Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.10.2009., 00:19   #2461
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Kakav crni AV forum, pa za 50V10 u recenziji naslova stoji; Mid range Plasma Screen
Pretpostavljam da je neki drugi tv high-end, samo ne znam koji.

Ne vidim podatke za laika na AV forumu o dubini crne, svijetlini, kontrastu, o kalibriranim postavkama za krajnjeg korisnika.

HDtvtest radi puno bolje recenzije.

Sa druge strane ni jedna recenzija Panasonica sa UK i USA stranica ne vrijedi za ex-yu.

USA jer njihovi modeli zbog sistema nemaju veze sa EU modelima, a UK jer je Panasonic za UK trziste izbacio napredne RGB kontrole.

Drugo, treba uzeti u obzir da kupvna moc jednog balkanca nije ni priblizna kupovnoj moci
jednog britanca ili amera i voditi racuna o tome, prilikom recenzija.

Sto se tice dubine crne boje, ne radi se o 5% kao sto si naveo.

Recimo dubina crne je 0,03 a osvijetljenje je 120cd/m2, kontrast je dakle 4000.
Ako smanjimo kalibracijom dubinu boje na 0,02 a osvijetljenje ostane isto 120cd/m2 kontrast se penje na 6000! To je povecanje za 50%! Ovo su brojevi i ne reflektira pravo stanje ali sluzi kao pokazatelj.
Banalan primjer koji pokazuje zasto je dubina crne vazna i maximalno osvijetljenje naravno.
Staro 08.10.2009., 00:31   #2462
blinki
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
dobro nije sad ni avforums alfa i omega recenzija... imho rađe ja dođem u dućan sa thx ili dve i sa daljinskim sve podesim prije kupovine.
Jesu najbolji. Ali, kao i tebi za mene su najbolje moje oči. Tako sam kupio svoj tv. Šef mi ima kuro. Nema govora to jeste najbolji tv, ali da ga heb... nije bolji 3 puta kolika mu je cijena. Panassonic 50g10 kad sam kupovao bio je gotovo 1800 eura, ps 8000 sam platio 1250. Ako g10 i ima bolju sliku ( unatoč svom svom promatranju nisam vidio da ima) razlika u novcu je prevelika. Tv je samo tv. Uređaj koji prikazuje video signal. Ništa više i ništa manje. Još da ljudi skontaju da su im njihove oči i samo njihove oči najbolji prijatelj u odabiru tv uređaja ove rasprave bi bile nepotrebne. Sad će neko uksočiti sa onim famoznim zamkama prodajnih prostora, pa nekim mjerenjima, pa i ovim reviewima koji kalibriraju tv pa donesu sud i drugim što odličnim što potpuno beskorisnim informacijama. Ja imam ps8000 i zadovoljan, prijatelj samsung ps430 i nećeš vjerovat i on zadovoljan, kolegica ima neki philips serije 7 i ona zadovoljna, drugi prijatelj samsung lcd serije 4 i on zadovoljan da ne nabrajam. Oni su svojim tv -ovima sami dali review. Naravno i ja, malo prosurfao netom, otišao, vidio usporedio i kupio to što jesam.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.10.2009., 00:43   #2463
blinki
Registered User

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Kakav crni AV forum, pa za 50V10 u recenziji naslova stoji; Mid range Plasma Screen
Pretpostavljam da je neki drugi tv high-end, samo ne znam koji.

Ne vidim podatke za laika na AV forumu o dubini crne, svijetlini, kontrastu, o kalibriranim postavkama za krajnjeg korisnika.

HDtvtest radi puno bolje recenzije.

Sa druge strane ni jedna recenzija Panasonica sa UK i USA stranica ne vrijedi za ex-yu.

USA jer njihovi modeli zbog sistema nemaju veze sa EU modelima, a UK jer je Panasonic za UK trziste izbacio napredne RGB kontrole.

Drugo, treba uzeti u obzir da kupvna moc jednog balkanca nije ni priblizna kupovnoj moci
jednog britanca ili amera i voditi racuna o tome, prilikom recenzija.

Sto se tice dubine crne boje, ne radi se o 5% kao sto si naveo.

Recimo dubina crne je 0,03 a osvijetljenje je 120cd/m2, kontrast je dakle 4000.
Ako smanjimo kalibracijom dubinu boje na 0,02 a osvijetljenje ostane isto 120cd/m2 kontrast se penje na 6000! To je povecanje za 50%! Ovo su brojevi i ne reflektira pravo stanje ali sluzi kao pokazatelj.
Banalan primjer koji pokazuje zasto je dubina crne vazna i maximalno osvijetljenje naravno.
Nani, Nani. Zbog tvojih tekstova nekad davno u vremenu Panija pv 70 i 80 odlučio sam se za plasme. Nemoj mi reći da je i hdtelevizija bolja od Engleza jer ne govorim o američkoj verziji site-a. Znam i da se britanski panasonic modeli razlikuju od europskih bla bla bla. Panasonic je kod nas preskup, zatim od ovih tv uređaja koje je čovjek pitao što da kupi najbolji je samsung b850, g10 b650 i ps8000 su tu negdje. I da v10 to je mid range plasma, kuro, z serija panasonica su high end plasme. Opet ti o brojkama. Moje, naglašavam opet, moje oči ih ne primjećuju. Mogu si ja priuštit i kuro da se razumijemo, ali neću da bacam lovu niti želim da me žena skalpira Nego po tvom skromnom mišljenju koji je bolji s10 ili ps 8000? Nisi odgovorio. Pozdrav
Staro 08.10.2009., 01:01   #2464
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ajmo ovako da pojednostavnim onda:

Ja ko polu laik, podijelit ću ovo na 2 dijela:

Manje skupo i skupo.
1. Što je bolje: PS8000, S10 ili B650 (pošto im je cijena 7500)
2. Što je bolje: G10 ili B850 (pošto im je cijena 10.000)

Nakon odgovora postavit ću još jedno pitanje, ali nakon odg
Staro 08.10.2009., 18:38   #2465
blinki
Registered User

Sa Stilom nisam upitao imaš li 5.1 zvučnike. Ne treba zaboraviti da kod gledanja filmova koliko god bila bitna slika nije bitnija od zvuka. Za potpun doživljaj treba i jedno i drugo.

Po mom skromnom mišljenju na tvoje pitanje iznad nema jasnog odgovora. Po mom mišljenju pod 1. tih do 7500 kuna PS 8000 pod 2. tih do 10000 kuna samsung. Nani će vjerovatno reći nešto drugo, možda naleti i neko treći sa svojim razmišljanje. Kažem i ponavljam ako ikako možeš obiđi trgovine i usporedi sam jer nećemo mi gledat tv nego ti.Tvoje oči su bitne.
Staro 08.10.2009., 19:18   #2466
Mad_Duke
Guest

Da imam novaca i da mi treba odmah bi čopio G10.

Citiraj:
Autor blinki Pregled postova
Sa Stilom nisam upitao imaš li 5.1 zvučnike. Ne treba zaboraviti da kod gledanja filmova koliko god bila bitna slika nije bitnija od zvuka. Za potpun doživljaj treba i jedno i drugo.
Joj daj ne kenjaj. Ovisi od osobe do osobe. Nekima nije normalno gledati išta kaj je kvalitetom veće od prosjećnog divxa, ali će baciti pare i pare na audio sustav u kući/autu. Dok nekog boli briga dal je DTS AC3, stereo ili 5.1, ali će baciti pare i pare na najbolji mogući ekran. Netko je više auditivna, a netko vizualna osoba.

IMO. Ako kupujem TV, kupujem ga zbog kvalitete slike. Znaći, gledam koji je panel i koja ga elektronika pogoni. A da li ima DVB-S, MPEG4, analogni, 2 naspram 5 HDMI-a, žnj zvucnike me boli briga. lol. Da postoji kupio bi G10 panel sa samo tri stvari. 1. je HDMI ulaz, druga je ulaz za struju, treća je recim USB port za upravljanje sa kompa svim sustavima vezanim uz panel.

Ako hoću imati dobar zvuk, kupit ću si posebno zvucni sustav.

Ako hoću imati DVB-S2, DVB-C, DVB-T, analognu TV, Internet, reprodukciju ripova, blurayeva, mkv-ova, divxa... kupit ću si HTPC ili ako sam manje zahtjevan neki WD-ov box il slično.
--

Oke je da želiš imati sve "zgužvano" u jednom uređaju, ali je činjenica da će uvijek biti bolje ako svaku stvar radi uređaj za koju je "namijenjen" i koji možeš bez ostatka sustava zamijeniti ako ga vrijeme pregazi prije ostalih...
  Reply With Quote
Staro 08.10.2009., 19:27   #2467
blinki
Registered User

Vidiš ja imam love kupitti g10 pa nisam. A čovjeka sam pitao zato što mu je bolje dobra plazma + zvučni sustav, nego samo dobra plazma. B650 ili ps 8000 + zvučnici ( z5500 npr.) je bolje nego samo g10 ili b850. Uvijek. Moje mišljenje naravno.
Staro 08.10.2009., 19:46   #2468
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Odg na tvoje pitanje je da imam Z-5500, koji su trenutno spojeni na komp.
Možda ću za prvu ruku spojiti optikom od WDTVa do Z5500, a u roku cca 6mj razmišljam uzeti neki 5.1 za doma, tipa:
http://digitec.ch/ProdukteVergleiche...,161636,175328

Ili uzeti receiver, i kupit posebno zvučnike... Ali, kamen po kamen
Staro 08.10.2009., 19:50   #2469
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Vidiš ja imam love kupitti g10 pa nisam. A čovjeka sam pitao zato što mu je bolje dobra plazma + zvučni sustav, nego samo dobra plazma. B650 ili ps 8000 + zvučnici ( z5500 npr.) je bolje nego samo g10 ili b850. Uvijek. Moje mišljenje naravno.
To kaj ti imaš love pa si jednu stvar kupio, a drugu nisi nije argument Kada kupiš G10, možeš par mjeseci kasnije ušparati i kupiti si zvučni sustav (ne PC logitech i ine...). Ali kada kupiš ps 8000 i zvučni sustav, ne možeš za nekoliko mjeseci sa nešto više novca vratiti panel od telke i staviti drugi. Ja neznam nikog normalnog koji bi tako kupio TV
  Reply With Quote
Staro 08.10.2009., 20:14   #2470
blinki
Registered User

Poštujem to što si rekao. Želiš kupiti G10. Super. Pretpostavljam da si obišao trgovine, prijatelje ljude koji imaju taj tv, usporedio sa drugima i vidio da ti odgovara. Argumenti su da nema argumenata osim vlastitih očiju. Moje oči su meni kazale da tv koji sam kupio ima fantastičnu hd sliku, vrlo dobru na sd-u i to je bilo to. G10 također ima fantastičnu hd sliku i malo lošiju sliku na sd materijalima i puno veću cijenu (za tu razliku sam kupio ps3). Uostalom kad je sd slika samsung i pionir tu obavljaju najbolji posao.
Nego zašto mislite da je razlika između g10 i ovog lg tv svjetlosna godina?
Između Kura i lg-ija nije tolika razlika kamo li g10.Još jednom moje iskustvo. Imam i pv80 tako da ne ispada da ne volim panasonic i obožavam lg Meni ni iz džepa ni u džep.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.10.2009., 20:17   #2471
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Mad, Z-5500, "LogitecH" ne služi jedino PCu. 3.500 kn za njega (dobro, ja platih 2.200) nije mala svota za 5.1 sustav. Vrlo je dobar, naravno ima i daleko boljih riješenja.

Netko da i stavi Z5500 na Plazmu definitivno nije pogriješio. Dalo bi se raspravljati o cijeni i isplativosti, ali da ti netko ponudi Z5500 za 500kn, malo tko bi odbio (primjer).
Staro 08.10.2009., 20:20   #2472
blinki
Registered User

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Odg na tvoje pitanje je da imam Z-5500, koji su trenutno spojeni na komp.
Možda ću za prvu ruku spojiti optikom od WDTVa do Z5500, a u roku cca 6mj razmišljam uzeti neki 5.1 za doma, tipa:
http://digitec.ch/ProdukteVergleiche...,161636,175328

Ili uzeti receiver, i kupit posebno zvučnike... Ali, kamen po kamen
Rekao si da Lg možeš dobiti za 6000 kuna. Ostane dovoljno za ove sustave koje si naveo. Iako ja i ne bih to kupovao ovi zvučnici koje imaš su i više nego dovoljni. Ah da, još jedna mana lg ps8000, daljinski je loš.
Staro 08.10.2009., 20:23   #2473
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
-cut-
Ma najbolje da nemamo nikakve recenzije uopće pa da svatko vjeruje samo svojim očima. Zna se točno kakve parametre mora imati kvalitetna slika i tu završava svaka "moje oči" prica.

A ja neznam zasto ti stalno spominjes taj Kuro. Pioneer vise ne postoji u svijetu plazma i tu isto zavrsava svaka prica. Pogotovo nakon sto je izasla ove godine ova Panasonicova ergela po doticnoj cijeni. Ako netko ima novaca, neka si kupi G10 recimo. Ako nema, onda ce si kupiti nesto jeftinije. Samo tesko je nekom nesto preporuciti dok ti neda zabetoniranu cijenu do koje ide. Jer sa spikama dal je isplativo dati ovoliko vise novaca za G10 naspram XY necemo nikad nigdje doci. Prema tome najpovoljnija je kupnja onaj PV80 u Metrou kaj se prodaje!

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Mad, Z-5500, "LogitecH" ne služi jedino PCu. 3.500 kn za njega (dobro, ja platih 2.200) nije mala svota za 5.1 sustav. Vrlo je dobar, naravno ima i daleko boljih riješenja.

Netko da i stavi Z5500 na Plazmu definitivno nije pogriješio. Dalo bi se raspravljati o cijeni i isplativosti, ali da ti netko ponudi Z5500 za 500kn, malo tko bi odbio (primjer).
Da netko ponudi za 500 kuna naravno da bi uzeo :P Ali je cinjenica da za 3.000 kuna ne možeš nabaviti kvalitetan 5.1 sustav. Ako te toliko dodje solidan 2.1 sustav, na koju foru bi uspio dobiti kvalitetan 5.1? Ali dobro, za tu temu ima "Hi-Fi" tema na ovom forumu.
  Reply With Quote
Staro 08.10.2009., 20:42   #2474
blinki
Registered User

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ma najbolje da nemamo nikakve recenzije uopće pa da svatko vjeruje samo svojim očima. Zna se točno kakve parametre mora imati kvalitetna slika i tu završava svaka "moje oči" prica.

A ja neznam zasto ti stalno spominjes taj Kuro. Pioneer vise ne postoji u svijetu plazma i tu isto zavrsava svaka prica. Pogotovo nakon sto je izasla ove godine ova Panasonicova ergela po doticnoj cijeni. Ako netko ima novaca, neka si kupi G10 recimo. Ako nema, onda ce si kupiti nesto jeftinije. Samo tesko je nekom nesto preporuciti dok ti neda zabetoniranu cijenu do koje ide. Jer sa spikama dal je isplativo dati ovoliko vise novaca za G10 naspram XY necemo nikad nigdje doci. Prema tome najpovoljnija je kupnja onaj PV80 u Metrou kaj se prodaje!

Da netko ponudi za 500 kuna naravno da bi uzeo :P Ali je cinjenica da za 3.000 kuna ne možeš nabaviti kvalitetan 5.1 sustav. Ako te toliko dodje solidan 2.1 sustav, na koju foru bi uspio dobiti kvalitetan 5.1? Ali dobro, za tu temu ima "Hi-Fi" tema na ovom forumu.
Vrijede recenzije niko nije rekao da ne vrijede. Ali na kraju ipak sud onaj konačni treba dati onaj koji uređaj kupuje. Ja npr. imam dobro mišljenje o recenzijama av forums. G10 ocjena odličan. PS 8000 ocjena odličan. Dva tv uređaja iste kategorije za koje stručnjaci kažu da su dobri uređaji. Moje mišljenje se podudara jer i ja vidim da su dobri a ne vidim razliku u prikazu. Odlučim kupiti jeftiniji i za razliku u cijeni koja nije mala kupim si ps3. Za mene odlična kupovina, za tebe ne znam. Koliko ljudi toliko ćudi. By the way u mostaru mislim da ima još koji kuro za kupit. Tako da bar u Mostaru još nije umro

Zadnje izmijenjeno od: blinki. 08.10.2009. u 22:42.
blinki je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2009., 23:03   #2475
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Citiraj:
Rekao si da Lg možeš dobiti za 6000 kuna. Ostane dovoljno za ove sustave koje si naveo. Iako ja i ne bih to kupovao ovi zvučnici koje imaš su i više nego dovoljni. Ah da, još jedna mana lg ps8000, daljinski je loš.
Da, ostane, ali žena bi me, kako ti veliš, skalpirala.
Koristim Logitech Harmony 900, tako da yebeš daljinac, ionako završe u ormaru u kutiji sa svim ostalim daljincima

Citiraj:
...Ako netko ima novaca, neka si kupi G10 recimo. Ako nema, onda ce si kupiti nesto jeftinije. Samo tesko je nekom nesto preporuciti dok ti neda zabetoniranu cijenu do koje ide.
Meni je teško zabetonirati cijenu, jer ako mi pukne odem i kupim 2m plazmu, ali rekoh blinkiju, a vidim čovjek zna i sam kako je to, žena bi me skalpirala.
Zato, za mir u kući, pokušavam proći što jeftinije, a dobiti što bolje (baš zato što se radi o nečemu što zajedničko koristimo, ajde da je za PC, kupim koliko god dođe i boli me, za to me ni ne pita...tipa LCD koji koristim za PC).

Ništa, ja čekam odg da vidim koliko me dođe taj LG, pa se javim da ostavim feedback
Staro 09.10.2009., 11:34   #2476
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Pozdrav ponovo!

Evo me natrag, naime, LG špaga je u qurcu, da tako velim, priče koje su mi rečene preko telefona "tipa 30-50% po modelu" je na foru:
Plazma/LCD izložen u izlogu (cijena prosječna u dućanima je recimo 5000kn) cijena na njemu stoji 8000 - 8500kn, i kao dobijem ga za 5600-5800kn.

Reko LOOOOL, i to još stari modeli, pa reko skuplji si nego u dućanu
Bokte, šta ljudi sve prodaju ljudima koji ne znaju, a najgore je oni to puše...

Ništa, da finaliziram, definitivno se odlučujem za budget 7.500kn, 127cm, plazma, u što spadaju: PS8000, S10 i B650.

Dali postoji neki sajt koji je testirao sva tri modela, ono rame uz rame pa da pogledam i odlučim.

Po Vama, još jednom koji od za 3 modela, daje najbolju sliku?

Hvala
Staro 09.10.2009., 15:50   #2477
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Mod, naj se ljutit što ne radim edit, ali ne volim radi edit ukoliko mijenjam tematiku, odnosno smjer posta, radije napravim novi.

Želim se zahvaliti još jednom svima, poslušati ću savjet vezan za Panasonica, koliko sam shvatio, pročitao, daje bolju sliku naspram LGa, iako mi je design malo bljak (bar po slikama), što će možda više pogodit ženu neg mene, no vidjeti ćemo reakcije.

TV će me na kraju ispasti malo manje od 8k, i vjerujem da nisam pogriješio s odabirom, dolazi u ponedjeljak.

Hvala još jednom svima na strpljenju, vremenu i savjetima.

Na kraju ako Vas mogu zamoliti još jednu sitnicu:
1. Dali se isplati raditi kalibracija
2. Koliko to košta
3. Koga zvati u ZGu
4. Dali to može netko s foruma napraviti, ako ima alat za gajbu piva i čevapa
5. Te dali može ubiti 2 muhe jednim udarcem i odmah iskalbrirati i moj HP monitor?

Hvala

edit: Kad stigne TV, znači 200-300h "kontrast ili brightness" obavezno držati na 50% ? Još neki savjeti?
Staro 09.10.2009., 16:38   #2478
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Citiraj:
Nani, Nani. Zbog tvojih tekstova nekad davno u vremenu Panija pv 70 i 80 odlučio sam se za plasme. Nemoj mi reći da je i hdtelevizija bolja od Engleza jer ne govorim o američkoj verziji site-a. Znam i da se britanski panasonic modeli razlikuju od europskih bla bla bla. Panasonic je kod nas preskup, zatim od ovih tv uređaja koje je čovjek pitao što da kupi najbolji je samsung b850, g10 b650 i ps8000 su tu negdje. I da v10 to je mid range plasma, kuro, z serija panasonica su high end plasme. Opet ti o brojkama. Moje, naglašavam opet, moje oči ih ne primjećuju. Mogu si ja priuštit i kuro da se razumijemo, ali neću da bacam lovu niti želim da me žena skalpira Nego po tvom skromnom mišljenju koji je bolji s10 ili ps 8000? Nisi odgovorio. Pozdrav
Reci ti meni sta je to bolje u njihovim recenzijama od recenzija HD televizije? Poslije citanja te recenzije sa AV foruma reci mi da li znas kako da postavis setovanu sliku.
Imas li ikakve informacije o benchmark parametrima osim kalibracije RGB spektra i DelteE koja malo kojem korisniku nesto puno znaci.

Ja ne bih sudio o recenzijama HD televizije, neka drugi daju misljenja.

V10 midrange plazma kazes, isti panel i elektroniku ima kao i Z10. Razlika u dizajnu, velicini i externom bezicnom1080p receiveru. Toliko o poznavanju materije.

Dakle po tebi postoje 2 High-end plazme Kuro i Z10 - Zanimljivo!

LG je na dnu kad su u pitanju plazme a i LCD-ovi i na ovom forumu nikoga neces uvjeriti u nista drugo.
U nedostatku proizvodnje kvalitenih panela LG se bazirao na sto bolju podrsku multimedijalnih sadrzaja-kraj price.
Kupovati TV radi reprodukcije filmova sa " sticka" nije dobar potez.

Kvaliteta slike je na prvom mjestu a onda sve ostale karaktersitike.

Tako da ne razumijem sta to ti zelis da ovde kazes.

Registrovao si se da kazes svima da si kupio LG plazmu i da si zadovoljan. Super i sretno s telkom ali molim te ne uvjeravaj druge ovde da je LG rame uz rame sa Samsungom a pogotovo Panasonicom jer takve su diskusije odavno zavrsene po forumima.

Hajmo procitat druge recenzije:

Citiraj:
That's this set summed-up, really: it's watchable and enjoyable, but it doesn't have the ability to stun. It's cheaper than some rivals, but the margin isn't big enough for an extra star.
http://whathifi.com/Review/LG-50PS8000/

Citiraj:
Kicking off the things I DO have an issue with, though, is image retention. A once common problem with plasma technology, LG now seems to be the only big plasma brand that really struggles with this issue. For instance, as the bright white Sony and blue Blu-ray logos that make up my Blu-ray player's ‘screen saver' disappeared from the screen as a disc started to play, both logos remained visible as shadowy ghosts for some seconds over the dark images that opened the disc.
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...n-Plasma-TV/p3

Ti si ono rekao da nema image retentiona; da te quote il...

Citiraj:
Another issue is that while better than those of most LCD TVs, the 50PS8000's black levels aren't as profound as the best we've seen from Panasonic, Samsung and, of course, Pioneer. There's definitely a slight grey-green undercast to the blackness of a night sky or dark suit that you don't get with the best plasma offerings.
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...n-Plasma-TV/p4

Sta reci dalje...

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.10.2009. u 17:09.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 18:07   #2479
blinki
Registered User

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Reci ti meni sta je to bolje u njihovim recenzijama od recenzija HD televizije? Poslije citanja te recenzije sa AV foruma reci mi da li znas kako da postavis setovanu sliku.
Imas li ikakve informacije o benchmark parametrima osim kalibracije RGB spektra i DelteE koja malo kojem korisniku nesto puno znaci.

Ja ne bih sudio o recenzijama HD televizije, neka drugi daju misljenja.

V10 midrange plazma kazes, isti panel i elektroniku ima kao i Z10. Razlika u dizajnu, velicini i externom bezicnom1080p receiveru. Toliko o poznavanju materije.

Dakle po tebi postoje 2 High-end plazme Kuro i Z10 - Zanimljivo!

LG je na dnu kad su u pitanju plazme a i LCD-ovi i na ovom forumu nikoga neces uvjeriti u nista drugo.
U nedostatku proizvodnje kvalitenih panela LG se bazirao na sto bolju podrsku multimedijalnih sadrzaja-kraj price.
Kupovati TV radi reprodukcije filmova sa " sticka" nije dobar potez.

Kvaliteta slike je na prvom mjestu a onda sve ostale karaktersitike.

Tako da ne razumijem sta to ti zelis da ovde kazes.

Registrovao si se da kazes svima da si kupio LG plazmu i da si zadovoljan. Super i sretno s telkom ali molim te ne uvjeravaj druge ovde da je LG rame uz rame sa Samsungom a pogotovo Panasonicom jer takve su diskusije odavno zavrsene po forumima.

Hajmo procitat druge recenzije:

http://whathifi.com/Review/LG-50PS8000/

http://www.trustedreviews.com/tvs/re...n-Plasma-TV/p3

Ti si ono rekao da nema image retentiona; da te quote il...

http://www.trustedreviews.com/tvs/re...n-Plasma-TV/p4

Sta reci dalje...
Prvo:Kad HDtelevizija istestira onoliko tv uređaja koliko famozni avforums kao i nešto osim Pansonica i jednog Philipsa vjerovat ću da su objektivni nepristrani i sl. Trusted reviewsu ne vjerujem ni koliko crno ispod nokta nakon recenzija nekih drugih uređaja koje imam. What HiFi je ako se ne varam magazin, radim sličan posao pa znam kako ide stvar s takvom vrstom recenzija. Mislim da je taj isti magazin preporučivao u kupovinu nekih skupih hdmi kablova tako da....

Drugo: Registrirao sam se kad sam vidio da čovjeku preporučuje S10 pored PS8000 ( još nisi odgovorio na pitanje koji je bolji ). Treće pratim ovaj forum već 3 godine. Ako sam se sad ponovo registrirao to nije tvoja stvar. Naime pomalo je glupo izvlačiti zaključke iz nečega. Lakše je napasti i na taj način nekoga diskreditirati nego upitati npr. Blinki zašto si se prijavio na forum?

Treće: Za razliku od tebe Nani ja ne uvjeravam nikoga da kupi nešto. Već sam sto puta uvijek ponovio i naglasio da sve što kažem je moje osobno mišljenje ništa drugo. To što si urednik neke internet stranice, istestirao 4 tv-a na istoj, namontirao nekoliko sustava za pokojeg klijenta ne čini te super expertom na tom polju.

Četrvrto: High end tv mora imati nešto posebno. Pionir je referneca za kvalitet slike, Z serija je high end baš zbog tog recivera. Nekad u svoje vrijeme i Fujitsu je pravio high end plasme. Zanimljivo i Fujitsu i Pionir su i propali s plasmama zato što su išli na high end. Ko će to kupit. Pansonic ima z seriju baš za to, probranu klijantelu dubokog džepa. V I G serija se prodaju ko salata u zemljama s normalnim primanjima i to nešto govori. Dobro sada banaliziram.

Peto: Ne izvrći rječi. Ja nisam nigdje rekao da nema image retention. Ja sam rekao da nije toliki koliko ljudi seru da ga ima. Meni se čini da su ti se oni iz Stanića dobrano zamjerili ( tu si u pravu pojma nemaju o dobrom marketingu )

Šesto: Molim te ne spuštaj rasprave na osobnu razinu. To si pokušao na benchu pa te je čovjek otpepao argumentima da ti vjerovatno još odzvanja u ušima.

Neću dalje jer spuštam i ja na osobnu razinu a ti i dalje uzimaj pinku od Ronisa i uživaj ( ako hoćeš kredibilitet kod nekog ko razmišlja malo i svojom glavom nikad ali nika nemoj napisati pa ni na forumu "reci da su te poslali sa hdtelevizije" ma koliko dobre namjere imao). Ovo sam napisao samo da vidiš kako ružno izgleda kad se sve počne spuštati na osobnu razinu, naročito kad pojma nemaš o osobi koju napadaš.

Živio ti meni još sto godina.

Zadnje izmijenjeno od: blinki. 09.10.2009. u 19:05.
blinki je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 18:23   #2480
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Vec neko vrijeme aktivno ne pratim zadnje recentnosti modela ali dosta me zanima Net simbioza koja se pocinje pojavljivati medju modelima. Kolio vidim sve je to na razini Jubitubi implementacije prozora i nekakvih ogranicenih sucelja. No kako ne pratim, mozda sam u krivu. Nekog sam Samsunga vidio ljetos u Beneluxu i prodavac je spominjao kako uskoro dobivaju USB tastature i kompletnije sucelje. Preletih ponudu i ne vidim na sto je ciljao?

Postoji li neki trenutni model ili najavljeni Matsu/Samsung/Sony/Gabrecrown koji ima potpuno implementiran Net u cak i da je rudimentarniji ali da je potpun u nekom surf/browser sucelju?

Imam Sony KDL40W4000 koji doslovno bogu dane krade koliko ga malo palim i koristim. Mislio sam ga pokloniti rodjaku i sebi uzeti nesto spomenutog Net tipa. Ali kupovati reda radi model koji tek natuca neko pred sucelje, to zbilja ne mislim raditi. Ima li nesto pametno ili pametnije na horizontu kupovine?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 19:04   #2481
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Prvo:Kad HDtelevizija istestira onoliko tv uređaja koliko famozni avforums kao i nešto osim Pansonica i jednog Philipsa vjerovat ću da su objektivni nepristrani i sl.
Ja mislim sa tu neke, kao i mene jedna stvar dirka dal ti vjeruješ ili ne! Tako da ću reći. U trenutku kada ti dođeš u prostorije hdteleveziji i vidiš da su nepristrani onda počni gluposti pisati!
  Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 19:08   #2482
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Bla, bla, bla...

Anyway, stigla 42X10, spojio na komp sa DVI-HDMI kablom, automatski je setao rezu na 1280x720 ali postoje crne crte sa svake strane...Ima Panny Overscan opciju ili opet pametni ati izvodi glupost sa drajverima?
tech je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 19:20   #2483
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Bla, bla, bla...

Anyway, stigla 42X10, spojio na komp sa DVI-HDMI kablom, automatski je setao rezu na 1280x720 ali postoje crne crte sa svake strane...Ima Panny Overscan opciju ili opet pametni ati izvodi glupost sa drajverima?
Ima panny overscan opciju

Napamet mislim da je na novim daljincima pod opcije i onda ne od slike nego od uredjaja. Nisam 100 posto posto sam ju samo jednom dirao prije par mjeseci kod frenda!

Uživaj

EDIT: Za prvi doživljaj. Pukni Dark Knight 720P i pogledaj prvu scenu koja je snimana u IMAX-u. Čeljust pada od kvalitete!
  Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 19:28   #2484
blinki
Registered User

Citiraj:
Ja mislim sa tu neke, kao i mene jedna stvar dirka dal ti vjeruješ ili ne! Tako da ću reći. U trenutku kada ti dođeš u prostorije hdteleveziji i vidiš da su nepristrani onda počni gluposti pisati!
Misliš kad vidim da su pristrani da onda pišem? Ako si ti mišljenja da su gluposti tvoja stvar. Inače baš mi treba dobar odvjetnik ovih dana, ako si dobar kao na forumu neću pitat za cijenu. Šalim se.
Nego da sumiramo:
Plazma je bolja od LCD.
Kad god kupujete plazmu kupite Panasonic. Ostale marke su tu da popune prostor. Nema veze ako košta puno više. Jebeš pare one su za to da se troše.
Ne vjerujte nikome. Ni slučajno nevjerujte svojim očima. Za sve ostalo tu je Nani i kompanija.
Sorry, ako sam nekog uvrijedio. Iskreno. Razlog zbog kojeg sam se registrirao više ne postoji jer je Sa stilom odabrao i neka čovjek uživa jer će sigurno biti zadovoljan. Lijep pozdrav.
Staro 09.10.2009., 19:31   #2485
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Bla, bla, bla...

Ako ti je cilj gledanje video materijala, onda bih ti preporucio da si stavis rezu na 1920*1080 i postavis na 24hz refresh rate. Probao sam rezu na 1280*720,ali primjetim da filmovi lagano trzaju. Takoder imam ATI karticu (hd3850)
Overscan iskljuci, a omjer slike u opcijama tv-a postavi na 16:9
Inace samo za info, uz WIN 7, s ATI-om nisam uspio dobiti full screen kako god da sam postavio opcije.
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 19:49   #2486
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
A u kojem je meniju opce overscan?U picture ne vidim nis.:S
Moram brzo djelovat el zelim zavrtit pulp fiction u HDu
tech je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 19:52   #2487
kassad
marked one
Moj komp

kassad's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Nakon citanja ovog threada i citanja foruma hdtelevizije... kupujem LCD 32".

Koliko je bolje uzeti SAMSUNG LE32B651 koji dode 5,400kn ili PANASONIC TX-L32G10E koji dode 7.000kn odnosno PANASONIC TX-L32S10E koji dode 5.200kn.

Naime ispada iz svih threadova da je Samsung u tom izboru najbolji, pa da je izbor g10 bacanje novca.

Nemojte o plasmama, citao sam sve o njima i uzeo bih da kupujem za sebe. Ovako neka preporuka za starce, koji nisu bas vicni imati disciplinu u vezi podesavanja i pazenja plazme prvih 200sati. ponekad zaspe pred tv-om..

Ako moze Nani neki savjet. Tv kupujem kod Ronisa.
kassad je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 20:00   #2488
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Citiraj:
Autor blinki
Prvo:Kad HDtelevizija istestira onoliko tv uređaja koliko famozni avforums kao i nešto osim Pansonica i jednog Philipsa vjerovat ću da su objektivni nepristrani i sl. Trusted reviewsu ne vjerujem ni koliko crno ispod nokta nakon recenzija nekih drugih uređaja koje imam. What HiFi je ako se ne varam magazin, radim sličan posao pa znam kako ide stvar s takvom vrstom recenzija. Mislim da je taj isti magazin preporučivao u kupovinu nekih skupih hdmi kablova tako da....
Famozni AV forums postoji od 2005 godine na prostoru EU. HD televizija radi od 2008 godine na ex-yu prostoru.

Za 4 godine svog rada recenzije su im se svele na na subjektivni dojam bez ikakvih pokazatelja kako je sta testirano i kako su prikazani rezultati.
To sto je neko 4-5 godina duze u posla ne znaci automatski kvalitet.
Procitaj jednu recenziju HD tv testa pa onda hvali AVforum.
Znam AV forum je broj 1 jer su nahvalili "tvoj" LG kojeg svi ostali pljuju.
Toliko o objektivnosti AV foruma i neobjektivnosti HD televizije

Citiraj:
Autor blinki
Drugo: Registrirao sam se kad sam vidio da čovjeku preporučuje S10 pored PS8000 ( još nisi odgovorio na pitanje koji je bolji ). Treće pratim ovaj forum već 3 godine. Ako sam se sad ponovo registrirao to nije tvoja stvar. Naime pomalo je glupo izvlačiti zaključke iz nečega. Lakše je napasti i na taj način nekoga diskreditirati nego upitati npr. Blinki zašto si se prijavio na forum?
Nismo testirali PS8000 ali S10 nije imao fosfornih tragova iako se radi o modelu bez NeoPDP panela i sa standardnim 400Hz-nim SF driveo-om.
Bez razmisljanja bi uzeo Panasonicov Full HD entry level nego LG top rangiranu plazmu.
To ti je moj odgovor!

Citiraj:
Autor blinki
Treće: Za razliku od tebe Nani ja ne uvjeravam nikoga da kupi nešto. Već sam sto puta uvijek ponovio i naglasio da sve što kažem je moje osobno mišljenje ništa drugo. To što si urednik neke internet stranice, istestirao 4 tv-a na istoj, namontirao nekoliko sustava za pokojeg klijenta ne čini te super expertom na tom polju.
Quotaj moje nagovaranje bilo koga. Ja sebe ne prozivam nikakvim expertom, niti sam samoljubiv i egoistican da to radim. Niti poslije 2 napisana posta kao nubina kakva uvjerevam sve i svakoga da su oci najbolji pokazatelj pravog televizora! Dosao sam na forum kao potpuni anonimus, sigurno lupetanjem nisam stekao povjerenje forumasa!

Perfidno je reci koliko smo televizora istestirali, ako te bas zanima, testirat cemo uskoro i ostale brandove. Samo da mi je znat sta ces pricati ako i kad budemo testirali PS8000

Citiraj:
Autor blinki
Četrvrto: High end tv mora imati nešto posebno. Pionir je referneca za kvalitet slike, Z serija je high end baš zbog tog recivera. Nekad u svoje vrijeme i Fujitsu je pravio high end plasme. Zanimljivo i Fujitsu i Pionir su i propali s plasmama zato što su išli na high end. Ko će to kupit. Pansonic ima z seriju baš za to, probranu klijantelu dubokog džepa. V I G serija se prodaju ko salata u zemljama s normalnim primanjima i to nešto govori. Dobro sada banaliziram.
Z10 nije high-end zbog receivera, vec zbog panela. To trebas razluciti. Kvaliteta slike je na prvom mjestu. V10 i Z10 imaju identicne panele, pa shodno tome i V10 je high-end. Posto citas UK stranice koje imaju slabije verzije V10 modela naravno da ces prihvatiti konstataciju da je V10 mid-range plazma.

Usput Z10 kosta duplo vise od Kure. Pretpostavljam da da taj externi receiver vrijedi 20k kuna vise...

Citiraj:
Autor blinki
Peto: Ne izvrći rječi. Ja nisam nigdje rekao da nema image retention. Ja sam rekao da nije toliki koliko ljudi seru da ga ima. Meni se čini da su ti se oni iz Stanića dobrano zamjerili ( tu si u pravu pojma nemaju o dobrom marketingu )
Pod jedan kad pricas, nauci se da ne koristis takve rijeci, blizak ti je benhcmark forum koliko vidim.
Oni iz Stanica su pitali:"Sta ce te napisati o televizorima koje ustupimo"
Kad smo odgovorili ono sto nam testovi izbace, nismo vise culi rijeci od njih. Pricma za Stanic u BiH. LG u Zagrebu je itekako otvoren za saradnju.
Mogu ljudi raditi za Stanic ali znaju kako taj isti LG kotira.

Citiraj:
Autor blinki
Šesto: Molim te ne spuštaj rasprave na osobnu razinu. To si pokušao na benchu pa te je čovjek otpepao argumentima da ti vjerovatno još odzvanja u ušima.
Na benchmark forumu dolaze prostaci koje admini nisu u stanju da sankcionisu jer se zovem malo drukcije od njih. Primitivizam koji sebi ne dopustam pa me i nema na takvom forumu.
Da bi se otpepalo nekoga treba imati znanja i informacija koji ti momci nemaju. To je jos manji problem kad se kultura svedena na nulu.
Imate zajednicko da se oni identificiraju sa televizorima koje kupe bas kao i ti, tako da me ne cudi tvoje ponasanje.

Citiraj:
Autor blinki
Neću dalje jer spuštam i ja na osobnu razinu a ti i dalje uzimaj pinku od Ronisa i uživaj ( ako hoćeš kredibilitet kod nekog ko razmišlja malo i svojom glavom nikad ali nika nemoj napisati pa ni na forumu "reci da su te poslali sa hdtelevizije" ma koliko dobre namjere imao). Ovo sam napisao samo da vidiš kako ružno izgleda kad se sve počne spuštati na osobnu razinu, naročito kad pojma nemaš o osobi koju napadaš.

Živio ti meni još sto godina.
Uzimat cu pinku od koga kod stignem, da necu mozda besplatno radit da bi takve kao ti uvjerio sta se treba kupiti. Kada moj rad se bude kosio sa objektivnoscu recenzija onda imas momcino prava da nesto pricas i da me pokusas blatiti

Kad ostali ducani budu imali profesionalnu uslugu kao momci u Ronisu imat cu lijepe rijeci i o njima.

Koliko znam Ronis zastupa sve brendove a ne samo Panasonic

I sve ovo sto sam napisao ne mjenja cinejnicu da si izabrao najgoru opciju prilikom kupovine tv-a, posto si se pohvalio vise puta da mozes kupiti i Kuru, kupi ga pa postavi jedan tv pored drugog pa ces vidjeti razliku u kvaliteti slike. Ne, ne. Jos bolje kupi bar S10/G10 pa ces vidjet sta ti tvoj subjektivni dojam kaze
Staro 09.10.2009., 20:00   #2489
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
A u kojem je meniju opce overscan?U picture ne vidim nis.:S
Moram brzo djelovat el zelim zavrtit pulp fiction u HDu
MENU-POSTAVKE-DRUGE POSTAVKE- i tu bi se trebala nalazit ta opcija
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2009., 20:10   #2490
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Citiraj:
Autor kassad Pregled postova
Nakon citanja ovog threada i citanja foruma hdtelevizije... kupujem LCD 32".

Koliko je bolje uzeti SAMSUNG LE32B651 koji dode 5,400kn ili PANASONIC TX-L32G10E koji dode 7.000kn odnosno PANASONIC TX-L32S10E koji dode 5.200kn.

Naime ispada iz svih threadova da je Samsung u tom izboru najbolji, pa da je izbor g10 bacanje novca.

Nemojte o plasmama, citao sam sve o njima i uzeo bih da kupujem za sebe. Ovako neka preporuka za starce, koji nisu bas vicni imati disciplinu u vezi podesavanja i pazenja plazme prvih 200sati. ponekad zaspe pred tv-om..

Ako moze Nani neki savjet. Tv kupujem kod Ronisa.
Vidis kad su u pitanju LCD-ovi ja sam zaista velika pristalica B650 modela. Odvajanje dejudering algoritma od blur algoritma je napravilo cuda kad je u pitanju prikaz slike preko interpolacije.
Moj ti je savjet da ides na Samsung.

Panasonic S10 (LCD) nas nikako nije odusevio. G10 je skuplji a iako koristi IPS-alpha panel ne mogu se oteti dojmu da je B650 ipak puno bolja kupovina.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na