|
![]() |
#2071 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 12.01.2012. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2072 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
e to to, tzv prius iz 80-tih |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2073 |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
![]() |
#2074 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Mrsko mi listati sad nazad, je li to riječ o EGR-u? ![]()
![]() |
#2075 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kolega Wolverine, ovo ti je prilika http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...-oglas-3768821 Eeeeeee da su mi novciiii, eeeeee......
![]() |
#2077 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Time da to nije tip auta koji bude stajal na parkingu ispred kuće čekajući bolje dane kojih nema ni na vidiku.
![]() |
![]() |
#2078 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Jer za soma i pol eura teško ćeš naći redizajn modele sa TS motorima, koji su opet malo skuplji za održavat nego neki normalan motor, zbog 8 svjećica i ostalih popratnih nevolja, a modeli prije su sa boxer motorima koji su redovno u tim godinama na izmaku snaga i potrošnja goriva im nije baš nešto za pohvalit se....
![]() |
![]() |
#2080 |
gadget freak
|
A ne znam što bih ti preporučio, to je malo novaca za kupit normalan, dobar auto, samo je stvar sreće i imat dobru ekipu majstora sa sobom pa tražit održavan primjerak. Ja sam svoju tempru sa gro opreme platio smiješnu lovu (aut.klima, el podizači, el retrovizori, centralno, servo, itd itd), napravio već 80.000km za cca 2g, ak ne i manje, uz gotovo nikakva ulaganja osim redovitog održavanja tipa ulje, filteri, svjećice, disk pločice, a ima provjeren 1.6 motor, 8v, klasični skroz, nezahtjevan, potrošnja zavisna od težine noge na gasu, ali i dalje jedno 30-50% manja nego u 1.6 boxera u alfi, i tako. Sada da kupujem opet za te novce, tražio bi isti auto (jer se po pitanju udobnosti dvojka ne može mjerit ni do koljena tempri/tipu, a nije da nisam imao jedno 5 dvojki ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2081 |
Moderator
|
![]() |
#2082 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Punta mk1 60 sam imao poslje golfa i nisam bio zadovoljan, tako da ga nebih opet uzeo. Gledao sam malo Tipo/Tempra to bi došlo u obzir eventualno ako bi našao nešto sa opremom i plinom. Japanci isto dolaze u obzir, ali tu je problem što nemam nekakvog iskustva sa japancima pa nemam pojma šta gledati tako da tu postoji veća vjerovatnost da kupim drlog. Jbg volio bih ja da imam 5-6k eura pa da kupim nešto normalno, ali sa punih 2200kn plaće nemam odakle izdvojiti te novce, a treba mi vozilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2083 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Sada sam opet na staroj plaći, ali još se čupam iz dugova i kredita koje je uzrokovala godina dana na bijednoj plaći.... Za punta te totalno razumijem, jedan uno je udobniji auto od punta, a da ne pričamo o tipu ili tempri... Je, kikiriki je za održavat punta, malo mana ima, a i one se jeftino rješavaju (ležaji zadnjeg mosta, slini brtva poklopca ventila, loše bobine na malim benzincima), ali u usporedbi tempra 95a, tipo 95a, uvijek bi prije kupio tempru. Ružnija je, ali neusporedivo bolji auto. Od japanaca, mazde tih godina vole strunut, ko da ih je opel radio ![]()
![]() |
![]() |
#2084 |
Banned
|
Da baš to. Ista situacija kod mene. A što se tiće punta na mojem je bilo sve to što si rekao, baš sam bio sretan kad sam ga prodao. Neznam kopam oglasnike, pregledavam pa možda naletim na nešto. Bio bi najsretniji kada bi naletio na dobrog golfa mk2 ili jettu, jer GTD je stvarno super motor i bio sam prezadovoljan s njim (70k km bez ikakvog kvara). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2085 |
Moderator
|
Probaj naći Kiju Shumu/Spectru mada sumjam da će ih netko dati za 1500 € a da ne treba ulagat u njih. Sve koje znam da ih imaju (i ja imam jednu) samo su toči i vozi.
![]() |
#2087 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Imamo Passata doma s tim motorom i originalnih 190 000 km. Stalno nešto s tim autom... Slavit ću dan kad će se taj auto maknut iz kuće.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 12.01.2012. u 13:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2089 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Meni nikad nije bila jasna ta opcinjenost krsevima iz oglasnika..ajd da je to neki top ocuvan primjerak sa plinom, ili ajd nemora bit s plinom samo da je dobro ocuvan, al to je ocito izgazen auto pred rashodom.Tko ce to odrzavat, tocit , popravljat? Ajde de da je 500E , dat soma eura , sakrit ga u neku garazu, stavit na cigle i polako popravljati kako koji dio naleti, pa za 15ak godina imat fora auto, al kao everyday car.. edit:kolko citam, imate neku radionu, ajde bar ruke nebi platili, al auto je i dalje kanta.. lolo od ova dva neznas ko je ludi, ovaj sa 10 000€ za solidni iako daleko od savrsenstva 500E ili za , ajde oldtimer al nikakav raritet e23 sicevi su mu kao da je prevozio ranjenike u zaljevskom, domovinskom i ratu u iraku Neznam, mozda ja to previse sve objektivno gledam.. Ja da imam 10k€ za potrositi na auto koji nije auto za stazu i nije everyday auto, vjerovatno bih gledao e31.Ne vidim neku alternativu, nsx preskup, porše tipa 964 vjerovatno preskupo, AM iako bih ga htio vise od svih ovih zajedno preskupo .. A s druge strane tu pljujete po puntu mk1, po meni best buy jeftini mali auto , omjer starosti/cijene/odrzavanja i nekakve voznosti, potrosnje najbolji.Mislim s obzirom na budet..Nevjerovatno prostran s obzirom na lovu i velicinu vanjsku.. Jetta ona stara je isto dobar auto, cak mi se svida, al isto traze nebulozen cifre, par tisuca eura za 20 godina star auto, sto je opet ludilo..japanci ok al nema djelova a sve se mora jednom pokvarit.. ZA twingace cujem da su dosta dobri, to je rang punta mk1 po meni, malo trose, za grad super, jeftini i nekomplicirani dijelovi. Uskoro ce aBd i u moju garazu jedan Vrancuz, nije da sam ga bas povecalom trazio ali tak je ispalo,pa da vidim iz prve ruke dal se po Renaultu s pravom sere il su to mitske gluposti ponosnih vlasnika golfova III i starijih nepogresivih VW dizela koji mjenjaju ulje jednom u 100 000km, trose tri mjerce dizla a ako je dovoljno duga uzbrdica kazaljka goriva se zna pomaknut prema gore.. Sto se cijena goriva tice , Renoltček je na plin, a ima i klimu.Za budet koji se tu spominje , nemoze bolje.Trosi 8l plina GRADSKE sto nebih vjerovao da nisam vidio svojim ocima, al vjerujem da je to zbog toga sto je (valjda)potrosio vise benzina jer se sporije zagrijava. Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje xyz. 12.01.2012. u 18:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2091 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
A Hrvoje kaj si se ti tak nabrijao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2092 |
Banned
|
Neznam jesi ga kada osobno imao, no eto ja jesam pa kažem iz iskustva s tim autom. Punica ima isto mk1 55 i ista sranja i snjim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2093 |
Premium
|
Ja vozim punto 55 i zadovljan sam jedino što je očajno su prednji sicevi, al se daju pripasat od alfe 145 a onda je mercedes ![]() ![]() Pali iz prve nakon prvog dana kupnje, grijanje radi nakon 2km vožnje.. I nakon svega jedva čekam da ga se riješim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2094 |
muimerP
|
Neću puno pisat da neispadnem prepametan, ali ja sam mislio da kupujem Hondu od "dedeka", servisna knjižica sve do 240 000 km, sve 5(ispregledao na auto sve što se da prije kupnje)... kasnije skužim da je razvaljena cijela desna strana, loše sređena limarija, puca kit, hrđa izbija, nađem kablove od pojačala i cd changera provučene u gepek ![]() To je ili unuk vozio, ili nečiji unuk prije ovog "dedeka" ![]() Da se mene pita, Hondu uzeti samo ako se može provijeriti povijest auta, ili ako se auto dofura kod "znanijih" Honda mehaničara na pregled(nije osiguranje, ali pomogne). A VW uzeti samo ako pali na zub ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 12.01.2012. u 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Šta da ti kažem a da se ne uvrijediš? Eto fino ću, pričaš gluposti ![]() 124 v8, je 124 v8, bez obzira jel 400,420 ili 500. Ja eto ne kužim tvoju opčinjenost da mora biti s plinom ili top očuvan. Niti pokušaj pametovanja i analogije (bez cifri) da bi dijelovi za popravak tog auta, kojeg niti bi ja kupio bez detaljnog pregleda, niti si ti očito vidio, koštali neku astronomsku svotu; a naravno da ne bi, a druga stvar je da nemaš pojma da su meni dijelovi za taj/takav auto dostupni u roku odmah, ili dan-dva i da je cijena smiješna. Di je napisano da je everyday car? Nije, eto koliko čitaš. I da je, to nije tvoja stvar. To je li dotični kanta ili ne, mi isto pokazuje nivo tvoje upućenosti u automobile, a pogotovo s činjenicom da kupuješ faking reno (naravno da nisi napisao koji, pretpostavljam lagunu, nadam se da si otvorio pretplatu kod dobrog i povoljnog majstora ![]() Ne pljujem ja po puntu mk1, nego iznosim činjenice i mane koje isti ima, a to što je tebi to best buy mali auto, to je opet sasvim nebitna i deseta stvar, koja ne mijenja to da su njihovi ležaji zadnjeg mosta crap, da svi 1.1,1.2,1.3,1.6 sline na brtvi poklopca ventila, da je na manjim benzincima krepavanje bobine ko dobar dan, da je na 1.6 tolika problematika sa gm-ovom elektronikom da je to strašno, itd. Auto je dobar mali autić, jeftin za održavanje, ALI je neudoban ko da se u tačkama voziš, i ima mane. Potrošnja, šta da ti na to kažem, kako je malo da ti 1.1 auto sa 55ks troši 8L?? Meni to nije malo, oprosti, a prodali smo 50 (da 50) fiat punta 1.1, svaki je bio minimalno tjedan dana (radim tjedno 700-1000km), dakle min 2 rezervara dotičnog autića. Ovo što opet pričaš gluposti za cijenu jette, nije istina (bratić je npr prodao VENTA, dakle noviji auto od jette), drugi vlasnik, auto kupljen u hr novi, prošli tjedan, za 1500€. Za japance nema dijelova??? Ma gdje ti živiš, u kom vremenu? Ko te je učio o tim famama i bajkama, pa to su predrasude od prije 20+ godina, a tu navodiš da se pljuje po renolu zbog vw mitova!?!?!??!? Hoćeš novih dijelova (hint pegas aka japanparts), hoćeš polovnih. Twingo rang punta mk1 ![]() Da se razumijemo, twingo je super mali autić, pouzdan, za grad dušu dao, ali samo ako se radi o supertromom 1.2 8v motoru, 16v je već priča za sebe. Za twinga 1.2 8v mogu samo lijepe riječi reći nekom ko bira auto za do dućana. Ali da je to rang punta, daj please..... Ako ti još nešto nije jasno, pitaj prije nego napišeš još gluposti, neargumentiranih ![]()
![]() |
![]() |
#2096 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Čitam zadnjih 20-tak postova i drago mi je da primjetim veću realnost istih u odnosu na ranije. Vidim da se razmišlja "narodski", vezano za modele koje nisam htio preporučivati drugima. Golf II je odličan auto za te novce (koji troši 4,5l radi na mazut, trafo ulje, jestivo ulje) i on je realnost za velik broj ljudi. A što su se neki pomodarili, digli kredite pa kupili neke zvjeri-ljepotice, to je druga stvar., |
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 |
Banned
|
Ma lako kupiti auto kad imaš budale (jamce) koji će ga plačati. Znam nekoliko takvih majstora sa autima od 15-20k eura. Ja bi bio presretan da naletim na dobru dvicu TD-a, GTD-a zbog toga što si mogu priuštiti da vozim takav auto. Dijelovi povoljni, a motori stvarno vrhunski uz redovno održavanje. Kad sam prodao mk2 i kupio punta došlo mi je da plačem, fala Bogu pa sam ga uspjeo brzo prodati jer 8-10l potrošnje iz bjesnih 60ks nema veze s pameti. Čisto da napomenem auto je bio potpuno ispravan i to mu je normalna potrošnja. Evo kažem punica vozi 55-icu i troši 7-8l, a ona ga ne vozi stvarno kao penzić i ne preko 90-100kmh. Inače stari je početkom 90-ih kupio mk1 1.6D koji je i danas u pogonu i ima preko 700k km, a sat mu ne radi od 2009g. krajem 90-ih je rađena "polugeneralka" kak se to kaže u narodu i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2100 |
Premium
|
Meni prosjek 7l na puntu 55 sad preko zime s time da mi je auto stalno hladan jer mi je termostat riknuo tj u otvorenom je položaju..Po ljeti mi je prosjek 6.5l, inače troši od 5.5 - 8.5l Kvarova na elektronici nisam imao, brtva poklopca ventila proslini svakih 10tkm što je trošak od 40kn i 5 min posla ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|