|
![]() |
#181 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Treba i ove zime, samo da se malo više ljudi uključi jer ove nove procesore stvarno nije teško klokat i idu jako dobro i na zraku, a uz malo sreće s primjerkom...
![]() |
#182 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Najgori dio je sreca i primjerak a cesto puta to nema veze sa srecom nego sa debljinom novcanika ili mamine karitce. Na zalost je tako kad se radi o 1155.. Btw, niti jedna ploca nije riknula niti imala problema nakon ovakvih avantura i razlike u taktovima maksimalnim postignutim i stabilnim taktovima su maksimalno 20mhz. UD4 izolirana i spremna za razvaljivanje.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.10.2011. u 22:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#184 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dobro. Non B3 ploce su jako puno zezale ali kasnije sa novim biosima je sve bilo ok. Rezultati, takt osrednji ili visa sredina..Asus mi je pokazao najvise a najvise me iznenadila Asrock exteme 4. Gigabyteice ili tocnije ud4 i ud3p su dobre za 3d, 03, 01 i 06. Bar sto se jefinijih ploca tice sa skupljima nisam imal puno posla jer su skupe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Meni će biti postignuće ako uspijem razvaliti grafu koliko ide, jednostavno više nemam vremena za te zajebancije kao nekad ![]()
![]() |
#186 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Dobre reze! ![]() Mozda i od mene bude nesto na zraku,sad iduci tjedan trebam uzet novi X4 955BE i RipjawsX DDR3, plocu sam uzeo s foruma 880G otkljucanu u 890GX ![]() Mislim da bi te tri komponente trebale dat dobar OC kad ih stavim na prozor sad kad zahladi,samo moram jos cooler neki nabavit....necu se sramotit s ovim frizerkom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#188 |
OC addict
|
Grafa mi je sad bila na 8C u idleu a proc 16C, vani -2C pa sam otvorio na pol sata prozor i balkon da se soba izzraci,a kuciste je pod stolom sa otvorenom stranicom. Jel mogu onda ocekivat temp. grafe ispod nule ako vani bude jos hladnije i kuciste kraj prozora? Moram nabavit jos cooler za CPU pa cu onda malo benchat. Neznam jel ova moja kanta sposobna napravit neki pristojan rez u 3DM 2011? |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Možeš, al u idleu. Load teško
![]() |
![]() |
#190 |
OC addict
|
@Pupo Nisam ni mislio load,ali ako je u idleu ispod nule onda cu imat dobru podlogu za bench?... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ventilator odvrnes na 100% i udri. Mislim da smo ja i buraz imali 3870x2 na 25°C u loadu prosle zime. Do hladnjaka je koliko je sposoban drzat temperaturu blizu okolnoj.
![]() |
#193 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Naravno da moze, kondenzacija i je najveci problem niskih temperatura.Zato se oko socketa prilikom bencanja s diceom i ln-om stavlja ona "umjetnicka" guma za brisanje ( slovneski tekastrip isto), da voda od kondenzacije nesto ne sprzi.dobro pazi ako ces bencat na ovako niskim temp.
![]() |
#194 |
OC addict
|
Pa nemislim benchat sa ln2 i dice-om ![]() ![]() Ne bih rekao da to mogu nabavit (gumu) i kako se to uopce skine kasnije? Ima li nekih drugih metoda protiv kondenzacije osim tog? Poljepit maramice po ploci? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Aj nemojmo pretjeritvati... Možeš benčat na hladnom (kao što sam i sam radio x puta, a i svi ostali), bitno ti je samo da komponente koliko toliko postupno hladiš i poslije griješ. Dok ti je cijela konfiguracija iste temperature nema tu bojazni od kondenzata. Kakvo izoliranje za benčanje na zraku. Frend ima za 24/7 cijev izvana u komp i nikad nije imao problema sa vlagom.Kondenzat bi se recimo stvarao kad bi radijator od vodenog izbacio van na hladno a komp da je negdje u sobi, i naravno pri korištenju TECa, faznog, suhog leda, ln2... I di izvuče slovenski tekastrip? Pa tekastrip prave i prodaju pod imenom tekastrip kod nas u hr u Heliosu.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 19.11.2011. u 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() @ pupo izvuce ga iz gugla ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
OC addict
|
Sad sam malo uplasen ![]() Dakle jel bi bilo ispravno napravit ovo: stavim komp kod prozora pustim ga da dodje na normalne idle temperature od 30ak C,hladim polako sobu a komp grijem testovima tj. drzim ga u loadu i tako mu odrzavam temp na nekih 30C i kad zavrsim samo ugrijem sobu i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Gle ovako, uzmeš komp, skineš mu stranicu. Premjestiš komp negjde blizu prozora i otvoriš prozor sobe. Upališ komp, čekaš dok se temperatura spusti u sobi pa tak i u kompu. Benčaš, radiš što hoćeš, koliko hoćeš. Kad ti dojadi, zatvoriš prozor od sobe, pustiš grijanje i to je to s tim da komp radi cijelo to vrijeme. Nećeš sigurno imat nikakvih problema... Ako ti se negdje počne kondenzirat kad prestaneš benčat, ugasiš komp i fenom posušiš. Pravite od toga nauku, a nje nema...
![]() |
#199 |
OC addict
|
Hvala Pupo. ![]() Neznam koji cooler da nabavim za proc,nema se nesto puno para za cooler pa sam mislio prodat freezera i dodat 100kn pa uzet CM 212+ ? Bojim se uopce stavit preko 1.5V pod freezera jer vec kad je na 4Ghz i 1.48V su mi temp jezgri blizu 60C. Dal da uopce bencham sa freezerom? Mogu stavit jos jedan vent iza da bude push-pull i jedan naprijed da mu ubacuje u prednji vent hladni zrak odma.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ovaj hladnjak ti je isto odlična kupnja ako se možeš toliko rasteći. Al ovako za prvu ruku i freezer će ti odradit solidno jer će ipak biti hladnije u sobi. A dodatne ventilatore svakako stavi. Čak možeš i skinut vent sa freezera pa stavit neki koji se više vrti dok benčaš. Poslije lako vratiš. Prvo probaj pa se onda odluči trošit novce kad vidiš da li ti zapravo treba novi hladnjak. Jer ako ti je freezer dobar za 24/7, mislim da ti se neisplati trošit novce na drugi samo da bi imao koji megaherc više dok isprobavaš procesor i usput se smrzavaš u sobi ![]()
![]() |
#201 |
OC addict
|
Nece bit cooler samo za bencheve jer cu sad oko bozica uzimat polovnu 5870 ako uspijem uganjat ako ne onda 6870 pa cu onda morat malo procesoru vadit mast da grafa prodise punim plucima i tu mi frizer nece bit dovoljan ja mislim...zasad radi posao dobro za 24/7 sa 1.384v i 3.7Ghz,al kad grafa stigne ciljam na 4Ghz+... Inace nisam ni mislio uzimat novi cooler nego polovni, nesto u segmentu 200-250kn, 212+ se nadje za 150-200kn, mozda polovni Mugen ili tako nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Evo malo sam i ja nasao vremena za bench, trenutna temp vani -2°C cpu na 5.35Ghz uz 1.49V max temp u 3dmarku06 35-40°C na 4.5Ghz uz 1.26v u sobi mi je oko 40°C u idleu, evo kako je vani na 4.5ghz temp ![]()
![]() |
#203 |
OC addict
|
Evo krenuo sam prije 20-ak minuta benchat,al nije nesto hladno bas, vani je -1 Upravo pisem dok je za pocetak CPU na 4.3Ghz i 1.53v, grafa na 995/1350 i memorija na 1720Mhz... CPU u loadu 35C, grafa oko 40C, mrvicu su prasnjavi cooleri nije mi se dalo cistit... Javim se kasnije sa nekim rezultatima,nemam bas puno vremena |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
OC addict
|
Evo mene ![]() nazalost nisam imao pri ruci nijedan od 3dmark programa. Imao sam samo trial 2006. al vrtio sam malo super pi... Vrtio sam trial 3dm06 testove i grafa je prosla stabilno u njima na 1000/1380Mhz sa temperaturom od 40C pod opterecenjem,u idleu oko 10C. Dok sam to vrtio proc je bio na 4.4Ghz uz nekih 1.55-1.56v, memorija na 1780Mhz CL9. Jadan Fortron mislim da sam mu sinoc iscijedio snagu do maksimuma ![]() VALIDACIJA 4.5Ghz Super PI 1M 15.959s @4.5Ghz 1.6v,memorija je tu spustena na 1500Mhz. ![]() Tu vam se vide temperature. To je to,nisam imao vremena vise,a i nisam htjeo stavljat vise od 1.6v na proc,ipak je tek mjesec dana star,i nemam bas neko hladjenje. Skuzio sam da memorija na grafi voli nisku temperaturu,kad je u sobi 20-25C nece preko 1330 bez smrzavanja da ju jebes,a sad roknio odma na 1370 i stabilno,malo digo jos na 1380 i opet stabilno,nisam dalje probavo... Kad sam zavrsio stara udje u sobu kaze pa ti nisi normalan manijace ludi sta radis ti u sobi je -10. ![]()
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15... - prije mi je bio nick "xTreme Gamer" (profil je isti ali sam promjenio nick) Zadnje izmijenjeno od: xtreme96. 23.11.2011. u 10:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#207 |
OC addict
|
Od dodatne opreme koristio sam debelu zimsku jaknu,kapu, i prstom mjerio temperature ![]() Ma ide to i vise sigurno...4.5Ghz mu je zid gdje treba puno voltaze a dalje onda normalnije skalira frekvencija s voltazom, jer za 4.4Ghz 3dmark stabilnih mu treba 1.55-1.56v i onda za tih 100mhz vise mu treba 1.608v Kad nabavim 3DMark originalni onda ide grafa na razvaljivanje jer voli niske temp. Jezgra joj sinoc nije presla 40C,al memorija je isla i do 60C, a recimo kad je sobna temp 20-25C, onda memorija nece preko 1330 jer dolazi do 70C,a ovak kad ju spustim na 50-60C ide 1380,dalje nisam probavao. Jezgra isto tako, inace ide 975-980Mhz a sad potegnula 1000Mhz bez problema,to je sve sa stock voltazama grafe jer ih nemogu mjenjat. Kad nebude stare kod kuce bit ce opet session ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
Oglas
|
|