|
![]() |
#241 | |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Ah bas su me zeznuli u GB, jer sam ih prvo pitao dal mogu narucit i poslat curi u drugu drzavu... i kaze moze, al moram prvo napravit narudzbu da im dam broj narudzbe... i ja narucim, platim dam broj, onda kaze da ne moze ipak to tako... zbog nekog rizika... makar je ona sama narucivala, dakle vrse dostavu kod nje, samo meni nedaju da odradim ovak... I onda reko nis, nek mi vrate pare.. i sad ce otic sale dok ja dobim pare :/
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pozdrav, ima li netko iskustva s veleprodajnim narudžbama na Alibabi? Recimo da želim naručiti 50 komada artikla X i 80 komada artikla Y od istog sellera. Ukupna vrijednost neka bude oko 200$. Znam da će to zapeti na carini i to mi je OK, no zanima me ima li još kakih "kvaka" kod takvih narudžba? Nabije li nam naša divna država još nekih nameta ili je carina (+ ležarina) sve? Thx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da bi ti naši to mogli zaprimiti kao 'kupnja radi daljnje prodaje', a bojim da se tada primjenjuje neki drugi sistem uvoza (čitaj: skuplji i kompliciraniji).
![]() |
#246 | |
EdoFazlinovic
Datum registracije: Jun 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ovako ide priča, kupljen je uređaj preko aliexpressa, isti ne radi baš kako bi trebao, malo štuca i tako. Nisam još potvrdio prijem, šaljem prvo poruku selleru, ovaj se javlja, šaljem dvaput opis problema i sad mi dolaze 2 poruke, u prvoj se ispričava na neispravnom uređaju i nudi full refund, ali da mu dam paypal podatke. U drugom mi nudi 10$ za pokrića troškova za povrat neispravnog uređaja. Sad mi ovo sve skupa izgleda predobro, gdje je kvaka? Malo mi sumnjivo da nudi refund na paypal, a ne preko Aliexpressa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Vjerojatno mu rejting i pozicija u tražilici aliexpressa ovisi o broju refundiranih narudžbi. Daj mu paypal i ako uplati novac nazad family&friends opcijom nemaš brige. Tj. napisi mu paypal email i zahtjevaj uplatu preko family&friends. Tada ne može tražit povrat itd. I ako vrati pare ostavi mu 5* , čisto kolegijalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Sandy!!!
|
Citiraj:
10-20$ se ionako ne isplati povlačiti, fee za povlačenje je 5$. Tako da možeš potrošit negdi online,npr ebay. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#252 |
Premium
|
Dosad sam naručio nekih 100+ stvari sa aliexpressa. Svaka narudžba je došla, nešto brže nešto sporije. Svaki seller je bio susretljiv i pozitivan kad su bili upiti za neke specifične stvari. Jedna stvar mi je došla pokvarena, ali je seller odma ponudio kupon u većoj vrijednosti od proizvoda,refund ili resend. Uzeo kupon Iskustvo kupovine, selleri, preglednost(rating itema...) i ostalo, sve mi je nekoliko koplja iznad eBaya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Sandy!!!
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Premium
|
Citiraj:
Gdje vidim koji je tip uplate? Kad idem na "See details on old account view", piše mi samo "Payment type: Instant". Sad nisam siguran jesam se zeznuo što sam prihvatio ![]() Ovaj paypal ko da namjerno skriva neke detalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Sandy!!!
|
Ima caka kada kliknes na tu transakciju,i kliknes "Refund this payment", i ako ti onda pise "(Note: Partial refunds are not available for personal payments or for transactions marked as pending.)" to znači da je f&f, a ako možeš vratiti npr 5 od 10$ što ti je uplatio onda je goods&services. |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Premium
|
Izgleda da je ovo drugo, daje mi da odabirem iznos koji ću refundirati ![]() Iako ne znam kako bi on objasnio paypalu da mu nisam poslao goods ako nije nikakvu adresu ostavio za slanje. Obzirom je parcijalni refund 30$, nije baš za odbaciti iznos, valjda neće tražiti natrag. Šo se dogodi ako ja potrošim tu lovu, a on zatraži povrat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Sandy!!!
|
Citiraj:
Ako potrošiš lovu,a on digne i dobije case,paypal račun ti ide u minus, npr -30$. I kad buduće budeš išao nešto kupit priko paypala prvo će se namirit tih 30 sa kartice a tek onda 5-10$ za item što si naručio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Laptop narudžba
Pozz svima. Planiram naruciti laptop preko alibabe. Cijena mu je tamo oko 350$, a inace i preko 1000$. Zanima me ima li netko iskustva s ovakvom narudzbom ili zna koliko ce me to izaci na kraju. Svaka informacija je dobrodosla. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Premium
|
Na tvome mjestu bi bio oprezan jer toliki popust je teško moguć. Ili si fulao model laptopa. Stavi link da možemo provjeriti. Koliko će te još izaći? 25% pdv-a+60kn poštanskih troškova na cijenu sa poštarinom.
![]() |
#261 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
https://app.alibaba.com/dynamiclink?...areScene=buyer To je samo jedan. Ima barem 10 prodavaca msi high-end laptopa. Garancije od stranice, negdje i prodavaca. Razmisljam i da je kineska kopija mogla bi bit prica kao sa kineskim mobitelima koji znaju biti i kvalitetniji. Frend mi kupio lazni iphone 5s (ako se ne varam, ne kuzim se bas u ajfone 😁 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Daj upotrijebi malo zdravi razum, zar stvarno misliš da netko prodaje taj novi ispravni laptop za 2000 kn? Ti provjeri pa nam javi što si dobio u paketu! Što se tiče frenda, zaslužuje jedan šamar čisto zbog zagađivanja mora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Premium
|
Kako nešto iz EU može završiti na carini? Što si ti to naručio i od koga? Ziher su u pitanju one kineske fore kada šalju iz bescarinske zone obećavajući da nema carine.
![]() |
#267 | |
Guest
|
Citiraj:
sve pošiljke koje su poslano NL poštom iz kine prolaze kroz nizozemsku. i normalno da je završilo na carini. |
|
![]() |
![]() |
#268 | |||
Sandy!!!
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Iznos na računu je 23$, to ne upada u 25% pdv/carine/stavec? I onda svejedno racunaju 60kn troskova šta je iša na carinu? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Guest
|
Uglavnom carina zadrzava pakete. U manjem brojem slucajeva prode bez davanja. Naravno govorim o paketima vece vrijednosti. Paketi manje vrijrdnosti vise manje prolaze. Ti ne bi trebao imati problema. |
![]() |
![]() |
#270 |
Premium
|
U principu, sada imaš 2 opcije: 1. platiti pdv i ostala davanja na tu gitaru 2. ne primiti gitaru, tražiti povrat love i kupiti je negdje u EU. Prijateljima odavno naručujem sa ove stranice. Jest da je poštarina 25€, ali nema dodatnih davanja i imaš važeću garanciju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|