Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2012., 09:17   #2101
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ooo, znam kako ti je, ja sam pao sa volva s40 9g starog na fiata starog 13g kad su mi srezali plaću sa 4500 na 2500kn
Sada sam opet na staroj plaći, ali još se čupam iz dugova i kredita koje je uzrokovala godina dana na bijednoj plaći....

Uh znači ima nas...

s 3-4 god starog passata na 10 god staru škodu octaviu, al nije mi žao. Bila je kupljena kao privremeno recesijsko vozilo ali pokazala se više nego odlična. Održavanje je bagatela, dijelovi izrazito jeftini, pravi auto za nas balkance...
Danas sretno okrenula 350 000..
Staro 13.01.2012., 09:22   #2102
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Moram priznat da su mi neki posteri ovdje potaknuli probavu i upravo se idem riješit muke

Što se auta za 1500 eura tiče,najbolje ti je nać nekakvu hondicu od nekakvog starčića jer ako je nešto sigurno onda je to da ulaganja u popravke nećeš imat,ali polovne i stare honde dosta drže cijenu ali tko zna uvijek se pojavi "prilika".Da je japanac najbolje i najpouzdanije što možeš kupit medju kupusom s nekakavim starim meckama,bmw,opel,alfa,fiat,vw...sigurno je,tako da smatram da je moj savjet objektivan bez obzira sto i sam vozim Hondu,drugu već.Netko je gore napisao da Honde tog godišta vole strunut je tipična izjava za ovakvu temu na forumu s ovakvom ekipom,ja sam se hvala bogu nagledao Hondi tih godišta s obzirom da sam clan Honda kluba i moram priznat da se "dobro drže" ali da ću upozorit sve vlasnike da će im auto uskoro strunut hoću prvom prilikom

Ima jedna stara poslovica,"imaš automobile i japanske automobile",sto je ziva istina,i 90% vlasnika ulaže izniman trud u održavanje takvih auta jer uvijek bilo nešto u "zraku" oko japanskih automobila,ljudi ih više cijene,maze i paze.

Nakon svih živih passata,saab-a (smeće,alfin motor),amerikanaca,francuza,audija... itd što je proletilo kroz moju firmu jedini auti koji su ostavili pozitivan trag su - japanci.

Moram reć da je to moja privatna obiteljska firma koja radi više od 20 godina jer onda je očito da sam imao "prava" i puno prilike vozit svaki od njih i to koliko god sam htio i kada god sam htio,pa stoga vjerujem da sam kompetentan iznosit mišljenje.

Svake 3 godine su se prodavali i kupovali novi sluzbeni auti i tu se izmjenilo svega i svacega,kupujes po gustu,na kraju su svi zavrsili na japancima,a prevladavaju Honda i Nissan,iako sam ja vozio 2 godine Toyotu Avensis 2.2 d4d i bio apsolutno oduševljen,ponajviše jer sam na njega prešao nakon 2 passata karavana,ali draga je uzela novog yarisa,pa je u toyota u familiji.

Japanac nije mit nego činjenica,mi smo svi samo njemce vozili,eto i sad je u dvoristu vw cc,ali eto...mjenja živote,jer su drugačiji i pouzdani.

Motivirala me izjava o truleži pa sam zabrijao malo,ali htio sam iznjet svoje iskustvo preobrazbe,jer su svi u mojoj obitelji bili zadrti njemci,jer je nekako bio ugledan auto a takvi su se morali kupovat i zbog imidža,ipak smo prije svega poslovni ljudi,ali mjesta za njemca više neće biti,prodajem sad i cc-a,eto ga na njuškalu.

Ja iskreno nisam vidio niti jednog trulog japanca a svakodnevno pratim,naravno sve se nađe ali možda ja nisam vidio jer gledam japance na pravom mjestu,ne na njuskalu nego na forumima ljubitelja japanskih automobila,pa tko god kupovao mislim da je to najbolje mjesto za potragu jer su većinom u oglasnicima auti vlasnika koji su cijenili isti.

Naravno,vrijedi ista priča za bilo koju marku,no opet tko zna otkud je kako i od koga auto dosao kod nekog zagrizenog klinca koji ga je izglancao,tako da je sve rizik.

Sretno,a sve ovo između moje prve rečenice i zadnje je bio moj izmet i drago mi je da sam ga podijelio s vama!

Oglas
Staro 13.01.2012., 09:45   #2103
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
A jesi realno sagledao i objasnio stvari, majke ti....
Tu se priča o autima od 1500€, starim 15-20 godina, a ti o autima starim do 3 godine. Nice.
Halos ti je lijepo napisao da je KUPIO trul auto i razvaljen od DEDEKA sa SERVISNOM knjižicom, a ti pričaš da ti pratiš SVE (to još nisam vidio da je netko u stanju) japance i da još ti nisi vidio trulog japanca!?!?!?
Sad lijepo telefon u ruke pa nazovi u mazdu i reci da ti objasne problematiku sa prohrđavanjem 3 godine starih mazdi 3 prve generacije.
Mit o pouzdanosti japanca je samo mit i ništa drugo, isto kao i sve bajke o golfovima, passatima od 130ks i tonu i pol mase koji troše 4.5L dizela, itd.
Da ne razvlačim i da me ne shvatiš krivo, pola stvari koje tu ekipa piše su ili teorije pročitane na internetu jer ekipa nije nikad ni imala te automobile, ili fanatična gledanja na stvari jer eto, imali su 2 auta u životu i oba su bila iste marke, pa je to svetinja.
Staro 13.01.2012., 10:21   #2104
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
da, po mom osobnom iskustvu je reno neuništiv

deda sa lagunom stalno neki drek ima, prvo pa muško je bio onaj prekidač za četri žmikavca, a onda je bila getriba, anlaser, pa turbina nešto zezala... čudo problema.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 11:02   #2105
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Na kraju sam sveo uži izbor za kupovinu auta na Alfa 147 jtd, Stilo jtd, 307 2.0 HDI i Citroen C2 VTS...
Najviše sam zainteresiran za C2, ovo me nije obeshrabrilo al ipak ču se morat malo više upitat
http://www.testvoznja.net/index.php?...rano&Itemid=72

Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 13.01.2012. u 11:08.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 11:02   #2106
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Ima jedna stara poslovica,"imaš automobile i japanske automobile",sto je ziva istina,i 90% vlasnika ulaže izniman trud u održavanje takvih auta jer uvijek bilo nešto u "zraku" oko japanskih automobila,ljudi ih više cijene,maze i paze.

O brate mili, prvo počneš ajde u OK tonu pisat i onda napišeš ovo što je veći ''proser'' nego sve ovo ranije zajedno.
Prvo daj shvati da to ovisi o osobi koja vozi određenu marku.
Odi na alfiste to će pisat za alfe.
Odi na forum o mecama bit će isto, postoji Mercedes a postoje i automobili.
Odi na bilo koji forum vezna za jednu marku i dočekat će te ista politika razmišljanja. Zašto? Jer su to tzv ''klanovska'' razmišljanja. Imaš ljude koji uopće ne cijene japance, ljude koji uopće ne cijene visokoturažne mašine. Zato NHF ali ovaj dio tvog posta je zbilja najveći proser ovjde.

Za rđanje je već jopis rekao, a osobno znam lika koji je kosu počupao baš sa svojom Mazdom 3 zbog tog rđanja.

A o 90% vlasnika koji vode iznimnu brigu o svojim japancima možeš također okačit mačku o rep.
90% kojih vlasnika? Sa Honda foruma/kluba?
Objasni mi zašto onda po gradu konstatno viđam takva groblja od Hondi koje voze golobradi nadobudni mlatimudi da to nije normalno?

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 11:22   #2107
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Niste pravi ljubitelj automobila ako ne posjedujete, ili ste posjedovali Alfu”- izreka je voditelja Top Geara koja nije daleko od istine.Idemo dalje

Wolverine, slažem se..
Staro 13.01.2012., 11:24   #2108
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Na kraju sam sveo uži izbor za kupovinu auta na Alfa 147 jtd, Stilo jtd, 307 2.0 HDI i Citroen C2 VTS...
Najviše sam zainteresiran za C2, ovo me nije obeshrabrilo al ipak ču se morat malo više upitat
http://www.testvoznja.net/index.php?...rano&Itemid=72
C2 VTS i ostatak ekipe, imaju veze ko pita krumpiruša sa krempitama
A i činjenica da c2 vts i taj linkani 1.1 isto tako nemaju baš nešto previše zajedničkih točaka, jer koga kod znam od ekipe sa c2 vts svi su prezadovoljni autićem, s obzirom na klasu, dimenzije, performanse i ostalo, dok je ekipa sa c2 vtr, a da ne pričam sa 1.1 ili 1.0 benzincima, dijametralno suprotnih razmišljanja....
Ostalo gore navedeno - 147 jtd, stilo jtd, 307 2.0hdi - kupi šta te volja, tj što nađeš od očuvanih primjeraka sa normalnom kilometražom (realnom, stvarnom, ofc) - niti jedan nije auto koji dobro drži cijenu kako stari, i niti jedan nije nešto pretjerano bolji u nečemu od ostale dvojice da bi bio neka iznimna preporuka. Solidni su i alfin 1.9jtd motor, isto kao i pežoov 2.0hdi, niti jedan nema nekih pretjeranih zamjerki.
Staro 13.01.2012., 11:25   #2109
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Da sad ne quotam svih,jos nisam ni procitao sve odgovore osim Wolve-a,citirat ću se =>

Citiraj:
Sretno,a sve ovo između moje prve rečenice i zadnje je bio moj izmet i drago mi je da sam ga podijelio s vama!
Neke stvari sam rekao realno iz iskustva,druge jebiga mora biti i malo subjektivnosti,naravno da se ne može ništa tvrdit generalno,za sve i za svih,ali i u toj priči je bilo poante a ona je da ćeš na Hondinom forumu nać samo aute koji su super održavani i kupljeni od ljudi koji su iste iznimno cijenili i pazili,jer općenito malo je Hondi u HR usporedno s ostalim markama,tako da uspiješ separirat dobro od lošeg,dok kod svih drugih marki prisutnih to ne možeš jer ih ima previše...

Gotovo sve Honde s njuškala nađeš na HC forumu,neku raspravu o njima,koja je,otkud itd,neke su loše zahvaljujući vlasnicima za koje nisam rekao da ne postoje,već da su u manjini,a velika većina u odličnom stanju.Sad je pitanje jel bila razbijena,pa kako složena,itd,jel bila parkirana blizu mora 5 godina pa je pojelo limariju itd...

Što se pouzdanosti tiče,ne postoji hondin motor za koji bi se moglo reć da je kvarljiv,to smatram pouzdanošću...

Jeremy za kraj!

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=MMoA4BQOaMA
Staro 13.01.2012., 11:26   #2110
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Niste pravi ljubitelj automobila ako ne posjedujete, ili ste posjedovali Alfu”- izreka je voditelja Top Geara koja nije daleko od istine.Idemo dalje

Wolverine, slažem se..
Ne, ako ne posjedujete ili niste posjedovali Alfu - nemate problema sa živcima
šala mala NHF

btw to vrijedi samo za prave alfiste tj one koji su posjedovali alfe do modela 75 koja je ekšli zadnja prava alfa.

EDIT:
Sad sam vidio da te zanima C2 VTS.
Evo c/p sa jednog foruma pa vidi ako ti paše cifra. Auto ima BRC plin i koliko vidim zadnja cifra zasad je 5,5k € i regan je do kraja 2012.

Citiraj:
Proizvođac: Citroen
Model: C2 VTS

Obujam: 1600
Snaga motora: 90kw
Pogonsko gorivo: benzin

Godina proizvodnje: 11/2005
Registriran do: 11/2011
Trenutna kilometraza: 120tkm

Vlasnik: treći
Servisna knjiga: da
Garažiran: da
Dodatna oprema: automatska klima, daljinsko zaključavanje, maglenke, ESP,asr, senzor za kišu/svjetla, el. preklopivi retrovizori itd

Cijena: 6500,00 Eur
Kontakt: 099/706-5558
Napomena: auto je u stvarno odličnom stanju, redizajnirani je model. u autu je atestirani BRC plin na kojem je napravljen seris (ugradnja je bila cca 10k kn) i apsolutno sve na autu radi savršeno, napravljen je servis i redovno je održavan u ovlaštenom servisu. ako nekoga još šta zanima neka me slobodno zvrcne. zamjene isključene.

slike

Uploaded with ImageShack.us

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2012., 11:31   #2111
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ne, ako ne posjedujete ili niste posjedovali Alfu - nemate problema sa živcima

btw to vrijedi samo za prave alfiste tj one koji su posjedovali alfe do modela 75 koja je ekšli zadnja prava alfa.
A sad zamisli ovo - Saab 93 Vector 1.9 auto od 30 000+ eura ako se dobro sjećam,brat napravio s njim 20 000km 4 puta zvao šlep službu od toga 2 puta u inozemstvu...šta reć,koju posluku porati?

To je alfin dizelaš bio...jebo' saab-a,kasnije se čuo s čovjekom u Zadru koji je imao istog i tip imao samo sra.a,također.

Popravljao se na garanciju 4 puta,za 5. put više nije bilo živaca...

Mene zanima kako je moguće da tako nešto završi u Saab-u?
Staro 13.01.2012., 11:40   #2112
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Moje vidjenje problema .

Kupili 6 godina starog passata b4 sa 120k km: nakon g dana otisao mjenjac - 5000 kn "novi", obje glavcine, obja prednja homokineticka zgloba, turbina nakon 250 k km dala svoje i isla na ciscenje jer naravno zadnji tdi od 110 ks ima varijabilnu geometriju turbine pa je se zastopala, kad je otisao set kvacila ( koji je opet extra jel ima plivajuci zamasnjak) , tu je oslo 4000 kn na mjenjanje svega.Da ne pricam da je elektronika u kurcu i podizaci za stakla nikad nisu radili kako treba.Slag na kraju - bosch pumpa.Nakon toga je dobio kartu italije

Prije 2 g kupili passata b5 90 ks. Prosle g poceo dimiti , ne vuce ,drka zajebava. Kad tamo ono ventili prljavi od čađe ko da je neko sipao beton po njima.i ajmo skidaj dolje sve, novi ventili , svi spaneri remenje - bum 5000 kn. onda OPET homo zglobovi , OBA opet. Nakon tog kompresor klime prdnuo u fenjer.Onda se probilo crijevo od usisa zraka auto ne ide , ne vuce , taj yebeni komad gume u servisu dodje 700 kn, da rijecima sedamsto kuna .4 nova grijaca jer su stari krepali....

Djed sad ima isto b4 gt tdi ( top model, automatska klima itd itd), ne valja mu turbina naravno, mjenjane sve 4 dizne nedavno , podizaci ne rade , da ne nabrajam dalje...

Plus kum mi je automehanicar u osijeku ( jedan od boljih) i sve "ruke" ne naplacuje , da sam isao kod majstora, dali b i more love.

Ne nisam ogorcen, sestra je invalid i stara pici 35k km godisnje (i vise) zbog vjezbi i terapija i jasno mi je da se auto trosi i haba, ali znam jedno imamo ustedeno love , prodat cemo ovo SMECE ( s punim pravom to mogu reci) od VW i nikad , barem osobno necu voziti makar ga ja dobio novog iz salona, kupit cemo bilo kojeg drugog karavana (bmw 5, merc e klasa, audi 6ica, ma i citroen c5 karavan ako valja) al das auto nikad vise.Mozda generaliziram i razmisljam subjektivno, ali tko se 3. put opece mislim da mu je dovoljno.
Staro 13.01.2012., 11:41   #2113
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

@jopis - ma nisam kupio trul auto , ali desna strana koja je bila razvaljena je počela cvijetati i to dobro, ostatak auta stvarno nema hrđe. Ali ima ih dooobro hrđavih, uzmite u obzir da je do 5. generacije Hondi njih 70% doživjelo ili motanje oko stupa ili neki oblik nesreće a da je pritom to večinom fušerski popravljeno.
Ja nemislim kupiti Hondu više osim ako neznam vlasnika, pa to baš voze mlatimudani, pola gasiranja po gradu koja vidim(a radno mjesto mi je grad) su Hondisti.
Svi auti imaju problema, svi, malo ih je kojeg ćete kupiti za 10k kn a da nebudete dirali ništa na njemu i sl. fore nisam dirao nista na autu...

A ovo sa Alfama neželim komentirat stvarno, potpisujem sve do 75ice kao što wolv kaže.

Edit: Daj quotajte jbt.

Zadnje izmijenjeno od: Halos. 13.01.2012. u 11:47.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 11:44   #2114
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Vidim da si totalno dezinformiran

Ako nisi znao a imaš par stranica ispred.. isti motori se ugrađuju i u, alfu,lanciu, opel itd. pa u tim autima nema problema..Vjerojatno izdvojeni slučaj, al glavno da se na temelju toga popljuje alfin motor koji nepostoji

Fiat dizeli
JTD (Alfa, Lancia, Fiat)
CDTi (Opel)
TiD/TTiD (Saab)
DDiS (Suzuki)
D (Cadillac)
Quadra-Jet (Tata)

Wolw
Dobro izgleda auto ali za tu lovu ga nikad nebi kupio..Buđet mi je max 4600€.. A za 6500 bi več razmišljao o drugom autu..
Staro 13.01.2012., 11:48   #2115
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
A sad zamisli ovo - Saab 93 Vector 1.9 auto od 30 000+ eura ako se dobro sjećam,brat napravio s njim 20 000km 4 puta zvao šlep službu od toga 2 puta u inozemstvu...šta reć,koju posluku porati?

To je alfin dizelaš bio...jebo' saab-a,kasnije se čuo s čovjekom u Zadru koji je imao istog i tip imao samo sra.a,također.

Popravljao se na garanciju 4 puta,za 5. put više nije bilo živaca...

Mene zanima kako je moguće da tako nešto završi u Saab-u?
Ma bravo, evo 115k km i eto nije stao niti jednom.
Nebitan auto, motor je isti. Pitam se zašto u drugim markama vozi.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 11:48   #2116
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Moje vidjenje problema .

Kupili 6 godina starog passata b4 sa 120k km: nakon g dana otisao mjenjac - 5000 kn "novi", obje glavcine, obja prednja homokineticka zgloba, turbina nakon 250 k km dala svoje i isla na ciscenje jer naravno zadnji tdi od 110 ks ima varijabilnu geometriju turbine pa je se zastopala, kad je otisao set kvacila ( koji je opet extra jel ima plivajuci zamasnjak) , tu je oslo 4000 kn na mjenjanje svega.Da ne pricam da je elektronika u kurcu i podizaci za stakla nikad nisu radili kako treba.Slag na kraju - bosch pumpa.Nakon toga je dobio kartu italije

Prije 2 g kupili passata b5 90 ks. Prosle g poceo dimiti , ne vuce ,drka zajebava. Kad tamo ono ventili prljavi od čađe ko da je neko sipao beton po njima.i ajmo skidaj dolje sve, novi ventili , svi spaneri remenje - bum 5000 kn. onda OPET homo zglobovi , OBA opet. Nakon tog kompresor klime prdnuo u fenjer.Onda se probilo crijevo od usisa zraka auto ne ide , ne vuce , taj yebeni komad gume u servisu dodje 700 kn, da rijecima sedamsto kuna .4 nova grijaca jer su stari krepali....

Djed sad ima isto b4 gt tdi ( top model, automatska klima itd itd), ne valja mu turbina naravno, mjenjane sve 4 dizne nedavno , podizaci ne rade , da ne nabrajam dalje...

Plus kum mi je automehanicar u osijeku ( jedan od boljih) i sve "ruke" ne naplacuje , da sam isao kod majstora, dali b i more love.

Ne nisam ogorcen, sestra je invalid i stara pici 35k km godisnje (i vise) zbog vjezbi i terapija i jasno mi je da se auto trosi i haba, ali znam jedno imamo ustedeno love , prodat cemo ovo SMECE ( s punim pravom to mogu reci) od VW i nikad , barem osobno necu voziti makar ga ja dobio novog iz salona, kupit cemo bilo kojeg drugog karavana (bmw 5, merc e klasa, audi 6ica, ma i citroen c5 karavan ako valja) al das auto nikad vise.Mozda generaliziram i razmisljam subjektivno, ali tko se 3. put opece mislim da mu je dovoljno.
cisto me strah citajuci tvoj post...
stari ima b5 98 na 99,isto *ranja sa proslim vlasnikom,tko zna sta je sipao...
odmah kad ga je uzeo 1000 eura morao uloziti,sada centralno krenulo za*ebavati,malo radi-ne radi,alarm se par puta upalio itd...
ali motor je nadam se u redu,par mehanicara ga je pogledalo..
sada ce prijeci na 130ks serija poslije,nadam se da nece biti vecih problema s ovim...
blava je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 11:55   #2117
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

I da, najviše mi se gadi kad netko pljuje auto koji je kupljen kao rabljeni.
Ajde da se neke stvari kvarile više puta, nešto bi rekao, ovako mlaćenje prazne slame.
Koliko izraubanih "kanti" je prodano kao malo rabljeno, i više nego dosta.
O održavanju netrebam niti pričat. Zmjena kočione tekučine/ulja u mjenjaču je nepoznanica...

Staro 13.01.2012., 11:58   #2118
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

@bravo, nisi pažljivo čitao, cijena je 5500€ sada.
Auto je u vrhunskom stanju, i sam sam član na forumu di ima oglas istog, znam i povijest auta, stvarno je u super stanju. Samo eto, to baš nije auto koji se lako prodaje, pa tako i cijena pada užasno.... A za 4600€ ne znam baš kakvog i koliko urednog vts-a moš kupit, pa toliko ekipa traži za redizajn saxo vts-a 16v
Staro 13.01.2012., 12:03   #2119
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

@ domy
To sto se tebi gadi je jedan par opanaka to je tvoja stvar, to sto nedam 25k+ eura za novi karavan bilo koje marke je drugi par opanaka, ne zato jer nemogu , nego jer ne zelim izgubit 30 % cijene auta cim on izadje iz salona. Covjek koji je odrzavao sva 3 ( i jos uvjek odrzava) moja 2 vw-a je stvarno maher za vw ( moj kum) i samo se njima bavi ( plus sto su i za skodu bili ovlasteni ugradivac plina jel, sad neznam vise jel jesu). U autima je tocno u km mjenjano ulje( motor kocnice mjenjac ) , remenje... Sto je najbolje sva 3 VW su kupljena od ljudi koje znamo ( ne kazem da ga nisu znali koji put stisnuti jer to neznam, ali par ganjanja auto moze podnjeti jer nije od plastike) ali da su odrzavani i pazeni , jesu ( od dva cak imam servisnu knjizicu od 1. km , sto je nevjerovatno ) .Jednostavnu su ti passati podlozni boljkama koje nisu u 2 generacije uspjeli ispraviti , kao sto blava kaze, vidi se da nisam jedini. Zadnji vw koji valja je golf 2 i b3 passat ( neki primjerci ) i to je to.
Staro 13.01.2012., 12:04   #2120
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Aha hm, a mislim na prolječe kupovat pa do tad možda i skupim preko 5t€

Jel zna netko kaj sad sa Saabom zatvaraju se tvornice i to je to ili ima kakve nade u budučnosti
Staro 13.01.2012., 12:05   #2121
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor samsung89 Pregled postova
Pozdrav

Kakve su cijene održavanja alfi 145/146 TS i kakva im je potrošnja?
Kupujem auto do 1500 eura pa si gledam malo te alfe.
Ovo ti je odlična makina za tu lovu, prostran, udoban, ne troši puno i ok izgleda, a servisi i dijelovi su isto dosta jeftini.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 12:10   #2122
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor lolofuxy Pregled postova
Ovo ti je odlična makina za tu lovu, prostran, udoban, ne troši puno i ok izgleda, a servisi i dijelovi su isto dosta jeftini.
Mhm
http://www.citroenforum.hr/citroen-h...idraulici-282/

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 12:13   #2123
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 13.01.2012. u 12:19.
Staro 13.01.2012., 12:18   #2124
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Citiraj:
@ domy...
Svaka čast ako ti možeš kupit nov auto, jer ja sigurno ne mogu.
Silom prilika vozim auto, daleko više nego njegov vlasnik.
Auto je kupljen nov i bilo je problema kao i sa svakim.
Ne branim niti VW, alfu, apsolutno nikoga. Ali neke stvari nisu samo tako površne. A znam i ja par "paženih" auti, čiji vlasnici npr. uredno odmaraju nogu na kvačilu, i onda pljuju po autu.
Ma naravno auto je smeće, a kako ga se koristi, ma to nije bitnoi sl.
Ima svakako najviše problema kojima je kriv sam auto, ali bome i vlasnik s korištenjem i održavanjem.

Staro 13.01.2012., 12:21   #2125
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Moje vidjenje problema .

S druge strane, moj b5.5 130 ks nema ništa od tih problema. Crklo nedavno crijevo od turbine, bog i bogme košta 800 kn, a ostalo je sve pet. I ne kužim što se čudiš tome da je turbina nakon 250k km morala na čišćenje? Po pravilu bi trebala nakon 150k km. Ventili čađavi? Pa ak je prethodni vlasnik točio ložu unutra, niš čudno. Podizači stakala kod mene besprijekorno rade, za razliku od fiatovih (vidio na 4 komada, rekao bi da im je to boljka). Jedna kugla otišla, i to je znana boljka. Ostalo što sam mijenjao spada u domenu redovnog održavanja. Evo upravo mi frajer mijenja zadnje diskove. I onda moram na poliranje farova, ta stakla su im katastrofa, što jest jest.
Mislim ono, kupio si više godina star auto, s bog zna koliko km, i čudiš se. Aute treba održavati, a to ne znaš pri kupnji rabljenog jel prijašnji vlasnik ulagao išta u njega. Naravno, osim ak ne kupuješ od poznatog.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 12:22   #2126
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
1v@n
Ne piše uopće od kog ju je nabavio, km, ništa .... tako da nemam kaj komentirat u vezi toga, najveći je problem što većina ljudi ne zna održavat Citroene s hidraulikom pa ne mijenjaju na vrijeme kugle i ne rade servise jer misle da voze jugića (ne govorim za ovog frajera s foruma već za prijašnjeg vlasnika jer ju sigurno nije kupio novu), naravno prije kupnje fino ode pogledat auto i otfura ga u Citroenov servis na pregled i ćao ... a ak mu se neda, u vožnji može skužiti ak je auto pretvrd kugle nisu napunjene, otvori haubu sluša malo kliktanje od centralne kugle i ak ima prebrze intervale hidraulika je u qurcu ...itd itd,hoću reči ako se nađe rabljena xantia u ok stanju to je onda jako zahvalan auto i samo ga treba redovno servisirat i ne zapuštat. I ovo je isto ok makina samo ga isto treba dobro pregledat po redu.

Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 13.01.2012. u 12:31.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 12:35   #2127
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Wolw
Dobro izgleda auto ali za tu lovu ga nikad nebi kupio..Buđet mi je max 4600€.. A za 6500 bi več razmišljao o drugom autu..

Autu je zadnja aktualna cijena 5,5k ne 6,5k, to sam i naglasio. Time da je registriran do 12/2012 i ima atestirani plin. Auto je super stanju tako da za te pare boljeg budeš teško našao.

EDIT:vidim da je i jopis već napisao

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 13.01.2012., 12:37   #2128
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

@ fanatik, ti vozis b5.5 koji od motora pa na dalje apsolutno nema veze s b5 ni b4. I nisam kupio auto na blef , da si procitao moj post poslije vidio bi da sam kupio dva od tri auta koji su te aute vozili od 0. km i redovno ih odrzavali. o odrzavanju mi ne moras pricati, ako ih itko odrzava ja ih odrzavam jer sam picajzla

@domy, mogu uzet novi auto , ne osobno ja jer sam ja student i ono sto zaradim ravno imam za sebe, nego moji roditelji ali zasto bih ako nemorju, no to je vec offtopic
Staro 13.01.2012., 12:58   #2129
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Slijedeći post si stavio dok sam ja pisao svoj. I nisam tebi spočitavao održavanje, nego sam rekao za prijašnje vlasnike. Kak nema veze s b5? Pa to je samo redizajn. I mašina je praktički ista, razlika u turbini. OK, to je zadnja verzija b5 serije, i dosta stvari je sređeno u njoj, samo sam reagirao na izjavu da je smeće, jerbo je meni pun pogodak.
I ovdje se puno priča o dobroj kupnji ak znaš vlasnika. Ma i to je mačak u vreći. Šta meni znači ak mi je i prijašnji vlasnik susjed? Nit se vozim s njim, nit znam kak vozi, nit znam što toči unutra, niti kakvo ulje stavlja, nit da li odmara nogu na kvačilu... Mislim ono, nemreš znat ni jel skidao kilometražu... Ajd prijatelji, rodbina, mada ni to ne mora bit pravilo.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F