|
![]() |
#26461 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Iako mi je najljepše na bajku vidjet raw boju ili mat crnu. Onak, stealth mode engaged ![]()
![]() |
![]() |
#26462 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Ja nisam nista pronasao. Samo u novinama tekst na par stranica. Btw. Moram pohvaliti Onyx-a na stucnoj pomoci i korisnim savjetima. Imao sam predavanje o biciklu, dijelovima i servisiranju istih. Dr. Sc. i on i Vuco u odnosu na mene. Vidim da je netko spominjao svoje pocetke koju stranicu prije, ko da sebe gledam haha. Sad jos samo ovaj tjedan u planu zamjenit volan sa 710 flat na 750 s riseom i brijem da bi trebalo bit taman. A onda mir sve dok neka lova ne uleti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#26463 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Mislim da Meta SX dolazi sam u toj boji, nisam ziher al ja ju nisam bidio u niti jednoj drugoj. Metu AM sam vidio u baby plavoj samo. Ova zuta boja mi je ludnica, kak je i Sile reko ko neki ludi strsljen/bumbar al mi se i dalje kotaci nekak ne dopadaju ![]() Il Capitano mozda mislis na mene ![]() Preporucam ti ak zelis usparat lovu nemoj se vozit sa nama ![]() Ja sam u 2 god koliko se vozim sa ekipom sa forums potrosio na dijelove/opremu/bajkove jaaako puno. Svaki mjesec kazem da je to to, al uvijek nekaj vidim kaj bi htio i tak ukrug ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26464 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Oće neko danas popodne malo po grmi đipat ak nebu kiše?
![]() |
#26465 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Dragi kolege, kazu da je vise glava pametnije od jedne pa reko da vas pitam za jedan savijet. Naime nedavno sam postao ponosni vlasnik teleskopske sic stange i naravno odusevljen sam, jedan od najboljih dodataka biciklu. Ono sto me brine je ova nadolazeca sezona blata i loseg vremena pa sam razmisljao da joj nabavim neku zimsku oblekicu ![]() Tako da je moje pitanje jeste li vidjeli neki gotov proizvod ili sto mislite da je najbolje od DIY rijesenja? Cisto da vam kazem sto sam ja sve promislio: 1. neoprenska zastita za vilicu/shock - muci me je li ce biti ok dimenzija i kako ce se ponasati kada se stanga spusti, a taj materjal ce se trebati dobrano zguzvati a opet ne smije smetati radu 2. zracnica preko svega - ne prelazi preko glave od stange niti sa donje strane. 3. fender bender iza - nije dovoljno velik, i dalje ce spricati 4. za sada sam najblizi da sam napravim neku futrolu od neprena al opet di kupiti materjal, jel se siva ili lijepi itd..? pa eto ako ima neko neku pametnu ideju ili konstruktivan savijet bio bi zahvalan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26466 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Stavi neopren, ali da bude labav tj. da se ne lijepi na stenčn. Ti ne radiš s štangom toliko gore dolje, znam da je ekipa napravila sebi protuuslugu s neoprenom na vilici jer im uđe sitni kamenčić, zakelji se na tkaninu i onda grebe po stenčnu svaki put kad se vilica komprimira i rastegne. Još koja si picajzla ti buš to svaku vožnju prao. Možda čak na pol vožnje.
![]() |
#26467 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
i ja aktivno razmišljam o tome. command post prestane raditi osim ako nije savršeno nauljen i čist. imam doma prekonekoliko neoprenskih zaštita za chainstaye koje su poprilično malih dimenzija - čim dođem doma probam navuć to na štagu. jedini problem koji vidim je da je čičak pretvrd/pregrub pa će se odljepljivati ili šta ja znam. ako će raditi dobro, donesem ti jedno to govance na lugarnicu (ili naruči s ebaya za desetak kuna). |
![]() |
![]() |
![]() |
#26469 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
OK, prvo nisi napisao koju stangu si kupio, a gotovo sam siguran da nisam jedini radoznalac ![]() Ja sam si za svoju narucio neporensku zastitu za vilju, koju, vjerovao ili ne, nisam niti probao montirati jer sam zakljucio da mi ne treba - i to bi po meni bio najbolji izbor ako bas hoces zastitu (ako iskljucimo origigi zastitu bas za te stange - ukoliko ih uopce ima). Ako je navlaka kojim slucajem presiroka, jednostavno ju suzis i ponovno zasijes na nju cicak traku - to uopce ne bi trebalo predstavljati problem. Uglavnom da se to prekrajati. U 4k km sam samo jednom otvorio stangu i poservisirao ju, a znas koliko se ja vozim i da me blato i kisa previse ne diraju. Ako ti je stanga kao i moja, onda u onaj gornji (vidljivi - crveni) saraf/kapicu ide fest mascobe koja osim sto podmazuje stangu, sluzi za nakupljanje eventualne necistoce koje je stanga povukla za sobom, a ispod njega je jos jedna brtva koja stiti unutrasnjost od smeca. Posto sam ja u pocetku mislio da imam stangu s uljem (upute na sluzbenim stranicama su krive, pa je i to jedan od razloga zabune), nisam imao pojma da treba nadopunjavati onaj crveni cep s mascobom, pa se vjerojatno mast potrosila i sitni pjesak i zemlja provuklo u unutrasnjost, i stanga je trebala servis. Osobno poservisiram stangu za 5 min, i da ju rastavljam jedanput mjesecno bolio bi me dzon, a evo u skoro godinu dana i 4k km samo jedan servis, a stanga radi tip-top, lufta 0 (bas je jucer Lovrix ispipavao). Osobno i dalje ne mislim nista navlaciti na stangu...od bicikla, jel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26470 |
SCSI Freak, deda :P
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#26471 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Posto je Crocus panicar i meni je to utuvio u glavu pa smo jucer pol dana raspravljali kak da si zastitimo stange ![]() Sada mi je palo napamet da se stavi neki blatobran na sic koji bi isao prema dolje. zakaci se na vodilice. Evo slike da vam bude jasnije http://www.pohrani.com/f/2X/Rw/X4UfRnV/capture.png Nik, ti na svojoj nemas nikakvu zastitu? EDIT: Dok ja srocim nes, Nik se vec javio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26472 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26474 | |
Registered User
|
Citiraj:
al mi je glupo dati 100 kn za nesto sto ima velike sanse da bude fail. @Sile - labava neoprenska futrola je bas ono sto sam mislio al di kupiti materjal? I jos bi stavio neke cicak trake na vrh s kojima ju ucvrstis za railove od sica. Zadnje izmijenjeno od: crocus. 19.09.2012. u 11:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26475 | ||
Registered User
|
Samo sam cekao tko ce biti prvi pametnjakovic :P Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26476 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26477 | |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
![]() Ma jeb.. lovu, lova je da se troši. Tak sam i ja prije koji mjesec rekao, stavljat cu lovu sa strane i vozit se na ovom kaj imam pa uzet novi bajk, ali nije to dugo trajalo haha, a kad jednom krene... ![]() Al uzitak je neprocijenjiv. Sad jos malo se opremit sa opremom za bordanje, uskoro ce sezona..para nikad dosta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26478 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Kad sam imao joplinku napravio sam si od obične čarape stare zaštitu. Odrežeš ju po dužini i vidiš koliko ti treba, višak po dužini odrežeš, zašiješ, na jednoj strani imaš gumicu koju možeš iskoristiti da ti fino ne pada i to je to. Nakon svake blatne vožnje skineš i opereš, osuši se za čas i samo gas dalje. ![]() Najjeftinije a funkcionira odlično.
![]() |
#26479 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako nadjem zastitu (nahitavam se s time po kuci pa vise ne znam jel u kupaonici, garazi ili negdje trece, samo se nadam da nisam bacio) dam ti ju pa radi s njom sto hoces, ja ju ne mislim koristiti ni za stangu ni za vilju, doslovce mi samo smeta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26480 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Ako nades zastitu javi pa se zaletim do tebe, cisto da vidim jel to uopce upotrebljivo. ![]() Sto se tice servisa za ovu moju su se potrudili pa su cak napravili video kako se servisira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26481 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nasao, pa se zaleti kad hoces, ali javi kad dolazis jer kod mene "ja sam doma" je relativan pojam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26482 |
Registered User
|
Jasno, javim se al mi nije zurba jer smo i bajk i ja na servisu nakon udesa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26484 |
Registered User
|
Prosli utorak mi je burpala prednja guma i sasuo se, docekao se na ruku sto se rucnom zglobu nije svidjelo posto je vec prije lomljen. Tako da sada mirovanje jedno vrijeme da ligamenti dodu k sebi. Na bajku je dobila kocnica, ukratko puklo je nes u rucici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26486 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja gore na grmi jos barem sat vremena, pa... Da se vidimo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26487 |
Registered User
|
Maxxis HR2, guma nema veze sa tubelessom ![]() Neki bi shvatili kao znak kada sam na prvoj voznji skinuo zadnju sa obruca ali ja nisam ![]() Inace posto se ne vidim u skoroj buducnosti opet na tubelessu imam sigurno jos preko pol kile Stana doma... pa ako ima zainteresiranih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26489 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kada guma malo padne s obruca i ono mlijeko izleti van ![]() Ili kad popusti na prihvatu guma- obruc pa mlijeko zaslini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26490 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|