|
|||||||||||
|
|
#2551 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Express, 65⁰ 55min je u mene, ima jos super dry tipka sto produzi program za 10 min, rijetko koristim jer upalim na delay da se upali oko 2-3 ujutro Koristim DM tabletu sa bijelim praskom, plavim i zutim tekicim sta god bilo. Tabletu stavim na policu na gornjoj ladici direkt Odlicno i superzadovoljan svako pranje naspram elux serije 600 koja mi je jednostavno losa. Dodam jos sjajila u pretinac za sjajilo |
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Koje tablete koristiš? Meni su se najbolje pokazale Jar, pa i one najslabije. Meni radi ok na automatskom, mada u zadnje vrijeme peremo uglavnom na ovom 70 programu. A suho, da, treba stajati u perilici još neko vrijeme kad završi program.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#2553 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2554 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
#2555 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Što fali plastici? Imam seriju 6 s plastičnom podnicom staru 11g i apsolutno nikakvih problema oko toga. Isto su me plašili i odgovarali kad sam je kupovao, ali nitko od tih koji su pričali o tome nisu imali nikakvog realnog iskustva, dakle bapske priče ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kakve su ti to fleke unutra po inoxu? To nije baš normalno da ostane nakon pranja. Provjeri koliko ti je tvrda voda i prema tome podesi potrošnju soli. Probaj neki tekući detergent, imam vrlo loša iskustva s jeftinijim finish tabletama, ostavljale su bijele naslage. Ali to su bile neke najjeftinije iz Plodina. |
|
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
|
Baci taj finish u smeće ![]() @Tomek Koji je problem s plasticnim dnom? Eo moja serija 4 s plasticnim dnom 6 godinu sad udara. Pere bar jednom dnevno
|
|
|
#2558 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Moguće da su proizvođači u međuvremenu unaprijedili materijal / kemiju / tehnologiju pri sastavljanju. Kada su krenuli stavljati plastiku (djelomično ili komplet) bio je problem sa ljepljenjem spojeva plastika - inox (različito širenje materijala na temperaturu), posljedično bi počele curiti i eventualno šta spalit (sva elektrika, pamet, pumpa je ispod). Od tuda fama i izbjegavanje pvc podnice. Realno, koliko deru za te sprave ima bit inox ![]() |
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ja perem na 70C, Bosch serija 8 Poslano sa mog CPH2663 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#2560 |
|
The mighty pirate
|
Prvo pranje je odrađeno s defaultnim postavkama. Sad sam digao postavke tvrdoće vode na jako tvrdo (prema izvještajima, 330 PPM je ovdje), pa ćemo vidjeti kako će se ponašati kod idućeg pranja. Jar ovdje ne postoji, ali ima nekakav Fairy koji je navodno ista stvar. Koristio sam na Beku ove zadnjih godinu dana i bile su ok https://tomiescuisine.co.uk/smol-dis...ablets-review/
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#2561 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Velim da su to bapske priče. Točno s time su me plašili "znalci" prije 11g. Evo u 6.mj. će mašina napuniti 12g, nula problema oko plastike. Plastika nije propustila na spojevima, nije se usmrdila i sve ostalo što su bile priče tada. A naslušao sam se tada svačega, da se izgrebe pa se tu zadržava hrana itd. Ništa od navedenog ![]() Mašina radi min. 1 pranje na dan, ima dana da opere i 2-3 ture. Trpali smo sve i svašta od detergenata, jedino je problema bilo s najjeftinijim finish tabletama koje su ostavljale bijeli prah po mašini. Točno se vidjelo na kutiji Finisha da su stare bile Made in DE, a novija serija Poland, kad se ta pojavila, katastrofa. Kasnije su maknuli informaciju o državi porijekla s kutije. Odonda više nikad Finish u niti kakvom obliku ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
|
|
|
|
#2563 |
|
49%winner
|
Electrolux 600, najjeftinije DM tablete (plava kutija), neka random Finish sol i bez sjajila. Odustali od sjajila jer se stvarala pjena kod casa kad tocimo vodu, koliko god malo dozirao sjajilo. Vec dvije godine pere ko puska. Mi peremo jednom-dvaput dnevno. Upalim auto mod, nekad pere sat vremena (ako nije prljavo), nekad duze. Za prvu sudjericu smo jako zadovoljni.
|
|
|
|
#2564 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Tvrdoću vode si povećao. To je OK. Marka soli je nebitna. Uglavnom se sitna brže troši od krupnije. Natoči sjajilo. Pročitaj upute s neta da li mašina sama dozira sjajilo ili doziraš sam kroz neki menu. Sjajilo služi da se suđe brže osuši i da staklo nebude mutno. Vjerojatno si primjetio da kad je riječ o tabletama pišu koju marku koriste, ali ne i koji je sastav. Imaš tablete sa sjajilom ili bez. Ako ima sjajilo uključiš na suđerici da je tableta sa sjajilom. Neke tablete nisu za kratko pranje. Ispod 60 minuta. Ne stignu se otopiti i suđe je neoprano i mrljavo. Neke tablete imaju enzime za saharifikaciju. Pretvaraju škrob i većinu hrane u šećer. Uglavnom tablete sadrže do 14 komponenti. To kaj se stavi mašinu na automatski mod ne znači da će u kombinaciji s nekom tabletom dobro oprati suđe.
|
|
|
#2565 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
ja inače koristim najjeftinije tablete , većinom one iz lidla i W5 sol. |
|
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Premium
|
Ja sam bio svojedobno kupio seriju 6 iz razloga jer je tada Bosch tek u toj seriji imao gornju ladicu za pribor. Koliko vidim danas i u 4 to imaju, valjda je standard sada. Da danas kupujem suđericu, uzeo bi vjerojatno Bosch S4 radi takve ladice. Vešmašina baš i ne, tu mi se Bosch nije baš pokazao kao trajno rješenje. |
|
|
|
|
|
#2567 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Pa baš te informacije o nedostacima plastične kade sam i ja čuo sa svih strana pa me malo strah investirat u te modele. Drugo je kaj Bosch sa gornjom ladicom i inox kadom košta osjetno više nego Electrolux. Ako bih uzeo Bosch vjerojatno bi uzeo jedno od integriranih Ikea riješenja TORSBODA ili KALLBODA jer su Bosch sa inox kadom, vjerojatnu Kallbodu jer ima i Zeolith sušenje to je kakti nekaj jako dobro al u to se kužim ko Marica u krivi k**** pošto većinom perem na ruke, to mi je "stres release". Neznam kolko se Bosch zaista isplati al čini mi se da su malo napuhane cijene iako ima na forum.hr onaj medo grizly ili kak se već lik zove koji samo Bosch gura. Electrolux sam gledao jer oko 500 Eura ima sve što mi treba (ladicu gornju) a trebao bi biti OK, no vidjet ću još. Trenutno imam Bosch samostojeću iz 2002-e koja i dalje još radi ko nova pa je plan još nju ostavit dokle ide pa kad krepa uzet novu, samostojeću ili ugradbenu (uzeo bih sad odma i frontu za kuhinjski element da nebi bilo kasnije razlike u boji laka). Neznam kolko je riskantno ići na Candy/Haier il nekaj drugi jeftinije...za Beko dosta mi ljudi veli da su se osjetno srozali u kvaliteti. Imam osjećaj da svi prde a svakome vlastito govno najbolje miriši dok meni sve to smrdi isto...više manje... |
|
|
|
|
|
#2568 | ||||
|
Premium
|
Citiraj:
EES27100L Edit sad vidim da im search daje drugi rezultat... evo na ovoj trgovini su specifikacije https://zrinkotehno.hr/ponuda/perili...lux-ees27100l/ Citiraj:
Googlao sam "Efficient Dry" otvori vrata u biti, moja bosch to nema, Elux ima, userem se malo kad otvori al eto ti tvoj zvucni signal iako moja i bosch bibiceCitiraj:
Citiraj:
Ali i veš mašina serija 4, isto je maltretirana i overloaded često, i ništa joj svaka greska je bila user error il environemnt error. |
||||
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Te dvije s linka mi se čine da su upravo Bosch. Prepoznajem ove mehanizme za podešavanje ladica. Nevezano za cijenu, ali jedan od razloga zašto volim kupiti Bosch je i dostupnost dijelova. Kćerkica odvalila plastične nosače baš od te gornje ladice. Naslonila se dok je ladica bila skroz izvučena i puklo 3 min guglanja na Bosch siteu, naručio točno po broju dijela s amazon DE i dio došao doma za nekoliko dana, 10 min posla za premontirati.Ostali proizvođači skrivaju te dijelove ko zmija noge ![]() Ako zoveš servisera za sve onda ti je valjda svejedno, ali ja volim napraviti DIY gdje god mogu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
49%winner
|
Citiraj:
Je, sa sjajilom se sudje nesto brze osusi i sve krasno bajno. Ali onda natocim vode u casu i stvori mi se pjenica. Pa nemoj me batje, stavim sjajilo na minimum minimuma, opet isti (d)efekt. Par godina kasnije nisam primjetio probleme zbog nekoristenja sjajila, sudje/case su i dalje iste. Sudje se i ovako susi u toku noci pa mi je svejedno koliko mu treba da se posusi. Tu i tamo ostane neka kapljica na priboru za jelo, ali to mi najmanje smeta. Bar ne moram vise ispirati case i pjate prije koristenja. U pitanju je bilo neki Finish sjajilo.
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Premium
|
Imam iskustva s više perilica i niti na jednoj nisam imao takav slučaj pjene od sjajila. A ne pazimo baš što se stavlja od sjajila, obično najjeftinije koje nađemo ![]() Stvarno ne znam kako to uspijete dobiti. U firmi smo jednom imali takav slučaj, ispostavilo se da je čistačica ulijevala nešto čudno i prčkala po postavkama suđerice ![]() |
|
|
|
|
|
#2572 |
|
49%winner
|
Dunno, vjerojatno ne bi nista rekao (ni mislio) da se ta pjena slegne nakon par sekundi od tocenja vode (sa perlatorom se voda i ovako "zapjeni" na sekundu-dvije kod tocenja u casu). Ali jbga, ta mala crta od pjene ostane duze u casi pa izgleda cudno. Na okusu ne osjetim neke promjene.
|
|
|
|
#2573 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni se isto sa sjajilom pjenilo i smrdila mi voda po deteržentu, s više mašina ista stvar, i kad odem u goste i popijem čistu vodu, osjetim taj smrad. Sjajilo kod kuće sad već dugo ne stavljam, a za par točkica po priboru i čašama me zaboli, čaša svakako ima najmanje unutra, tu i tamo jedna.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |