|
![]() |
#20281 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Obratit pažnju za to kad je rađen veliki servis. Jazz vozi procvjetat te treba vidjet dal je limarija zdrava. Obavezno vidjet ako auto ima klimu dal radi. I sve standardno dalje što će već provjerit u ovlaštenom. Kilometri neka te najmanje brinu. Ako je auto stvarno uredan ti ćeš s njim napravit još barem tolko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20282 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
evo del sam jos dodatnih slika na njusku... http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-18512481 icy jesi ti prodal megana ili jos uvek slusas telefonske dijagnoze?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#20283 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Prekupci prodaju i takve aute, njima je bitan najvise lim a ostalo neki ni ne gledaju.. Znam jer sam prodal par takvih vec. Ne znaci da je los auto nego da treba ulozit. Hehe gledam Formulu E iz Meksika i tolko se svadaju i deru da se doslovno cuje drnjava iz bolida kad prolaze pored kamere. Ludnica od trke i dobri vozaci. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.03.2016. u 11:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20284 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Diskovi nemaju veze sa zvukom, to može biti ležaj ili kočiona pločica. Ja ionako pri kupnji mjenjam sve bez obzira na što vlasinik veli. Nikad ne znaš na što je štedio odnosno zapostavio dio. Pitanje je , da li češ otkriti u ovlaštenom deset godina staro auto? Ja mislim NE. Ionako svi na oglasniku i njuški reklamiraju da ide u ovlaštenom. (samo da se proda)
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20285 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Yep. Radije platim manje i odem sam u servis i sve rijesim sta se treba rijesit i onda sam miran xy vremena. Ovako mozda je radeno a mozda i nije jer se danas i servisne daju izmuljat. Ispada da mi je van budgeta. Trenutno imam 30000kn kn za auto i jos 2kn za prijepis/papirologiju, a servis sam mislio napravit onda na sljedecoj placi. Neda mi se uzimat kredu za prvi auto pa da izgubim jos ovo malo kose sta mi je ostalo. Radije ostatak sta bi uzeo kao ratu za kredit stavljat na stranu pa za koju godinu uzet nes bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20286 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20287 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja imam Jazza kao drugi auto, same riječi pohvale za isti.
![]() |
#20288 |
|
![]() |
#20289 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
Ako već misliš uzimati Jazz za prvi auto, pritom i ostati na njemu neko vrijeme, svakako odi se registrirati na HFC forum, i usput izraditi člansku iskaznicu za 150 kuna s kojom ćeš dobivati stvarno lijepe popuste jer ipak klub postoji cca 10 godina, a uostalome, imaš masu ljudi koji ti mogu savjetovati kod koga voziti Jazz u RI kad ga već kupuješ, dosta su susretiljivi pa se i možeš osloniti na tako nešto. nećeš nikako požaliti po pitanju motora jer nisu tu štedjeli ni malo, ostale stvari je pitanje kako je vlasnik štedio, ili nije. Kao što rekoh, bez uvrijede ikom na PCE, mislim da se više info može saznati na hfc forumu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20290 |
Premium
|
Odeš u servis čiji je pečat i lijepo zatražiš povijest servisiranja. U VW-u to bez problema dobiješ povijest od 2001. godine, a možda i ranije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#20291 |
|
![]()
![]() |
#20292 | |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
u slucaju da uzmem hondu bi se uclanio radi tih popusta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20293 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Da čuješ jednog bisera koju mi je prosipao pamet dok sam prodavao Mk3. Veli da mi turbina ne radi i da skinem još 1500 eura. Na to njemu nadovežem račun iz ovlaštenog. ![]() Citiraj:
Recimo, ja ih čuvam i servisnu knjižicu za Mk6. (nema smisla nositi uokolo račune i naloge kad može na jednom mjestu u ladici doma)
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20294 | |
Premium
|
Citiraj:
Recimo, Tomić ima super koncept za BMW-e, ako je servisiran u ovlaštenom, odmah mi samo na temelju ključa da cijelu povijest auta, a za 375 kuna mi napravi kompletan pregled prije kupnje uz papir koji potvrđuje da je auto ok (ako je). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20295 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
A treba otvoriti temu pa će se javiti par njih. Korisnik Dovla je već par mjeseci na Jazzu i skroz je zadovoljan, a vidim i da je puno informacija prikupio pa ga pitaj da podijelite koju info, on je dosta često online. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20297 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ali što me boli briga, taj auto će ići nekome u obitelj ili u CIOS, druge solucije nema, tako kaže draga. A iovako ionako kroz par godina ide nešto 200-300 KS+ u obitelj pa neka radi sa ovim što joj padne na pamet ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20298 |
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
Jel tko vozio ove fordove 1.0 ecoboost benzince? Zagledam novi auto tipa Fiesta, i20 ili Rio, ugl. u tom cijenovnom rangu. Nikako da dogovorim testnu vožnju jer radim na terenu prek tjedna pa me zanimaju vaša iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20299 |
Premium
|
Odem u servis i dobijem sve kaj se radilo na autu, nije tesko za provjerit. Svaki servis sve cuva na ime i prezime, barem ovlasteni.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20301 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
kaj ne kupiš kliću od riceburnera? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20302 | |
šekler
|
Citiraj:
Fiestu nisam vozio, al isam sjedio u titanium izvedbi i nemam neke zamjerke (nakon valjda "tisuću" pročitanih reviewa), jučer prije 3 tjedna je naručena Fiesta, ali 125ks, sport red edition. Za sad se nisu ništa još javljali, ali trebala bi krajem travnja stići. Možeš i na PP pitati ako te još kaj vezano uz Fiestu zanima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20303 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Edit: Karlo, daj napiši malo više, zanima me. To je izvedba sa 6 brzina, tako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20304 |
|
![]() |
#20305 |
šekler
|
Sve fieste osim ST (6,manual) i powershift (automatic, 6) su 5 brzina, tako i sport. Znači ta red/black su "fency" izvedbe SPORT paketa opreme, dobiš crne felge, crne retrovizore i crni krov, unutra ima po sicevima, volanu i mjenjaču crvene šavove.. (ugl. da na default sport ideš uzimati to sve pod dodatnu izađe te sigurno preko 500€ više) Izgleda ovako, nismo uzeli takmna stakla, majci se to ne sviđa (financiramo pola-pola, pa se nemam pravo buniti ![]() ![]() Uglavnom, od ostalih modela, sync, titanium, ambiente, razlika je u ovjesu, ova ima nešto sitno tvrđi, spuštena je 10mm, dobiš gratis ove fency crne 16 cola felge sa 195 45 r16 gumama. Također sport/red/black, imaju branike i spojler od ST verzije, i "grill" je ovaj crni kao saće, a ne kromiran, kao na ostalima (osobno mi na fieste bolje paše takav, ne stoji joj krom ![]() Može se uzeti sa 125, 140 ili 95 dizel KS. Na UK forumu sam pronašao podatak da 140ks ima "kraće" brzine, tj. na 140 km/h je na oko 3 i pol tisuće obr/min, dok je 125-ica, kod 140 km/h na malo iznad 3 tisuće (tak nekak, ne sječam se baš više).. navodno da 140-tka ima diferencijal od ST, koji ima taj "kraći" prijenos, zbog toga se jvlja ta razlika u dužini brzina, 125 je "normalnija", dok je 140 više za ubrzanja.. Dolazi isključivo s dvojim vratima (sport, red ili black edition), ne smeta mi, izrazito rijetko se vozi troje ili više ljudi u autu.. Hmmm, od zanimljivih stvari, za ljubitelje brzine, u drugoj brzini ide skoro 110, treća 160.. (to vrijedi za 125-icu, kod 140-tke treba taman na 90+ mjenjati u 3., zato je "samo", pola sekunde brža do stotke) ![]() Ima serijski "bolji" radio, ICE PACK 11, nije sony, ali ima bluetooth, glasovne naredbe, 6 zvučnika, (čuo u titanium izvedbi) i jako mi dobro zvuči. Display je u boji 4,2 inča, nije touch. Navigaciju nisam uzimao (imam google mapps na mobu, ako baš zatreba), senzori i kamera za parking su pod dodatnom opremom. Ima LED dnevna svijetla naprijed, modeli od kraja 2015. i sad u 2016. dobivaju "nova" stražnja svijetla, znači imaju 4 okomite crte (sad ne znam dali su ledice nutra ili ne) U privitku je pdf cjenik za tu red/block, pa čisto da vidite što ima, što nema.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: karlo10. 17.03.2016. u 10:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20306 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Prije cca godinu i pol sam gledao kupiti Focusa 1.0 ecoboost ili 1.6 također ecoboost. Tad su imali jako puno problema sa mjenjačima, pregrijavanjem, dmf..... Ne znam da li su te probleme riješili do sada ali ako kupujete rabljeni pripazite na te stvari. Također, pumpe goriva su im odlazile. Ako netko razmišlja o kupnji automatika, neka ga ne kupi jer njihov automatik ne valja ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20307 | |
šekler
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20308 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Njihov powershift (automatik) je....ne znam kak da ti to objasnim ![]() Podložan je kvarovima, čak su prestali servisirati taj mjenjač sa originalnim dijelovima pa su izbacili novu seriju dijelova koji su redizajnirani i navodno ok. Pod mjenjač sam mislio kuplung sa DMF-om (ručni mjenjač), nakalemili su ih na te turbo benzince i za sad su se pokazali kao promašaj jer se dosta brzo razvale. 1.0 ecoboost je podložan vibracijama i odlazili su neki dijelovi, ne znam sve više, prije cca godinu i pol sam to sve istraživao ali daleko je to od savršenog motora. Sve u svemu, ecoboost motori su meni promašaj, šteta - jer se jako lijepo voze. Probao sam 1.0 ecoboost - 1.6 sa 180 i 150 ks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20309 | |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |