|
|||||||||||
|
|
#3811 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
I u ovo naše malo selo HT pustio n28. Reko, super, bit će manji ping, kad ono.. on veći. Pa kako? Kupio sam Simpa SIM i aktivirao tjedni FLAT i testiram. Brzine su super, evo jutros 250Mbps, ali ping u Rocket League 60-70. Upalim 4G only i padne na 50-60. Šta ne bi trebalo biti obrnuto? Kad sam testirao Tele bio je manji ping na n28. EDIT: ištao sam to testirati tako da sam ušao u Private match na PS5 i za vrijeme igre na PCu mijenjao 4G i 5G i ispada da je n28 oko 5ms bolji dok sam na istom EU serveru.. sve negdje oko 55ms Opet lošije od Telemacha gdje sam najniže imao 39ms na n28. EDIT2: šipak.. to sve ovisi o zauzeću mreže. Evo pao mrak i palo i sve ostalo. Ništa nego tražiti žicu za igranje pa kolika god bila brzina. Ove wireless tehnologije neće bar za još 10 godina nadoći. Zadnje izmijenjeno od: dhalan. 14.11.2025. u 20:52. |
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Ona opcija "internet tjedan" na HT jel ima neko ograničenje prometa ili je pravi flat isto kao i ona opcija "flatsurf" na turističkoj? Zadnje izmijenjeno od: selk. 21.11.2025. u 02:16. |
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
|
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
|
|
|
|
|
|
#3815 | |
|
Poludrago kamenje
|
Citiraj:
![]() Imam je registriranu u moj telekom app pa ni tamo nisam nikad vidio neku opciju za jezik te tarife |
|
|
|
|
|
|
#3816 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ubaci SIM u mobitel, utipkaj *136# i prati upute za promjenu jezika. Ima li tko problema sa ICMP prometom na HT-u? Ništa iza routera ne mogu pingati, ni HT DNS servere, a internet normalno radi. ![]() Router je 10.17.25.100, ova druga adresa je možda bazna ili što već.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Inace, meni su "turisticke" uredno na hrvatskom... |
|
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Jedno pitanje.. ako smijem u ovu temu. Ima li svaki operater "tele prodaju"? Kad sam radio ugovor na A1 zvali su me s 01 2105 770 pa su imali ponude koje nema na webu ili u poslovnicama. Neki dan me opet zvali, samo zadnja tri broja drukčija. Zvali me isto tako iz Telemacha 095 1000 270, broj sličan kao služba za korisnike, zadnja tri broja drukčija, nudio 8mj po 1€, da će mi ukloniti SMS nakon 80GB, sve samo da kažem "DA", ali nisam. Nikad me još nitko tako nije zvao za HT. Imaju li oni tako neke ponude koje nemaju nigdje drugo nego samo preko poziva? Sad mi ističe ugovor s A1 pa sam razmišljao o HTu ili Telemachu, A1 je postao prespor. Ubrzo dolazi i novi toranj, vjerojatno n78 kojeg gradi Telemach, ali će biti svi operateri na njemu, samo Telemach na vrhu, ovi malo niže, ali svejedno, bit će mi jako blizu kuće i vjerojatno će biti svejedno koji operater, ali nekako mi je HT bio najbolji kad sam trebao službu za korisnike u zadnje vrijeme pa bi radije njih. Ili možda ipak budem "turist".. nezz |
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Poludrago kamenje
|
Vi koji ste na HT mobilnom netu sa isključenim CGNAT-om, jel vam nakon ponoći divlja promjena WAN IP-a? U mene na dvije SIM-ice (Simpa i Turistička) u dva različita routera nakon ponoći mijenja IP nasumično u različitim intervalima, od par minuta do sat-dva, očito imaju neki problem sa IP lease timingom, WAN IP se svako malo mijenja umjesto da stoji ista i tjednima do prekida veze ili reboota 4G/5G routera ![]() |
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
|
|
|
|
#3821 |
|
Poludrago kamenje
|
Evo u mene, znači doslovno svakih par minuta reconnect di mijenja i vrti iste javne IP adrese, i to na dva različita 5G routera (slika je sa prvog routera)... ![]() U jednom HT Simpa Internet tjedan, u drugom HT turistička i sve je počelo točno nakon 1:30 h Teška ludara koja još uvijek traje Kada modem dobiva novi WAN IP, internet u prekidu 5-10 s. Reboot routera ne pomaže. Mora da je samo do mene ![]() Prijavljen "kvar"... EDIT dan poslije - izgleda popravili, nakon 15:30 h dobiva forever IP i ne mijenja ga više do reboota uređaja ili prekida veze Zadnje izmijenjeno od: Tirkiz. 26.11.2025. u 19:37. |
|
|
|
![]() |
|
|