|
![]() |
#241 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koji driveri, koji CAP i da li si ga uopće instalirao? ![]()
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@ KUKY Evo da ti iznesem svoja iskustva. Prije koju godinu sam se prebacio igranja sa konzola na PC, tada sam imao E5200 i 5850, nisam uopče pratio frameratove temperature i ostalo niti sam znao u kakvoj su relaciji snage komponenata pa sam si priuštio 5970. Stavio je u stroj i upalio BC2, procesor je bio na 3,8 Ghza i vjerovao sam da je to sve ok, naravno neugodno sam se iznenadio kad sam vidio neigriv framerate u bilokojoj igri. Misleći da nešto nije ispravno došao na forum pitat dečke i dva dana kasnije sam slagao novu konfiguraciju sa i5 procesorom. Ta grafika je jednostavno preteška za s775, sa quadovima iz 9 serije ćeš se moći pristojno igrat, bez problema ali maksimum iz te grafe neće izvući ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
@Magarac Al se zato i3 neda clockat bas...A nekog PhenomaII nasiljis na 4Ghz pa ga i3 moze vuc za k ![]() X4 955/960T BE i Core i3 2100 su u rangu od nekih 900kn,i nezelim da ispadne da opet hvalim svog konja al mislim da je 955 bolji jer ipak ima prave 4 jezgre i kad se klokne i3 mu nemoze nista. Kad sam kupio 955 testirao sam igre sa 4 jezgre na 3.2Ghz i 2 jezgre na 4.2Ghz,razlika nije neka ogromna ali ipak 4 jezgre daju ne samo vise fps-a nego i stabilniji fps.Manji dropovi fps-a i takve stvari. Istina da se za i3 nadju jeftinije ploce al nisu ni puno skuplje mid-range ploce za X4. @KUKY Imas vise opcija,mozes uzet Q9550 i kloknut ga kolko mozes ili skupi malo vise para pa prodaj svoju maticnu proc i rame i uzmi i5.Barem je DDR3 jeftiniji od DDR2 ako nista drugo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
X4 na 3.8 se jedva priblizi i3 2120@ 3.3ghz(on je trenutno best buy i3, u tablici je 2100 na 3.1)) u vecini igri a nije ni to fora koliko je fora da to i3 odradi sa x3 manjom potrosnjom, stock hladnjakom i na ploci od 360kn ak treba.. Na svakoj p67 ploci ima bar 150,200 mhz extra ako bas treba. http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=362 http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=49 Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.11.2011. u 00:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Slažem se da je i3 2xxx jako dobra nabavka za te novce...imao sam priliku igrat se s jednim 2100 par dana...ekipa očito zaboravlja da se 955 može klokat samo s aftermarket hlađenjem i dobrom pločom da bi došao na razinu i3 (ovdje naravno govorim o gamingu, o tome je riječ), a čak taj proc ne bi ostavio ni na stocku s box hlađenjem (velike temperature, ona zujalica od box hlađenja itd)...ovo sve govorim iz prve ruke jer i sam imam 955, al imate i dosta iskustava drugih ljudi...tako da onda 955 izlazi iz cjenovnog ranga i3 i smanjuje se omjer uloženo/dobiveno u odnosu na i3...dok su na i3 sa onim komadićem lima, zvan box cooler, potrošnja i temperature smiješno niski, a i buka koju proizvodi cooler hladeći taj proc je isto zanemariva...i to sve na asrock h61vm-s, znači jednoj od najjeftinijih 1155 ploča...tako da u toj kategoriji definitivno i3 predstavlja best buy za gaming...inače slagao sam taj komp za frenda, i bio sam malo skeptičan pri izabiru tog proca, al nakon par dana igranja ne bi se ustručio sad ga kod sebe ugradit u komp umjesto 955 da mi neš bude s kompom ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: skyman. 21.11.2011. u 01:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@Jelc 11.9 i CAP 4. E sad kako se posluzit sa CAP-om pojma nemam ![]() On je instaliran u c:\ AMD ...i tamo je neki exe uz hrpu .mst fileova. Koliko sam ja shvatio to su profili za igre gdje driver odredjuje neke postavke graficke kartice. Znaci to je to samo install i zaboravi na CAP? Nista vise prckanja po CCP u kojemu nakon instala CAP-a nema nikakvih dodatnih opcija? @sodom Jasno mi je da mi je procesor debelo preslab kao sto sam i prije rekao, ali misljenja sam da q9550 nije slab procesor za ovu grafu. @ xtreme gamer x4 Phenomi i q9xxx serija su iz 2009e i kupiti DANAS recimo novu mbo + proc + rame (sto mi se trenutno mota po glavi) je mozda i suludo, kada je puno jednostavnije uzeti samo intela i ubaciti u sistem. Po performansama su slicni neznam iz prakse ali citao sam review-e. Evo i ovdje su podjednaki http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=50 @skyman Buka i temp nisu problem jer imam zalman flex i sa svojih 5 pajpi hladi jako dobro. Trenutno je temp smijesno mala (senzor laze pa neznam tocno kolika je) ali prst na pajp i to odmah pri dnu kulera (dodirujem socket) je jedva mlaka nakon sat vremena occt-a, a proc je na 4.0 i 1.47V Nemojte misliti da sam ja vec odlucio uzeti 9550 i da vas tu zahebavam ![]() Dodatni problem je taj sto kada bi uzeo phenoma potrosnja bi narasla vise nego sa quadom a ionako sam na knap sa snagom iz napajanja... Ovo sve pisem iz "OC pogleda" gdje bi phenom bio na 4.0 a quad na 3.8 cca ili 4.0 ako bi isao.
![]() |
#248 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nikako nisi na knap sa snagom napajanja bez brige.
![]() |
![]() |
#249 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
@KUKY Ma ovdje sam govorio generalno, ne vezano za tvoj slučaj...jer vidim ekipa generalno govori (npr. kod slaganja novih konfiguracija) da su npr. 955 i i3 2100 istog cjenovnog ranga, tehnički jesu..al kad se pogleda šira slika- nikako nisu, gdje i3 debelo pobjeđuje u omjeru uloženo/dobiveno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Premium
|
Krivo sam napisao. Bio bih knap sa snagom je trebalo pisati. Jer sadasnji proc na 4.0 1.47V trosi cca 150W (ispravi me ako grijesim) a kada bi uzeo phenoma on bi na istoj frekvi trosio oko 250 sto je povecanje od 100W. Sa sadasnjom konfom kada mi ukupna potrosnja poraste za 100 W (upalim furmark) napajanje pocinje ispustati cudne zvukove i to u intervalima od 5 sekundi ![]() Sadasnje stanje: 150W + 200W(grafa)+25W(ventovi i hdd) = cca 375W Buduce: 250W + 200W +25 = 475W A kors daje na 12V max 480W , zato kazem da bi bio knap... Nedaj boze da tada pomislim pokrenut furmark jer bi potrosnja porasla na 580 W sto vjerujem nebi izdrzao?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mokri snovi su i5 2500K, no pare su zasada problem tako da...
![]() |
![]() |
#252 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne bi niti tada. Meni je bez bada HX520 držao overclockirani Q6600 B3. A uz njega su u kombinaciji bile i GTX295 i HD5970 i HD6990 a jednom i GTX280 + 8800GTS. Kod kolege je S12 500 isto tako držao svakakve grafe uz overclockirani Q9450. Na kraju kod mene je na testu jedan HX450 tjerao AMD X4 + GTX295. U biti pazi ovo. Core i7 2600K @4,5GHz + 2x HD6950 CF 2D ~135 W DiRT3 ~440 W Furmark ~480 W Prime + Furmark: ~560 W To je sve iz utičnice dakle čista potrošnja prime + furmark je oko 480 vata. U DirT3 oko 380 vata. 2 jezgre + HT
![]() |
![]() |
#255 |
Premium
|
Odlucio sam prestat razbijat glavu dali ce mi q9550 biti dovoljnio dobar i za 2 god sto vjerojatno i nece pa cu ipak pricekati neki "2500K" ivy bridge. Samo da izadju kada su i najavljeni i sve 5. Hvala svima na pomoci.
![]() |
#256 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Jel ima neko problema u igrama s novim driverima (od 11.12.) pa na dalje. Zadnji normalni driver (gdje sve savršeno radi) mi je 11.11 a sve kasnije je trganje u igrama (artifakti, nazubljeni rubovi (ko da nema AA i sl.) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Tražio sam jer bi Skyrim mogao puno brže raditi (da ne kažem buduće igrice koje neću moći igrati jer je problem u driveru), a da ne kažem da kad ću jednog dana uzimati novu grafičku - kome ću ovu prodati kad nema drivera..... Ti ne bi bio razočaran da za nju daš 4k kuna a da ti sad kažu da nema više drivera za nju?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#263 | |
Guest
|
Na to si trebao misliti kad si kupovao. ![]() Pa još od 3870x2 ptice na grani znaju da takve kartice nisu najsretnije rješenje (to sam se blago izrazio ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#265 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#270 |
Premium
Datum registracije: Aug 2011
|
Isplativost još uvijek HD 5970?
Zanima me koliko sam još uvijek na miru sa HD 5970,jedino razmišljam uzet verziju sa 4GB ukoliko ne nađem HD 6990? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|