Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.11.2013., 00:41   #241
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
To ovisi i o stvarnom stanju linije i o brzini koju namjeravas izvuci i o IMS-u i naravno o sreci
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2013., 19:42   #242
t-krom
Banned

Datum registracije: Oct 2013
evo samo malo da se javim da vidimo kak je sad s adbjom, vrlo zanimljive stvari, meni to tak laički zgleda. dakle, kak sam već rekao, linija više skoro nikad ne puca, al nakon nekon vremena, evo sad nakon 4 dana konkretno kaj je radilo normalno, bio sam prisiljen sam resetirati adbja jer se sve totalno usporilo, al od zadnjih popravaka jednostavno neće više tako lako pucati i jedini lijek mi je da ga sam zgasim i upalim. evo ovo piše sad nakon reseta i ovo je statistika:

7991 Kbps
831 Kbps

9388 Kbps
7.8 dB
42.5 dB
0.0 dBmV

888 Kbps
9.5 dB
27.3 dB
12.9 dBmV

uvijek se spaja tak tu negdje oko 8, malo više manje, taj profil su mi ostavili, a prije dok nisu promijenili žice stalno je moralo bit na 6, na 8 je pucalo non stop. za ovo line att to gušenje, to znam da imam, to su mi dečki tu doma rekli i to nema pomoći dok ovak ide prek dva km pola od toga po zraku, ne. jedino ne kužim kaj je ovaj power nula u downloadu?
t-krom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2013., 20:37   #243
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Imaš u jednoj temi objašnjenje pojmova i vrijednosti ovih brojki.
Baš zbog velikog DL gušenja ne može izmjeriti nivo, vjerojatno je na granici.
Ovo opće usporenje nakon xy sati / dana rada je biser kod mnogo uređaja + imaš zeznutu situaciju sa linijom.
Kad vidiš da je usporio do bola prošetaš do njega i odradiš gasi - čekaj 5 sec - pali.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.11.2013. u 09:42.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 15.11.2013., 07:37   #244
t-krom
Banned

Evo, pronašao sam ta objašnjenja, čisto da se obrazujem. Inače, baš me zanima ima li nekaj u onih hrpu funkcija koje još postoje, kaj bi se malo potvikalo da se riješi taj zamor linije nakon xy sati. Našao sam neke upute na netu kako ispingati i pronaći svoj MTU, pa sam svuda ugasio ono "auto" kaj je po difoltu upaljeno i upisao kaj mi je test dao (1492), možda da se to još smanji, il nekaj drugo da se promijeni... možda se sazna s vremenom još nekaj novo o tom zanimljivom fenomenu pa netko tu napiše, makar i ja :-) E, da ne zaboravim, 5 sekundi ili minuta, vjerojatno sekundi?
Staro 15.11.2013., 09:44   #245
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne radi se o zamoru linije nego o zamoru uređaja.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.11.2013. u 13:11.
Staro 15.11.2013., 11:02   #246
Prezime
Premium

Usporavanju routera je najcesci uzrok neki "memory leak" kojeg je obicno vrlo tesko ustanovit. Probaj za pocetak iskljucit sva moguca i opsezna logiranja koja taj router uredno zapisuje kao da pise bibliju...
Staro 15.11.2013., 11:58   #247
t-krom
Banned

:-D eto, još jedan detalj. hvala stari. budem i to napravil. inače, kupil sam tp-link WR941ND pa se budem probal tim poigrat za bridge. e da, pošto sam još na probi, budem ih pital da mi zbog smetnji ovaj tv dio od 3 u 1 prebace na satelit, koji ionak imam na krovu. ak buju to htjeli napravit (ne vidim zakaj ne?) tak da se niš ne mijenja u cijeni svega kaj plaćam (il nekaj malo), to mi se čini zgodno, jer onda mi se cijela dsl linija oslobađa od tevea i predmnijevam da bi se dobilo s tim na općoj kvaliteti ne-zamaranja rutera.
Staro 15.11.2013., 12:29   #248
Prezime
Premium

Dobio bi manje opterecenu liniju i mogao bi vjerojatno koristit sav kapacitet za internet. Nisam usporedjivao, ali vjerojatno bi dobio i bolju sliku na MaxTV-u, stabilniju svakako...
Staro 17.11.2013., 11:45   #249
subixonfire
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Evo ako ima neko da je zeljan malo vise prckati po adb-u:

- ulogirajte se sa administrator podatcima iz ovog thread-a
- upalite ssh u managment-u
- spojite se putty-em(ssh) na adb-a i imate njegov shell

Inace na adb-ovima upisivanjem komande system shell imate pun busybox pristup, ali u ovom firmware-u je to blokirano pa:

- kroz webif u aplications instalirajte ipk iz attachmenta(raspakirajte ga iz zipa prvo).
- spoite se sa putty-em(ssh) user: root password: toor

EDIT: Poslje instalacije ipk-a potreban je reboot!!!

Sada imate potpuni root busybox pristup.Na ovaj nacin imate potpuni pristup file sistem-u, znaci moguce je brisati, editirati, dodati bilo koj file. Kriva izmjena u tom djelu moze trajno blokirati uredjaj bez mogucnosti popravka pa pazljivo...

Root account radi samo iz lana i nepretstavlja nikakav problem sto se sigurnosti tice.

ps: dok sam trazio nacin za dobiti potpuni root pristup rastavljanjem adb-a sam primjetio da ima i drugi usb port kojem fali samo usb uticnica i jedan kondenzator da bi radio. Iako nema bas puno koristi od njega sa ovim firmware-om.
Attached Files
File Type: zip adb.zip‎ (952 byte, 312 views)

Zadnje izmijenjeno od: subixonfire. 17.11.2013. u 15:38.
subixonfire je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2013., 07:53   #250
t-krom
Banned

stari, ti si car, a jel imaš možda i kakav konretni zahvat kaj promijenit da modem radi još bolje? :-)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2013., 17:29   #251
magare
Registered User

Datum registracije: Nov 2013
Pozdrav, i ja sam nekidan dobio od t coma ovaj router, moj problem je što svako toliko vremena
ruter ode u standby na 10-15 sekundi, ja ostanem bez neta lampica na njemu pocrveni i onda se nakon tih 10-15 sekundi
vrati u normalu da bi opet nakon nekog vremena se pojavio isti problem i tako u krug. Da li netko zna o čemu se tu radi i kako to
riješiti jer mi pošteno ide na živce.
OVdje je i slika loga:
http://tinypic.com/r/2r3y3b8/5
magare je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2013., 18:54   #252
Prezime
Premium

Za pocetak, iskljuci za probu TR-069 Agent.
Staro 18.11.2013., 22:09   #253
magare
Registered User

može mala pomoć, gdje se to nalazi

EDIT: pronašao sam i isključio sad da vidim kako će bit

Zadnje izmijenjeno od: magare. 18.11.2013. u 22:12. Razlog: jer sam glup
Staro 20.11.2013., 00:28   #254
t-krom
Banned

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Naravno, trebas se logirat sa admin lozinkom i ukljucit FTP i Telnet Server, jer su po default-u iskljuceni.
ja uopće ne mogu uključit ftp (telnet mogu). kad stisnem na ftp enable, apply ostaje neklikabilno. a i destinantion folder nudi samo opciju not specified, uopće nema ništa za browse. u čemu bi mogla bit stvar, pokvaren ruter? :-)
Staro 20.11.2013., 12:07   #255
Prezime
Premium

Router sigurno nije pokvaren, nego mu fale neki potrebni podaci. Imas li definiran neki medij za pohranu podataka, recimo na USB-u, kojim ce se FTP server sluzit?
Staro 20.11.2013., 16:32   #256
magare
Registered User

@Prezime isključivanje TR-069 agenta za sada radi, veza mi ne puca više, barem za sada. hvala na pomoći
Staro 20.11.2013., 18:05   #257
t-krom
Banned

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Router sigurno nije pokvaren, nego mu fale neki potrebni podaci. Imas li definiran neki medij za pohranu podataka, recimo na USB-u, kojim ce se FTP server sluzit?
joj. ja mislio to sve ide s harda pcja preko lana direkt. znači, da bi se ftp mogao uključit, prvo treba nekaj umetnut adb-u u usb utor, bez toga ništa, ak sam dobro skužio?
Staro 20.11.2013., 19:02   #258
Prezime
Premium

Nisam ispobavao, ali kako se taj FTP server nalazi na routeru, onda je logicno da je na njemu i medij za pohranu podataka. Kad imas FTP server na PC-u, onda valjda ne ocekujes da ce radit s medijem za pohranu podataka na laptopu il mobitelu, ne?
Staro 22.11.2013., 11:51   #259
t-krom
Banned

iskreno, nemam pojma kak to funkcionira, pitao sam jer sam vidio da ima ta opcija za uključit :-)

a kaj se tiče adb-a, nemam više max tv, čekam da donesu satelitski, ali linija je sad još gora nego prije kad se poboljšalo nakon promjena žica i kad je sinkro bio na 8-9, a sad je na 5. uploadat ne mogu niš, a to je najbitnije kaj mi treba. pogotovo s filezillom, jer stalno puca. onak, zna radit normalno sat-dva, pa onda bjesomučno počne pucat i restartat, sve ode u k. još imam nekoliko opcija, a ak se niš ne popravi, onda otkazujem sve. jedino mi nije jasno kako je na optimi sve radilo savršeno (kao i na t-comu od početka interneta prije toga), a sad ne valja ništa, zar je moguće da je to samo zbog različitog annexa kod optime.

dakle, po meni, laiku, sad se može još ovo: 1. prebacit adb u bridge da vidim kak će onda bit uz tp-link.; 2. sinkro napravit na 4 da se smanji i up, jer ovih pet ionak imam ljubaznošću dečkiju s terena (kod optime sam imao nažicanih 5/512 i sve je radilo savršeno); 3. iz očaja opet tražit neki drugi ruter da dofuraju i bjesomučno ih mijenjat dok se ne nabode onaj na kojem ne puca.

ako ništa od toga ne pomogne, onda ću se vratit na optimu, oni provjereno rade, ha ha. ah, da, ukinuli su dinamičku ip adresu i ne funkcionira port forwarding ni niš drugo bitno zbog toga, dakle propali su, pa i to otpada. a dobro, arena ionak radi prek satelita, a ak ničeg drugog u godini 2013. nema za nekog 2km od centrale da mu normalno radi, pričekat ćemo neku buduću tehnologiju (koja u mom kvartu nije ni u primisli, iako ima 20.000 ljudi): eto, žalosno, al je tak. kaj se može, ubit se nećemo zbog toga :-)

normalno, ak se nekaj riješi s tim adb-om il sazna nekaj novo potvrđeno u praksi, budem se opet javil, bok.
Staro 22.11.2013., 12:08   #260
Prezime
Premium

Mislim da neces nista postic prebacivanjem ADB-a u bridge i tako koristit samo njegov modemski dio, jer to je ono kaj je najlosije na tom routeru. Eventualno rjesenje tvojih problema bi bilo stavljanje nekog provjereno dobrog modema (ili routera u bridge) uz dodatni router ili routera koji ima kvalitetan modem.
Jedan od razloga zasto koristim stari (prvu hardversku verziju) Thomson ST780 je bas nekvaliteta moje linije, s kojom taj router pristojno radi. Nisam udaljen 2km od centrale kao ti nego "samo" 1,5km, ali s tim routerom mogu koristit 10mbit/s...
Staro 22.11.2013., 13:29   #261
t-krom
Banned

budem probao i thomsona, vidim da ih ima hrpa jeftinih. dakle, prvo onaj crni da probam, ne bijeli. kak je ono išlo, bez obzira koji modem stavim, mora odmah povuć postavke s centrale, il im moram reć da puste postavke za točno određeni model ak ne ide?
Staro 22.11.2013., 14:38   #262
Prezime
Premium

Ako kupujes ST780w onda trazi ranije modele, one koji imaju sva 4 ethernet porta u istoj zutoj boji. Kasnije verzije su imale razlicitom bojom oznacene portove 3 i 4 za IPTV. Inace, T-Com za taj router nema postavke na ACS-u (centrali) pa ga moras sam potpuno konfigurirat. To ne predstavlja nikakav problem jer je vrlo jednostavan za podesit.
Staro 25.11.2013., 00:34   #263
magare
Registered User

eo mene opet, izgleda da isključivanje tr-069 agenta nije u poptunosti pomoglo, primjetio sam da mi veza puca kad mi torrent skida a ja klikam po netu recimo google, fb i slično, da li netko zna u čemu bi mogao biti problem
Staro 25.11.2013., 00:38   #264
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Problem je u torentima i tvojim apetitima.
Govorili smo o tome xyz puta pa potraži.
Svaki uređaj ima svoje "maksimume".
Igraj se postavkama u konfigu torrent app, smanjivanje br. istovremenih konekcija, bandwitha.
Staro 28.11.2013., 01:07   #265
mike13
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Bridge

Prezime jel mi mozes reci proceduru za adb stavit u bridge mod hvala.
mike13 je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2013., 12:13   #266
Prezime
Premium

Nemam trenutno pristup tom routeru, ali po manualu, to se mora odradit u "Quick Setup" panelu - Bridged Ethernet Connection over ATM (ETHoA):

To configure the Bridged Ethernet Connection over ATM (ETHoA), follow these steps:
1. Select 'Bridged Ethernet Connection over ATM (ETHoA)' from the 'Connection Type' combo-box
2. Your Internet Service Provider (ISP) should provide you with the following information:
- Specify the value of the VPI and VCI parameters.
- Select the encapsulation method from the combo-box. You can choose among the following methods: LLC, VCMux.

(Za VPI/VCI stavis 0/33 i odaberes LLC)

Edit: Inace koji drugi router namjeravas koristit, ili ti bridge treba samo za radit konekciju na kompu?

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 28.11.2013. u 13:17.
Staro 28.11.2013., 22:25   #267
mike13
Registered User

cekam da mi stigne linxis
Staro 28.11.2013., 22:30   #268
Prezime
Premium

Koji model?
Staro 28.11.2013., 23:15   #269
mike13
Registered User

wrt54gl sa ddwrt
Staro 28.11.2013., 23:21   #270
mike13
Registered User

ovo vpi vci sam nasao ito podesio medjutim adb i dalje ostaje skonektiran pa mislim da treba jos nesto uradit a ne kuzim sto
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno