Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 10:17   #2491
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ekipa, poceo sam se gubit u proucavanju uredaja za kuhinju i lagano mi je vec muka iskreno. Trebam ugradbenu pecnicu i indukcijsku plocu i tu se jako lome koplja po internetijima a ja sam dobio kurzslus vec od proucavanja svega jer:

1. Bosch je zakon (al samo ako je "Made in Germany"...al ima ekipe koji nisu bas zadovoljni ukljucujuci i frenda koji je iskesirao za Bosch pecnicu puno vise nego sto ja planiram). Gledam seriju 4/6 indukcija + pecnice.
2. Elektrolux uredaji su solidni al kak ti se posreci i generalno se smatraju losije kvalitete nego Bosch. Osobno me privlaci 2+3 godina jamstva koju imaju ove godine te Sapphiremat indukcijske ploce (razmisljao sam i o onoj kombinaciji plin+indukcija za koje znam da bar 2 clana ovog foruma imaju (Hamm i Calypso) pa bih bio zahvalan na feedbacku i po tom pitanju). Gledam Sapphiremat indukcije + Seriju 500/600 pecnice.
3. Ikea 300/500 uredaji imaju 5 godina garancije i cijene su ok al su svi protiv istih...navodno su izmijenjeni pa je tesko dijelove nabavit itd. (ovo kaj sam sam gledao su Matmässig ili Kolstan indukcija + Frillesbo ili Stenaby pecnica)

Meni je budet cca 1200 Eura za oboje i iskreno ne trebam nikaj posebno, prije svega mi je bitna pouzdanost i ako se pokvari van jamstva da mogu za relativno normalne novce servisirat. Svi kazu onda Miele al to mi je previse love kak je da je. Indukcija - pretpostavljam da bi mi sve bilo ok (dosad jedino iskustvo imam sa Siemens IQ500 setom pecnica+indukcija staro bar 10 godina), gledao sam Sapphiremat jer mi je ljepsa i navodno se ne vidi sve na njoj. Pecnica - isto tak nist posebno, hocu gumbe nikakve touch gluposti, donji i gornji grijac, da ima pecenje vrucim zrakom i eventualno tu "Airfry" funkciju. Retro look bi bio ogroman plus.

Prosvijetlite me
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:21   #2492
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
U perilici se vaze suho rublje, u susilici mokro/vlazno, neka me isprave ako grijesim. Teoretski bi ti susilica trebala imati vecu kilazu. Nasa Bosch perilica 8kg bude puna ko cep, a AEG susilica 8kg to uredno primi i osusi. Nisam se nikad zamarao time, iskreno.

Edit:
Chatgpt se ne slaze s mojom teorijom, tako da uzmi to sa zrnom soli. Kaze da se u oba slucaja masa gleda za suho rublje.
Navodno je preporuka kolko stane u perilicu tolko treba stavit i u sušilicu..

Na kraju uzeli na mall.hr perilicu 8kg sad su po odličnim cijenama. A sumnjam da će tih 1kg više bit izazovno za sušilicu od 7kg.
zvonac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 11:25   #2493
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Imam bosch pecnicu, gorenje pecnicu i elux pecnicu, i sve tri su tim redosljedom. Electrolux izgleda smijesno jeftino i na dodir je jeftina jako je i model sa "vodilicama" bosch je basic sa pirolizom odlican nezz di je made in i briga me. Gorenje je dobro ali joj je dojnji grijac slabiji nego sto bi ocekivao tako da treba hranu staviti ili nize dolje ili ventilator.

Ploce sve tri su elektrolux, dvije su indukcija, jedna je staklokeramika i plin. Plin malo prejak ali mislim da se moze namjestati, nisam nikad cackao. Indukcija super. Nemam sto tu,
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:25   #2494
kenti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ekipa, poceo sam se gubit u proucavanju uredaja za kuhinju i lagano mi je vec muka iskreno. Trebam ugradbenu pecnicu i indukcijsku plocu i tu se jako lome koplja po internetijima a ja sam dobio kurzslus vec od proucavanja svega jer:

...
Indukcija - pretpostavljam da bi mi sve bilo ok (dosad jedino iskustvo imam sa Siemens IQ500 setom pecnica+indukcija staro bar 10 godina), gledao sam Sapphiremat jer mi je ljepsa i navodno se ne vidi sve na njoj. Pecnica - isto tak nist posebno, hocu gumbe nikakve touch gluposti, donji i gornji grijac, da ima pecenje vrucim zrakom i eventualno tu "Airfry" funkciju. Retro look bi bio ogroman plus.

Prosvijetlite me

1 majstor mi je rekao za ugradbenu pećnicu da kako nema pokretnih dijelova i nema nekih problema s njima, tako da je dovoljno gledati veću garanciju kod Elektroluxa/Boscha i manju cijenu. Neki kažu da one fore s samo-čišćenjem na visokim temperaturama mogu zeznuti elektroniku.

Za indukcijsku sam uzeo Sapphirematt od AEG(ElectroLux), nisu je dostavili, kasnije vidio da AEG ima jako puno refurbished, pa otkazao. Moguće da je do modela. Uzeo Bosch i radi ok od prošle godine. Prerano je reći.
kenti je online   Reply With Quote
Staro Danas, 11:32   #2495
Slash555
Premium
Moj komp

Slash555's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Što se sušilice tiče, računajte na to da samo par programa ima tj može primit max kilažu, za ostale specifične stvari/materijale stane upola ili čak još manje kg.
Tako je barem na Bosch serie 8. Pročitati upute prije kupnje.
Nego, ima li neka fora kako riješiti buku sušilice prilikom sušenja robe s zatvaračima, dugmadi, špagama kojekakvim, traperica i sl.??

Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk
Slash555 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:42   #2496
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Svaka sušilica tako radi. U principu pola deklarirane težine zapravo prima
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:22   #2497
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Svaka sušilica tako radi. U principu pola deklarirane težine zapravo prima
Točno to. I punu mašinu veša brže osuši ako se podijeli i stavi na dva puta nego odjednom. Punu mašinu bijelog veša sa opkuhavanjem i sušenjem treba joj 8 sati. Evo danas je oprala i posušila za 7:12 sati. Ako ima više ručnika treba joj duže. Pišem za Whirlpool perilica/sušilica 10 kg robe za pranje. Danas je bilo više kuhinjskih krpa, donji veš i par ručnika.
I bježite od garancije 2+3 ili 3+2. Prva garancija je tvornička, a druga je navlačenje sa nekom kvazi firmom koja je ponudila najjeftinije osiguranje.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:54   #2498
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Slash555 Pregled postova
Što se sušilice tiče, računajte na to da samo par programa ima tj može primit max kilažu, za ostale specifične stvari/materijale stane upola ili čak još manje kg.
Tako je barem na Bosch serie 8. Pročitati upute prije kupnje.
Nego, ima li neka fora kako riješiti buku sušilice prilikom sušenja robe s zatvaračima, dugmadi, špagama kojekakvim, traperica i sl.??

Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk
Baš sam pogledao manual. A radi se o Gorenje DE72

Storage (Za ormar) 7 kg/8 kg
Program se koristi za deblji neosetljiv pamučni veš, koji je nakon sušenja suv, i može da se složi u ormar.

Standard* 7 kg/8 kg
Program se koristi za neosetljiv pamučni veš približno iste debljine koji je nakon sušenja suv.

Iron (Vlažno za peglanje)7 kg/8 kg
Program se koristi za neosetljiv pamučni veš koji je nakon sušenja pogodan za peglanje.

Znači 8kg stane bez pol frke za navedene programe, u većini slučajeva koristimo te programe.

@Amdejaca, ostalih 3god. daje proizvođač, bar tak piše da se do određenog roka registrira (proizvođača) na stranici za produženje garancije.
zvonac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno