|
|||||||||||
|
|
#211 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Nadam se da će vrijediti za nas koji imamo rental kitove. Meni u aplikaciji pod service plan piše nova cijena ali kada odem u Billing -> Preview next invoice onda mi izbaci račun sa starom cijenom. Inače mi smo imali najskuplji Starlink u regiji zbog nekog razloga. Od Grčke, Italije pa sve do Njemačke svi su jeftiniji bili. Makar sad Njemci imaju one nove tarife Residential 100, 200 i Max. |
|
|
|
|
|
#212 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#213 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
To su samo cijene bez PDV-a I dalje su iste cijene |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Pozdrav... Može li malo jasnije...naime s ovim stalnim dizanjem cijena bez mogućnosti dobijanja veće brzine ili nedaj bože optike , razmišljam o ovom Starlinku. Kući imam debain server sa Casa-os (nebitno što se sve vrti ali imam potrebu za par portova otvorenih), i sada vidim da preko starlinka dobijem IPV6 adresu. Da li to znači da postojeći fritzbox mogu uštekati u starlinkov i u njemu dodati prava na firewall i portove. Od servisa koristim dynu.dns koji vidim da podržava IPv6?? |
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Provjeri ali čisto sumnjam da na Starlink - u dobiješ javni IP, obično su mobile veze iza CGNAT - a a to je onda problem ... Ako ovu prvu prepreku riješiš vidi jeli imaš alternativu za resolvanje dynu.dns, recimo neki app na serveru da provjerava / dojavljuje promjenu svako xy min. |
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
moje isprike cijenjenom pučanstvu, ali sinoć i danas tokom dana su cijene na starlink stranici bile kao na slici 28 i 40. sad sam gledao i opet su 35 i 50 ![]() ako nekog zanima koristim starlink od 11. mjeseca i preporodio sam se. a1 je redovno gušio brzine od 18 do 22 sata i dizao cijene i 1Tb prometa, a ovdje flat na obje tarife i brzine kako su navedene u ponudi. na residential su išle do 500 brzine,sad mi na lite idu redovno do 300. jedino malo geforce now zeza radi pinga,koji je redovno između 40 i 50, ali tako je bilo i na residential tarifi.
|
|
|
|
#218 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
Gledaj i bez tog popusta starlink je bog i batina napram hrvatskog telekoma (a1 i sličnih) koji nude hibride, jer na kraju završiš plaćati preko 32 eura 15 mbps internet kod njih ali ako se odlučiš odlučiš za jeftiniji opciju starlinka 35 eura najmanja brzina je 80, praktično trebaš pet hibrida da bi namirili brzinu jednog starlinka koji košta svega 3 eura više. Također valja napomenuti da ti ht gasi frekvencije odnosno pale limitere od ponoći do 6:00 h ujutru. Onda od 6:00 do podne imaš iole solidan internet, a nakon toga se sroza katastrofalno gdje praktično samo dobivaš bakar. 1+1=2 ako iz hrvatskog telekoma to znači da 75% vremena nemaš niti pristojnu internet brzinu u 2026 (odnosno 1 euro jednako 1 mbps) eventualno pristojnu brzinu dobivaš od 6:00 h ujutru do podne dok su svi u školi poslu ili pod kojikakvim obavezama. A koliko su mene uputili u sadašnje stanje starlinka, čak dobivaš i opremu u najam ako uzimaš minimalno jednu godinu znači nema ti više ni onoga skupocenog plaćanja opreme u startu. |
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Gledam i ja sve vise starlink al me zivicraju limitacije, blokiran torrent, pa nije porotokol ilegalan, npr distribucije linuxa i slicno se cesto dijele potpuno legalno. Port forwarding gluposti su isto bezveze i siguran sam da nepazljivo barataju osobnim podatcima odnosno porodaju puno vise nego nase ove lihvarske nesrece |
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Trebam port forward i ponekad torrente... Tak da mislim da mi je opcija Gigabox+ obzirom na poskupljenja Turističke i Internet tjedan opcije. Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#223 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ne blokiraju ništa preko vpn. Koristim normalno Torente . Nema frke ni sa nelegalnim iptv a njega bez vpn koristim |
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
https://www.speedtest.net/result/a/11489473049 Nemoj sve generalizirti i stavljati u isti koš... Ovo gore je HT na mob (na routeru redovno potegne još više jer je vanjski i spojen na komp preko LAN kabela). Za 19.90€ i 1TB prometa čist ok... I nisam iza CGNAT-a, PF radi, i ama baš ništa mi nije zblokirano ![]() |
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Starlink ako i kažnjava torrentiranje, sigurno ne kažnjava torrentiranje Linuxa već piratskog sadržaja i to isključivo onog kojeg prate copyright trollovi. Tako na kraju Starlink i dozna tko je skinuo što i kad; oni ne vide torrent protokol nego copyright trollovi dohvaćaju IP adrese svih peerova koji su aktivni i šalju mailove abuse službi vlasnika IP adrese. |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
|
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
Citiraj:
Pa upravo je http://tht.speedtestcustom.com/resul...8-0589f096b81a Apsolutno si u pravu nije isto svrstati 4g i 5g u isti koš jer je razlika drastična. Kod mene kad mjerim mobom dobivam duplo veću brzinu nego na ruteru, na prigovor ht-u zašto je tako odgovor sam dobio kao prioritet imaju mobilni uređaji. Na upite za 5g čak i na karti pokrivenosti navodno ima no kad su došli tehničari mada nisu ni provjerili rekli su kao nema toga ništa samo gradovi i možda uža okolica. Za nas koji živimo u pustinjama prelazak sa a1 ili ht hibrida ovo je kao iz tačaka u warp speed, jer naročito na ht-u koji je od početka ove godine uveo flat na hibride brzina se drastično smanjila iako imaju jači signal nego a1, a cijena je ista kao da plaćaš gigabox ili 5g kojeg dobar dio nas ne dobiva, a po ljudima koji ovdje koriste starlink brzina im je čak i tokom lošeg vremena nije pala ispod 300 dok je znala doseći čak i 450, doduše moram priznati da njihov je paket bio od 50 eura ne ovaj od 35. |
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
uopće ne koristim VPN,a torrente i nelegalni iptv koristim od prvog dana. iako torrente samo skidam, nikad mi nikakvo upozorenje nije došlo od starlinka. za port forward neznam jel radi kad se starlink router prebaci u bypass (bridge) mod,nisam to isprobavao znam da sam se ispočetka spajao sa asus xt8 i starlink router u bypass mode na internet i radilo je ok. sada mi je starlink router glavni, a asus xt8 i huawei b818-263 pomoćni routeri za 2 stana, i promijenio sam na starlink routeru, dns , na adguard dns i nemam na mobu više reklama u igrama ......
|
|
|
|
#231 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Što se tiče operatera i njihovog ima/nema mogućnosti 5G interneta; primjer koji sam postavio gore je na vikendici, toranj udaljen skoro 3km zračne udaljenosti, i rečeno mi je od HT-a da nemam mogućnosti 5G interneta (isti odgovor sam dobio i kod A1), pa evo, izgleda da nemam ![]() Doduše, u kući kada sam mjerio sa kućnim routerom cuclao je cca 30-40Mbit. Problem je što ljudi uzmu uslugu i misle da će od operatera dobiti top opremu, a svaki daje krš samo da zadovolji minimalne uvjete. Moguće su i mikrolokacije di fkt nema signala ali i to se djelomično može riješiti antenama (sam sam slagao takav jedan setup rođaku). ps. ovo kad si mjerio mobitelom - jel se mob kačio na 5G signal i agregirao više frekvencija nego HT krš router? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |