|
![]() |
#22891 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Odeš preko Zaprešića kroz grad, pratiš Savsku ulicu koja ide do mjesta Medsave, tamo je skela koja dođe 5kn, prejeben doživljaj meni gradskom dečecu, i dalje pičiš prema Svetoj Nedjelji poprek po seoskim cesticama. Desne kad pređeš prek rijeke ideš prema Samoboru, dakle leve bi išlo prema Sv. Nedjelji. Prouči google maps, sad me jebe neš rutiranje, napravio sam ti mini uputu, dakle gledaš mjesto Medsave i dalje cestice do sv.N. http://www.pohrani.com/f/3X/It/3RhYsBVI/zapresi.jpg
![]() |
#22892 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ti mamlaze ne vozi lijevom stranom ceste i ne pravi se englez ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#22894 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
A bajk bi koristio za kaj? Novi, rabljeni, full suspension ili HT? Gledaj markoprojekt, dsg, alanprim, ciklocentar, protea jaska, rog joma. Vidi kaj ti se svidja, stavi ovdje pa kazem kaj je bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22895 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
odi tamo, reci im sto trazis i da ti daju ponudu za te silne tisicice. sigurno ce ti netko dodatno spustiti cijenu da te privuce. net je sranje u bojama... tu ne pali nista nego old school od vrata do vrata. ja neki dan polirao lulicu ![]() ![]() okacim slike kad dodem doma. trazim neki posteni i povoljni volan. za sad mi zapeli za oko specialized ![]() cijena nekih 350kn, sirina oko 720... ne ispod 700, niti iznad 760... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22896 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
svejedno je rabljeni ili novi, dok je u dobrom stanju naoko mi je ocita razlika izmedu full suspension i HT-a, ali nisam narocito upucen u prednosti i mane, pa ako moze link ili kratko pojasnjenje? pogledat cu, ali za mene cini razlika samo vanjski izgled ![]() @Ž pa nije mi bas usput cca 600km puta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22897 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
procitaj si ovo,mozda ti pomogne u odabiru... http://www.dropbike.com/wp-content/g...kogBicikla.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#22898 |
Moderator
|
Danas vidio Santa Cruz Nomada na trgu, ostao sam wow ![]() Onda otišao u Ozon sport i pitao za novi Ghost Cagua model i kažu da nema frke sa narudžbom i da se može dobiti dobar popust na taj bajk. Mislim da bi oko 20 tisuća mogao koštati, a oprema je odlična. P.S. Tko treba lampu, imat će buraz viška sljedeći tjedan pa mu se javite.
![]() |
#22899 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
@Željac u niti jednoj našoj trgovini nema dobrih volana osim u protea jaski. tamo imaš onaj spec enduro 720 i crankbrothers, ali je ovaj potonji dosta skup (više od 500kn), dok je spec sitnih 300kn (nov novcat jel ![]() ja ga upravo kupio ![]() edit: e muka isusova sa ovim našim dučanima... sve sam ih obišao i sa svakime raspravljao o nepotrebnim stvarima ("pa šta će ti više od 670mm??? ja se vozim već 10 godina sa tim i bolje je od 700") genijalci! Zadnje izmijenjeno od: zubich. 15.05.2012. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22900 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Jel je imo Nomad crvene marte i buzire?vidio sam nedavno takvog u lugarnici..lijep bajk..mislim da je imo ispod 12kg sa 150 hoda...skupi jos koju kunu na tih 20k i kupi si to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#22901 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
hvala daniele! nakon citanja shvatio sam da mi treba XC bike sa full suspensionom (iako ni HT nije skroz iskljucen)! pa dajte neke svoje prijedloge (za obje kategorije) ![]() i ako mi mozete odmah preporucit neki set pedala |
![]() |
![]() |
![]() |
#22902 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
-skup -zahtijeva vise odrzavanja -teze se penje (apsolutno svaki FS, bila to xc jurilica ili DH masina se teze penje od HT), ako ima vise hoda teze se i pedalira po ravnom -strasan gust za vozit Hard tail (HT): -jeftiniji -manje odrzavanja -puno bolji za vozit po ravnom i uzbrdo -platforma za ucenje ako zelis jednog dana na FS XC hard tail bi ti bio moja preporuka, pogotovo ak ti je ovo prvi ozbiljniji bajk Kona Caldera Scott Scale Trek 8000 Specialized Rockhopper Norco Charger A onaj GHOST ![]()
Baraba style! Zadnje izmijenjeno od: Shoshy. 15.05.2012. u 21:40. Razlog: kompliciram: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22903 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ovo sve stoji sto je AVATAR napisao ali ja sam za full! Imao ht i odkada sam presao na full nema povratka. Od uvijek od ht-a sam imao par smeca tipa pevec bike pa trek 4300 disk (malo boljji ht iako nista posebno) pa sada Trek fuel ex8 i preporodio sam se. Sta se buđeta tice za te novce bi morao uzeti polovni full i to ubosti pravu priliku jer oni i kostaju a ako se zaj....moze te na kraju izaci i puno vise (dijelovi, itd)/koliko para toliko muzike. Mozda jos jedna prednost za full-a jest da da si iz Dubrovnika sto znaci da ti je priroda ista kao i kod mene - kamenjar, kamenjar i kamenjar i po tome nema boljeg od fulla. Ovo ti je u kratko moje misljenje pa vidi i odluci i naravno uzmi u obzir i druga misljenja od mozda i iskusnijih kolega od mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22904 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Također počeo s HT-om, prešao na FS. Ne pada mi na pamet se vratit na HT.
![]() |
#22905 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
I ja trazim fulija,pa naletio na ovaj http://www.bolha.com/gorska-kolesa/g...glas1280092676 Jel to sta dobro? crocus mi je predlozio jednog specializeda pitcha ali tip trazi 7500,sto mi je previse a koliko vidim po slikama i nije bas nest ocuvan.Imam 6,ali ako je bas nesto dobro navukao bih.
![]() |
#22906 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Citiraj:
Jakesevicu, namjerio si se silno na fulku ali čini mi se da lutaš. Nije samo bitna cijena nego i namjena, Pitch ima 150 hoda a taj SuperBud 100hoda. Razlika među ta 2 bajka je enormna najblaže rečeno.
![]() |
![]() |
#22907 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Pitch za 1000€ je dobra kupnja, sam sve zavisi kakve dijelove bajk ima i u kakvom je generalno stanju. @Sample Kakvu brdsku voznju? Po kamenjaru ili cesti? Koliko vidim si iz Dubrovnika a tam je sve na brdu i mozda ces sa FSom imati previse bobanja (da ti zadnji kraj ide gore dolje) dok ces pedalirati i nakon nekog vremena ce ti to mozda dopizditi. Za te novce koje imas bi gledao neki polovni XC bajk jer ih ima dosta na prodaju u Hrvatskoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22909 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Za 6 somova nebus kupil ni posteni HT a kamoli FS. Ja bi se pripazio kupovine jeftinih SLO fulki, janezi vole zavaljati susjede. Kao sto je Sile rekao, Pitch i Superbud su dva skroz razlicita bajka, nemres mi to usporedjivati. Evo sample, taj Bud ili neki Fuel Ex8 bi ti bila dobra fulka za brdo i za grad, s vremena na vrijeme pojavi se koji dobar a da je ispod cenera...iako dobro razmisli treba li ti stvarno FS bajk. Sva sreca da ne kupujem bajk, to je nocna mora, pogotovo kad nemas pare ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 15.05.2012. u 23:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22912 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Jebote kad je Zee-tso prodavao onog svog Canyona za 1000 eura , sve vrhunski djelovi osim bremzi , al pukneš nove SLX i to je to. Napred Magura Wotan 120-160 , ZTR točkovi , zlatni detalji , nove big betty gume , brutalno. Ja kad vidim kolko na ovim fulijima odlaze ležaji i kak se stalno pojavljuju neki luftovi , odmah se ohladim. Meni je puno i ova jedna suspenzija na bajku , sam neki problemi. Kad sve zbrojiš , za godišnje održavanje bajka valjda treba 2000kn minimum. Gume , lanci , kazete , servisi vilje/shocka , plačanje servisa , centriranje kotača , odzračivanje kočnica i tako dalje i tako bliže. @Sile , jel ideš sutra na Sljeme? Nadam se da ideš , vozi mi se , a neda mi se sam. Doguraj šarafe , nemoj zaboravit.
![]() |
#22913 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Da taj Canyon vrijedi te novce ne mislis da bi ga netko kupio u tih 6mj sto se prodaje? Jbga nitko nije rekao da je imati bicikl jeftino. Pogotovo ako se vozis malo vise. Al kada sve zbrojis te ispada sica u odnosu na auto/motor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22914 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ne znam , meni fakat nije jasno kak se taj bajk nije prodao sutradan nakon stavljanja oglasa. Evo ovo se prodaje za 7k a nije ni blizu Canyonu http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/p...-oglas-4377426 Da , moj buraz da na gorivo prek soma kuna mjesečno , znači godišnje samo nekih 15k na gorivo ode , i onda nekaj otkaže i odma na 20k.
![]() |
#22915 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja imam sve zbrojeno i popisano...sutra kad podignem nove kotace ce mi troskovnik za ovu godinu prebaciti 5k kn, a di je kraj godine ![]() Cesto ekipa da zadnju kintu za neku fulku, a zaboravi da odrzavanje takvog bajka kosta - bogotovo ako se aktivno vozi. A ako se ide na voznje izvan vlastitog dvorista, onda i to kosta, iako se putni troskovi podijele lovica samo dobiva krila. Pocnite zapisivati troskove, pogotovo one sitne ispod 50kn na koje zaboravite, pa da vidite kad podvucete crtu i iznenadite se kolika je to suma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22916 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Tak je isto i sa autima ![]() Bajk je poceo biti statusni simbol, a to kaj nemas doma za hranu jbga bus se strpila par mjeseci. Do sada sam ulozio 300kn za pedale i 150kn na servis vilje, mozda cu servisirati i shock kaj dodje oko 300kn (ukljucujuci o-ringove) + kaj cu si sam podmazati lezajeve i tu mi je trosak samo mast. Za sada je samo to u planu ove godine sto se tice odrzavanja jer izlete sa bajkom ne ubrajam u bajk troskove ![]() Jos mi je ostalo "samo" 2 rate da oplatim bajk do kraja pa sam i to rijesio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22917 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22918 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Zeljac, di ti vidis sunce xD Ja sam super odabro vrijeme da bajk kod bizmarka ostavim. Bude bio pic-pic za subotu
![]() |
![]() |
#22920 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |