|
![]() |
#24691 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ma ovo sam za 3 minute slozio, jos sam i krivu kamatu stavio, jos je i veca. redovni servis za rabljeni auto ko normalnog mehanicara je 300-500kn (ulje i filter, filter zraka i kabine, nije vise od 350-400kn, i 50 do 100kn za ruke za izmjenu), naspram barem 1000kn u ovlastenom. (gdje ono racunaju krpu za brisanje ruku, tekucina za brisace gdje za iste novce kupis 10-15L u trgovini i takve gluparije) fora je novi auto, ali ta fora nestane za godinu dvije dana, pogotovo kada kupis takvu grupu auta oko 100000kn gdje mos kupit neko plasticno malo gradsko vozilo koje u startu niti je komforno, udobno ni opremljeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24692 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
![]() i da, auto ce nakon 5 godina izgubiti pola svoje vrijednosti. Kum je kupio Audija A3 4 godine starog, racun kad je kupljen novi 240 000kn, uzeo ga za 120000kn, 55000km, savrseno stanje, i savrseno ga sluzio 6 godina i na kraju prodao za 8500 eura (placen 16 000 polovni) a prvi vlasnik ga kupio za 32000E i nakon 4 godine prodao za 16000. (znaci popusili 16k eura za 4 godine) dok je moj kum na njemu popusio 7500eura u 6 godina uz redovno odrzavanje, nikakvih kvarova specijalnih (2 selena set guma jedan lezaj, uglavnom sitnice) Da li trebam spominjati razliku voznje u tako jednom auta sa quattro pogonom, opremom, itd i jednim pugom 208 sa 1.0 motoricom i slicne sklopocije plasticne, da ne spominjemo dustere i ostale kante pa nek mene netko uvjeri o pametnoj kupnji novog auta. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#24693 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne mora biti, pa moj stari je imao par malih servisa po 250kn u ovlaštenom Škoda jer su imali ulja na akciji i slično. 1000kn za mali servis je suluda cifra, čak i za ovlašteni i mislim da je to malo prenapuhano. EDIT: Kum ti je u manjini, siguran sam. Ostalih 80% ljudi kupi kramp i utuče još hiljade para da proradi auto. EDIT2: Nisam ja protiv kupnje polovnog auta, ali na svaku 1 dobru priču ide 10 loših i još 5 koji seru da su imali odličnu priču pa krpaju i voze na 10 godina starim gumama ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 21.10.2016. u 18:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24694 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Gabre...nemoj svoju pamet trositi na ovoj temi, znamo svi da si ti u pravu. ![]() Ja sam ocito jedan od NEpametnih po tebi, iliti glup kako bi narod rekao, pa sam do sada 2 x novi avto kupovao. A jesan glup bio..... Ima jedna stara kineska Gabre: "Da bi neko kupio polovan auto, mora neko i novi kupiti"
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#24695 |
Lika u mom srcu
|
sve 5, meni je to bacanje mog tesko zaradjenog novca uzalud na nesto sto je cisti trosak od prvog dana. drugi je par opanaka sto su ljudi naivni kad kupuju polovno, za takve nema pomoci, nego kako se kaze, svaka skola se skupo placa. Treba se malo i informirati i raspitati prije kao i za sve. Pe ljudi vise vremena provedu istrazivajuci kakav ce tv kupit za 4000kn, a manje na auto od 10k eura. kuzite me? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24696 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#24697 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24698 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
sa hardverom bih to usporedio sa high end grafama. Znaci kupujes isti model grafe/auta samo za puno manje novca. naravno da sam kupio novi komad hardvera no nije bas usporedivo niti cjenovno a niti tehnoloski. Auti se jako sporo razvijaju i minimalne su razlike u zadnjih 10 godina po pitanju bitnih svojstava, nastranu perverzije i izmisljotine u nekim opremama, no takvi auti onda i kostaju 300-400k kuna. ovo dostupno obicnim smrtnicima svi imaju podjednaku opremu vec godinama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24699 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Opet je tvoj Kum popušio 50% kao što je popušio ovaj prvi vlasnik 50%. Zavisi ko koliko love i sreće ima. Znači gubitak je svima isti sa financijske strane. O kreditu ne vrijedi jer kredit će neko uzeti za polovan od 10000kn, a neko neće za auto od 200000 kb. P0sl@nO s@ mob1tela, i$prik@ na gre$k@m@ |
![]() |
![]() |
![]() |
#24700 |
Lika u mom srcu
|
nije. 4 godine i 6 godina koristenja. A o iznosu da ne govorim. ako tebi 16000 eura odnosno 4000 godisnje, naspram 8000, odnosno 1300 godisnje onda nemamo sto pisati dalje. ljudi kupuju nove aute pod svaku cijenu placaju kredite 7 godina i pritom stede na drugim stvarima jer im je taj kredit teret. Umjesto da uzmu nesto u pola cijene i uzivaju u zivotu vise koji je ionako prekratak a ne placati komad lima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#24703 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Ja sam kupio staru kantu i ulupao u nju novaca i još uvijek je stara kanta i sad hoću novu kantu, jer za poštena kola nemam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24704 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Uf što učini pokrenio lavinu :P Znaci ja sad iman 11-12 000 eura u kešu, za te pare mogu kupit rabljeno vozilo segmenta C ili ti kompakt klase staro do 5 godina, koje novo košta 15-20k eura, za te iste pare mogu kupit novo, na kojem imam 5 godina garancije i nema brige za servis i sl, koje je auto iz B segmenta, dakle manje cca po metra u dužini Dok na drugu stranu, rodjak te rodica i muž su kupili: Rodjak Audi A4 2.0 dizel iz 2011 za 15 000 eura Rodica i muž: Nakon gadnog zajeba sa rabljenom Lagunom, koju su u roku od 2 mjeseca i 2000€ servisa prodali za manje nego što su je kupili, ali nakon toga su kupili Passata iz 2011 za 15000 eura također dizel i 2.0 ako se ne varam, oba su prosla ispod 150 000 km, ne puno ali ispod Dakle kupili su aute, koji su prije 5 godina koštali preko 30 000€ i to su auta koja su marke, sad da ne ulazimo u to, al u pravilu auta koja jebeno dobro drže cijenu. Ali u 5 godina pad od 50% vrijednosti vozila. I onda ja cijeli optimističan idem pogledat cak ( Samo vozila s krajnjom cijenom u RH i u splitsko dalmatinskoj): Opel astru(nova linija) iz 2011, košta 9000€, al aj njemac je Onda ajde idem pogleda Kiu Ceed, koja košta 8500€(benzin) a nova je 14000 € Sad nek meni neko objasni, kako to Audi i VW passat, gubi cijenu više i po postotku, a bome i po iznosu od neke tamo Kie? Dakle Audiju je cijena pala 15 000 € odnosno 50% Kiji je cijena pala 5500€ odnosno 40% Ja to ne kužim? Da imam vremena uštedio bih još tih par K eura, ili bi odmah išao u njemačku kupit auto, jer su tamo cijene normalne (npr. mini one sa 150kkm iz 2007 je tamo 4500-5500 eura, a u nas je cca 7000 eura+) Jebiga meni je situacija takva, auto mi triba hitno jer sam počeo radit, a autobusima moran zbrojit još 30-60 min šetanja i presjedanja: znači do 30 min za doc autom na posa do sat sa busevima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24705 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Ponavljam da mi je svejedno da li će netko kupiti novi ili rabljeni auto jer ga ne kupuje meni već sebi pa neka si svatko sam izračuna što mu je isplativije, a ono što ovdje pišemo su samo naša razmišljanja koja mogu pomoći ili odmoći nekome pri njegovom izračunu što mu je bolje ili povoljnije. Činjenica je da i novi i stari auto ukoliko se želiš voziti sigurno moraš redovno održavati, kupovati gume i sl. i ako uzmeš da se auto kupuje da bi ga se vozilo narednih 10-ak godina onda je opet po meni svakako bolja kupnja i manji troškovi održavanja novog nego 5-6 ili 10 godina starog auta jer će novo kupljeni auto u 10-oj godini života biti star 10 godina, a rabljeni 15-16 ili 20 godina pa će proporcionalno starosti rasti i troškovi održavanja jer će trebati mijenjati sve više i više dijelova koji jednostavno vremenom stare bez obzira na način korištenja auta i broj prijeđenih kilometara. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 21.10.2016. u 20:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24706 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#24708 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ovo bi trebalo na kavi raspravljati 😁 U biti svakom je isplativije sta on misli da je isplativije. Svaka čast onom tko ne mora kupiti auto na kredit. P0sl@nO s@ mob1tela, i$prik@ na gre$k@m@ |
![]() |
![]() |
![]() |
#24709 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Novi auto je veća lutrija od polovnog. Evo zašto. U startu je puno skuplji a kvarovi se mogu isto dogoditi. Imaš garu ali se jebeš s našim servisima koji su većinom loši li koma. U odnosu na reklamacije. Da ne pišem iskustva sad... Novi auto u startu gubi vriednost. Čim izađeš iz salona. Isto tako novi auto se isplati samo ako ga misliš vozit par 6-7 g. Ja sam imao sreće i kupio novu Corolu 2006.g. i vozi ko beba već 11 g. Ali ta je proizvedena u japanu. Nema više tako izdržljivog auta. Tek prošle godine sam mijenjao pumpu za vodu i hladnjak. Naravno, ko ima para ko dreka kupuje novo i veliko i boli ka kuki. Njemu ova rasprava novi ili polovni nema smisla. Ja imam kredit za stan jel nisam imao sreće kao neki da naslijedim nekretninu pa iako i žena i ja imamo dobre plaće teško da bi podnijeli još jedan kredit. Novi jednostavno nije opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24710 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() I naravno da ce mi lokalni meho sjest u auto sav prljav, dok ce u ovlastenom staviti foliju na svaki dio koji diraju. Dakle, cak i rabljeni auto cu odrzavati u ovlastenom ili nekom provjerenom servisu koji izdaje racun bez da ih moram pitati za to.
![]() |
![]() |
#24712 | |
Guest
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#24713 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24714 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24715 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Citiraj:
Alu godišnja cifra od 600kn nije nikakav faktor oću kupit novi ili polovni. Poslano sa mog YOGA Tablet 2 Pro-1380F koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24716 | |
Guest
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#24717 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24718 |
Guest
|
ulja direkt 5w-40 je 45-55kn litra Sent from my MI MAX using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#24719 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Znaci izbor se smanjio i ovo su finalni kandidati s tim da je i30 izvan gabarita, al ono pošto je novi mozda bi se dalo nesto Ford focus 12/2012, 115 000 km, 1.5 tdci 120konja 80 000 kuna + nove gume 6 miseci garancije kao ford i garancija na kilometre i da nije karambolirano uvoz iz francuske Nova toyota yaris sol oprema 96000 kn Hyundai i30 ok oprema 105 000 kn i Hyundai i20 isto ok oprema al se ceka 2 tjedna 88000 kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#24720 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
|
![]() |
![]() |
|
|