|
![]() |
#24841 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ok, glup sam jer sam povjerovao ispisu iz računala na kojem je bio popis kontorliranih stavki i gdje je uz svjetla pisalo neispravno - boja ... e pa prošle godine u istoj STP nije toga bilo, jučer ima i sve se fotke, ispisi rezultata i dr. sad pohranjuju radi kontrole rada STP. I nije me lik gnjavio, dapače rekao bih da mu je bilo i neugodno kad je rekao da me mora srušiti zbog boje pozicije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24842 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Na krumpirowagenu su Osram Nightbreaker Unlimited i ima već više 3 godine. Radi ko grom.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#24843 | |
FC Bayern <3
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Kupio zimske, GoodYear UG9. Auto mi izgleda smješno, ali nema veze. Bolje 14 za 400kn po gumi, nego 15/16 za 500+ kn po gumi ![]() Ako netko zna neki webshop ili bilo kaj u okolici VŽ, gdje imaju "racing, turbo, mega ultra ćjuner" ratkape za cijenu ispod 200kn, neka linka. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24844 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
![]() Poslano sa mog SM-G930F |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24845 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Dobro ljudi, u čem je fora? Zašto forsirat te bijele ili nedajbože plave žarulje? Ne vjerujem da je neka razlika u vidljivosti, već čisto neka jeftina estetika, wannabe xenon? Meni to baš loše izgleda kad vidim na nekom starijem autu plave lampice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24846 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Obična žarulja u leći koju ta kamera na tehničkom "hvata" pod određenim kutem (bočno, odozgo, sa strane), izgledat će sa nijansama ljubičaste boje radi loma svjetlosti u leći. I što sad, auto je tehnički neispravan? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24847 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja ne forsiram plave, i meni je to ružno. Ja želim da mi svjetla budu bijela, kao i LED DRL koje imam serijski na autu odmah pored glavnih svjetala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24849 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24850 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
... no da, ispada da se ne mogu imati jer nisu tvornički predviđene LED žarulje (iako Pravilnik to nigdje ne spominje u tom obliku već samo da svjetlosna oprema mora biti tvornički ugrađena od proizvođača i da pozicije moraju biti bijele - nema ništa o nijansama bijele jer zapravo obične žarulje i nisu bijele već žute). Iako ne isključujem ni da se radi o samovoljnom tumačenju pravilnika lika iz STP jer me u istoj (zapravo u istu idem od kad sam auto kupio) prije par godina (iako je auto prije toga uredno godinama prolazio tehnički) htjeli srušiti zbog xenona jer na kućištu fara nisu našli nekakav TUV broj, a lik iz STP je bio uvjeren da 6L Ibize nisu imale tvornički ugrađene xenone... problem sam riješio računom od auta na kojem je bio popis dodatne opreme gdje su xenoni bili navedeni... odnosno što se tiče Pravilnika, možda postoji i kakva dopuna pravilnika za koju ja ne znam ili nitko ne zna osim njih iz STP. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#24854 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@Buljaka Po novom imaju kamere koje slikaju zarulje u farovima. Frend mi radi na STP, i dodjem ja sa Osram Blue intense zaruljama (koje su legalne, 4200K) na dugim svjetlima ali su izvana plave boje i on me podyebava da se na kameri vide plavo i da to ne moze proc. O reko jbte, pa kakve veze ima koje su boje zarulje, vec valjda kako svjetle. Ali eto, sad je tako. Na kratkim imam LED HB4 zaruljama na kratkim i to je sve ok. Spomenuo je i led rasvjetu za osvjetljenje tablice, kao da ni to ne prolazi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24855 |
Premium
|
Te kamere su ispred auta i slikaju cijeli auto da se vidi da je auto prisutan i sl. Ne slikaju samo farove ali vidi se boja fara ali je neistina da zbog toga mora rusati jer na kameri ispadne drugacija nijansa uvijek i to nije mjerodavno. Drugi par carapa je sto na tehnickom rade debili koji ne znaju svoj posao i boje se suociti sa strankama pa izmisljaju price da zbog kamere moraju ovo moraju ono. Poslano sa mog SM-G930F |
![]() |
![]() |
![]() |
#24856 |
Premium
|
O kakvom suočavanju s strankama pričaš? Pa ja u istoj STP (osim jedne godine kad nisam bio u prilici) idem na tehnički u istu STP... auto je full tehnički ispravan, redovito održavan u ovlaštenom servisu, nije nikad imao veću nezgodu pa da je popigan... i nema apsolutno nikakvog razloga da me svojevoljno ili zbog neke imaginarne norme ide rušiti na TP jer time riskira da izgubi korisnika koji desetljećima dolazi k njima i drugo namjernim rušenjem riskira pritužbu na rad STP... Zašto ne možeš prihvatiti činjenicu da je CVH ili tko već unazad godinu dana ili par mjeseci uveo još jednu budalaštinu kojom mlate po vozačima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24857 |
Premium
|
Za zarulje nama seru vec 4 godine . Nije to nista novo ali slika nije razlog za raanje o zaruljama. Zbog toga te ne moze rusiti i tocka. Jbt sogor mi radi u josipovcu na tehnickom vec 11 godina i znam sto pricam i ako je njima kad kazu nekome ne mozete imati folije naprije pa pocne a daj pustite me nemojte mene sada zezati molim vas i sl. E onda on kae da se snimma sve i da ne moze a zapravo se ne snima naravno nego se lupi jedna fotka kao dokaz o pristupanju tehnickom pregledu a ne kao inspekcija zarulja ![]() Poslano sa mog SM-G930F |
![]() |
![]() |
![]() |
#24858 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Novi auto presal blizu 400km i nije na na pol rezervoara.. Na 130-135 je na 2000rpm, potrosnja prosjecna 5.4 sa gradskom voznjom i autoputom. Bolje nego sam ockival, jos ce trosit manje od Megana. LED ujutro napravi dan na parkiralistu a duga su brutalna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24860 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Tenks. Jedva cekam da prede 1000km je mi ovo razradivanje bas nije neki gust. Nema vise 2WD moda, nego samo auto. Nemrem ga vise vozit samo na prednje ko na SX4 i da se zadnji nikad ne ukljuci, nije neka razlika za svakodnevnu voznju jer nece imat portebe ukljucivat straznje. Svi drugi modovi su najvise vezani za postavke TCa osim lock moda gdje ga se inace TC gasi skorz. Sport mode odmah salje moment na straznje cim se jace stisne gas kaj je fora... Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.10.2016. u 17:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24861 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
5w40 je gradacija a ne oznaka načina proizvodnje ulja. 10w40, obrati pozornost na tekst na dnu kantice: ![]() Da, ali piše "synthetic tehnology" a ne 100% sintetsko ulje. Razlika je velika jer 100% sintetsko košta dok marketing gura ova jeftinija kao sintetsku tehnologiju, a najčešće se radi o hidrokrekiranom ulju koje nije nastalo sintezom nego krekingom. Mobil je tu prilično jasan pa na kantici mobila 3000 5w40 lijepo piše HC synthese ili fully synthetic pa i znaš što plaćaš: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24862 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Riknuo mi jutros akumulator na 83 mjeseca eksploatacije. Uvijek sam svjedočio polaganom umiranju akmulatora, ali ovaj je odjednom odapeo.
![]() |
#24865 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Moj (tvornički, 9 godina star) još od prošle zime slabije vrtio i kad se dodao gas bi svjetla jače zasvijetlila. S obzirom da je auto palio od šuba (max 2 okreta), nisam ga zamijenio do jučer. Neki dan došao s puta (Ri-Zg) i stanem na parkingu prebacit neku opremu na par minuta i nakon toga je mogao samo jednom zavrtiti i light show na tabli. Inače lakše pali hladan pa sam ga ostavio na parkingu. Drugo jutro kad se ohladio je upalio opet skoro instant. I sad je unutra mala crna topla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24867 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Moj uopće nije davao znakove da će riknuti. I onda jučer iznenađenje. I jedan punjač ga uopće ne prepozna, a drugi ga ne puni.
![]() |
#24868 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Pitanjce. Renault Clio 2 ventilacija radi samo na zadnjoj brzini. Ne reagira na 1, 2... Vidim da u motor idu samo dvije žice pa me zanima što prvo pogledati, jel netko imao isti problem i koliko bi moglo koštati. Unaprijed hvala na informacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24870 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Bravo za Motul referencu. IMHO, 8100 X-cess (PAO + ester kombinacija) je jedno od najkvalitetnijih 5w40 ulja, koje ipak nije toliko drama skupo (oko 70-80kn/L). Npr. 100% ester ulja su samo za trke i nisu za svakodnevnu eksploataciju bez obzira što neki mislili o tome jer imaju svoje mane. HC smeća od ulja nisu ni za Clio/Punto... Druga stvar što neki misle da stavljaju "sintetiku" za 30kn/L. Moš misliti...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|