|
![]() |
#2581 | |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Vidio sam da piše i fizička osoba ali čim sam vidio "ime tvrtke" odmah sam pomislio da je samo za njih. Pa oni nisu normalni, da se nebi još s tim sad patio. Tnx za odgovor.
![]() |
![]() |
#2582 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Meni obično prođe par dana dok novci od refunda sjednu na račun u banci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2583 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Otkako smo u EU, rokovi za izvršenje transakcija u unutarnjem prometu EU su maksimalno 1 dan. Sad to banke kompenziraju, na način da vanjske transakcije drže do, zakonski dozvoljena, 3 radna dana. ![]() Znači ako ovi iz PBZ-a odluče mešetariti s tvojim novcima, možda ih vidiš tek u ponedjeljak ili utorak. Kontaktiraj sellera da ćeš kasniti s uplatom ili uplati tih par dolara na račun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2584 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jel se plaća PDV ako kupujem na njemačkom E-bayu ....nebi trebalo ako je PDV već uključen u cijenu?! http://www.ebay.de/itm/Original-Casi...621435%26#shId Znači oko 116€ sa poštarinom, ima još kakvih troškova, carina?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2585 | |
kripl. ing.
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
116€ i dolazi doma na adresu.
![]() |
![]() |
#2589 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2590 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Al to samo ako si arhivirao. Meni je prazno recimo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2593 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2594 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nakon koliko se obraćate ebay s otvaranjem eskalacije ako vam seller ne odgovara na poruku? naime čekao sam više od mjesec dana stvar i nije došla. Nakon toga šaljem selleru poruku i odgovara mi da uvijek stignu stvari i da pričekam još tjedan dva te ako onda ne stigne da mu se javim. Prolazi dva tjedna , stvari i dalje nema šaljem poruku selleru međutim ovaj već treći dan ništa ne odgovara pa me zanima da otvaram eskalaciju ili da još čekam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2595 |
Premium
|
Rok je 45 dana. 41. dan pokreni case i traži refund. Bez puno kompliciranja i dopisivanja, vrlo jednostavno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2596 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
To je vec i napravio, prica o eskalaciji. Ebay kaze da mu trebas dati minimalno 3 radna dana da rijesi problem, inicijalno je 7 dana, a max. 30 dana. Pricekaj jos 2-3 dana ako si unutar 30 dana, sto jesi, i onda eskaliraj slucaj. Ionako ti se vjerojatno nece javiti za vrijeme njihovih praznika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2601 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Trebam savjet oko kupnje na ebay-u. Bidao sam jedne cipele za koje u zurbi nisam ni vidio da seller ne salje u HR, vec iskljucivo u DE. Kontaktirao sam sellera i ne zeli mi ih poslati u HR sto je iskuljucivo moja greska. E sad da li postoji kakva varijanta da ih na neki postanski sanducic posaljem u DE ili nesto slicno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2602 |
Fresh Juice
|
Imas na forum.hr temu s ljudima koji posreduju pa vidi tamo najbolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2603 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Jesi mu platio te cipele, kakva je situacija sada. Ja bi isto bidao na jedno pojačalo, ali lik isto šalje samo u njemačku, a ni ne odgovara na upit. Polovica tih prodavača na ebay.de ne želi slati van njeme. Još pitanjce, dali je netko plaćao bankovnim transferom našao sam isto pojačalo na španjolskom ebayu, a lik ne prima paypal. Ono što mi je čudno kod tog lika je to da je do sada prodao 6-7 takvih pojačala (unazad godinu dana). Radi se o 30 godina starom pojačalu. Od nekih 130 prodaja prodao je možda 40 različitih predmeta a 30 ih se ponavlja. To mi smrdi na neku muljažu.
![]() |
#2604 |
Premium
|
Kako on može biti na eBay-u i ne primati plaćanje preko PP-a, nije mi jasno? Izbjegni to što god da bilo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2606 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Molio bi odgovor sto prije, hitno je ! otvorio sam case 39. dan od shippanja itema i poslao sam selleru poruku da nisam jos dobio item i da mi refund-a novce a da cu ja njemu u slucaju da dobijem item nakndno vratiti novce. On mi danas (43. dan) odgovara da cekam jos 6 dana pa da ce mi onda ako ne primim item refundati novce... Zanima me da li je to navlakusa, odnosno dali ce mi i nakon isteka 45. dana sto je u nedjelju on biti obvezan isplatiti refund ili nakon isteka 45. dana nema vise tu obavezu (bez obzira sto je otvoren case)??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2608 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Koliko ja znam moraš pokrenuti case u roku od 45 dana. Poslje toga više ne možeš, nestane dugme za pokretanje postupka ![]() Ako je kinez traži refund isključivo, nikakvo ponovno slanje. Čekati možeš ali daj mu do znanja da ako ne dođe za 2 dana da želiš lovu. Što bi naši stari rekli to su kineska posla ![]()
![]() |
#2610 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Ako si otvorio CASE, onda mislim da mu mozes dati i vise vremena ako hoces, nakon sto je case otvoren imas mislim novih 30 dana ili koliko da sami zatvorite case, ili ga nakon tog vremena ebay sam zatvara...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|