| 
 | |||||||||||
|  Danas, 08:12 | #181 | |
| White Rabbit Datum registracije: May 2006 Lokacija: - 
				 | Citiraj: 
 Da, ima, pogotovo za one koji tek počinju ili hobiste. No Gimp nije zamjena za najbolje što se nudi na profesionalnom tržištu. Darktable je dosta popularna opcija za Linux korisnike. Ima tu još par opcija: https://digital-photography-school.c...s-linux-users/ | |
|   |   | 
|  Danas, 10:32 | #182 | 
| The mighty pirate Datum registracije: Sep 2007 Lokacija: London 
				 | Photoshop i Lightroom još imaju alternativu, jer koriste fileove s ekstenzijama koji su univerzalne. JPEG ili bilo koja verzija RAW-a, TIFF, PNG... Uzmi illustrator ili indesign file i probaj ga otvoriti u bilo kojoj alternativi. Ne ide. Netko s Adobe paketom ti mora exportati file u nekom opskurnom formatu kojeg će onda Affinity moći prepoznati, a ni to nije garancija da ćeš vidjeti istu stvar koju vidiš kad otvoriš Adobe. Eksportirao sam jedan kompliciraniji dizajn s oko 50-ak layera i otvorio u Affinity i kompletno se raspala hijerarhija. Što je kompliciraniji dizajn, to je manje šanse da ćeš s alternativom moći išta konkretno napraviti. Probao sam preći na Affinity. Platio sam cijeli paket još prije par godina i natjerao se prebaciti, nije išlo. 
				__________________ | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  Danas, 10:37 | #183 | 
| Omicron Alpha resident Datum registracije: Jun 2009 Lokacija: Bistra 
				 | Affinity sam kupil prek ms storea iako ga skoro nikad nemam potrebe koristiti ali htel sam podržati alternativu i kaj se tiče developera i kaj se tiče distribucije. Šteta kaj ih je Canva kupila, nažalost očekujem uskoro nekakav bullshit sad kad su postali free, kratkoročno je ok ali sve to besplatno na kraju postane skupo. EDIT: aha, to zapravo nije V2 niti V1, nego "all-new-affinity" https://affinity.serif.com/en-us/v2/ v2 je i dalje dostupan za skinuti ali neće dobiti updejtove. Niš, skidam ga i ide u prezervaciju. 
				__________________ 95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. | 
|   |   | 
|  Danas, 10:43 | #184 | 
| Freelancer Datum registracije: Jan 2007 Lokacija: Bilje (Osijek) 
				 | Ja sam kupio Affinity 1.0 i 2.0 (suite) isto da ih podrzim ali nikad nisam koristio za neki projekat   . 
				__________________ RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB | 
|   |   | 
|  Danas, 10:43 | #185 | 
| Premium Datum registracije: Jul 2021 Lokacija: Sesvete 
				 | A to je problem nas koji smo odrasli na Adobe/Corel/Quark programima za obradu fotografija tj. vektorskod dijela. Danas mladi koriste Canvu i neke nove programe. Valjda još sve izdavačke kuće koriste Adobe/Corel/Quark programe pa je lakše kada trebaš otvoriti nekaj starije. Ajd za fotografije je skoro pa svejedno osim ako nema layere ali svaki gotovu fotku možeš otvoriti u bilo kojem pregledniku, kao i knjigu/ilustraciju koja je rađena u InDesignu/Illustratoru ako ih pretvoriš u PDF tj. sliku. Meni se ne da učiti Canva i ti novi programi pa pokušavam u onome što mi je offline od apova (ne znam jel ima i Canva offline). Ali za neke stvari koristim GIMP + Inkscape. Mada se probao natjerati i na Scribus ali tu mi fali finoća InDesigna ali napravio bih. Je, pokušavam koristiti free appove što je više moguće. 
				__________________ tomek@vz: ajd nemoj | Mali Čile SAD Češka Peru | Windows Free | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |