|
![]() |
#24031 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
sinoć el mehico grande enčilade, iliti u orginalu - enčilade ![]() skombinirao sam par recepata i izvukao ono najbolje iz njih, pa se upustio u avantaru kako slijedi: ![]() - potrebni sastojci + sol i papar koji nije na slici, ono lijevo je 1 x zelena, 1 x crvena paprika i 1 x ljubičasti luk... btw. mercator 8 x 8 free tortilja za 19kn ![]() ![]() - na zagrijano ulje kockice belog mesa, sol, čikn začin, chili i smrvljeni suhi ljuti feferon ![]() - kad dobije boju (nekih 10ak minuta sa miješanjem) dodati svježe povrće ![]() - paradajz na kockice i njegova voda, hint: ako trebate podlijevati kasnije rađe nasujte vodu u praznu limenku paradajza i onda sa tim podlijevajte pošto paradajza dobrano ostane u piksi ![]() - 5/10 minuta prije kraja kuruza i crveni grah ![]() - ovak jušno bi trebalo biti pred kraj ![]() - tortilju punite sa ocijeđenom smjesom, pa premaz umaka od jednog plavog vrhnja, malo kečapa i malo majoneze i na vrh ribani sir, ja uzeo gaudu ![]() - na dno malo ulja premazati i onda prekapati sa umakom od glavnog pečenja taman da prekrije dno, naslagati tortilje koje se frču ko palačinke ![]() - premazati sa ostatkom vrhnje-majoneza-kečap umakom ![]() - obilno posuti sirom, ja sam uzeo prek pol kile za cijeli recept ![]() - umak od punjenja preliti po siru i ako je ostalo nadjeva slobodno pobacati uokolo trtrtrtrtrtrrrtrt!!! ![]() ![]() eto šta je ostalo na kraju od 2.5 gladnih ustiju (stara je pojela neke dvije patvorevine od šunke i umaka jer ne ljubi meksičku). kod serviranja sam zabio na tanjur sa strane svježu kombinaciju zelenih i radića sa dolca + bijeli umak (vrhnje, abc vlasac, majoneza, sol). ubojstvo... ovo ću ziher ponovo delat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24032 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#24033 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Aaaaaaaa sad si me sjetila, bio na maturalcu u pragu i odemo u dučan kupit cugu i gledamo žestice i uzmemo amareto jer je bio po imenu i izgledu najsličiniji amaru. Uzeli smo 2 boce, vratimo se u sobu idemo probat i nikome ne valja, probam ja i efekt: vau, to je prefino i kasnije skužim da je to bio liker od marcipana, dobio sam 2 boce praktički free ![]() Danas za ručak krvavice, restani krumpač i domaće kiselo zelje ![]()
![]() |
#24034 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24036 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#24037 |
driver
|
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 11.12.2011. u 09:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24038 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
@syss a liker je fakat mrak. Ima još vanilija, čoksa i nugat. A i večera ti je bila fina. tak radimo i mi, samo ne stavljamo papriku jer ju ja ne jedem, ne mastimo protvan, a tortilje prije punjenja namažemo mješavinom vrhnja i češnjaka u granulama i zapečemo ih samo sirom jer punjenje uvijek potrošimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24040 |
Registered User
|
Majoneza daje jedan poseban okus kada se zapeče, ja ju stavljam na pizzu ![]() Mi danas kod svekrve na ručku ima roćkas |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#24041 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Fakat Siso, pes i šlapice su ti već postali trademark, nemreš sad bez toga ![]() Danas najvjerovatnije paradajz-juha, mesna štruca i pire ![]()
![]() |
#24042 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ja bum čiknšit prsa na neki saftic, boce u juhu, prilog rizica, ak mi se bu dalo prosetat do konzuma po neku zelenjavu, ak ne rdeca pesa, droga portoroz ![]()
![]() |
#24043 |
Registered User
|
Moram i ja uslikat svoje šlapice....ženska solidarnost, mislim sa syssovom ženicom ![]() Radila sam svekrvi muffine. Pošto ona nije naručila nikakav kolač nego ga je sama radila, napravila sam ovo jer nisu slatki i umjesto običnog sam stavila šećer za dijabetičare. Svi imaju problema sa šećerom, a moraju imati glas razuma, mene, da pazim na njihovo zdravlje ![]() ![]() ![]() A ručali smo juhicu, pečeno meso, krumpire i pohana krilca i za šogija i mene pohano bijelo meso, cikla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24045 |
Guest
|
Sada delam ovo! http://www.coolinarika.com/recept/784693/ Tortille su mi se mrvu raspale, (dvije od četri) ali bilo bu mrak! Sam da stara ne kenja kaj je previše ljuto :P |
![]() |
![]() |
#24046 |
Registered User
|
Nemrem otvorit coolinariku tak da još živim u neznanju, ali ako su tortilje u pitanju, nemre bit loše ![]() Danas sam radila pužiće sa sirom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24047 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Šlapanjak skoro ko i Sisine ![]()
![]() |
#24048 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24049 |
driver
|
![]() |
#24050 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#24051 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24053 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Ja sam se danas slatkog napuco, stara pravila krofne, stavila unutra obicni eurokrem,neka jeftina kopija nutele,ispalo savrseno, cim su bile gotove odma smazo 7 komada uz mlijeko ![]() Sad rjesavam ostatak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24054 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#24055 |
Registered User
|
@mad_duke ovo izgleda fantazija.....ti i syss ste me navukli, danas ću ih i ja radit...joooj ko će dočekat večer Odoh sad za rani doručak smazat pužek sa sirom od sinoć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24057 |
Guest
|
Ma, ja ti više/manje pola toga promjenim. Nisam neki fan graha recimo i onda strpam još više mesine i kuruze rađe. I takve egzibicije! |
![]() |
![]() |
#24058 |
Moderator
|
ma ja isto... količina se nikad ne pridržavam i stavljam ono kaj volim više ili manje, a i već sad nakon podosta nakuhavanja imaš neku kuharsku elementarnu logiku kojim redoslijedom ćeš sta staviti u kazan. do blagdana idemo malo lakše sa nekim kineskim receptima kako bi se mogli mučki obžderavati od masne zimske hrane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24059 |
driver
|
Jučer topio špek i dobio 30 l masti + pripadajuće čvarke te se obžderah istih a toplih, uz dodatak luka i raženog. Zalio graševinom. Noću se javi teška žgaravica, tretman Peptoranima i malo sna. Za kaznu je za ručak kefir s raženim i obavezni popodnevni odmor. Sad znam kak' je Jelcu... ![]()
![]() |
#24060 |
Guest
|
@syssa Ma, najgore mi je kada kuham gladan. Onda gledam kaj bi sve mogao staviti unutra ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|