|
![]() |
#2461 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Malo vas zezam ljudi nemojte se sada čangrizavo i štreberski uloviti i reagirati, ali ono, štekanje explorera i photos app, nisam si mogao pomoći, možda da postate na "softverski problemi" topic pa ćemo sve riješiti? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Složite si FE ovak i bude sve ok ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2464 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
A jebaj ga meni nije smijesno jer pogotovo nakon ovog sto kazes reci tehnicaru nek rijesi...u ogromnim globalnim firmama nije to tak jednostavno a omjer idiota i onih kojima puca ona stvar za poslom nadilazi one koji zele neke stvari popraviti. A oni koji zbilja znaju kako? Njih je mozda 5%. Ali ako imas potencijalno rijesenje objasni pa mogu predloziti nadleznima za managed klijente. I onda te jos MS sa svojim poluproizvodima hebe. To mi je prvo kaj slozim na svakom Windows PC-u ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / OpenSuse Leap 16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Premium
|
Ovo u folder options uvijek na default i nikad problema, na 1000+ instalacija. Nego ChatGPT ima prijedloge, osnovne + složene, čak je i sam od sebe predložio ps skriptu koju mi je napisao za "refresh explorera/čišćenje cache-a" ![]() Otvorimo radije topic na softverski problemi jer ovo nije generalni problem niti sa windows 10 niti sa 11. Ali ako ima nešto u tome, onda može biti jedino povezano sa mapiranim shared folders...ali to se riješi sa shortcutom na mrežno mjesto umjesto mapiranja. Može biti i da je loš antivirus pa on negdje usporava isto. Alternative : Explorer++, FreeCommander XE, Q-Dir, Unreal Commander, FileVoyager, Total Commander. Možda da probate i ovo? ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 29.09.2025. u 22:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Deamon101 Mislim da ne kužiš problem... predlažem ti sljedeći eksperiment. Digni Windows XP virtualku i Windows 11 virtualku i napravi sljedeće: otvori Explorer -> navigiraj mišem u C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts -> right click edit sa Notepad -> paste proizvoljnu liniju -> save -> zatvori sve. Pa javi koliko vremena ti je trebalo za svaki OS. Okvirna procjena je barem 3-4 sekunde razlike IMO. I toga se nakupi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
Premium
|
Nemoj misliti, znaj. Napravio sam sada experiment na win10 i win11, nakon što sam si dao prava na taj fail, otvaranje, promjena, spremanje, svo troje je bilo instant. Xp ne mislim probavati, kod njega se napravi prije nego se uopće spremi? Ode u prošlost? ![]() Kako god ovo je za softverske probleme i ako nekoga muči "lag" u windowsima u exploreru javite se i probat ćemo riješiti. Tu su i alternative gore spomenute. Noć svima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | ||
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Dela se naveliko, šta jest jest. Citiraj:
Killer feature: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2470 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2471 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Rekao bi ja da deamon ne radi takav posao da ga jebe ta neresponzivnost explorera. Ja se dnevno moram X puta spojit na nekakav server/share, pa na pojedinačne kompove na C$ i slično i tu je w11 explorer stravično iritirajuće spor i izgleda kao da se sve smrznulo. I ne, ne smijem instalirati ništa drugo, i ne ne mislim dodavati u favorite (ako bi tako nešto uopće pomoglo, imam filing da bi tek to ubilo sve) par tisuća lokacija/kompova. Meni je razlika OGROMNA, na svu sreću pa mi ostali alati rade normalnom "brzinom" ako se to tako može nazvati i što nisu ni najmanje zahtjevni i rade na bilo čemu. Privatno koristim samo i jedino TC još od doba DOSa tj Norton Commandera (zapravo od Win, pošto TCa nema za DOS ![]() Fun fact: u mom slučaju ovaj perf mod ne radi doslovno niš tj ne pomaže. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Disco. Jučer u 10:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Smooth fonts uvijek on, iako ne znam koliku to razliku čini na 10 i dalje. Na sedmici je bila ogromna razlika. I meni je default on bio Use drop shadows for icon labels on the desktop. Ostalo sve sam gasio i nije se nitko nikada žalio. Doduše ne bi oni vidjeli razliku niti da si im ne znam što ugasio ![]()
![]() |
#2474 |
Omicron Alpha resident
|
I na poslu i doma imam share pa mi se ne smrzava ništa, doma imam jedan share, na poslu 4. Više mi smrdi da nekaj mrežno ne valja vama kojima šteka to. Istina je da se FE vrti i vrti dok nemre do share-a, ali se ne smrzne nego puni onu zelenu liniju gore u address baru i može se prekinuti kad god. Druga stvar je kad se koristi file open dialog, tu nažalost se treba čekati
![]() |
#2475 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2476 | |
Premium
|
Citiraj:
Moguce. Ista stvar je preko VPN-a u Homeofice-u i u uredu na lokalnoj mrezi (LAN). Imam u uredu jednu Linux kantu na kojoj nemam tih problema. Dal je Windows osjetljiviji na probleme na mrezi? Nemam pojma.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / OpenSuse Leap 16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
https://imgur.com/a/1514HG7 Nije prvo otvaranje u danu, uptime masine je 20 sati, ali je jednako lose neovisno o kolicini i vremenu koristenja. Kad su mu bas losi dani ili je frisko rebootan dodajte na ovo vrijeme jos sekundu-dvije vise. I tako se ponasa od prvog dana otkad je kod mene, tocnije od 06.2023 :)
![]() |
![]() |
#2478 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Pa nikako tj čekam, i rješavam komp po komp. I ne treba to meni svaki dan, niti ikad moram pristupiti svima odjednom, ovo sam više napisao apropos trpanja u favorite. Ugl kako sam napisao nemojte se usporediti vi koji pristupate na npr 3 ili 5 istih lokacija. Ne radimo svi isti posao. Isto tako mene boli kifla za nvme na PCIe 5.0, ne vidim razliku u odnosu na SATA SSD. ![]() @mario: nema u mojim primjerima punjenja zelene crte, samo sve stoji i izgleda kao da nema pristup i da je smrznuto i onda se samo otvori nakon npr 10 sekundi, na w10 je to bilo 2-3 sekunde ovisno o linku. Zadnje izmijenjeno od: Disco. Jučer u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
Znam da mi je trendmicro dosta usporil komp, s Defenderom je sve bilo dosta bolje. EDIT: sad sam videl ostale videe, da ovo nekaj sigurno ne štima, nemre biti tak sporo nikak. Da nije power management postavljen na recommended ili powersave? Na par frejmova vidim da CPU nejde prek 2GHz, u burst modu bi trebal single core biti bar na 4Ghz pa more objasniti ovak loše performanse. More biti i do Intela hehehe
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. Jučer u 13:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2480 | |
Premium
|
Meni ovaj video izgleda kao Onedrive zbog kvacice, znači preko mreže djelomično? Citiraj:
Što se tiče power managmenta nemre biti to, kod mene je uvijek powersave, smanjena potrošnja, ventilatori, doduše nekad čekam jednu milisekundu duže kod klika, ali rijetko. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Jučer u 14:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2481 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Fajlovi su dostupni lokalno na kompu, ne ide s clouda. Barem ne bi smjelo. Citiraj:
Kad stoji ovako u idleu nema tu neke pozadinske aktivnosti, najveca aktivnost dolazi od task managera oko 1% cpu usagea i tu i tamo jos neki app skoci na 1% cpu usagea, sve je mirno. Nvme miruje 0-2% usagea, obje graficke isto. Imas pravo jbt led, ostao mi je upaljen power save mod na zici, ali ne primjecujem razliku u ovim scenarijima sad kad je vracen na best performance (cpu boosta do ~3.6GHz). Defender je na kompu. Osim par corpo menađment appova i toolova (koje ne vidim u task manageru kao power hungry appove, ne iskacu na vrh liste) ostalo su svakodnevni user appovi i par appova za posao. Ja na ovom kompu ne mogu sjebat valjda nista jer je zakljucan sa svih strana. Ne bi ja ovo toliko ni primjecivao da paralelno ne koristim W10 na privatnom kompu i onda kad se prebacim na privatni sve mi nekako leti. S druge strane, na poslovnom kompu sav posao odradjujem preko VPN-a i delay mi je sastavni dio posla. Za svaki klinac cekam 2-3 sekunde pod normalno. I tako 8 sati ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo kod mene: Windows 11 24H2: https://avacyn.radiance.hr/stuff/videos/win11.mp4 Windows Server 2008 R2: https://avacyn.radiance.hr/stuff/videos/ws2008r2.mp4 Meni je ovdje očito da je prvi sporiji za duplo, ali opet, možda sam to samo ja i kako je netko gore napisao pijem previše kave ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dule. Jučer u 14:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Premium
|
Neki provode život živeći, neki provode gledajući jel jedna milisekunda ili dvije kod otvaranja explorera, a neki niti ne znaju da su vjerojatno loše odradili oni, ili netko drugi, instalaciju os-a koji ne bi smio štekati kako nekima šteka, pa se onda traži krivac u Microsoftu i kojekakvim verzijama za što ne postoji nijedan dokaz te se onda ovdje se spama tema. Dakle, javite se pod softverske probleme i pokušat ćemo riješiti ili platite/zatražite od nekoga tko zna što radi da vam instalira os. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | ||
Premium
|
Ha gle....krenulo je sa ovim postom i umanjivanjem ocito i dalje aktualne problematike: https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=2448 Pa preko izjava tipa: (malo arogantno ako mene pitas al ajd). Citiraj:
Citiraj:
Dakle imamo: 1. Neshvacanje stvarne problematike (ponavljam ne radi se o milisekundama vec katkad i pola minute) 2. Umanjivanje problematike samo zato jer ti nisi naletio na isti problem Ako sam nesto u zivotu naucio onda jest cinjenica da ako ja nemam problem to ne znaci da ga netko drugi nema i da on ne postoji. Ne radi se tu o par miliseknundi kako kazes pa da se trebamo povoditi za "get a life" poslovicom. Za nekog ko je sat - dva za kompom je to zanemariv problem, za one kojima je IT kruh i koji imaju taj problem - to je vrlo stvaran i iritantan problem. Cinjenica je pak da ako malo istrazis da se radi o poznatom bugu u Windows Exploreru koji nitko od nas nemoze rijesiti prckanjem po postavkama sustava ili regeditu , problem je u optimizaciji koda same aplikacije i nacina na koji hendla mrezu. Barem po ovome sto sam zadnjih par godina istrazio kad me dovoljno iziritiralo. Danas mi se na sluzbenom lapu opet desilo > 40 sekundi da otvori "My Computer" - reco suck it i oso si napravit kavu. Ironicno trebao sam fajl koji je lokalno spremljen na lapu. Drugo. Ako se okrenemo na cistu privatnu sferu, nikakav posao. Kupis novo racunalo za 1000+ Eura i sad eto steka na ovaj nacin zbog neoptimiziranog softwera. Osobno sam picajzla kaj se softwerske optimizacije tice i volim kad racunalo radi fluidno, bez ovakvih naglih stucanja. A mislim da nas je vecina takvih. Nitko nebi radi par miliseknudi dramio, ali pola minute ili da ti se smrzava sustav na par sekundi ako samo otvoris menu u taskbaru da promjenis audio izlaz - e to je sranje (i ponavljam - na 10-tki tog problema na istom stroju nema...zato i ekipa sizi). @Mod > molim prebaciti ovaj dio u softwerske probleme jer sad fakat vec gadno spamamo.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
nisu problemi softverske prirode, jer pričamo o Windows 11, problem koji ne možemo riješiti ako koristimo Windowse, jer to je dio feature liste.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|