Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.03.2026., 07:06   #211
BinaryJesus
Registered User

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor Goku Pregled postova
nove cijene,od večeras valjda
Nadam se da će vrijediti za nas koji imamo rental kitove. Meni u aplikaciji pod service plan piše nova cijena ali kada odem u Billing -> Preview next invoice onda mi izbaci račun sa starom cijenom.

Inače mi smo imali najskuplji Starlink u regiji zbog nekog razloga. Od Grčke, Italije pa sve do Njemačke svi su jeftiniji bili. Makar sad Njemci imaju one nove tarife Residential 100, 200 i Max.
BinaryJesus je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2026., 08:59   #212
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
nove cijene,od večeras valjda

Ovo je super. Samo nek pada cijena.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.03.2026., 09:58   #213
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
To su samo cijene bez PDV-a
I dalje su iste cijene
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2026., 10:01   #214
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ahaaaa. E jbg. Taman maloprije gledao i stoji jos uvijek 35€. Eto zasto.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2026., 13:31   #215
zwizard1
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor jopasaable Pregled postova
Ako niste znali sa Starlinkom dobijete javnu IPv6 adresu kroz koju mozete hostat sta god vam treba, samo je uvijet da imate svoj ruter gdje mozete firewall pravila radit kako vas volja.

Pozdrav...
Može li malo jasnije...naime s ovim stalnim dizanjem cijena bez mogućnosti dobijanja veće brzine ili nedaj bože optike , razmišljam o ovom Starlinku. Kući imam debain server sa Casa-os (nebitno što se sve vrti ali imam potrebu za par portova otvorenih), i sada vidim da preko starlinka dobijem IPV6 adresu. Da li to znači da postojeći fritzbox mogu uštekati u starlinkov i u njemu dodati prava na firewall i portove. Od servisa koristim dynu.dns koji vidim da podržava IPv6??
zwizard1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2026., 16:14   #216
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Provjeri ali čisto sumnjam da na Starlink - u dobiješ javni IP,
obično su mobile veze iza CGNAT - a a to je onda problem ...
Ako ovu prvu prepreku riješiš vidi jeli imaš alternativu za resolvanje dynu.dns,
recimo neki app na serveru da provjerava / dojavljuje promjenu svako xy min.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2026., 00:18   #217
Goku
Registered User
Moj komp

Goku's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor BinaryJesus Pregled postova
Nadam se da će vrijediti za nas koji imamo rental kitove. Meni u aplikaciji pod service plan piše nova cijena ali kada odem u Billing -> Preview next invoice onda mi izbaci račun sa starom cijenom.

Inače mi smo imali najskuplji Starlink u regiji zbog nekog razloga. Od Grčke, Italije pa sve do Njemačke svi su jeftiniji bili. Makar sad Njemci imaju one nove tarife Residential 100, 200 i Max.

moje isprike cijenjenom pučanstvu,
ali sinoć i danas tokom dana su cijene na starlink stranici bile kao na slici 28 i 40. sad sam gledao i opet su 35 i 50

ako nekog zanima
koristim starlink od 11. mjeseca i preporodio sam se.
a1 je redovno gušio brzine od 18 do 22 sata i dizao cijene i 1Tb prometa,
a ovdje flat na obje tarife i brzine kako su navedene u ponudi. na residential su išle do 500 brzine,sad mi na lite idu redovno do 300.

jedino malo geforce now zeza radi pinga,koji je redovno između 40 i 50,
ali tako je bilo i na residential tarifi.
Staro 15.03.2026., 06:21   #218
T0M0S
Registered User

Datum registracije: Jan 2026
Gledaj i bez tog popusta starlink je bog i batina napram hrvatskog telekoma (a1 i sličnih) koji nude hibride, jer na kraju završiš plaćati preko 32 eura 15 mbps internet kod njih ali ako se odlučiš odlučiš za jeftiniji opciju starlinka 35 eura najmanja brzina je 80, praktično trebaš pet hibrida da bi namirili brzinu jednog starlinka koji košta svega 3 eura više.

Također valja napomenuti da ti ht gasi frekvencije odnosno pale limitere od ponoći do 6:00 h ujutru. Onda od 6:00 do podne imaš iole solidan internet, a nakon toga se sroza katastrofalno gdje praktično samo dobivaš bakar.

1+1=2 ako iz hrvatskog telekoma to znači da 75% vremena nemaš niti pristojnu internet brzinu u 2026 (odnosno 1 euro jednako 1 mbps) eventualno pristojnu brzinu dobivaš od 6:00 h ujutru do podne dok su svi u školi poslu ili pod kojikakvim obavezama.

A koliko su mene uputili u sadašnje stanje starlinka, čak dobivaš i opremu u najam ako uzimaš minimalno jednu godinu znači nema ti više ni onoga skupocenog plaćanja opreme u startu.
T0M0S je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 11:43   #219
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
ako nekog zanima
koristim starlink od 11. mjeseca i preporodio sam se.
a1 je redovno gušio brzine od 18 do 22 sata i dizao cijene i 1Tb prometa,
a ovdje flat na obje tarife i brzine kako su navedene u ponudi. na residential su išle do 500 brzine,sad mi na lite idu redovno do 300.
Nisu a1 limitirali nego su podkapacitirane bazne stanice ali potato poteto.

Gledam i ja sve vise starlink al me zivicraju limitacije, blokiran torrent, pa nije porotokol ilegalan, npr distribucije linuxa i slicno se cesto dijele potpuno legalno. Port forwarding gluposti su isto bezveze i siguran sam da nepazljivo barataju osobnim podatcima odnosno porodaju puno vise nego nase ove lihvarske nesrece
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 11:56   #220
snake29o3
Premium
Moj komp

snake29o3's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Nisu a1 limitirali nego su podkapacitirane bazne stanice ali potato poteto.

Gledam i ja sve vise starlink al me zivicraju limitacije, blokiran torrent, pa nije porotokol ilegalan, npr distribucije linuxa i slicno se cesto dijele potpuno legalno. Port forwarding gluposti su isto bezveze i siguran sam da nepazljivo barataju osobnim podatcima odnosno porodaju puno vise nego nase ove lihvarske nesrece
To i mene isto odbija od Starlinka...

Trebam port forward i ponekad torrente...

Tak da mislim da mi je opcija Gigabox+ obzirom na poskupljenja Turističke i Internet tjedan opcije.

Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: Asrock P43DE3
RAM: 4 x 4 GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( 4 x Toshiba DT01ACA050 500 GB 32 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower

Manufacturer: HP
Model: Z440
CPU: INTEL Xeon E5-1650 v4 3.6GHz ( 4GHz Turbo ) 15 MB Cache
RAM: 4 x 8 GB DDR4 ECC 2400MHz
GPU: nVIDIA Quadro P4000 8 GB
SSD: 2 x 240 GB RAID 1 + 256 GB
HDD: 2 x 3 TB RAID 1
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200

BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080

BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD

Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

snake29o3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.03.2026., 11:58   #221
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

A to mi ne radi, ima ht neke probleme vec mjesecima...
Staro 15.03.2026., 13:43   #222
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Ako gurneš torrent kroz VPN, kako ga blokiraju?
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 19:10   #223
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Ne blokiraju ništa preko vpn. Koristim normalno Torente . Nema frke ni sa nelegalnim iptv a njega bez vpn koristim
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 20:05   #224
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor T0M0S Pregled postova
Gledaj i bez tog popusta starlink je bog i batina napram hrvatskog telekoma (a1 i sličnih) koji nude hibride, jer na kraju završiš plaćati preko 32 eura 15 mbps internet kod njih ali ako se odlučiš odlučiš za jeftiniji opciju starlinka 35 eura najmanja brzina je 80, praktično trebaš pet hibrida da bi namirili brzinu jednog starlinka koji košta svega 3 eura više.
Je, evo, baš je kako ti kažeš...

https://www.speedtest.net/result/a/11489473049

Nemoj sve generalizirti i stavljati u isti koš... Ovo gore je HT na mob (na routeru redovno potegne još više jer je vanjski i spojen na komp preko LAN kabela). Za 19.90€ i 1TB prometa čist ok... I nisam iza CGNAT-a, PF radi, i ama baš ništa mi nije zblokirano
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 20:14   #225
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Starlink ako i kažnjava torrentiranje, sigurno ne kažnjava torrentiranje Linuxa već piratskog sadržaja i to isključivo onog kojeg prate copyright trollovi. Tako na kraju Starlink i dozna tko je skinuo što i kad; oni ne vide torrent protokol nego copyright trollovi dohvaćaju IP adrese svih peerova koji su aktivni i šalju mailove abuse službi vlasnika IP adrese.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 21:47   #226
X-Man
Registered User

Datum registracije: Apr 2016
Citiraj:
Autor snake29o3 Pregled postova
To i mene isto odbija od Starlinka...

Trebam port forward i ponekad torrente...

Torenti preko vpn-a i sve ok.
Uzmite, primjer, Windscribe VPN ili Proton VPN koji imaju i port forwarding. Ali ne besplatne varijante, jer su na njima blokirani torenti.
X-Man je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 23:18   #227
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
rađe si onda kupite seedbox i deri miki
pa skineš preko ftp-a kasnije
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2026., 23:31   #228
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Aha pa to je okej, mislio sam da bas blokiraju kompletan protokol, dakle ne blokiraju kompletak protokol +, njuskaju vjerojatno sve cemu pristupas a da nije enkriptotano, minus
Staro 16.03.2026., 03:02   #229
T0M0S
Registered User

Datum registracije: Jan 2026
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Je, evo, baš je kako ti kažeš...

https://www.speedtest.net/result/a/11489473049

Nemoj sve generalizirti i stavljati u isti koš... Ovo gore je HT na mob (na routeru redovno potegne još više jer je vanjski i spojen na komp preko LAN kabela). Za 19.90€ i 1TB prometa čist ok...

Pa upravo je

http://tht.speedtestcustom.com/resul...8-0589f096b81a

Apsolutno si u pravu nije isto svrstati 4g i 5g u isti koš jer je razlika drastična. Kod mene kad mjerim mobom dobivam duplo veću brzinu nego na ruteru, na prigovor ht-u zašto je tako odgovor sam dobio kao prioritet imaju mobilni uređaji. Na upite za 5g čak i na karti pokrivenosti navodno ima no kad su došli tehničari mada nisu ni provjerili rekli su kao nema toga ništa samo gradovi i možda uža okolica.

Za nas koji živimo u pustinjama prelazak sa a1 ili ht hibrida ovo je kao iz tačaka u warp speed, jer naročito na ht-u koji je od početka ove godine uveo flat na hibride brzina se drastično smanjila iako imaju jači signal nego a1, a cijena je ista kao da plaćaš gigabox ili 5g kojeg dobar dio nas ne dobiva, a po ljudima koji ovdje koriste starlink brzina im je čak i tokom lošeg vremena nije pala ispod 300 dok je znala doseći čak i 450, doduše moram priznati da njihov je paket bio od 50 eura ne ovaj od 35.
T0M0S je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2026., 03:13   #230
Goku
Registered User
Moj komp

Goku's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ne blokiraju ništa preko vpn. Koristim normalno Torente . Nema frke ni sa nelegalnim iptv a njega bez vpn koristim

uopće ne koristim VPN,a torrente i nelegalni iptv koristim od prvog dana. iako torrente samo skidam, nikad mi nikakvo upozorenje nije došlo od starlinka.

za port forward neznam jel radi kad se starlink router prebaci u bypass (bridge) mod,nisam to isprobavao
znam da sam se ispočetka spajao sa asus xt8 i starlink router u bypass mode na internet i radilo je ok.

sada mi je starlink router glavni,
a asus xt8 i huawei b818-263 pomoćni routeri za 2 stana,

i promijenio sam na starlink routeru, dns , na adguard dns i nemam na mobu više reklama u igrama ......
Staro 16.03.2026., 09:02   #231
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor T0M0S Pregled postova
Pa upravo je

http://tht.speedtestcustom.com/resul...8-0589f096b81a

Apsolutno si u pravu nije isto svrstati 4g i 5g u isti koš jer je razlika drastična. Kod mene kad mjerim mobom dobivam duplo veću brzinu nego na ruteru, na prigovor ht-u zašto je tako odgovor sam dobio kao prioritet imaju mobilni uređaji
Ako već planiraš imati neku vrstu FWA tada sam izmjeriš u par dana kolike brzine imaš od kojeg operatera i kako se ponašaju tokom dana. Odlično je ekipa to razradila u drugoj temi i neke stvari sam tamo naučio koje nisam znao što se tiče mobilnih tehnologija.
Što se tiče operatera i njihovog ima/nema mogućnosti 5G interneta; primjer koji sam postavio gore je na vikendici, toranj udaljen skoro 3km zračne udaljenosti, i rečeno mi je od HT-a da nemam mogućnosti 5G interneta (isti odgovor sam dobio i kod A1), pa evo, izgleda da nemam
Doduše, u kući kada sam mjerio sa kućnim routerom cuclao je cca 30-40Mbit.

Problem je što ljudi uzmu uslugu i misle da će od operatera dobiti top opremu, a svaki daje krš samo da zadovolji minimalne uvjete. Moguće su i mikrolokacije di fkt nema signala ali i to se djelomično može riješiti antenama (sam sam slagao takav jedan setup rođaku).

ps. ovo kad si mjerio mobitelom - jel se mob kačio na 5G signal i agregirao više frekvencija nego HT krš router?
the chosen one je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno