|
![]() |
#23763 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Pozdrav biciklisti, moze preporuka za u-lock (recimo za 200, max 300kn)? Ako netko ima za prodati koji, slobodno javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23764 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
zadnji kotac
Pozdrav, proslo je dosta od kako sam uzeo xt kocnice i u meduvremenu dosle su druge stvari na red (znate i sami kako to biva) ![]() Kolega Goran (onaj sto ga ganja ko lud) je u vec ubrao kotace pa je red dosao na mene. Poceo sam previse trgat zadnji, pucaju zbice, piga se i popratne stvari. Tako da htjedoh pitat za misljenje o ovoj kombinaciji koju je slozio kolega Goran: felna-MAVIC XM 819 Disc - MTB http://www.maraton.si/cms/index.php?pag ... &Itemid=53 naba-SHIMANO XT HUB REAR disc, center lock FH-M775 http://www.maraton.si/cms/index.php?pag ... &Itemid=53 zbice-Sapim LASER Black http://www.maraton.si/cms/index.php?pag ... &Itemid=53 Naglasak je na cvrsti kotac, nisu tolko bitni grami ![]() lp Zadnje izmijenjeno od: logitek. 13.06.2012. u 00:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23765 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Uzmi jeftiniji obruč, recimo XM319, EN321 ili EN521. 819 je UST obruč i zato je zamjetno skuplji. ovo 21 i 19 u nazivu ti je oznaka širine obruča, 3, 5, i 8 su oznake serije, XM je cross-mountain a EN je enduro. Više rangirane serije su kakti lakše i ojačane ali u praksi XM319 je vrlo dobar obruč. Žbice jake ako su dobro našpanane i to je kotač koji će držat. Također ako te ne brinu grami imaš jačih a jeftinijih žbica, DT Champion 2.0, one su široke 2mm cijelom dužinom za razliku od Sapim Race koji je na prihvatima 2mm a u sredini 1.5mm, jasno je koja je čvršća. XT naba ti je super, tu nemam primjedbi (naravno ako imaš Centerlock rotor ili planiraš nabavit adapter za 6-bolt rotor). Pogotovo ako furaš one Continentalke 2.4 bolje ti je širi obruč uzet, makar nemaš realnu korist od 2.4 gume iza.
![]() |
#23767 |
Registered User
|
Svejedno. Džabe ti davat silne pare za UST obruč ako ne misliš UST gumu nabavljat. Ak te se sjećam nisi perolak, na širi obruč će ti guma bolje sjest, pri bočnim udarima (primjerice kad prelaziš preko kolotraga u brzini) se neće htjet "izut" s obruča i manje riskiraš "snakebite" te možeš proć s manjim tlakom u gumi za bolji grip. Niple obavezno mjedene, ne aluminij jer se to hoće zdrobit. Jače žbice, širi obruč, GG ak mene pitaš.
![]() |
#23768 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=692 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23770 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Mozes ti uzeti i neki obruc iz EX serije (ja sam uzeo EX 721), malo je tezi ali je cvrsci i najbitnije dosta skuplji, iako bi ti ovaj EN 521 trebao biti dosta s obzirom da vozis HT-a (521 sam i ja razmatrao, a onda sam odlucio da tu necu sparati) Ove Sapim zbice dosta kostaju, mozes proci u pola cijene (i vise) a utrziti cvrsce zbice, za zadnji kotac ciljaj neke debljine 2 mm (ja sam uzeo Alpina TT 2.33-2 mm, 3kn/kom - to nisu DT zbice!) Sto se tice nabe - zar bas zelis kuglice i konuse? Osobno vise preferiram ind. lagere tak da bi malo preraspodijelio budget, jeftinije zbice a skuplju nabu s ind. lagerima...a ako uzmes i jeftiniji obruc (a vjerojatno hoces jer ti ovaj UST najvjerojatnije ne treba) eto ti prostora za kombiniranje. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 13.06.2012. u 00:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#23771 |
Registered User
|
Ma XT naba je pouzdana, izdržala je test vremena. Konusi su okej, čak i neke indu-nabe budu problematičnije jer su indu lageri osjetljiviji na bočne udare. 50€ za XT nabu je zicer. U biti možeš odličan kotač složit za 100€.
![]() |
#23773 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ja imam 819 obruc sa xt nabom i dt revolution zbicama, imam 100kg, odusevljen sam, ne sjecam se kad sam ih centrirao ili dotezao...
![]() |
#23779 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Jack, ide to lagano. Samo slušaj doktore, spremi mi negdje povijest bolesti i slike (kopiraj) pa ja pokupim jedan dan da čujemo kaj veli više glava i to je to... Lepo si se obrijo s tom jednom rukom, čovek za pobede ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23782 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
3-4 mjeseca hamm a jesi mi optimist ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23783 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Sudim prema sebi. ![]() ![]() ![]() Poslije mjesec i pol gipsa krenula je rehabilitacija, a u to ratno doba nije bilo baš neke opcije osim vježbanja doma po naputcima doktora. ![]() Poslijedice dan danas osjećam. ![]() ![]() ![]() Buš ti bil ok. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23784 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jack, zakrpali su te ko punjenog prasca, svaka mi čast ali kad je šivanje u pitanju pravi su mesari.. Ja sam imao 8 šavova na licu ispod lijevog oka prema nosu, od eksplozije otvorilo mi se sve.. 8 šavova je stalo na 3cm dužinu.. Dobro, znam da je ovo ruka i nije bitna estetika ali opet, mogli su to puno finije sašit.. Uglavnom, želim ti brz oporavak bez komplikacija, samo optimizam u glavu i polako.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23785 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Jack, nemoj se preforsat, nebu ti mjesec i pol dosta da kosti zarastu ![]() Znam kaj pricam ![]() Ima danas neko sa zapadne strane grada da bi se po Grmi provozao? Nikad nisam bio gore pa bi vodica trebao ![]()
![]() |
#23788 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Jack the Butcher ![]() Drž se kolega, još ove sezone vozimo mi ko zmaj zajedno ![]() A hvala Lovri i Siletu na Pacific blue!!! ![]() Al kaj je da je, diz men hev da skillllzzzz (i ponygejtail) ![]() http://www.youtube.com/watch?v=-T0rlwnKWsA hahhahaa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23790 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
e dečki, ima li tu netko ko se dobro kuži u endomondo? naime, sada sam ga instalirao, napravio acc i tako to... izgleda jako jednostavno i dobro, ali koristio bi ga isključivo zato što mogu importat gpx fajlove od drugih ljudi. maloprije mi je zlayo dao gpx od žumberka, i sada sam ga importao preko internet stranice endomonda, ali kada uđem u app na mobitelu (iPhone 4), tamo je ne vidim... tj. izaberem opciju "FOLLOW A ROUTE", a tamo pod "Mine" nema ni jedne rute, samo piše: "You have no routes saved - go to www.endomondo.com to do this, or search for Nearby Routes". jel zna netko kaj sam mogao krivo napravit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|