|
|||||||||||
|
|
#211 | ||||||
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Stvarno *tebi* moram popisivati pojmove kao cyberbullying, razliciti "trendovi" za mlade koji se sire kao kuga po Internetu, ekspanzija ravnozemljasa i AMD korisnika i slicne gadarije? Posredovanje u distribuciji i prodaji droge, oruzija i ostalih ilegalnih supstanci a da ne pricam o ostalim amoralnim, ilegalnim i gnjusnim uslugama? Citiraj:
https://upload.wikimedia.org/wikiped..._first_run.png Citiraj:
https://www.eia.gov/pressroom/releases/press582.php Citiraj:
No s druge strane, pogledaj recimo ovu publikaciju: The 2030 National Charging Network: Estimating U.S. Light-Duty Demand for Electric Vehicle Charging Infrastructure Sto je u ukupnoj elektroenergetskoj prici daleko opasnije od uglavnom kontinuiranog opterecenja koje se predvidja za HPC i najcesce je elegantno rjesivo (kako se rjesavalo i do sada) postavljanjem elektroenergetskog postrojenja u relativnu blizinu tako velikog potrosaca. E sad: Citiraj:
Citiraj:
Jer ako su procjene od prije par godina tocne i CXMT je napravio novi Fab i nadogradio svoje proizvodne procese, sada im je jedna od rijetkih prilika da razbiju ban na svoje komponente i vrate se na trziste u velikom stilu.
|
|
|
|
|
#212 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Malo sam testirao lokalnu LLM mašinu koju sam upogonio. Zaključak je da se ne isplati ulagati u hardware, premala je korist od toga tak dugo dok pretplata od 8€ na ChatGPT radi bez greške. Radije ću uložit vrijeme u Allplan Python skripte. Kad to upogonim, nadam se minimalno prepolovit radne sate na projektu. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#213 |
|
Premium
|
|
|
|
#215 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() A i opcenito nekako mislim da je krajnje vrijeme da se detaljnije upoznam sa materijom jer sam dijelove ovoga ucio dok je to jos bilo relativno u povojima (barem u odnosu na ovo danas), tamo negdje 2003 ili 2004, ne sjecam se ni sam vise... https://www.fer.unizg.hr/_download/r...neMreze-1s.pdf
|
|
|
|
#216 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
uzmi si to na nekom jednostavno primjeru. Googlaj XOR u 2D ravnini i pomicanje u viši prostor (3D), sićam se tog primjera. Recimo da imaš 4 točke u 2D ravnini: A 0,0 B 0,1 C 1,0 D 1,1 I sad kad ih nacrtaš u 2D-u (X,Y osi) , vidiš kako se tipa BC i AD križaju, odnosno, nema linearne crte koja ih razdvaja (linearna separacija). E sad, imaš SVM funkcije koje kao rješavaju ovaj nelinearan problem bez da explicitno prebacuješ sve u 3D model, jer to troši dosta CPU-a. Izvrši se matematička funkcija (x,y, x*y) i onda se napravi linearna separacija. A 0,0,0 B 0,1,0 C 1,0,0 D 1,1,1 I sad možeš povući linearnu crtu ispod BC i AD, čime si napravija separaciju. Ne znam koliko sam ti objasnija, ali eto ![]()
|
|
|
#217 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Mozes podijelit info gdje bi se XOR koristio u visedimenzionalnim prostorima?
|
|
|
|
#220 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Koliko sam puta razbijao glavu što ljudima znače te rečenice u signaturima na usenetu ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#221 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Samo krivo poslozen generator recenica... Inace je skroz smislene recenice znao pisati... Dugo vremena sam odbijao promijeniti mailreader bas iz razloga sto nisam mogao upogoniti runfa... Speaking of which, bilo bi fora da neko napise za Thunderbird nekakav AddOn koji bi mogao izvrsavati skripte i ubacivati rezultate u signature... Znam ja da bi onaj cije ime ne spominjemo uzalud to napisao u par minuta koristeci Claudea il stavec... Al necu ga pitat jer mi je u filteru (i to sam se pomucio da ga ubacim u filter)... ![]()
|
|
|
|
#222 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Da je tak bi pripremil vazelin . Da naravno da internet kao takav ima negativan utjecaj koji se razvio kroz godine - AI je tek poceo pa su vec sranja kao da je na trzistu vec bar 10-ak godina. Mislim da se sve svodi na ovo sto je Calypso spomenuo - kad balon pukne mozda ce pametniji, ekoloskiji i optimalniji AI konacno se iskobeljat iz hrpe govana u kojima danas plivamo. Vidli bumo, vrijeme ce pokazat svoje. |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Premium
|
Nego, jel itko pratio LaurieWired? Cura mi zvuci ko neka zenska verzija onog cije ime ne izgovaramo i koji mi je u filteru... Samo sto je puno zgodnija od doticnog... ![]() https://www.youtube.com/@lauriewired
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|