|
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
SPD ne postoji? Provaj Ctrl + F1, iako bi 100% bez dodatnih opcija triba bit. Ako ti je na fsb 270 stavi SPD 3.33, mema ce ti radit na 900MHz. Vjerovatno ce moc CL4, naravno uz povecanje napona +0.2, +0.3V. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#244 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
ok budem pokušao sa ctrk+F1...što se tiče meme radi na 900Mhz na default V..uopće netreba ni +0.1 ali iznad 900Mhz makar dodao i +0.4 neće dalje ići....a je moja matična čudna LOL dakle kad dobijem latencije pokušati ću 4 4 4 12 ili 5 5 5 15ž EDIT;: Evo ovako..na 4 4 4 12 pada i nema šance ali na 5 5 5 15 rade bez problema.....1.9V |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Pazi malo s tim sokom, malo previše ti dižeš voltaže a znam da netreba! Pazi da ti ne izađe bijeli dim, a znaš da komponente ne rade bez njega! Krivi pristup imaš, oslobodi memoriju prvo i onda traži max CPU a ne paralelno jedno sa drugim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Pogledaj ovo : link1, link2 stavrno ima dobrih stvari i primjera! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Uaaah ukratko još jedna tema tipa - Mamaaaaa kupio sam C2D da ka krokam i da budem faca u kvartu i sad nejde mamaaaa zašto jaaaaa buhahahahaaaaaaaa buuuuu... ![]() Zašto proc nejde više? 1. Zato jer ionako baš i nije nešto posebno... 2. Jer neznaš što radiš... 3. Jer za pravo klokanje treba osim proca imati i druge komponente za to namjenjene... Pick any two of stated abowe...
![]() |
#249 |
Banned
|
jebote doista ima ufuranih ljudi ....yedwy neznam šta je tebi da tako pišeš ali kad sam ja kupio taj proc bio je itekako nešto i zato što je sad srednji proc želim ga pojačati. P.s to o mami što pišeš samo dokazuje koliko si odrastao...i računalo sam sam kupio od svojih novaca koje sam molio staroga da mi nađe neki posao na baušteli i 3 mj crnčio od 7 ujutro do 4 popodne 3 mjeseca....tak da mi negovori takve stvari. Na tvoje drugo pitanje ili što već priznajem...neznam što radim i nije me sramota jer gdje bi bili svi kad bi sve znali....zato sam i otvorio ovu temu u nadi da će mi ljudi pomoći a ne izrugivati mi se ko ti..eto sorry faco što neznam šta radim i tako nisko ispred tebe klečim i molim za tvoju pomoć...... i isprika ako sam nekoga uvrijedio sa ovim postom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Beskorisna bitanga...
|
Ali naravno nisi pročitao sticky o klokanju prije nego si postao jer da jesi nebi niti trebao postati, kao što si i sam primjetio stvari su ti se odma izjasnile nakon toga... ![]() Inače napikavanje napona napamet ti je najbolji način da svoje "teško zarađeno računalo" pretvoriš u gomilu materijala za zbrinjavanje na odlagalištu specijalnog otpada...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
čovjeku je vjerojatno dopizdilo ponavljanje pitanja (istih), već masu puta, pa eto.. dakle, odvoji par minuta i upoznaj se sa klokanjem ovog ili onog.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Banned
|
ok hvala na pomoći pročitao sam nešto što ste mi dali ali danas cu uhvatiti vremena pa sve polako pročešljati...i to se mene tiče sad mi je na 265X11=2915Mhz @ stock [1.325] i mema na stock mi je 882Mhz 5-5-5-15 pa neka tako i ostane dok nekupim bolje riješenje hlađenja...ali definitivno ću pročitati sve ovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Beskorisna bitanga...
|
Ja bi na tvom mjestu prvo sam sebe zapitao što ti je "kritična točka" dakle dal ti je CPU ono što oćeš primarno popravit ili je to ram, ili baš ciljaš na kompromis... Racimo ja sam na Athlonu zaključio da mi je ram (bar trenutno) sekundarna stvar i zato sam ga zanemario i radi na stocku, ako ti je prije svega želja popravit enkodiranje/rendanje ili sl CPU related stvari onda skreši multi tj djeljitelj iliti omjer, ostavi ram na stocku (naravno omjere promjeniš kako dižeš jel) i ciljaj na proc sa po mogućnosti ne preko 10-15% napona na stock za tu seriju za 24/7 rad... Specifikacije za seriju dakle najačeg na toj mikronaži si uzmi nije bitno dal je 4x00 ili 6x00 ili kaj deseto samo da ima isto mikronsku tehnologiju jer ona određuje osjetljivost na overrvoltage prije svega ostaloga... Ako ti treba ram jer radiš nekaj memory dependent kao kompresiranje/dekompresiranje rarova i sl/photoshopanje i sl stvari (da se razumijemo trebaju oni i proc ali to je ipak najčešće manje kritično danas) onda proc ostavi na miru dok ne ustanoviš što i kako može podnjeti, najbolje je napravit relativno manji OC na 101% stabinu vrijednost proca i onda se igrati... I na kraju ako ti treba kompromis onda ideš dizati jedno po jedno do granice do koje ide, u sticku o toime zaista piše i previše... I ne nisi ti kriv samo kaj svako malo neko naleti sa 4x00 procesor pitanjem i niko ama baš niko ne pročita teme... Mislim fakat ima ih više nego svojevremeno o 8800gt i 3870 ali fakat... ![]()
![]() |
#254 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
taj proc radi i na difoltu sasvim ok...a neke drastične promjene sa klokanjem neće biti sem toga ako misliš malo klokat onda izvadi treći keks od memorije jer je stabilnije klokanje sa dva keksa..a sem toga dva giga rama je sasvim ok i za vistu.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#258 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Za taj E4500 ti ne treba nikakva clockerska memorija. I poslusaj Gilberta...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Pročitaj si 9. razerov post u sticky-u... naslov posta ti je: 4. dio - Overclocking guide za Gigabyteove 965, P35, X38 ploče (by Razer) evo ti link: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200
![]() |
#260 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Vidim da su se ovakve teme krenule otvarati sve češće na Intel podforumu, jer znaju kako završe na OC podforumu. Tako da molim Swarma da se pobrine za ovakve, dakle, lock teme ili prebacivanje iste na OC podforum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Nego jednostavno da se ljude koriste svim blagodatima foruma. Dakle, ne da ljudi dežuraju i recitiraju isto štivo cijelo vrijeme, nego da se ljudi potrude za ono što traže. A poruke tipa ''Čitaj sticky'' nisu bez vraga jer sam i ja i ostali autori istog dosta truda uložili u izradu istog. Pogotovo je koristan onaj dio s Korisnim linkovima. Dakle, sve teme koje bi mogle pomoći u bilo kom smislu su sakupljene na jednom mjestu. Kud ćeš bolje? Request je bio u planu, i upravo poslan, nadajmo se da će Tor dati zeleno svjetlo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Jedno zapazanje vezano za "davnu" diskusiju oko misterioznih 15C razlike na P5k i DQ6: Pokrenem RealTemp 2.11 i uredno mi kaze da je TjMax 85C i mjeri nekih 28C u IDLEu dok CoreTemp(vise verzija) kaze da je TjMax 100C i doda tih 15C tako da je IDLE oko 43C................jos INTEL baljezga sa neobjavljivanjem detalja vezanih za TjMax i eto ti zablude. Mislim, znao sam ja da se negdje dodaje 15C ali mislio sam da je do sondi/maticne.....ali ocito je do programa koji mjeri i njegovom poumanju TjMax temperature. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Citiraj:
" Nakon ulaska u BIOS, stisnite kombinaciju tipki CTRL+F1 . Sad ste spremni za početak... " -time otključavaš dodatne opcije na gigabyte pločama, pa tako i dio sa latencijama memorije...... dalje kaže ovako u vezi memorije: " - High Speed DRAM DLL Settings: Option 1 - DRAM Timings Selectable (SPD): Manual (U sljedećim opcijama se podešavaju latencije): Par riječi: za većinu je dovoljno podesiti osnovni set latencija memorije. Za sljedeće četiri stavke se koriste 3 seta latencija: CL3 (3-3-3-9), CL4 (4-4-4-12) i CL5 (5-5-5-15) - CAS Latency Time: 4 - DRAM RAS to CAS delay: 4 - DRAM RAS Precharge: 4 - Precharge Delay (tRAS): 12 Ostale podlatencije nije potrebno mijenjati barem za većinu korisnika, a te su od ACT to ACT Delay (tRRD), sve do trd Phase Adjustment. Iste valja ostaviti na Auto. - System Voltage Control: Manual - DDR2 Overvoltage Control: +0.1 (1.9v) (manje/više, ovisno o memoriji koju imate) Defaultna voltaža DDR2 memorija jest 1.8v, Ovdje vrijedi: +0.1v -> 1.9v +0.15v -> 1.95v +0.2v -> 2.00v +0.25v -> 2.05v +0.3v -> 2.1v " mislim da ti je dovoljno stavit 5-5-5-15.... i pročitaj taj sticky več jednom ![]()
![]() |
![]() |
#267 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
@Z-Man Ne vidin smisao tvoga posta. Quotaš nešto od prije tjedan dana na šta su već dani odgovori, ... Pokaza si da si pročita sticky? Da znaš c/p? ... ![]()
![]() |
#268 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
![]() |
#270 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Sto nize to bolje ![]() 4-4-4-12 bi bilo idealno za stock. ako moze nize gg ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|