|
![]() |
#22892 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Pojela sam dva kroasana, još su bili topli ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#22893 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#22895 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
danas : oslić ala bakalar, ručak za 4 osobe za 30 kuna !
![]() |
#22896 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ukratko, veceras tekma = jedna monster pizza. ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#22897 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dečki, jel netko delal domaći jabučni ocat ? Stari nekaj kemija, skuplja informacije pa ako netko ima da zna kako i što, da se dobije kvalitetan ocat, bio bih zahvalan ![]()
![]() |
#22898 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas je bio brzi ručak-samo malo prepečen komad šunke, 4 jaja na oko, kiseli krastavci, raženi i Žuja ![]()
![]() |
#22900 | |
driver
|
Citiraj:
Osnovni preduvjet dobrog octenja je obilan kontakt s kisikom, pa bi tako trebalo svakih par dana propuhati uz pomoć šlaufa. Neki su se snašli pa koriste akvarijski uređaj za uvođenje zraka u akvarij.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#22901 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Jabuka se ima, ove godine su rodile fenomenalno. Ovo jedno drvo u dvorištu ima brat bratu samo 100kg na sebi ![]() Dobrog octa fali na placu, svi razvodnjavaju, sve više i više nažalost.
![]() |
![]() |
#22902 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
@Vuco Kak ti je Panorama rekao. Uzmi gljivu iz onog balsamica i probaj si nabaviti pupmpicu za zrak za akvarij. Imat ćeš ocat već ove zime. Danas za kasni ručak gurmanske pljeskavice veličine 16 cm i težine 36 dkg po komadu. Naravno domaća izrada. Kupovina konzum. Sastojci: faširano svinjsko meso, špek narezan na kockice, sir "Mu" za roštilj narezan na kockice, vegeta, sol, crvena paprika, češnjak, luk, ljuta tucana paprika, crni i bijeli papar. Prežderali smo se. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 06.09.2011. u 19:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22903 |
driver
|
Za večeru sam si smotal 4 lajne štrudle od zelja(kupusa) a pivce će sjesti samo od sebe... @ Amd : nije bitno za priču, naime u Kisku se gljiva nikad ne pojavi a u balsamicu je pravilo ako ocat stoji otvoren dulje vrijeme. Upravo mi se na balkonu radi 7 litara jabučnog sa ubačene 4 gljive iz 4 boce balsamica. Da proces napreduje vidi se po posjeti vinskih mušica. U početku ih je bilo mnogo jer je još bilo alkohola u jabučnici a sad je gotovo sav pretvoren u ocat i mušica više nema. Pitam se, zakaj me vinske mušice ( Drosophila melanogaster ) ponekad prate kad idem doma iz kafića ?
![]() |
#22904 |
Moderator
|
Kisko je priča za sebe. Ista firma proizvodi i vodku "Trojka" koju treba zaobilaziti u širokom luku. Imam doma vrhunskoga bijeloga vinskoga octa. Vino je bilo flaširano preko 5 godina, a onda smo stavili u podrumu u karnister i unutra gljivu. Najbolje ga je upotrijebiti u pacu za divljač, vinskom gulašu, gulašima i paprikašima od divljači, a ne loše ubaciti po ribi u fišu.
![]() |
#22906 |
Guest
|
Sad ste me sjetili da moram nabaviti negdje "ekstra djevičansko" bučino ulje. Nekak nalazi kod mene doma više upotrebe za prosječnu salatu nego maslinovo. |
![]() |
![]() |
#22907 |
driver
|
Hint : Ako ti nije daleko, pođi četvrtkom u Folku kod Dione, dolazi lik s kamionom iz Čakovca i trži između ostaloga i vlastito bučino ulje, nenadyebive kvalitete, po 35 kn 1/2 litre. Puno bolje i nešto jeftinije od šarlo ulja od Zvijezde i sl.
![]() |
#22909 |
driver
|
Ove sam godine posadio par grmova tikvi za ulje i od 4 tikve sam dobio cca. 30 deka koštica. Randman ( iskoristivost ) nije baš velika tako da je cijena opravdana. Bogatstvo okusa a i ljekovitost ( cink-prostata ) su nemjerljivi.
![]() |
#22910 |
Guest
|
Pa kad je praktički "iste" kvalitete kao i maslinovo tak da se niš ne čudim a kod nas ga toliko ljudi ne radi. Sjeverniji susjedi (Austrijanci) kao i Slovenci ga delaju puno više! Aj daj mi adresu ak ti se da pa da na mapsima vidim jer se nisam po folci od 2. srednje motao uopće. Oko kada dolazi? |
![]() |
![]() |
#22911 | |
driver
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22912 |
Guest
|
Thnx! |
![]() |
![]() |
#22913 |
Super Moderators
|
![]() |
#22914 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Radi se i kod nas bučino ulje sam je sadnja bundeva lutrija, i ako se nasad hoće držat uredu, zahtjeva dosta motike. Recimo ove godine tko je imao bundeve na našem kraju je profitirao, dok recimo zadnjih par godina su koma bile. Unazad 10 godina se događa ekspanzija proizvodnje bundeva i ulja kod nas u Slavoniji, prvo su kombinati uzgajali, dok sad sve više i više privatnici uzgajaju bundeve. Uglavnom, kako panoramix kaže, heben je to posao da bi se dobilo malo ulja.
![]() |
#22915 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Dobar je kruh. Još kad je friški pojeo bih ga cijelog sam u tren oka :d Ako vam je Interspar bliži i oni imaju kruh s krumpirovim tijestom, također je dobar, ali mi je lidlov bolji. Što se Lidla imaju fakat dobrih stvari, samo treba probat i otkrit. Onaj kremasti sir, tijesto za štrudle, mozarella, kroasani, čokolade kakve si god možeš zamislit. Jedino što im ne valja su salame i meso, izuzev Bermesovih ćevapa koje su povremeno znali imati. I meni osobno fenomenalni sladoled na štapiću, čokolada vanilija s bademima, ovaj prvi na slici: http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_13602.htm 6 komada za 25kn, bolji od ikojeg ledovog štapića. Još kad se mal orastopi iznutra, vanilija je nevjerojatno kremasta. A bučino ulje... Meni je to glavno ulje, nema salate u koju ga ne stavljam, a često si znam i neku tjesteninu ili meso malo preliti s njim. fantastičan miris i okus, a i zdravo je. Nabavljam ga uglavnom privatnim kanalima (pravo domaće), a ako je hića onda kupim na Dolcu od jednog OPG proizvođača. Također je vrlo kvalitetno. Ako nekog zanima pogledat ću doma na boci kak se zove.
![]() |
#22916 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
sve sam ovo gore probao osim tijesta... sve fenomenalno i ultra jeftino, mozarela je beozobrazno jeftina, ali ono stvarno 3 puta jeftinija nego domaća ponuda, a odlična mi je. salame i to nisam uzimao, tu i tam maznem špek na mrtvoj akciji i on je prosjek. e probajte još i kisele krastavce, ali ima par vrsta, tražite one koji imaju kisele lučice u sebi i ta velika buksa od 1700g ili koliko već je tipa 18-20kn ![]() okus drugačiji od bilo kojih krastavaca, pravo njemačko i ludo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22917 |
Super Moderators
|
Ja samo uletim, pobacam ženi u kolica svoju kolekciju crne čokolade i odem van ![]()
![]() |
#22918 |
Moderator
|
http://www.kaufland.hr/Home/02_Asort...oductid=104713 Zadnje je bio 24 kn, a znaju ga spustiti na 19,90 kn. Okus ista snjeguljica. http://www.kaufland.hr/Home/02_Asort...oductid=104717 Prefino. 3 komada 10 kn. I Top Topova. ![]() http://www.kaufland.hr/Home/02_Asort...ductid=139351# Najbolji je tiramisu U Metrou 4.75 kg mliječni sa umješanim preljevom od višnje za 71 kn. To su sladoledi koji su obilježili ovo ljeto.
![]() |
#22919 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Edit: Današnji ručak/večera ![]() http://www.pohrani.com/f/23/NP/1xpcav8E/p9078644.jpg http://www.pohrani.com/f/33/F7/2KgZDOAf/p9078645.jpg Zadnje izmijenjeno od: Ammy. 07.09.2011. u 18:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22920 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Frend otvorio pizzeriju. 5 vrsti pizza u Jumbo izdanju 50kn. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|