam 2 itema, svaki po 20$ Nekaj se događa, jer zbilja nikad nisam imal takvih problema, a znam svako malo nekaj kupiti, 100% je negdje zapelo. Jer do og 29.8. su sve stvari koje sam naručio iz kine došle za 19-20 dana max maximuma, a iz UK ili US za 10 imanje...a sad zapinje, i kaj je najgore nisu to drnulije za 1-5$ nego skuplje stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Također potvrđujem da narudžba od kraja 8. mjeseca još nije stigla (iz Kine). Imam tracking number i piše da je pošiljka preuzeta od strane dostavljača i to je to.
![]() |
#2687 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Kod mene ista stvar, naručio 19.09. iz kine item, 14 $.. evo već 32 dana ništa, a prije bi došlo vec nakon 20 dana max. Koji je vremenski rok u kojem mi paket treba stići? 40 dana? Pa iza toga da kontaktiram sellera, tražim refund ?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema vremenski rok za dostavu paketa, već da se pokrene case na ebayu/PayPalu. Taj rok je 45 dana od uplate. Oko 30-35 dana kontaktiraj sellera i kaži da paket nije stigao. Ako se ne uspijete dogovoriti oko refunda, onda oko 40 dana ide na dizanje case kod ebaya. Tada dobivaš još 30 dana za dogovor sa sellerom.
![]() |
#2690 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#2691 |
Premium
|
Budi precizniji. Otkuda naručuješ i odakle ti ta granica od 500kn? Koliko ja znam, granica je 22 EUR. A ako naručuješ iz EU, može ona koštati i 5k EUR pa nećeš platiti ništa.
![]() |
#2692 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Narucio sa neki predmet te nakon uplate javlja mi se prodavac da toga nema vise na stanju te da pricekam ili ce mi napravit refunnd odma. Ja se odlucim za ovu prvu opciju da pricekam....i cekam i dalje nakon 8.9.2013. Dali je netko imao slicnih iskustava? Upravo sam zatrazio povrat novca jer mi se ne ceka vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Premium
|
Narudžbe iz USA/Kada se tretiraju kao narudžbe izvan EU i podliježu plaćanju pdv-a. Možda bi za tih extra 25% našao uređaj i u EU. Ne zaboravi od sellera zatražiti EU plug za uređaj.
![]() |
#2696 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm, malo me zabrinjava ovo s Kinom...Čekam jedan mjerni uređaj koji je poletio s HK Post Airmailom, valjda će doći.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Vidim da je kod svih problematicna prva polovina septembra. I kod mene su paketi u tom periodu poslani. Jutros mi je stigao jedan koji sam platio oko 1.5$. Inace, nije mi problem u novcu oko tih sitnih porudzbina, nego me to sada odvraca od vecih narudzbi jer ne znam sta ce biti sa njim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo da i ja napisem nekoliko rjeci Narucio sam nesto iz Hong Kong-a jos u 2. mjesecu i nikad nisam dobio Par puta sam im slao upite sta je stim. Nekoliko su se puta izvinili i rekli da ce ponovno poslati, no medjutim nikad nista. Onda sam trazio refund i na to su uredno odgovorili da im dostavim mail na koji ce platiti, no medjutim ni od toga nista. I evo vec dva mjeseca uopce neodgovaraju na mailove. Ima li protulijeka za ovakvo nesto? Zadnje izmijenjeno od: Moki. 21.10.2013. u 12:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2700 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
samo si trebo na vrijeme pokrenut claim i to je to. ![]() |
|
![]() |
![]() |