|
![]() |
#2431 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo našao sam odgovor i kako ću najviše gledati naš sd i satelitsku tv izbor je pao na 42x10y, zanima me samo još dali smeta to što će biti okrenuta prema prozoru ako netko zna,mislim nije problem spustiti roletnu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2432 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
smeta, lcd-i su dosta svijetliji od plazme. spuštanje roleta po suncu će biti obavezno imho. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2433 |
Guest
|
Yep! Ipak je to staklo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2435 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pozdrav: Imam jedno pitanje, malo me buni što na nekim TV ima piše 100, 200, 400 čak i 600Hz. Ovi od 600Hz znaju biti jeftiniji od ovih s 200Hz, pa u čemu je caka. Evo nekoliko modela koji me interesiraju: LG 50PS8000, 50" Plasma, FullHD, 600Hz, 24p Cinema, THX - 7200 kn Panasonic TX-P50S10E, 50" FullHD Plasma, 400Hz, DVB-T - 7500 kn Sony KDL-52Z4500, 52" LCD, FullHD, 200Hz, DLNA - 12500 kn Ove cijene su cijene sa popustom koji ostvarujem prilikom kupnje bilokojeg TV uređaja (-25%). Naime, kupio bih LCD - Plazmu, 126 - 137cm, FullHD, što bolji, kvalitetniji - budget: LG - cca 12.500 kn Ostalo: cca 10.000 kn +/- 500kn Molim savjet, preporuku.
![]() |
#2436 |
Premium
|
Anyone...?!
![]() |
#2437 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Pozdrav svima, kupio bi televizor 32"(mora biti veći ne stane), buđet ograničen 3-3.5k pa mi je zapao za oko samsung 32b450- odnsosno hdtv test uk ga preporučuje a i samsung mi je OK! Pitanje jel to najbolji odabir u tom rangu i cijeni i da li ima neki sličan a da ima ugrađen mkv player u sebi- e za to bi se malo istegnuo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2438 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Pozdrav kolege forumaši! Može li kakva preporuka za LCD do 2000kn? Nešto tipa :http://www.konikom.hr/p7564/tv-lcd-s...duct_info.html ? Kako biste ocijenili taj primjerak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2440 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2441 |
Premium
|
[quote=Sa_Stilom;1446935]Pozdrav: : LG 50PS8000, 50" Plasma, FullHD, 600Hz, 24p Cinema, THX - 7200 kn Panasonic TX-P50S10E, 50" FullHD Plasma, 400Hz, DVB-T - 7500 kn Sony KDL-52Z4500, 52" LCD, FullHD, 200Hz, DLNA - 12500 kn Ove cijene su cijene sa popustom koji ostvarujem prilikom kupnje bilokojeg TV uređaja (-25%). Jel možeš i nama srediti da kupimo 25 % jeftinije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2442 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Pa Panasonic je uvijek držao do kvalitete slike a i bome kvalitete izrade. Nekako sam mišljenja da su u svijetu plazmi oni odmah "iza kure"(ako ne i ispred njega ![]() Naravno opet se sve svodi što TI preferiraš i što će se tebi svidjeti.Odi pogledaj po dućanima i odaberi, također pripazi na par "trikova" kod kupnje novog tv-a. Uglavnom da ne pametujem, imaš tu i tu par tipova kako što i gdje. Meni stiže X10 u petak, nemrem dočekati.Zna netko koliko je velika kutija 42x10 modela kojim slučajem? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2443 |
Premium
|
LG 32LH2000 za 3097kn u Mercatoru? Uzeo bih od toga jos povrat PDV-a pa bi to izislo na nekih 2500kn. Jel se isplati to uzeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Amiga fanboy
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2445 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Pa velika je , taman tolko da ti ne stane jednom covjeku u raspon ruke , da ne pricam o tezini . oslobodi si odmah straznje mjesto u autu, i jel netko ti treba pomoci nositi to. a onda jos 200 sati pocetnih ja vec na 130om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2446 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
Osim što quotam sam sebe... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2447 | |
Premium
|
Citiraj:
Oči mi otpale dok sam sve pročitao, i sad koliko mi je drago toliko mi je i krivo ![]() Sad se moram još više opterećivati što uzeti, onak bi uzeo nebi ni znao sve ovo ![]() Ali, velim, drago mi je na kraju, hvala puno! Pročitao sam sve ko usisavač ![]() Hvala na savjetima! ps: Šteta što je ljestvica sljedeća: Panasonic Samsung LG Pošto za LG imam najviše popusta ![]() btw: Šta je s Philipsom, on je fuj?! Tech, daj mi pojasni koja je razlika između ovog Panasonica koji sam ja napisao i ovog što ti preporučuješ, osim 1750kn ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 07.10.2009. u 15:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2448 |
Amiga fanboy
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2449 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2450 |
Premium
|
Cijenim najviše to što je tvoj prvi post išao meni ![]() ![]() btw: Još nisam shvatio zašto neki pišu 200,400 ili 600Hz, šta je bolje na kraju?
![]() |
#2451 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
100 i 200 hz je rezervirano za LCD. Nikakva bitna razlika, marketing. 400 i 600 hz je rezervirano za plazme. 600 je bolje od 400 al daleko od toga da slika ne valja na 400. Nego blinki, 1080p mkv-i rade bez greške na toj plazmi?
![]() |
#2452 |
Registered User
|
Vidio sam,nisam želio editirati. 600 Hzs jedne i 100 Hz te 200 Hz druge su potpuno različite stvari. LG ps 8000 ima 100 Hz osvježavanje slike i 600 Hz subfield drive. Stariji LCD TV su imali ako se nevaram 50 Hz osvježenje slike pa su napredovali do 100, a ovi noviji imaju 200Hz. Sve u svemu bitna stvar za brze scene. Kvaka je da je dobro za sport, ali loše za filmove. Daju onaj feeling ko da je snimano beta kamerom ili žargonski sapunica. Neprirodno za film. Čitam forum odavno pa sam se registrirao čisto da ne baciš pare i zato što mrzim generaliziranje. Znaš tv je od Panasonica je pa je sigurno bolje od LG-ja.S10 i ps 8000 jednostavno nisu ista klasa tv-a osim što su oba full HD. Druga stvar jesi pročitao da je bilo tko nezadovoljan tv-om koji je kupio. Rijetko zar ne? Nije uvijek razlog što svako svog konja hvali, jer ljudi obično kad kupe tv su impresionirani veličinom ekrana odnosno slike. Zatim skontaju da slika i nije tako loša jer su se na forumima načitali kako je sd slika katastrofa, pa stave neki hd materijal pa je to kako god okreneš nešto najbolje što su do tada gledali u domu.Normalno da su zadovoljni. Još jedna stvar ljudi se više manje naviknu na sliku tog tv-a, a u dosta slučajeva (ne generaliziram) razlika se može primjetiti samo ako imaš dva tv jedan pored drugoga. To se naročito odnosi na modele koji su u istoj klasi. Na dalje meni kod tv uređaja je bitna slika, ali i još neke stvari poput praktičnosti tipa ubacim usb stick i gledam film seriju ne znam već što. Također žena mi obično rano ide spavati, tanki zidovi i ne mogu gledati tv kako Bog zapovjeda jer moram stišati ton. Tu uskače bluetooth. Prava stvar. Praktično. Sorry, dug post ali ovo su neka moja razmišljanja koja vidim ovdje malo ko uzima u obzir. 90% priče se svodi na crnu boju i neke detalje za koje mi treba oprema da ih izmjerim. Nadam se da sam ti pomogao i ne bacj pare sumnjam da si ih ubrao na drvetu. Pozdrav Zadnje izmijenjeno od: blinki. 07.10.2009. u 22:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2453 |
Registered User
|
1080p mkv rade bez greške.Jedino ovi sa dts audijem ( takvi su većinom ) prave problem jer moraš dts konvertirati u ac3 ali vjerujem da znaš da je to čas posla. Još nisam probao passtrough preko optičkog izlaza na reciver da vidim radi li to. Većinom gledam 720p serije (one su uvijek sa ac3 audio trackom). Milina. Da prostiš ubodi i uživaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2454 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
Pioneer Kuro ima 400Hz SF drive i s tim izmedju 900 i 1080 linija pokretne rezolucije zavisi od materijala koji se pusta. Ista stvar je i sa S10-kom. G10 i V10 imaju cistih 1080 linija bez obzira na tamne scene. Cuj kas u plazme u pitanju ruku na srce Pansonic je preuzeo tron od Pioneera a Samsung je na mjestu broj 2. B850 je odlicna plazma, rame uz rame sa G10-kom. Dubina crne boje uz osvijetljenje naravno odreduje kontrast koji konsekventno uz elektroniku slike i distancira jedan tv od drugog. Sve ostalo je zavaravanje. LG daje najvecu dijagonalu za najmanje novce i tu price nema B650 je 600Hz NeoPDP model za jos manju lovu. Kod Panasonica je stvar sto ima NeoPDP plazme u 42" i 46" dijagonali dok Samsung i LG nemaju. Tu se uzima dobar dio trzista. PS8000 jeste dobra telka ali kupovati tv radi reprodukcije sadrzaja sa usb sticka nije dobra investicija. . WD HDTV je toliko jeftin a reproducira bolje od bilo kojeg proprietary sistema na TV-ima.
![]() |
#2455 |
Registered User
|
O Nani. Pa ja imam i WDTV. Al je zgodno da tv ima i tu funkciju. Druga stvar. Koliko ljudi ovdje mislaiš da će zovnuti profića da kalibrira tv. 1% max. Dakle THX preset je također čudo stvar. Treće crna boja je vrlo važna. Samo jedan problem je tu. Za 5% crne boje ne dam 20% više love. Četvrto LG ima preciznije ostale boje. 5 veća dijagonala ko ima prostora puno znači. Šeto od svih stranica koje se bave recenzijom najviše cijenim avforums. Oni su mu dali ocjenu excelent, a ne daju je šakom i kapom. Znam Nani da preferiraš Panasonic, ali mislim da čak i ti ne možeš reći da je S10 bolji o PS 8000. Ili možeš?
![]() |
#2456 |
Premium
|
Hvala. Lako meni za mkv, kad imam WD TV ![]() Evo, nakon puno kopanja po netu, čitanja i puno toga naučenoga, napravio sam kraći popis. Ovo Vas sve pitam najviše iz razloga što nemam prilike vidjeti TV, pa stoga slušam svaki prijedlog i savjet. Najviše će odabiru, kao i uvijek pridonjeti cijena, odnosno odnosu uloženog/dobivenog. LG: LG 50PS8000 (Review) - cca 7.400 kn (s tim da za LG imam još poseban popust, te cijena bi mogla biti i oko 6.000 kn, poslao sam upit, pa sad čekam odg kolika je konačna cijena za dotični) Panasonic: Panasonic TX-P50S10E - cca 7.500 kn Panasonic TX-P50G10E - (Review) - cca 9.000 kn Panasonic TH-50PY80P - (Review) - cca 7.450 kn (koliko sam shvatio, to je stariji model G11, i radije uzeti G12?) Samsung: Samsung Series 6 50inch PS50B650 - cca 7.500 kn Samsung Series 8 50inch PS50B850 - cca 10.000 kn Philips & Sony - Ne rade plazme!? Budget (trenutni): Svakako, proći što jeftinije a dobiti što bolje. Ne bih volio preći 7.500kn, a max bih dao 10.000kn za savršenstvo. No ponavljam, ukoliko mi recimo vele da ovaj LG mogu dobit za 6.000kn, i vi potvrdite da je to odličan TV, uzimam. Opet, pošto težim "najnaj", ukoliko je nebo i zemlja razlika između tog LG, G10 ili B850, ha nekako će se nać kuna više. Uglavnom, stavite se u moju kožu, što i nije baš lako ![]() edit: Ajme, jeste se raspisali dok sam ja napisao ovaj jedan post, i skupio sve na jedno mjesto. De, popite pivu i jednoglasno dajte prijedlog. Sad sam opet izgubljen, LG, Samsung, Panasonic?!! Samsung? Panasonic? ili pak LG? ![]() Ajme, grozno, živio moj Projektor na 3.5m slike ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2457 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2458 |
Registered User
|
Ako hoćeš najbolje idi na KUR0 ![]() Što se tiče reviewsa idi na http://www.avforums.com/reviews/inde...l=1&parent=114 . Nabolja i najobjektivnija stranica na netu za te stvari. Tu su testovi svih televizora koji te zanimaju. Pročitaj pa odluči. Istina najbolje bi bilo kad bi ih mogao usporediti i ocijeniti da li tazlika vrijedi novca. By the way i navedeni samsung i panasonic g10, a da ne govorim v10 su odlični tv uređaji.
![]() |
#2460 |
Registered User
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|