|
![]() |
#2371 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Ova moja je Gainward HD 4850 GS, znači sa malo podignutim taktovima. Inače, ja je klokam preko 700 sa svim i svačim (Sapphire Trixx, RivaTuner, MSI Afterburner, AMD GPU Tool...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2372 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Sapphire Trixx neradi nista....dignem klok na provjerenih 700/1100 i kad stisnem apply samo se vrati na difolt klokove ( 625/993 ) . MSI afterburner mi neda preko 700mhz isto kao i katalist overdrive |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2373 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
Ovako ja imam ati radeon 4850 ddr3 512mb. Ona radi na 635 i 993mhz.Imam na njoj accelero s1 rev2 sa 1x 12mm ventom. Temperatura u win mi je 27-28 dok u igrama dode do 30-32.Ja mislim da bi je mogao bar malo clockati posto mi se ovo cini lijepa temp i da bi se dalo nesto napraviti tu?I od prilike koliko bi bilo dovoljno da je podignem?I koji bi mi program jednostavni preporucili posto preko overdrive kada idem clockat stavim recimo 700 i 1100 i stisnem apply jednostavno mi vrati nazad na 635 i 993 nece da spremi. A jedino spremi kada stavim manje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2374 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Koji proizvođač je u pitanju.PowerColor,Palit,Sapphire.....??? U svakom slučaju AtiTray tool, ali pazi jer se ne mogu sve kartice clockat koliko hoćeš jer neki proizvođači poput Palita ne stavljaju kontrolu napona pa samim time si ograničen kod clockanja, jer bez jače struje nema jačeg takta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2378 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#2379 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Power saving mod ju vraća na default.U biti kartica bude clockana po potrebi(kada zbog igre zahtjeva) pa onda digne clockove a to nije dobro jer je bolje kada stalno radi na istim clockovima. Uzmi ati tray tool i probaj s njim meni je pomoglo sa sapphire 4850 i uspio sam ju raspaliti poprilično ali ništa ne pokušavaj sa stock hladnjakom je su mi temp znale otići i preko 100 i sa minimalnim OC-om.I naravno nemoj se nadati čudima nego se nadaj dobitku od samo par FPS-a i to većinom na starijim igricama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2380 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2384 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ne mogu driveri više popravit stanje u igrama, pregazilo ih je vrijeme ![]() Šalim se, dobro zbori FRipper, novi driveri ne znače i bolji driveri(čitam kolko su bugova imali ovi 12.11. Doduše Beta su, ali ono ![]()
![]() |
#2385 |
Premium
|
ahh....prvo me naviknu godinama svaki mjesec a sad nista ima pola godine....tija san napisat još nešto ali bolje ne hehe.... fora mi je jos kak win potegne prek apdejta friški driver al nekuzi da nije za seriju 4 ![]() izgleda mi nema spasa nego se nekako protegnit do hd5xxx xd |
![]() |
![]() |
![]() |
#2386 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja gotovo uopće ne igram igre mlađe od 2010.g tako da meni realno niti ne treba jača grafa... Iako, ako skupim u neko dogledno vrijeme pare kupit ću novu konfu i onda tamo negdje 2015/2016 prelaziti igre iz ove godine ![]()
![]() |
#2388 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Igrao sam BF3 na toj grafi i Q8300 procu i na medium postavkama nije padalo ispod 40-50 fps-a. Istina, u pitanju je rezolucija od 1440x900 ali ono, ja sam se zbilja začudio. A ništa, ako uspijem nabaviti neku malo kvalitetniju 775 ploču i neki quad - vjerojatno se onda ne selim na novu platformu valjda do Skylake-a ![]()
![]() |
#2389 |
Premium
|
ma bila je i meni dosta dok san ima monitor 19'....sad se vec pristojno muči sa 23-om . glede drivera; ma i ja u biti igran starije igre al ono....navika san da mi sve apdejtano a zadnji dobar driver je 12.1 koji ce evo skoro godinu dana napunit jos malo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2392 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2393 |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
Mario92, HD4850 je dosta dobra grafa i ja mislim da ti je vise bottleneck proc nego grafa. Ja sam sa OC-anim e5800 na nekih 3.8ghz rat vodio kolko je bio spor. Prelaskom na q6600 (bez oc-a) konkretno na F1 2011 i 2012 pomak je bio i vise nego ocit. Druge igrice i ne igram.
![]() |
#2394 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() nutri je 4850, bila do nedavno vaporX, pa je bila 4850 od gigabyte sa hr03 i sada testiram 4870,ali ide nazda 4850 opet ![]() BTW šta ti mislis da ja imam samo 4 konfe? ![]() Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 05.12.2012. u 07:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2395 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Imam problem sa Sapphire HD 4850! Tu i tamo, ne prilikom igranja, barem nije vidljivo, pojavljuje se svjetlija pruga (horizontalna) u gornjem lijevom kutu ekrana. Nekad, možda svaka četiri sata jednom, ili rjeđe, određeni dijelovi te pruge, tj. jedna crta poprimi crvenu boju. Nije to ništa strašno, da se ne bi dalo s tim živjeti, teško je i skužit ovako, ovisno o pozadini i sl., ali mi nije jasno zbog čega se to događa. Gore su Catalysti 12.6, grafička radi na defaultnim taktovima, promijenio sam termalnu pastu, temperatura nikad viša nije bila od 58 stupnjeva, sada se kreće oko 44 stupnja nakon promjene paste. I da, grafička polako ne odlazi u vječna lovišta, jer ako dolazi, taj put je opako dugačak. Problem je prisutan već duže vrijeme, ali sve i dalje radi bez greške, osim te svjetlije pruge koja ponekad bude crvene boje. Najvažnije od svega, ja imam istu takvu grafičku u svom stroju pa me brine da i moja ne bi primijenila nove modne trendove s tom prugom! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2396 | |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
i o cijoj ti grafi/kompu procas? o svom ili od frenda ili nekog treceg?
![]() |
![]() |
#2398 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Kao što sam rekao, bez obzira na napajanje, isto je. Izvadio sam grafičku, stavio u svoj komp, isto to se događa. Vratim svoju 4850-cu, nema nikakvih crta, znači da nije kriv ni monitor, a niti napajanje. Čudno je, znam, ali nije mi jasno kako je moguće, i to nije stalno, nekad nema tih crta, nema nikakve naznake da nešto ne valja sa prikazom, i onda se samo pojavi ponekad svjetlija pruga, a onda pocrveni ili skroz nestane. Nije do pregrijavanja, nekad se pojavi nakon 3 min., nekad niti nakon 4 sata. I da, ta konfiguracija je bila korištena prije, nije ništa mijenjano, samo se odjednom to počelo događati. Isto tako, i nakon promjene OS-a, ista stvar.
![]() |
![]() |
#2400 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
Ovako razmisljam mjenjat maticnu i kupiti jos jednu 4850 i staviti u sli? Dali bi osjetio na igrama ili mi se to ne isplati? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|