|
![]() |
#211 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
no shit??=) jednom rijecju okani ak nisi radio...jerbo ces siher nes skurit,....jer ne sam da ti je kondenzacija okolo neg i s druge strane ploce...gle kupi rade vodeno...i bit ce ti dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
I ja mislim da se definitivno ne isplati "slagati komp sa peltom", jer ce kad tad nesto poci po zlu, a onda ces morati opet rastavljati, pa sastavljati. Ako mislis neki extremni OC, dobro veli riba, pikni vodeno i mir, tishina ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2004
|
Ipak cu ja nabavit peltier pa neka stoji kod kuce ili cu ga probati stavit na neku staru kramu tek toliko da vidim kako sljaka. Onda cu za "glavni" komp ipak slagati vodeno, a za kramu cu polako skupljati materijal za peltier. Dali ima tko kakve slike i neku dokumentaciju o peltieru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2004
|
Nasao... Hvala.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
i ja bi slago na peltier(hlađenje) gledo sam na sajtu al nigde ne pishe gde da ga nabavim radio bi ga chisto iz toga samo da spustim temp ispod nule (isto kao da se neko namuchi npr 2tjedna samo da bi iz grafe izvuko neznam 2-3 mhz-a vishe) i nisam bash skuzhio ono s strjom ***************emu ak nebi bilo dosat anpajanje 12v u kompu ja bi njega stavio ne normalnu struju ak io on bolje hladio , ili na neki vanjsi adapter (+24v...) BTW radio bi to na grafi (fx5600) jer mi za nju nije ni malo zhal ![]()
![]() |
#217 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Glupo pitanje..ali jel tko koristio pelt da hladi tekućinu na vodenom hlađenju?
![]() |
#220 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
pelt hladi onolko kolko ga hladis...naravno ima svoj max do koje temp(ispod nule) moze ici...zavisno od modela,grade itd... @acid...hm hladit tekucinu u vodenom...hm...kao 1. stuja...ako si mislio na metal stavit hm onda njega moras hladit...ajmo rec da i to uspijes...(jako tesko stavis jedan blok na njega i nek ga voda hladi...) ce ti radit dobro...al nes nis posebno postignut...ima nacina i zabavna je ideja...doso bi u zacarani krug i to bi cak mozda i dobro funcionuralo naparvit cu takav mali projekt kad mi se vrati pelt...ALI PRVO TREBAM NEKOG KO MOZE NABAVIT HRPU BAKRA....em 0.3 debljine em 10-15mm debljine... ima nekog? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
nadalje ideja je dobra...uz malo bolju konstrukciju, poboljsanja moze ostat ebena stvar bas cu napravit taj projekt kad nadem bakar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
HELP E6600...opet ja :(
Eto ja ne znam sta da vise radim... promijenio sam tri coolera... TT BT, Scythe Ninja Plus, TT Sonic Tower i uvijek isto sranje temperatura kroz plafon ... preko 70 stupnjeva. ST se nekako najbolje pokazao ali niti jedan ne nasjeda na proc kako treba. Sredisnji dio proca nemam kontakta, probao sam nesto polirati ST ali bez efekta, stavio vise paste u sredini opet nista. Temperatura poraste ono u sekundi za 15 stupnjeva, oko 50% procesora max ima kontakt sa coolerom. Kad maschina ode preko 72 ili ispadne prime ili se resetira komp. Eto ako mi netko moze pomoci da ga nekakvim cudom zadrzim ispod 60 stupnjeva ... placam cevape i pivo. CPU je na 400 x 9 = 3600 na struji 1.4. Ploca DS4 sa zadnjim biosom. Mjerenje sa Core Tempom. Pozdrav Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
mislim da ti ne preostaje drugo nego da ispoliraš HS, ne znam što bi ti drugo preporučio, no, time gubiš garanciju
![]() |
#224 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Eventualno da probaš konveksno ispolirati cooler, dakle da ga na krajevima malo više "izbrusiš", a sredina da ostane ispupčena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
teta Mraz
|
mislim da će to dosta teže ići, jer je jako teško odrediti koliko je, i kako konkavan HS od proca, mislim da je gotovo nemoguće na taj način postić da obje plohe dobro naliježu jedna na drugu. hmm, da li bi se možda uvažila reklamacija na kod ovakvog problema?
![]() |
#226 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
kakvo ti je provjetravane kučišta , jel veliko kućište.. Posto ti se to desava sa 3 coolera, mislim da si presao granicu normalnog overclocka? Kolka je temp na npr. 3000 MHz? sa manjim naponom.
__________________ |
![]() |
#227 |
Guest
|
A gledaj, u svakom slučaju je puno korisnije da barem dio coolera naliježe na sredinu HSa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
teta Mraz
|
@ Bruno, pa sam je naveo da mu niti jedan cooler ne leži dobro na procu, dakle, znamo u ćumu je problem ![]() @nicko: pa da, ali mislim da u svakom slučaju treba malo smanjit OC
![]() |
#229 |
Guest
|
Ma joj, to je odličan napon za taj clock...za sve je kriva ta konkavnost proca...šteta, jer je ovo odličan primjerak koji bi lako potegnuo preko 4 gige... |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Premium
|
U kutiji mi je 28 stupnjeva... ziva hladnjaca. Imam sharkoon silvation kutiju ... sprijeda 120 puse direktno u ST u njegov vent, onda drugi vent izvlaci iz ST topli zrak i baca ga na drugi vent od kutije koji ga odmah izbacuje van. Znaci imam dva venta na ST jedan s lijeve a drugi s desne strane (nisam slozio jos nosace da stavim centralni vent) i imam dva venta u kutiji. Kada otvorim kutiju ... unutra nema toplog traka. Na grafickoji ima NV5 tako da ni ona ne grije kutiju. Idem se objesiti .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
teta Mraz
|
naravno da je odličan napon, kao i proc koji je očito zvijer, dakle, ako se ne ide na poliranje HS-a jedino što ostaje je mala prilagodba baze coolera na konkavnost HS-a (nickov prijedlog), te smanjenje OC-a za parsto MHz, i tada bi tempe trebale biti ok, no, kako je već rečeno, to je velika šteta za takav proc, ja bi ga osobno odma poravnao
![]() |
#233 |
teta Mraz
|
![]() |
#234 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() |
#235 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja imam slican problem s athlonom x2 4200+ koji je šitni clocker (nejde prek 2670Mhz). temp su mi malo povisene stoga sam pomislio da mi proc nije ravan i prišarafio sam sonica dopola i malo ga vrtio ljevo desni i pogodite kaj se desilo. Proc je zgreban 2,5 mm s ljeve i desne strane sto će reci da je u sredini rupa... Jel bi se priznala na to garancija?? sorry na OT al da ne otvaram novu temu bezveze |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Sumnjam.U vezi teme,samo ispolirat ti ostaje,gubiš garanciju ali procu si olakšao život...Ja sam svoj isto morao ispolirati,sad je hlada!Sa boxom je max 40°C load |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Premium
|
Tesko da ce proci po d garancijom, ak stavis stock cooler i ne overclockas proc radi bez greske tak da ... banana. Jel je netko vjest u tom poliranju i prilagodavanju coolera na proc jer ako netko ima bio bih mu zahvalan ako mi moze pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
teta Mraz
|
što se tiče garancije, proc u pravilu krepa u prvih mjesec dana ili prije, ili ne krepa nikako, tako da bi ga ja bez razmišljanja sabrusio i poravnao, no, opet ostaje činjenica da se time gubi na vrijednosti kod eventualne prodaje, ali u ovom slučaju svakako je potrebna nekakva žrtva ![]() @Yoman, jel proc bio izgreban ili si ga ti svojim radnjama osakatio??
![]() |
#239 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
peltier, daj gle, ak si iz Zagreba, mozes dofurat to do mene pa da probamo to slozit.. ja isto imam Sonic Tower na LGA775 procesoru i nemam nikakvih problema, samo ga treba postavit kako spada.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Premium
|
Dogovoreno ... poslao ti mail... ili message (nesto od toga), ja sam novi ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|