|
![]() |
#25021 | |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25022 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ma enda mi se zajebavat sa slovenijom itd. ima kod nas ekupi, vulkal, mall, najjeftinijegume, abrakadabra, stajaznam ko jos ![]() gledam ovaj continental wintercontact 860 je pobjednik svih testova al ga nemrem nać kod nas, samo 830 nokian D4 preporučuju dosta, ali kažu brzo se troši
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#25023 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() |
#25024 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#25025 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ovako ljudi: - do 5k eura - većina vožnje bude po autocesti - prosječno oko 80-100km dnevno, radnim danom. - petoro vrata - što novije i "bolje" - svejedno mi je koji je proizvođač u pitanju - Može neki manji auto tipa Corsa, Fiesta, Ibiza, no ako se može naći nekaj u rangu Focusa, Astre onda sam otvoren i za tu opciju - više me zanima ekonomičnost, održavanje, udobnost nego brzina, sportski ovjes, ubrzanja itd. Može i uvoz, samo da je do 5k eura. Naravno da se preferira i jeftinije ![]() Eto, da čujem prijedloge ![]()
![]() |
#25027 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Potrošnja u tim uvjetima do 5 litara. Auto jako udoban i tih. Održavanje minimalno ako se nađe dobar primjerak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25028 | |
Moderator
|
Citiraj:
Pa dobro ako mu je taj sanduk ružan može pogledat recimo Mazdu 6 koja i danas izgleda jako dobro.
![]() |
![]() |
#25029 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Gdje vi nalazite te dobre primjerke za 5K€? Ja bih uzeo odmah 2-3 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25030 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Inače jedna znimljivost koja mi je bila čudna a može pomoći potencijalnim budućim kupcima Mazde. Dakle frend ima Mazdu 6 2015.g. SportBreak 2.5 benzinca. Servis redoviti (ulje i filtri) ide jednom godišnje u Mazdin ovlašteni i cjena je oko 330 EUR Pošto su mu nedavno počeli tresti diskovi pri kočenju na preko 90km/h tražio je ponudu i za zamjenu diskova i pločica. Cjena 550 EUR! E sad neznam, možda je to normalno ali nikad nisam vozio japanca pa me malo zateklo ![]() Za usporedbu identičan servis na mojem BMW 330xd E90, ulje i filteri (30.000 km ili 2 godine) je 305 EUR a pošto mi sad dolazi izmjena diskova tražio sam ponudu i cjena je 510 EUR. Govorim isto tako BMW servisu ne neka garaža. Eto toliko o premium autima i prenapuhanim cjenama. Šta onda reći za Mazdu?? A tu sam već pisao na ovom forumu vožnja te Mazde nakon BMW-a mi je kao da sam sjeo u dve klase ispod auto. Buka na 120 je značajno veća (nisu gume problem). Motor imam osjećaj da se samo dere, strašno bučno a osjećaj ubrzanja nikakav. Naravno radi se o atmosferskom benzincu ali ipak radi se 2.5 i 192 KS... Automatski mjenjač užas, za po gradu sve fino ali kad sam ga uzeo na B road taj mjenjač stalno šalta u višu di motor nema nikakve snage. Ima on i tip tronic na volanu ali ovdje govorim samo o automatiku. Sic neudoban,tvrd... Keyles vec nesto zahebava. Entertainment sistem cjelu vjecnost se povezuje sa phone bookom... I još za kraj, guma na toj mazdi je 225 R19. Cjena je brutalna za tu dimenziju. Uglavnom ja bi si pucao u glavu da sam dao 36000 EUR za taj auto. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#25031 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25032 | |
Moderator
|
Citiraj:
Problem je što kod nas ovlašteni drapaju gdje stignu. Ja sam tako dobio ponudu za par stabilizatora za Kiu pa sam na kraju sam otišao kupit u intercars istu stvar, originalno zapakitranu u skoro pola cijene. IMHO, ukoliko ne trebam (zbog garancije ili čega već) nikad ne idem u ovlašteni. Radije sam kupim što trebam pa njima dam da ugrade ili odem kod nekog poznatog za kog znam da me neće s*ebat. A sad konkretno TRW pločice za tu Mazdu 6 koju si spomenuo koštaju oko 800kn prednje 400kn stražnje. Disk košta oko 700kn prednji i 450-500 stražnji. Za taj BMW ista stvar, prednje pločice su oko 550-600 stražnje oko 400. Diskovi 500-600 kn I ne možeš uspoređivat kako vuče N/A FWD benzinac vs 330D i to još AWD. Opčenito ćeš imat bolji dojam kod svakog AWD auta vs FWD
![]() |
![]() |
#25033 |
Guest
|
Dobar primjerak za 5000 eura je Renault Megane od 3500€ u kojeg uložis odmah još 1500€. |
![]() |
![]() |
#25034 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Inače vozili smo i ja i vlasnik te Mazde svašta od auta jer eto imamo takve prilike da svasta kroz firme prolazi od sluzbenih vozila. Zbilja od S klasa, Q7, BMW 335i, 750, Lexus IS220d, Golf VII 2.0TDI, Mazde 3 2.0...sve do škode fabie 1.2 mpi ![]() Dakle da se vratim na bit, nisam očekivao da će vući bolje od 330xd ali očekivao sam da će biti bliže. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25035 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ja mislim da se ta dva auta ne mogu uspoređivati. 330xd ima duplo više momenta od 2.5 benzinca moment je ono što vuče kad daš gas. Vozim ga često i taj auto je poprilično neudoban na 225/45r17. Leži fantastično s awd. Kad probaš takvoga sa samo rwd, držanje po zavojima je lošije dosta od awd. Osobno ne mislim da je taj auto premium u odnosu na Mazdu 6 iz 2015 godine |
![]() |
![]() |
![]() |
#25036 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
što biste odabrali od ovog dvoje recimo https://www.mall.hr/pneumatici-zimsk...560hr16-98h-ao https://www.mall.hr/pneumatici-zimsk...o-22560r16-98h
![]() |
#25038 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Danas napravio 180 mokrih km na Savama HP 2 i nije losa guma na mokrom. Udobna je i dosta tiha za zimsku. Na uzrbrdici na serpentinama je Megan palio TC ko lud u drugoj na mokrom, ovaj samo graba uz breg sa gasom do kraja u drugoj u sred zavoja. Realno se razlika u snazi izmedu dci110 i 120 mjet II skuzi tek od cetvrte na vise. Mjet ima snage u koju god brzinu da se stavi, naravno 6 za autoput. Prve 3 brzine su slicne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25039 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25041 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Kad udaranje uz naglo trzanje auta, onda je pri kraju. Tako je barem bilo kod kolege na Golf V. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25042 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ako kod naglog davanja ili otpuštanja gasa čuješ "klak" ili ti zuji/struže u leru ili pri određenim okretajima i brzini, to je zamašnjak. Na Golfu V 2.0 TDI otišao nakon 200 tis km, na mom Passatu nakon 15 godina i 386 tis km uredno radi. Nema pravila oko trajnosti, iako navodno šaltanje na niskim okretajima loše utječe na trajnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25045 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ne radi ti link. ili potrebno registrirati?
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25046 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() A počinje kad ti krene trest kod kretanja, papučica kuplunga isto malo "čudno" odvaja, trzanje jednostavno, nema čistog prijenosa snage nego problemi u prijenosu snage.
![]() |
![]() |
#25048 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |