|
|||||||||||
|
|
#2581 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Kada se dobro složi, sve je oprano.p Poslano sa mog CPH2663 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Rekao bih da kolega ima nekih općenitih problema u radu mašine, a ne s gornjom ladicom. Zna se i tamo dogoditi poneki komad da se nije dobro oprao, ali po mojem iskustvu obično to bude neka žličica ili nož na kojem je ostalo nešto zakorene hrane i da se možda okrenula nezgodno. U 99.9% slučajeva je sve ok. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#2583 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kupnja bijele tehnike
Citiraj:
Ja imam seriju 6 ugradbenu kupljenu prije 2 godine. U 2 godine maticna ploca je mijenjana 3 puta i grijac 2 puta. Budala ja nisam na vrijeme ispunio online + 3 godine jamsta jer sam kupio 3 uređaja u isto vrijeme, te registrirao samo susilicu i i perilicu rublja. Suđericu sam slucajno preskocio jer sam bio uvjeren da sam i nju registrirao. Kao za inat ove rade kao sat, a suđerici isteklo jamstvo na ostale dijelove osim na ovo sto se mijenjalo. Kad crkne definitivno kupujem nesto drugo. Gore je mi je radila 6 godina, beko 7. Pere se svaki dan uvece. Sto se pranja tice, nisam zadovoljan u potpunosti. Samo je pitanje sta kupiti , tesko je znati. |
|
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
To je ono svi hvale Bosch al mi i serviseri vele da nije to vise sto je bilo (nista nije) al Bosch je - skup. Nije da je los, daleko do toga al hebiga shit happens kao i kod svih ostalih a 2 godine jamstva nije puno u tom slucaju za tu cijenu. Ikea Bosch kombinacija mi se cini ok al mi je to previse za sudericu u mom slucaju i za moje potrebe. Ma ja cu najvjerojatnije kompromisno uzet nesto iz Electrolux asortimana do cca 600 Eura kad stara Bosch crkne do kraja ionak nemam tolko suda da svaki dan perem. |
|
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
trebao bi jedan manji frizider za vikendicu, pod manji mislim da idu po cca. 90L. sad mene zanima, jel svaki OK ukljucivat iskljucivat npr. samo za vikend?
|
|
|
#2587 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Danas su ostale 2 žlice, nož i kuhača neoprani. Ostatak je ok. Imam osjećaj da mlaznice na srednjoj košari ne mogu stvoriti pritisak dovoljan za oprati stvari u gornjoj ladici, pogotovo ako je puna. Mijenjao deterdžent, soli ima, sjajila isto. Sve ostalo ispada van ok. Prema ovom je stari low end Beko s 4 programa svemirski brod. Nikad ništa nije izašlo neoprano, osim ako se krivo složilo. U najgorem slučaju ću nabaviti košaricu za beštek i staviti to na dno gdje je najjači pritisak Možda sam i ja problem pa logika koju sam koristio za slaganje suđa u Beko ne funkcionira za Bosch
|
|
|
|
#2588 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() Teta iz Eluxa mi rekla da ove idu bez preinaka u Ikea kuhinju: https://www.nabava.net/perilice-posu...jena-507811601 https://www.nabava.net/perilice-posu...jena-677526611 za ostale treba ona plasticna sina. |
|
|
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Što znači da je ostalo neoprano, prvo utvrdi da li ti ostaje detergent, naslage kamenca ili jednostavno ostaci hrane? Na tu gornju policu voda dolazi s dvije strane, barem na mojoj osjetno starijoj perilici: s pokretnog impelera ispod srednje ladice + ima gore na vrhu neka mlaznica, plastični sivi cilindar iz kojega isto šprica. Bio si se žalio da općenito ne pere, a na onoj fotki vidljivi su bijeli ostaci po inoxu unutra. Ako su ostaci tableta/praška, probaj tekući. Da li ti mašina ima onaj "Vario" program koji skraćuje pranje? Taj program (barem na mojoj) radi na principu da nabije veći tlak iz pumpe pa bolje šprica, doslovno se čuje izvan mašine kako šprica ko luda. Probaj to navinuti pa vidi kako je onda. Ma ta bijela tehnika je ko i sve drugo danas - što novije to lošije radi ![]() Citiraj:
Ako ti pomaže, iz dugogodišnjeg iskustva s tom ladicom, nije to nešto bez čega se ne može. Loše: - sporije se puni - u košaricu zgrabiš hrpu žlica i vilica i staviš unutra. U ladicu treba slagati i poželjno je pritom malo rasporediti - ovisno o programu i položaju sunca i mjeseca, ponekad mi se čini da ostane poneka kapljica vode na priboru u ladici ![]() Dobro: - brže se vadi van, ja naslažem po skupinama, vilice, žlice noževi. Kod vađenja zgrabim odjednom npr. sve vilice i ubacim u ladicu za beštek. - ne troši mjesto dolje gdje trpaš lonce i krupnije posuđe - stane više bešteka definitivno - kod stavljanja pribor se ne zalijepi skupa i ostane tako neopran - ne porežeš si ruku na nož kojega je netko ostavio oštricom gore u košarici dok vadiš zdjelu iza toga ![]() Na pranju košarica vs ladica nisam vidio nikakvih razlika. Ženi se isto više sviđa ladica tako da i ubuduće planiram to uzimati. Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 17.04.2026. u 20:18. |
||
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Premium
|
Cisto informativno trik sa kosaricom, kosarice imaju 8 prerinaca u svaki pretinac stavis svoje i isto samo izvadis i ubacis. Osim ako se zena upetljalja, onda je svasta svagdi i svakako ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#2594 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Voda je tvrđa nego su "majstori" podesili, pa nakon što sam postavke perilice digao na max tvrdoću, nema više nikakvih tragova. Kažem, radi se samo par komada i to je sitno, ali je tu. Netko ne bi ni primijetio vjerojatno. Nemam vario ali imam intensive 70. Nisam još probao taj program, ali sam u međuvremenu naručio košaricu. Dvoje nas je i treba nam par dana da je napunimo, tako da će košarica biti za beštek, a gore u ladicu će ići kuhače i ostali drveni i plastični pribor.
|
|
|
|
#2595 |
|
49%winner
|
isto radim sa ladicom - poslazem isti pribor jedan do drugog, bez mijesanja. Kad je gotovo samo zgrabim jednim potezom sve zlice itd. Pa mi onda drugi put zena okrene najostrije nozeve iz kuhinje tako da gledaju prema :|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kako koja perilica, ali nekima je pisalo u uputama da prije prvog pranja treba nasipati sol i naliti čašu vode u taj spremnik - tamo unutra uvijek mora biti vode, odnosno otopina soli. Napuni ona to vodom svakako, ali nekima je bio problem prvi put, vidio to u nekim uputama davno. Probaj taj program 70. "Novije" mašine su kompromis, radi manje potrošnje peru dulje i na nižim temp, traže i kvalitetnije detergente. Sjećam se kad smo starog whirlpoola zamijenili s boschom da se ženica žalila da ne pere dobro. Razlog je bio taj što je stara mašina default program imala 90 min na 65°C. A bosch ima default Eco 50°, ali 3h. To nikako ne može dati iste rezultate. Kasnije smo se ufurali i sad koristimo razne detergente, većinom tekuće i neke tablete i programe ovisno što smo stavili: za lonce, kratke,.... uglavnom više truda, prije je bilo ubaci, peri na default i uvijek je bilo dobro. Ovdje treba više razmišljati. |
|
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kad kupujete suđericu sa gornjom ladicom za pribor sagnite se i pogledajte da li iznad ladice ima "ruža" za pranje. Jer neke nemaju i gornju ladicu pere propeler koji se nalazi ispod srednje ladice. Kad u tu srednju ladicu stavite vodoravno neke poklopce, tanjure ili slično onda se ne operu dobro žlice i vilice.
|
|
|
#2598 |
|
49%winner
|
Ajde, nakon skoro 3 godine sam i ja nesto novo naucio na ovoj sudjerici. Uvijek mi je bilo interesantno kako opere pribor a natrpana je srednja ladica posudama
|
|
|
|
#2599 |
|
49%winner
|
Nije bas bijela tehnika, neznam gdje pitati. Ima netko robota za kosnju trave da podijeli koje iskustvo, kako odabrati pravoga i na sto obratiti pozornost kod odabira? Imamo oko 2500-3000m2 livade, nije to ona lijepa trava. Teren je blagi pad, nije savrsen, ima brazdi od vode i promjena u elevaciji. Gledali smo za pocetak Sunseeker x5 i x7 (2000-2500 eur). To mi je sve novo pa bi volio cuti iskustva koje brendove jos pogledati. Znam samo da mi nije prakticno ukopavati zicu za među pa bi trebao biti gps model, pozeljno sa 4g konekcijom. Teoretski mogu izvesti i wifi konekciju za cijelu parcelu sa long distance AP-ovima, ali ne znam ima li to smisla raditi samo za kosilicu. Trebao bi 2 ili cak 3 AP-a i razvoditi kabel po fasadi itd... Sunseeker distributer ima spiku da oni mogu pratiti status mog robota (kao kod solarnih elektrana kada izvodjac prati rad elektrane) pa reagiraju na eventualne greske, podrska za rezervne dijelove je koliko cujem od njih sasvim dobra. Al garancija je 2 godine pa me to malo kopka.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|