Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.05.2012., 20:05   #23101
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Istra MTB Trip, 18.05.2012

Razdvojili smo se na 2 ekipe: West (Vuco, Onyx i Cuks) i East (Crocus, Jack, Sile i ja).
Zborno mjesto od kuda krećemo je palo na OMVovu benzinsku odmah poslije naplatnih kućica u Lučko.

Nakon 20min čekanja i svatko sa jednom pivom vise u grlu od West ekipe krećemo prema Istri (West ekipa je kasnila jer su se Kinezi vozili sa autobusom i razgledavali grad).

Po dolasku na vikendicu kreće tulum koji traje do jedno 2 ujutro. Nakon 5 sati sna se dižemo i doručkujemo i krećemo prema Vižinadi di počinje Parenzana.

Nakon jedno 25km vožnje po makadamu, crvenoj zemlji asfaltu dolazimo u Vižinadu. Da ne bude sve lako, do onda je Sile uspio probušiti gumu na trn, upali smo u 20metara blata kakvo ne postoji niti na Sljemenu i još nas je čekalo jedno 8km uspona po cesti do Vižinade. Kada smo došli do početka Parenzane svi smo sa oduševljenjem dočekali jer nas sada očekuje 20km spusta pored Motovuna (napravljen je tunel duzine ~600m) do Livada. Moram priznat da nikad u životu nisam toliko pedalirao na spustu jer je nagib bio jedno 2% cijelo vrijeme

Da bi se zadržala bilokakva brzina morao si konstantno pedalirati tak da smo se tu fino naganjali nizbrdo. Nakon Livada nas dočekuje uspon od jedno 24km do Grožnjana, uspon nije naporan jer je i dalje nagib jedno 2% ali psihički ubija jer znaš da moraš pedalirati jedno 24km do gore. Na tom usponu uzimamo pauzicu od jedno 20min da se najedemo i napijemo i krećemo dalje. Nakon nekog vremena Sile i ja ostajemo solo jer nam se nije žurilo i kasnimo jedno 10ak za ostatkom ekipe u Grožnjan. Nakon toga imamo ponovo „spust“ do Buja i od onuda se spuštamo prema Brtonigli do Karigadora i tamo idemo uz obalu do Novigrada di se nagrađujemo pivom i nakon odmora krećemo prema viksi di nas dočekuje roštilj i cuga.

Drugo jutro smo krenuli malo kasnije prema doma i stigli smo nažalost na kraj utrke u Buzetu al sam uspio slikati kamp

Dojmovi su odlični i bilo nam je prejebeno.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 20:24   #23102
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
...lijepo, lijepo, ali koja slika ne bi bila na odmet.

Citiraj:
Autor the55mic Pregled postova
A od tebe Nik me zanima kak s zadovoljan Herr Hansom na ovom terenu (Velebit, kamenjar) i kak ti je na sljemenu po zemlji, do sad već ziher imaš nekih dojmova...
Imam samo dvije voznje na Hansu, Strmopec i Velebit, za sada odlicno drzi, nije nigdje kliznula ni na stijeni, ni na zemlji a bome niti na siparu koji je bio dosta sitan i strm...fali mi 2-3 brza spusta po seljemenu da ju naginjem po zavoju pa da vidim kako se ponasa.

Guma je sira i meksa i samim time ce se bolje lijepiti za podlogu...cak se i Destro cudio koliko je mekana u odnosu na njegove Fat Albertice. Samo se nadam da se nece prebrzo potrositi.
Nik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.05.2012., 20:27   #23103
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 20:30   #23104
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 21.05.2012. u 20:41.
Staro 21.05.2012., 20:33   #23105
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Meni rade.
Staro 21.05.2012., 20:53   #23106
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Destroj , može onda u četvrtak u 9h kod sata , pa dole devetka jer imam školu pa da olfo učim malo
A i u petak može ak ti se da , meni se vozi cijelo vrijeme , sad sam došo ko prasac mokar i blatan sa grme , a odvozio jedan đir lagani.
Staro 21.05.2012., 21:05   #23107
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Dobre slike dečki.

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
-->
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Max, imaš na pohrani mogućnost dijeljenja cijele mape fotki, pri dnu je link, samo prije toga moraš sve selektirati i staviti da se prikazuju javno
Staro 21.05.2012., 21:22   #23109
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Bas sam kopao po tom pohrani da skuzim di se stavljaju slike u album. Za ubuduce cu sada znati.

Zaboravio komentirat vasu voznju

Super tura, sam kaj se meni nebi svidjalo nosenje bajka i uzbrdo I nizbrdo
Al jednom bi htio otic na velebit i ovozit turu od Sv. Brda do Vaganjskog vrha.
Staro 21.05.2012., 21:29   #23110
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
the55mic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.05.2012., 21:54   #23111
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Sta ce sad svi lagano na hansa Di ste ih copili i kolko kostaju?
Staro 21.05.2012., 21:58   #23112
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Kakav je teren vožnje na toj parenzani? Nekako mi se čini previše asfalta
Staro 21.05.2012., 21:59   #23113
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Citiraj:
Autor avatar Pregled postova
Za cijenu jedne kupim sebi dvije koje drže jednako dobro kao i Dampf + ostene mi za kavu.
Pod pretpostavkom da sama težina nije faktor

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Paranzana nema ni trunke asfalta (sav asfalt koji se vidi je do ili od Paranzane). Makadam/šljunak sa kamenjem veličine graška do jabuke

Staro 21.05.2012., 22:05   #23114
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ajd super, taman je dosta fotki na asfaltu, rekoh nije vrag da ste izbrusili gume badava
Staro 21.05.2012., 22:05   #23115
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Molim te otkrij mi koje to drže jednako dobro a da dobijem dvije za cijenu jedne?
Prodajem ove odmah, jer težina mi nije PREvažan faktor... Osim ak sad komad nema ko moje dvije
Staro 21.05.2012., 22:06   #23116
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Sama parenzana je vecinom makadam i jedino pred kraj je zemljani put. Od motovuna do livada ima valjda 1km asfalta.

Ovo kaj smo bozili do vizinade i od buja do novigrada po asfaltu je zato kaj sam isplanirao kruznu rutu da se ne vracamo istim putem.

Prvotni plan je bio da se ide od buja do umaga ali smo bili na knap sa vremenom, a i cesta je do umaga i nazad do novigrada dol i gor i to bi nas sigurno satralo tak da sam iskombiniro da se od Buja spustimo do mora sa sto manje uspona.
Staro 21.05.2012., 22:16   #23117
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Citiraj:
Molim te otkrij mi koje to drže jednako dobro a da dobijem dvije za cijenu jedne?
Prodajem ove odmah, jer težina mi nije PREvažan faktor... Osim ak sad komad nema ko moje dvije
Ak me pamćenje služi, Hans vani ide po 90$ komad pa recimo da je kod nas 250kn komad (ak se nisi zđiberio pa dobio đabe).

Imaš WTB Stout 2.3, 1014g za 125kn. AM guma, mekana komponenta, drži odlično u svim uvijetima osim po bljuzgi kojoj je podloga mekši snijeg, a po ostalim tipovima snijega je također dobra (isprobao sam sve uvjete). Čisti se odlično od blata.
Imam ju i sprijeda i straga i za tu cijenu sam prezadovoljan. Mada je moj izbor da ne želim dati za gumu više od 150kn po komadu.

Staro 21.05.2012., 22:19   #23118
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor avatar Pregled postova
Mene je moja izasla 264kn u Bajkmaniji...rekao bi da se isplati , ali mi se takva guma ne stavlja iza, Albert je i vise nego dostatan.

[edit]

Danas mi je zena isla sluzbeno u Ljubljanu pa je usput navratila u Bajkmaniju po povrat DDVa (zanimljivo da je isla u firmu koja je u zgradi pored )

Citiram sms: "...Ajme koji likovi, bum ti pricala..." dojmili su ju se, ne, pogotov sto ju citava uprava ceka u autu dok, citiram, "klipani" razmisljaju i narucuju kave i skupljaju salice i dok pokusavaju (i ne uspijevaju) unijeti podatke od racuna u racunalo. Bilo im je jako smijesno kad su skuzili da su umjesto Hrvaska napisali Slovenija pod adresu...kad sam ja to na carini skuzio meni uopce nije bilo smijesno.
Likovi su izgleda spaljeni do jaja, a takav dojam su ostavili i na nevidjeno.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 21.05.2012. u 22:33.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 22:36   #23119
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Citiraj:
Autor Onyx Pregled postova
Ak me pamćenje služi, Hans vani ide po 90$ komad pa recimo da je kod nas 250kn komad (ak se nisi zđiberio pa dobio đabe).

Imaš WTB Stout 2.3, 1014g za 125kn. AM guma, mekana komponenta, drži odlično u svim uvijetima osim po bljuzgi kojoj je podloga mekši snijeg, a po ostalim tipovima snijega je također dobra (isprobao sam sve uvjete). Čisti se odlično od blata.
Imam ju i sprijeda i straga i za tu cijenu sam prezadovoljan. Mada je moj izbor da ne želim dati za gumu više od 150kn po komadu.
Pola kg više (ukupno) baš i nije malo, samo na gumama, čak i za mene....
Ne znam kolko je ova guma dobra, neznam ni kolko je HD dobar, jer nisam vozio ni jednu još, al po ovom kaj sam sad na brzaka skopal za wtb, spora, teška guma sa slabim "transition" knobovima, jedino ju hvale da je stvarno za sve uvijete dobra. Točka.
Isto tak, glupo mi je izjavit to kaj si ti izjavio, jer na kraju krajeva, kako možeš reć da je jednako dobra ko HD kad si HD vidio samo na slikama?

Zadnje izmijenjeno od: the55mic. 21.05.2012. u 23:36. Razlog: HF=HD :D
Staro 21.05.2012., 22:42   #23120
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
WTF is HF?
murina je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 22:51   #23121
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Svako svojeg konja hvali. Rijetko tko bu rekao nešto protiv onoga što vozi.

Samo da se ne ponovi fail sa Black Shark gumom , kad je Nik jedini rekao da je guma realno samo jeftina i da jedino drži vodu odozada na suhom kod uspona, a svi su je hvalili.
Staro 21.05.2012., 22:58   #23122
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Samo da se nadovežem na ono što sam napisao Lovri na DB-u. Evo slike mojeg stražnjeg NobbyNica nakon sad već skoro 6 i pol mjeseci, slagao sam se bio, stavio sam ih gore sredinom 11og mjeseca.
http://www.pohrani.com/f/30/8x/4QDbPZBR/nobb.jpg
Otad su vidjele jako puno ceste svakodnevno na posao, vidjele su snijeg i led na Sljemenu uz normalna penjanja kojih se skupilo, sol po cestama, Dotku dovoljno puta i za kraj Istarski makadam i kamenjar. Ajde reci. Valjda jer sam lagan i vozim ko pica.
Staro 21.05.2012., 22:59   #23123
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Citiraj:
Pola kg više (ukupno) baš i nije malo, samo na gumama, čak i za mene....
Ne znam kolko je ova guma dobra, neznam ni kolko je HF dobar, jer nisam vozio ni jednu još, al po ovom kaj sam sad na brzaka skopal za wtb, spora, teška guma sa slabim "transition" knobovima, jedino ju hvale da je stvarno za sve uvijete dobra. Točka.
Isto tak, glupo mi je izjavit to kaj si ti izjavio, jer na kraju krajeva, kako možeš reć da je jednako dobra ko HF kad si HF vidio samo na slikama?
Ne vidim zašto bi moja izjava bila glupa ak Nik veli da HD drži dobro po Velebitu i Strmopeći tj. kamenjar i zemljana podloga sa korjenjem koja je slična Sljemenu pa stoga ne sumnjam da će išta lošije držati i na Sljemenu. Opis koji je Nik dao za HD-a mogu prepisati i na Stout-a te iz toga zaključiti da guma drže jednako dobro (ovdje govorimo o ponašanju, a ne cijeni, kilaži i ostalim faktorima). Slabe transition knobove osjetio nisam, teška je ali to navodno nije faktor ovdje, spora je ak se voziš po cesti jer nije za to namjenjena, a nisam primjetio da baš nekoga usporavam ispred na spustu tj. bar se do sada nitko nije požalio.

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
...nije nigdje kliznula ni na stijeni, ni na zemlji a bome niti na siparu koji je bio dosta sitan i strm...
Ovo mogu ja reći i za Stout-a pa ne vidim (opet) zašto je moja izjava glupa.

HD nisam vozio, niti neću ak mi ga netko ne pokloni no Nik-a smatram kompetentnim u ocjenjivanju nečega obzirom da se najviše vozi.

To što je nešto skuplje (gume u ovom slućaju), ne znači automatski da je daleko bolje. Ako Nik veli da HD ne "bježi", osobno isto mogu to reći za Stout.
Zašto da uzimam nešto skuplje s "istim" opisom "kvalitete" nasprem nećemu jeftinijem sa istim "kvalitetama". Da se mogu kur*it okolo, jok, nisam takav.

Također da se samo nadovežem nevezano za ovo, isti klinac, šifteri, sajle i takve pizdarije...x ovaj, x onaj...jebate čemu davat te pare za takve npr. stvarčice kada moj hebeni Alivio drek obavlja jednako dobar posao. To kaj xx mjenjač može prešaltati 3 ringa odjednom gore ili dolje ne smatram uopće bitnim. Šalta i moj Alivio po 2 gore

To je naravno samo moje mišljenje, a svatko si naravno neka kupuje što mu srce želi ali onda mi se nemože nasrat da neki klinac radi bolje jer je skuplje ak radi jednako dobro kao i jeftinije komponente (naravno to se ne odnosi na bremze, suspenzije i slične stvari gdje stvarno je po principu, kolko para tolko muzike).

--------------------------------
P.S. Nisi napisao koliko si platio svoja 2 Hansa?

Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 22.05.2012. u 00:04. Razlog: nemreš srat - nemože nasrat= da nije kao uvreda
Staro 21.05.2012., 23:47   #23124
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Ovu klasifikaciju skuplje gume=jeftine gume, no skuplje suspenzije i bremze BOLJE OD jeftinije suspenzije, bremze neću komentirat....
-->
Jao, vidim da si ostao uvrijeđen, nije mi bila namjera povrijedit tvoje osječaje, no svejedno nema potrebe za riječnikom; "nebreš mi srat..."

Ja ove gume nisam kupio zato jer su skupe i da se kurčim, jer bi mi bilo daleko draže da dođu ko tvoje wtb, nego sam ih kupio radi odličnih ocijena, bilo stručnjaka, bilo amatera, lagane su, tjubeles redi su, i imaju snejk skin...

I mene molim te nemoj bacati u kategoriju "da se kurčim" jer smatram da usporkos tome kaj radim 5 dana tjedno,a u petak i subotu sam na faksu vozim više od većine ljudi ovdje i isto tako da svoj bicikl i iskorištavam propisno za ono za kaj je namjenjen a ne za navedeno "kurčenje"...

Smiri malo frendiću, niko nije reko da su tvoje gume loše, hej! ^^

P.s. platio sam ih 650kn sa dostavom do praga....

Citiraj:
ali onda mi nemreš srat da neki klinac radi bolje jer je skuplje ak radi jednako dobro kao i jeftinije komponente (naravno to se ne odnosi na bremze, suspenzije i slične stvari gdje stvarno je po principu, kolko para tolko muzike).
--> Ovu klasifikaciju skuplje gume=jeftine gume, no skuplje suspenzije i bremze BOLJE OD jeftinije suspenzije, bremze neću komentirat....
Staro 21.05.2012., 23:53   #23125
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Ne mislim trolat, hejtat il flejmat, nemojte me krivo shvatit...ali vidi se tko je iskoristio za vikend a tko nije.
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 23:57   #23126
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor JackZg Pregled postova
Ne mislim trolat, hejtat il flejmat, nemojte me krivo shvatit...ali vidi se tko je iskoristio za vikend a tko nije.
Ja ne mislim hejtat ili flejmat, al vidi se tko je mogao koga iskoristit i na fotkama

Staro 21.05.2012., 23:59   #23127
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Ovu klasifikaciju skuplje gume=jeftine gume, no skuplje suspenzije i bremze BOLJE OD jeftinije suspenzije, bremze neću komentirat....
Neznam zaš vani i po natjecanjima većina ne vozi npr. Manitou koji smatram entry lever suspenzijom već svi voze RS, Fox, Cane Creek i jače firme koje dođu ko Sv. Petra kajgana, a tak i sa bremzama.
-->
Stari moj, drag si mi, protiv tebe nemam ništa, svatko se vozi koliko može tj. koliko ima vremena. Ništa od ovoga gore nije išlo tebi te mi ja žao što si to shvatio kao napad na sebe. Svi prosti dijelovi texta su išli "općenito" na temu skupo-jeftino (u ljudskoj naravi je da se kur*i sa skupim stvari, auti npr. - također ništa nije išlo tebi, sve općenito pisano), ništa od toga direktno tebi.
Osobno sam smiren, ne diže mi se živac tako lako.

Za svoje gume nisam ni dobio dojam od tebe da su loše.

Ali sam dokazao upravo ono kaj sam napočetku i spomenuo. Svoj par si platio 650kn, a ja za te pare si mogu kupiti 5 komada podjednakih performasi i vozit se triput duže od tebe i tvog para. To je bila poanta mojeg komentara.

No OPET, svatko neka si kupuje ono što želi i plaća koliko želi, samo sam želio natuknuti da ima jednako dobrih jeftinijih varijanti.

Citiraj:
--> Ovu klasifikaciju skuplje gume=jeftine gume, no skuplje suspenzije i bremze BOLJE OD jeftinije suspenzije, bremze neću komentirat....
Neznam zaš vani i po natjecanjima većina ne vozi npr. Manitou koji smatram entry lever suspenzijom već svi voze RS, Fox, Cane Creek i jače firme koje dođu ko Sv. Petra kajgana, a tak i sa bremzama.

Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 22.05.2012. u 01:05.
Staro 22.05.2012., 00:10   #23128
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Ja ne mislim hejtat ili flejmat, al vidi se tko je mogao koga iskoristit i na fotkama

Iskreno nemam pojma na kaj ciljas, ali sam si dokazao da sam kreten.
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2012., 00:16   #23129
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Ma sve 5, drago mi je da si ti zadovoljan svojim gumama i uvjeren da su jednako dobre, isto tako se nadam da će meni moje opravdat svoju cijenu i bit meni dobre...

A ti JackZg MĐ ni ti nisi zvao ostatak na vikend tako da...
A ja sam bio na Grmi u nedjelju
Staro 22.05.2012., 00:29   #23130
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
duplic, brisati molim

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 22.05.2012. u 00:40. Razlog: duplic, brisati molim
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor