|
|||||||||||
|
|
#24001 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
|
|
|
#24002 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Nekoč davno, mislio sam da su Ameri glupi pa ne znaju voziti ručni mjenjač. Nakon vožnje automatika, zaključio sam da smo mi glupi jer mislimo da je ručni mjenjač iz nekog razloga superiorniji... |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#24005 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nisam vozio Golfa GTI od petice i ta mi je bila jako dosadna za auto sa 200 konja, jos je bila DSG koji se rapsal taman nakon garantnog roka. Da ne zavrsim sve crno, auto je od tog kvara do danas bez greske.. Od kraja VR6tica mi je Golf R malo bezveze.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.09.2016. u 18:51. |
|
|
|
|
|
#24006 | ||||
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
unazad 15 godina su automatici jako jako dobri, a da ne kazemo da novi dsg i slicne izvedenice( zapravo vec stara tenologija sa dva kvacila jer je VW izbacio prvog tamo 2003-e) Citiraj:
Imao sam priliku voziti ovo par dana, pa to je takav gust da ga nijedan rucni mjenjac ne moze dati. A vozio sam svega i svasta. https://youtu.be/sS-DPsAIKVg Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 15.09.2016. u 19:40. |
||||
|
|
|
|
|
#24009 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
ZF i Aisin mjenjači su jako dobri, nemaju nekih grešaka. Konkretno, vozim Aisin TF80SC automatik u svom autu. Svakih 100 000km me čeka izmjena ulja(radim ju svakih 80 000), u ovlaštenom me to dođe 2500kn sa uljem. Ovaj mjenjač je složen tako da za pola sata promijeniš ulje sam(ni dizalica nije potrebna), koje platiš nekih 600-700kn. Valve body, koji najčešće rikava kod ovih mjenjača, me košta oko 3000kn. Mogu ti reci svoj primjer, 170 300km, ni traga zamora getribe. Budući da se većinu vozim po gradu, bar jednom bi zamašnjak na manualnom mjenjaču trebalo promijeniti do sada. Citiraj:
ZF ili Aisin getribu probaj voziti. Nema šanse da ću si ikad više auto s manualcem kupiti (naravno ako ću biti u stanju birati ) |
||
|
|
|
|
|
#24010 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#24011 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Nešto si pobrkao. Na svom autu nisam u skoro 15 godina i 384 tis. km nisam mijenjao dvomaseni zamašnjak. A druga lamela mi traje već 230 tis. km. |
|
|
|
|
|
#24012 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
#24013 |
|
Guest
|
I ja sam se pridružio Clio klubu.
![]() Danas kupio. 1.2 16V Grandtour, 2008. godište, 121000 km. A nek sam se i ove muke riješio. Nagledao sam se škarta i nadružio sa svakakvim likovima. ![]() |
|
|
|
#24016 | |
|
Premium
|
Đizus pa dajte joj friško ulje ![]() Citiraj:
Jedina osoba koju znam, da ima dizela i da nije mijenjala zamašnjak vozi Hyundai i30 1.6 dizel, koji nema dvomaseni Dvomasene su i na benzince počeli stavljati. Nema toga kod ZF automatika i Aisin automatika. |
|
|
|
|
|
|
#24018 |
|
Premium
|
Znam koja getriba se najčešće kvari ![]() Znaš koji je najčešći uzrok kvarova kod Aisina? To što mi 4 servisera nisu znali reći koje ulje ide unutra, tj govorili su krivo. I na forumima vani ljudi tvrde da je najčešći uzrok kvarova tog mjanjača neodgovarajuće ulje. Pokušaj jednom doći kod mehaničara i pravi se glup, pa ćeš se naslušat nebuloza, tak ja radim kada odem kod novog mehaničara, kojega ne znam, samo da provjerim jel se čovjek razumije ili ne. I veliki Opel je razj.... taj mjenjač u Insigniama s pogrešnim uljem. Da se razumijemo, ne tvrdim ja da je to najbolji mjenjač svih vremena. Nije najbrži, ZF je brži od tog mjenjača. Ali tvrdim da će uz pravilno održavanje nadživjet bilo koju lamelu i dvomaseni više puta. |
|
|
|
|
|
#24019 | |
|
Guest
|
Citiraj:
Da je očuvan izvana, da se unutra ništa nije razvalilo, da je 100% ispravan, da ima solidne gume, da je obavljen svaki servis na vrijeme, da je registriran godinu dana, da košta 3800 eura... i još da ima dobar dizajn. Nikako nije išlo skupa. ![]() |
|
|
|
|
#24020 | |
|
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#24021 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam vozio Clia u autoškoli. Najodvratnija stvar u tom interijeru mi je bila ručica mjenjača. Majko mila, toliko odvratna da sam ju jednim prstim dirao dok sam šaltao brzine. ![]() Inače, meni je bio jako udoban za voziti (1.5 dci ako se ne varam).
|
|
|
#24022 | |
|
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
#24023 | |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
ja sam u autoskoli vozio pljugo 45A sa ćelavim trayalkama i flomasterom stavljene crte di je kaj u km/h na brzinomjeru
|
|
|
|
|
#24024 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
|

|
I ja zasad imam super dojmove. Po Splitu šahtova, rupa, ležećih policajaca. Preko svakog sam prešao i apsolutno nigdje ništa ne cvrči i ne škripa. Općenito stanje automobila me odmah oduševilo.
|

|
ja sam u autoskoli vozio pljugo 45A sa ćelavim trayalkama i flomasterom stavljene crte di je kaj u km/h na brzinomjeru
|

|
I ja zasad imam super dojmove. Po Splitu šahtova, rupa, ležećih policajaca. Preko svakog sam prešao i apsolutno nigdje ništa ne cvrči i ne škripa. Općenito stanje automobila me odmah oduševilo.
|

|
|

|
|
#24025 |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
polozio na jesen, a u autoskolu krenuo po ljetnom feriju kad je skola zavrsila bilo jedino dobro kaj je grad bio prazan pa se moglo vozit lepo vec sam u autoskoli naucio osnove voznje na balkanu: sajba dole, lakat van, sinteticka kosulja na palmice s ponterosa, original rajbanice avijatorke sa jakusevca i peglaj ![]()
|
|
|
|
#24029 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#24030 | |
|
Premium
|
Ako je 1.6 dizel onda je robot u pitanju i sa svojim famoznim astronomskim tlakovima u tom mjenjaču.... Mislim da je egc ili tako nešto naziv tog mjenjača.... Citiraj:
![]() Kaj je bolje, da li pustiti staro ulje ili ne, stvarno ne znam... Vezano za tf80sc, jako je osjetljiva na pogrešno ulje, onda počnu problemi sa trzanjem, pa se razvali valve body, pa getriba propiša.... Sve to jer ljude uvjeravaju da ne treba kupovat original Mobil 3309 ulje. Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 16.09.2016. u 11:29. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |