|
![]() |
#2551 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() EDIT: To izgleda nije njegova slika... ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 07.02.2012. u 15:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2553 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja isto vozim na njima, imam ih mjesec i pol, nisu prešle jedva 3kkm. Na početku su bile izvrsne, drže cestu ko mutave, bilo mokro ili suho. Čak i po onom prvom snijegu su bile idealne. No ovih dana, katastrofa. Jedva uz breg, u zavoju bježi cijeli auto a ne samo guzica, puno lošije lovi grip na snijegu... wtf? Jel to samo poledica ispod snijega zeza ili?
![]() |
#2555 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Nejdeš valjda na posao preko Molvica ![]() A nije isto mokro, suho i snijeg. Pogotovo ovaj suhi snijeg vs onaj mokri teški kad pada. Najbolje je kad preko dugave u Molvice ideš pa tam pred vrh staneš i ne možeš dalje pa moraš na rikverc do uličice da se zaletiš ![]()
![]() |
#2556 |
Premium
|
Inače, da, idem na posao preko Molvica, izuzev danas, kada nisam imao svoj auto, nego ženin, onda sam išao preko sv.nedelje i na betonku. Čuo sam na jednom drugom forumu da ove UG8 su 20% lošije na snijegu od UG7 koji je ionako bio samo prosječan na snijegu. Tako da ništa čudno, moram se samo naviknuti. Meni se na Dugavi još nikad nije desilo da sam zapeo na vrhu, ali je kada sam išao od Molvica prema Dugavi, trebaš vidjet taj breg ![]() ![]()
![]() |
#2557 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#2559 |
Premium
|
![]() |
#2560 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa naravno da ćeš uzet 195/50/15 prije nego tu katastrofu od dimenzije. meni je serijska ljetna 185/55/15... ili 205/50/17 koju mogu kupiti za istu cijenu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2561 |
Super Moderators
|
![]() |
#2562 |
Premium
|
Mene su rušili na tehničkom točno tri puta, dva puta s Bravom, jednom s Ibizom zbog različite dimenzije guma, čak i uz "gurnutih 100kn u prometnu". Da, ja sam za Bravo kupovao 195 50 15 i to je super dimenzija za taj autić, lijepo klizi, drži zavoj, milina. Za Ibizu sam uzeo 195 60 15, isto ok dimenzija. Ali velim, tehnički me dotukao, sve sam morao mijenjati. Nemam baš poznanstva, pare ne igraju ulogu u takvim stvarima (čak me jednom murjak uzeo na zub i gledao gume kakve imam, pa je bilo po glavi stanovnika). I otad jbg naučio lekciju i kupujem po ps-u. A i treba uzeti u obzir još jednu stvar, takve šire šlape po snijegu imaju samo kontraefekt, jer ne ugaze snijeg do asfalta, nego imaju širu gaznu površinu po samom snijegu što rezultira lošijim ponašanjem auta na prometnici. Uža guma osigurava dublji pritisak i bolju trakciju, tako da se za snijeg za moje aute npr uzima 185/60/15 koja je viša ali uža. A ljetna, naravno, 195 50 15.
![]() |
#2564 | |
Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2566 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2567 |
Premium
|
Ha gle to su klasične dimenzije za gradske automobile i trgovci znaju da takvih ima najviše pa tu djeluje princip ponude i potražnje što rezultira većim cijenama u odnosu na druge dimenzije tog ranga.
![]() |
#2568 |
Moderator
|
ne treba ti nova prometna, zato i postoji dolje rubrika napomena ffs. trebaš samo pronaći da li je ikada tvoje vozilo u nekom paketu sa nekim gumama dolazilo u tom profilu kako ne bi morao raditi atestiranje ili kojeg već boga neisplativog. oni imaju tamo evidenciju sa svim vozilima i tu nema problema... jedino je peh ako ni jedna verzija nije došla sa 195/50/15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2569 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ja sam jedne godine kad je bila grda snježina stavio 155 a pisalo je 175 serijski, ni beknuli nisu na tehničkom. Imate 155? Imam kakvih je bilo za kupit. Ma samo pitam.
![]() |
![]() |
#2570 |
Premium
|
Recite mi u kojoj je to stanici za tehnički pregled i već sam tamo ![]() Inače idem u Sv.Nedjelju, a tamo su vječito svi nadrkani. Ja baš ne volim taj tip ponašanja pa onda obično loše i prođem.
![]() |
#2573 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Meni je na prošlom auti bila ta blesava dimenzija 205/50R17, skupa bila guma, skuplja nego sad što imam 225/40R18. Ali redovno sam stavljao 215/45R17 koja je bila jeftinija dimezija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2575 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Na protiv, to (195/55 15) je rijetka dimenzija zato i jest skupa. Kurve od dimenzija poput 195/50 15 ili 205/55 16 su jeftine jer ih ima hrpa vozila.
![]() |
![]() |
#2576 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
I ne da bi mogao, nego jesam, xx puta (hodao sam sa tada srednjoškolkom, sada izvjesnom tv voditeljicom iz tog šora ![]() ![]() A i nisam ti ja jedini, Kukla godinama vozi merca i živi gore i ide najnormalnije, Boris ispod Bakse isto, itd, ima ih uglavnom ![]()
![]() |
![]() |
#2577 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ne znam kakve vi probleme imate s UG8, ali prijatelj ih ima sve 4 nove na Stilu i ide ko lud, toliko dobro drže da jedva s ručnom drifta. I kanite se tih širokih niskoprofilnih guma, pogotovo po snijegu. Što uže i što više to bolje.
![]() |
#2578 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#2579 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To je istina ak je ovakvo vrijeme ali nije bas uvijek tako, tj. cesce se snijeg zadrzi malo duze. Ja na Swiftu imam ljetne i ne planiram ga vozit dok se ovo ne smiri a drugi auto imam na raspolaganju vise, manje stalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2580 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Pa nije zimska guma (M+S) samo za snijeg. lol haha |
![]() |
![]() |
|
|