|
|||||||||||
|
|
#21902 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Automobili
Recimo da kupujete auto od 45-55k kuna. Vozite od 10-15k km godišnje. Dakle nekakav što noviji benzinac (2009+), poželjno sa što manje kilometara (do 100k km) a da opet nije paćenićkih 60 konja motor. Što uzeti ? ... Gledao Megane 1.6 16V pa su ipak svi okej primjerci 60k kuna sto je puno puno previše. Clio 3 1.2 tce se čini ok ali ih praktički nema kod nas itd Potrošnja do 10L je sasvim ok.
|
|
|
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
|
|
#21904 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Mi smo skrenuli na Jasku pa zaglavili totalno pa se opet vratili nazad. Na kraju isto prolazimo enc i nikog na naplatnima a i enc ide. To je zbog vremena, taman se poklopio tempo sa guzvom da sve ide glatko ali jebes takav autoput. |
|
|
|
|
|
|
#21905 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Sent from my ME302C using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#21907 |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja sam od nedavno vlasnik Ibize FR koju pokreće Volkswagenov 1.2 TSI s 90 KS. Ovi mali turbaci su zakon. Prvo, snagom sam zadovoljan jer nisam očekivao da će auto ovako fino povlačiti. Pogotovo na semaforu kad ga ispali ko iz pracke kad opalis po gasu A drugo, s potrošnjom sam zadovoljan. Auto se po gradu moze voziti ko dizelas. Na 50 bez problema mozes ubaciti u 4. brzinu sto ti je dovoljno da okretaje drzis na 1700-1800 RPM, a ako ti treba brzine, samo daš gas i brzo krene grabiti naprijed. I uz sve to imaš sexy zvuk Ejvriđ je tu negdje, 6.5-7 litara.
|
|
|
#21909 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Ja sam prije mj dana kupio kad je bilo -10% i dobio sam dot 0816. Radi se o Sava intensa uhp 225/45 17 Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#21910 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Sad opet šta ti je bitno kod auta i kud se vozi? Jer npr megane i clio su dvije klase auta. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#21911 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Izbjegao bi Megan jer meni to kao da nije francuz na kakav sam navikao, a vozio sam sve modele Megana koji su izašli, kako diselaše tako i benzince. Vozio Megan 1.6 16v 80kw 2010god od Budimpešte do Landshuta(dojčland) i bogme ostavio kićmu koliko mi je to neudobno Moraš ga voziti cca. 4.000 okretaja ako hoćeš da bolje ide ali i dosta je motor glasan te prića u kabini mora biti povišenim tonom.Potrošnja po kompu je bila 7.5lit prosjek.Nisam ga previše ganjao već normalna vožnja po propisima dakle 130-140km/h.Natrag sam vozio Scenic 1.5 dci 74kw 2004. i to je preporod i odmor za kićmu. Navikao sam na udobne i mekane francuze(citroen,peugueot i renault) ali to nije to.Osobno sebi to nikada nebi kupio premda nemam uopće afiniteta prema nekoj marci ako je nešto dobro marka je nebitna.Bitno je da zadovoljava potrebe i ulazi u budžet ![]() |
|
|
|
|
|
#21912 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21913 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Je kak da ne. Sandero 1.2 16v je 55k kn bez trošarine, i to socijalni model opremom jednak golf duji. Sjedio u jednom, osjećaj je ko da si u nekom kombiju, užas. Za neko flotno vozilo ili ko službeni gradski krš idealno. Za everidej ne vidim zašto to kupiti kad možeš imat isti(ili bolji) experience za 2000 eura s cliom 2 s oglasnika. |
|
|
|
|
|
#21915 | ||
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ok, možda si 5% vozača/vlasnika vozila može priuštiti ulupati cijenu jedne Dacije u ovjes, kočnice, gume i sl... no realno, onome tko nema (ili samo ne želi) je bolje kupiti novu Daciju od izraubanog polovnjaka. |
||
|
|
|
|
|
#21916 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Govorim kak nema šanse kupiti sandero za 55k kn. Na tu cifru dodatno plaćaš trošarinu od 3800kn. Tu si već skoro na 60k. A kupuješ auto bez klime, bez radija, s ručnim podizačima stakla u 2016. godini. Pa daj me nemoj zajebavat da ćeš radije to posjedovat čija daljnja prodajna vrijednost je nula zbog straha od kupnje polovnog... Za iste pare imaš par godina stariji autić, s opremom, i koji ti izvlači osmijeh na lice. vs. taj teror od dacie od kojeg poželiš kupit godišnju zet kartu. |
|
|
|
|
|
|
#21917 | |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
http://www.autohrvatska.hr/automobil...ande-punto-1-4 Ja sam kod njih uzel i30 i jako sam zadovoljan.
|
|
|
|
#21919 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Vozio sam frendov fokus 1.4 sa 60 konja, troši ko ferrari a ne ide s mjesta. Po boardu, na 150 km/h je bila oko 14 litara potrošnja. A ide 160 mislio sam da je pokvaren.Što se tiče ove usporedbe staro vs novo, ja bi uvijek odabrao nekoliko godina stari a4 nego novu daciu koja ne valja ni kad izađe iz tvornice. Da ne govorim o osjećaju unutra, kao da si u renolu 5 |
|
|
|
|
|
#21920 |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
majketi kakve fine guzice, eto kod punice sandero ide treca godina, 65k km, samo toci i vozi... dci 90ks, apsolutno nikakav problem do sada...
|
|
|
|
#21922 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Pričamo o autu od 55k kn, otvori konfigurator pa vidi kakav sandero dobiješ za tu lovu. DCI ima susjed i isto je zadovoljan, samo kaj dci ne košta 55k kn nego 80. Normalno da nema nikakvih problema kad je taj auto na platformi s motorima koji su provjeren recept zadnjih 15 godina skoro. |
|
|
|
|
|
|
#21923 |
|
|
|
|
|
|
#21926 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ovi svi početni 1.4 motori u kompaktima (ne turbo) su tromi, treba ih stiskati da bi išli i dosta troše, vozio sam novu neku Kiu 1.4, u odnosu na 10tak konja jačeg turbo benzinca, čini se ko da ima 60ks, stvarno. Al zato su ti modeli i jeftini. Frend je uzeo Civica 2007.g 1.8, super auto, iako sam očekivao puno više od tog 140ks benzinca, al ide osjetno bolje od ovih 1.4, uz prosječno istu, pa čak i manju potrošnju za jednog benzinca. |
|
|
|
|
|
#21927 |
|
Premium
|
Smrdi po jeftinoj plastici koja škripi na svakoj neravnini, upali svaki put mašina iz prošlog stoljeća koja je anemična kao anoreksičarka a troši poprilično, od opreme ima desni retrovizor, sjeo sam iza i porezao nogu na otvoreni lim (negdje ispod sjedala gurnuo nogu)... ružan je ![]() |
|
|
|
|
|
#21928 |
|
|
ta masina iz proslog stoljeca zadovoljava EURO6 normu i nadzivit ce sve ove 3 cil turbo isprdke...
|
|
|
|
#21930 |
|
Premium
|
To drlo zadovoljava EURO 6 normu jer su ju napucali "eko" dodacim, ne zato što je super. Ja isto jedva čekam da pljunem 15 000kn za DPF. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|