|
![]() |
#2611 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Nisam mu na kraju platio jer mu ni ne mogu platiti dok mi ne izrazi cijenu shippinga. Na kraju sam ga trazio da mi otkaze kupnju i gotova prica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2612 |
Guest
|
jel normalno da mi ebay trazi 18$(100 kn jebiga dosta je) zbog jedne prodaje od 180$? kakva im je tocno politika troskova, koliko % uzmu od prodaje, 10%? btw tu sam prodaju refundo, vratio novac covjeku, svejedno ide ebay trosak prodaje? jel to samo one time payment trosak te prodaje, ili mozda cak(prolazi mi kroz glavu) da ebay naplacuje mjesecno jer sam sad seller(bez obzira prodavao/ne prodavao) ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2613 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Oprosti, ali ne mogu shvatiti, ideš u prodaju preko ebaya, a ne proučiš njihove uvjete? ![]() Podsjetio si me na epizodu South Parka (a tu je i odgovarajući avatar); mogu te kontaktirati kad ću trebati jamca za kredit? ![]() Ajd sad ozbiljnije, nažalost tih 10% je standardni ušur koji ide ebayu. Nakon što si refundao za item, moraš napraviti cancel transaction, da ne moraš plaćati naknadu. Prouči ovaj tekst. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2614 |
Guest
|
ajebiga, glup sam dosta je 10%, ja mislio mozda par dolara ce uzet... nista sad do banke i uplatit 100 kn ![]() |
![]() |
![]() |
#2615 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Ja sam stavio ramu bicikla početnu cijenu 800€ umjesto 660 što sam mislio pa ako ode s ovih 1000kn ću si pokriti troškove. Ako ne ode ostajem bez 4,2€ koliko košta listing, a za to ne bum propao.
![]() |
![]() |
![]() |
#2616 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Aha, ja sam mislio da seller koji prodaje na eB mora isključivo primati plaćanje preko PP, pošto je to zapravo jedna firma.. Ma, ionako nikad nebi platio nekome tko traži drugačiji način plaćanja.. Pa i sam eB upozorava da ne plaćamo nikome tko zaobilazi PP.. E sad, to može biti navlakuša jer onda eB nema profita, ali čuj, uostalom preko PP smo kao kupci zaštićeni sa onih 45 dana.. I na kraju koliko eB uzima selleru: 4% ili 10%? Piše da uzima 10% ali max fee je 250$.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2618 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam pitanje u vezi postupka kad ne dođe paket. Znači prijavio sam slučaj i kaj sad, odabrao sam opciju da želim povrat novca, pošto neću imat posla s tim sellerom... Dobio sam odg da pričekam odg od sellera, i seller mi je odgovorio da pričekam par dana. No uskoro mi istiće 45. dan. Kak se sad to završava? Možemo se dopisivat u nedogled ali kak da zaključam slučaj sa tim ishodom da mi seller mora vratit novce, jer čakat nešto 2mj nema smisla. A nikad od 50 narudžbi paket mi nije došel kasnije od 20 radnih dana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2619 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Samim otvaranjem tog casea tebi se taj rok produljuje za 30 ili neznam koliko dana. Sve u svmeu ja sam svoje sellere (4 komada iz kine) kontaktirao 40-i dan da mi je roba došla nego da je negdje zapelo na aerodromu pa sad baš čekam odgovore. Bar ja tako mislim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2620 |
Why so serious
|
Ma ne znam koji im je k....svi šalju i sve dolazi a ta tri zabušavaju...nek vrate pare pa ću kupit od drugog i bok. Pa ko će čekat 40 dana. Ne kužim kak mi sve ostalo dođe za 14..a ovo ne! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2621 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Bitno da si ti na vrijeme dignuo case.. Pare ćeš dobiti ili ubrzo (ja uvijek zahtjevam ODMAH i dobijem u roku dva dana) ili nakon isteka tih dodatnih 30 (ili koliko već) dana.. Jbg, tebi je jedino problem sada čekati lovu, znam.. Ali neka te ne bude strah, dobiti ćeš svoju lovu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2623 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Imam dilemu, mozda cak i moralnu ![]() Scenariji: 1. Pricekati jos tjedan-dva i eskalirati slucaj pod prituzbom da jos nije stigla(niti nije, ocekivao sam 32gb class10, a dobio 4gb class 4 ![]() 2. Javiti da je stigla, ali je korumpirana. Postati slike paketa, kartice, testova koji potvrdjuju korumpiranost, citirati gro drugih ljudi koji su mu dali negativan feed na istom temelju...i traziti refund. Prvi slucaj mi se cini elegantan, covjek je i sam priznao da nije postao s trackingoom. Drugi je ispravniji, ali nekako mi se cini da bi se tu moglo zakomplicirat. Uglavnom, kakvih imate iskustava sa claimovima u vezi fake usb-a, kartica...? Da mi pomogne u odluci... p.s. napravio sam uspjesno particiju od 4gb i kartica radi iznenadjujuce dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2624 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Nemoj raditi ovo pod broj 1. jer se tako ne posluje. Javi mu da nema 32GB, tj. da je neispravna i traži refund. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2625 |
Why so serious
|
Tako je, Rade dobro veli, ak je stiglo stiglo je, pa nisi cigan! Reci kak je i traži povrat ili neku naknadu + negativni feedback. Barem ja nikad ne bi reko da nije stiglo, a stiglo je i još tražio refund, pa makar se radilo i o tam nekim malim žutim. Makar i sam imam neka 3 spora pa ni sam ne znam kaj dalje, ali budem čekal možda zbilja stigne, ali negativan feedback mu ne gine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2626 |
Premium
|
Tak cu i napravit, greblo me je malo da shebem prevaranta koji prodaje lazne kartice, ali sam dao vama priliku da me ispravite ![]() Nista ispod full refund ne prihvacam, samo je pitanje vremena kada ce i tih 4gb prestati raditi. Imao sam puno kupovina na ebayu, ali nikada nisam ostavio negativan feedback pa makar bio i nezadovoljan, dok god sam dobio refund ili item. Nije mi zahvalno ostavit liku negativan feed na temelju postanskog posla, njegov dio odgovornosti je da posalje u razumnom vremenu, a ne i kada ce stici. Zato u pravilu otvaram claim 43/44. dan i dam dodatnih 2-3 tjedna da dodje u vrijeme claima. Od 20tak slucaja, samo jednom nije nista niti doslo. Rekord je 65 dana. Ovo je treci slucaj da sam stvarno nezadovoljan sto sam dobio, sto je zapravo prilicno dobar prosjek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2627 |
Why so serious
|
A kak ide s tim refundom, ja nikad do sad nisam to tražil. Jel sad kad sam digo case moram čekat 30 dodatnih dana ili kad će se odlučit kad ide refund. To ne razumijem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2628 |
Premium
|
Nakon sto si otvorio case, prodavac ima 7 dana da se ocituje, a nakon toga min. 3 radna dana da rijesi problem, do isteka 30 dana nakon kojih se case zatvara. Unutar tog roka trebas eskalirati ako nisi zadovoljan s ponudjenim rjesenjem. Nakon 48h se ebay javlja sa svojom odlukom... Inace, ako mijenjas case iz nedospjelog predmeta u predmet koji ne odgovara opisu, onda se zatvara pocetni case i otvara novi u kojem argumentiras sto ne valja s predmetom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2629 |
Why so serious
|
Možda ispadam glup ali ne ramem, gle ja sam otvoril sva 3 slučaja za iteme, i dva su odgovorila a dva nisu. I sad sve kaj ja mogu je opet odgovorit na njihove zahtjeve, a zahtjevi su da se strpim još malo. E sad ja njima nisam niš odgovaral, a kao rješenje kod otvaranja slučaja sam navel da hoću refund. I sad kad će ebay odlučit u moju korist, tj kako kad sve kaj ja mogu trenutno napravit je opet odgovorit selleru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2630 |
Premium
|
Bum ja onda slikovno ![]() ![]() ![]() ![]() Odes na my ebay, zatim skrolas do purchases i kod itema koji ima otvoreni case imas opciju take action. Kada to pritisnes dobijes opciju respond to case gdje mu mozes poslati poruku, ali i zatvoriti case, promijeniti svrhu otvaranja kao i eskalirati. Kada ti dopizdi, eskaliraj. No, predlazem da se prvo malo dopisujes, svima koji su ti nes odgovorili, odgovori ti njima nazad, a kod oni koji nisu pogledaj sta ti pise do kada trebaju odgovoriti, ako je prosao rok, eskaliraj. Zadnje izmijenjeno od: Los Sam. 07.10.2013. u 00:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2631 |
Why so serious
|
Eeee, hvala, zbilja si se potrudil objasnit. Sad sam skužil skroz. Zapravo ja kod ni jednog od 3 case nemam tu opciju "eskaliraj"... Kod onog di mi seller uopće nije odg imam note da mogu eskalirat ak mi ne odgovori do 8.10, Dok kod ova dva nemam tu opciju, vjerojatno zato jer su mi nekaj odgovorili, sad ne znam u tom slučaju kad će mi se pojavit ta opcija...ali vjerojatno bude nakon par dana. Uglavnom sad kužim kak to funkcionira... Hvala još jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2632 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Meni nesto u zadnje vrijeme ne stizu paketi iz kine. Ni meni, ni zeni, nit starom. Unazad 2 mjeseca od 10 itema narucenih, stiglo 3. Sve sam to eskalirao i vracene su mi pare ali opet ne da mi se zezat sa time. Kako je ostalima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2634 | |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Citiraj:
EDIT : Ne mogu vjerovati. Taman dok sam ovo pisao onaj najkasnije poslani paket (7.9.) mi je upravo došao u Zagreb. Tko bi rekao ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 07.10.2013. u 09:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2635 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam radio povrat para preko ebaya i ti cejseva pa sa spušio 10$. E sad da li sam nešto krivo kliknuo ili šta nemam pojma. Povrat preko PayPala ke puno jednostavniji i u vrlo kratkom roku vraćaju pare. Trgovci se bune, ali me to ne hebe previše. 43 ili 44 dan tražim povrat i s moje strane je problem riješen. ![]()
![]() |
#2636 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dosada sam 2x imao povrat uplate i oba puta sam dobio novac nazad i jos naknadno primio pakete koji su zapeli negdje i dosli 30dana kasnije nego sto je obcecano, a ja sam kao uzoran gradanin naknadno kontaktirao ebay sellera, uplatio mu nazad lovu i maknuo mu los bod koji je dobio od ebaya nakon dispute-a. Trenutno zelim naruciti Nagu + Konu miš i tipkovnicu, cijena ce biti 90eura za oboje, zanima me jel netko narucivao u zadnja 2mj sa ebaya u iznosu od 90eura i jel bilo carine ili pdv-a ?
![]() |
#2637 | |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Citiraj:
Ako je i USA onda oni u 99% slučajeva napišu pravu vrijednost i ne označe kao gift pa ćeš platiti pdv Ako je iz kine onda sve ovisi kakve budeš sreće |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2638 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Evo i mene s jednim problemčićom naručio sam jedan item od sellera iz HK i to čovjek uredno poslo ja čekam i čekam prošlo više od mjesec ništa,pošaljem mu poruku di je zapelo on meni pošalje tracking number kad vidi vraga po njemu ja pošiljku potpiso i primio još 19.09.2013 ,a kod mene ni P od pošiljke odem u poštu tražim na uvid potpis ,sve uredno potpisano ,ali potpis nije moj niti ikog od mojih ukućana svi se u pošti ograđuju ,jel imao tko sličnih iskustava što dalje??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2639 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Pitaj poštara kome je uručo paket. A ako želiš mak na konac napiši pismeni prigovor. http://www.posta.hr/pomo-i-informaci...odni-br-promet
![]() |
#2640 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
čekam poštara da se javi inače je poštar već dugo kod nas preko 20god. i nikad nije bilo problema zna za moje česte narudžbe i pošiljke izvana, moja je predpostavka da se netko krivo potpisao ,a da moj paket još negdje lunja po pošti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|