Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2012., 12:12   #20221
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
koji dosadni dan inace..razmisljam da odem na sljeme pa stazom br.12 dolje...ima li zainteresiranih..krecem najkasnije u pol 2 sa tunela..na vrhu minimalno zadrzavanje...
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 12:24   #20222
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Koje su to ideje, pa odreži ju jebote, džabe ti Thomson ako ne valja kurcu i smeta ti, tak si mogo i vodovodnu cijev nakalemit.
Bit će ti lakši bike i imat ćeš više kontrole, GG, ionako taj dio koji trebaš odrezat ni ne vidiš nikad, nije ti bike proziran.
Ja inače ne kužim kad ekipa miluje tu sic štangu kao da je beba - tipa : "izgrebao sam si sic štangu"
Ak me za nekaj boli kifla onda je to sic štanga, smeta ti - odrežeš ju i bok
jed2i je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2012., 12:31   #20223
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Al bi bilo grdo Thomsonicu previse podrezati

Sreo sam danas the55mic-a u Garden mallu u Dubravi i pita on mene ima li kakav biciklisticki ducan u blizini da bi kupio rukavice. Kazem ja nema, osim Hervisa.
Kasnije se sjetim da sam vidio na jednoj kuci Giant tablu ali tada jos nicega nije bilo, posto prolazim pored bacim oko, kad ono bicikli pred ducanom.

Ducan se nalazi na Av. Dubrava 163 zavucen u dvoristu pa se lako previdi, ali se zato s ceste vidi Thule ducan koji je na istoj adresi (300-400m od McDonaldsa s lijeve strane u smjeru istoka, prije krizanja s Culineckom).

Sad jos samo treba provjeriti sto ima u njemu.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 12:35   #20224
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Moram si i ja nabavit neke rukavice za ljeto... u ovim zimskima se kuham
Staro 06.03.2012., 12:36   #20225
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Malo svježiji sam razmislio SAG mi je 15mm a trebao bi biti 30. Zapravo želim mekšu oprugu na početku hoda a nekako mislim da ću to dobiti jednostavnim kraćenjem trenutne..ili se varam? Nemam nikakvih problema sa brakediveom. Za skokove i dropove mi je dobra i ovakva kakva je sad, sve fino popije. Nahebe mi se majke na brzim djelovima sa malim neravninama, gdje se cijeli hod svede na ovih 15mm SAG-a. Dakle dali će slabiji preload riješiti moje probleme?

Famozni Zoki sa TST micro ima odlično štimanje kompresije i baš sam s njom rješavao brakedive bez gubitka osjetljivosti na male neravnine

Sherman je potpuno ispravan, to je najvažnije. Opruga je manji problem. Vizualno bi bio u odličnom stanju da mu nisam lowerse uljepšao na kamenjaru (ne sjećam se na koju smo stazu išli, 12, 9?? kad sam lovio bent, a ulovio kanal pa klizao na boku do stabla i satrao vilicu, koljeno, disk, kočnicu... )
Marz je groblje ako se ne može nabaviti cijeli novi cartridge (ispod 100€ nije da ga hebeš)
Nemoj mi na Shermana, zbližili smo se nakon što sam pročitao ovoliko interneta o njemu Za konačnu ocjenu ću pričekati dok riješim oprugu ali mogu reći da ima potencijala. Ocjena od 4,nešto na mtbr nije bezveze Zanimljivo je i da me puno ljudi pitalo jesu mu noge 36mm (32 su)

Šteta što nisi ulovio i kolegu na Reignu ispred mene. Dobar let i još bolji slet

edit:
Destro škicni ovaj graf

jesi probao podešavati sag sa tlakom u desnoj nozi ? (nisam pratio temu )

edit: po pitanju ovog grafa, i na šermanu se ovo da riktat (ak se ne varam)

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 12:39   #20226
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
@Murina

Tebi opruga ima neku konstantu i da ju i skratis ta konstanta ce ti biti ista. To ti je isto i Onyx reko, zato si moras dat izraditi oprugu sa manjom tom konstantom da ti vilja bude meksa.

Najbolje je odnjet staru oprugu kod oprugara i rec ja bi ovakvu kracu za toliko i meksu za toliko

Tu riskiras 100kn jer ak ti prva ne uspije jer je premekana il ponovo tvrdja bus znal kolika konstanta ti treba otprilike
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 12:40   #20227
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Kako možeš previše odrezat, na Enduru zbog rame nema štanga kam, ne treba ti 400mm štanga na tom bajku.
Thomson dolazi u dimenzijama 400, 367 itd, odreži 3 cm dolje i opet GG. Kaj imaš fulat.
Ne želi odrezat štangu ali je zato super silazit s bajka na strmini... E moj Marijane, crni sine
Staro 06.03.2012., 12:43   #20228
danielzg
Registered User

Ako odreze mozda ce onda pisat samo Thomso pa nece vise biti kul

ocito nema zainteresiranih za sljeme..moram promjenit plan..neda mi se sam ici gore...
Staro 06.03.2012., 12:43   #20229
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Moram je odrezat za nekih 7cm

Ma rezem ju sigurno, za ovaj vikend me nema tak da ju rezem sljedeci tjedan.

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
Ako odreze mozda ce onda pisat samo Thomso pa nece vise biti kul
Haha

Isto ko i kak sam kratio stanchione pa mi je ostalo samo XER na lowersima
Staro 06.03.2012., 12:46   #20230
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Darq nisi pratio
Nema podešavanje tlakom.

Max, konstanta je možda i ok ako kraćenjem dobijem veći SAG. Znači ja želim da Medium za 170mm hoda postane Medium za 150mm, kužiš?

Idem pogledat Marjan
murina je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2012., 12:58   #20231
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Al tebi je opruga pretvrda i zato ti je SAG 15mm, a ne recimo 20-25. Znaci da bi ti dobio veci SAG moras si uzet meksu oprugu.

Zato i RS ima 3 vrste opruga i svaka je deklarirana za odredjenu kilazu, i ak si pretezak onda ti je i SAG veci
Staro 06.03.2012., 12:58   #20232
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
ahaaa, sad sam malo listao, nemaš spv neg tpc...
moj šerman i dalje ima SPV i promjenom volumena se može riktat progresivnost u drugom dijelu hoda

je, ak imaš veću oprugu nabijenu za manji hod, imat će veći preload i teže će propadati...
pa niš, izvuci oprugu, izmjeri kolko je duga, to podjeli za 170, a ono što dobiješ pomnoži sa 150 i to je to, tolko treba biti dužina opruge
ja bi tak napravio

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 13:05   #20233
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
@Murina

Tebi opruga ima neku konstantu i da ju i skratis ta konstanta ce ti biti ista. To ti je isto i Onyx reko, zato si moras dat izraditi oprugu sa manjom tom konstantom da ti vilja bude meksa.

Najbolje je odnjet staru oprugu kod oprugara i rec ja bi ovakvu kracu za toliko i meksu za toliko

Tu riskiras 100kn jer ak ti prva ne uspije jer je premekana il ponovo tvrdja bus znal kolika konstanta ti treba otprilike
Po novim prohtjevima , ako sam dobro skužio njemu je opruga ok ali tvrd "početak" odnosno preload. Ako je to tako, onda da, oprugu treba samo malo skratiti. A koliko...hmmmm

Usporedbe radi, moje prvo "kraćenje" opruge je ispalo neslavno (skužio to tek kada sam išao dati kakti skratit ipak malo manje od prvi puta - nisam mjerio doma tu oprugu nakon prve izrade) jer naime, ja sam svoju oprugu kratio sa 29.5cm na 27.5cm tj. sa 170mm hoda na 150mm hoda. I naravno sve je bilo divno i krasno ne preload mi je bio pre mekan, brake dive da ne pričam (ja i dalje uvjeren da je moja opruga na 27.5cm). Niš, zaključio ja da sam ju ipak "odrezao" malo previše, odoh ja ponovo kod oprugara da mi "skrati" na 28cm da imam malo jači preload. Dođem ja tam sa novom oprugom i velim kak bi htel novu oprugu od 28cm odnosno 0.5cm dužu od postojeće. Kad ono lik izmjeri i ispade da je opruga 26.5cm (velim ja ni vrag da se stisnula, kaže on čisto sumnjam, valjda sam ju cvaknul previše odnosno krivo zapisao duljinu). Novu mi je napravio točno na 27.5cm i još sam za "duševnu bol" gratis dobio drugu iste dužine ali mekaniju ak ikad smršavim

Rezime: sa 170mm na 150mm treba "odrezat" oprugu za 2cm i stavit spacer od 1.5cm da bi preload bio ok (za mojih 87kg) i vilja na 150mm hoda (sam 1cm spacerom sam imao 155mm hoda ).
Ako želiš slabiji preload, po mom nekom mišljenju cvakni oprugu za 5mm (0.5cm) ili daj napravit za toliko kraću.

Citiraj:
Darq nisi pratio
Nema podešavanje tlakom.

Max, konstanta je možda i ok ako kraćenjem dobijem veći SAG. Znači ja želim da Medium za 170mm hoda postane Medium za 150mm, kužiš?

Idem pogledat Marjan
** Koliko god je opruga dugačka (izmjeri naravno), skrati ju za 2 cm (neka je iste konstante) i stavi spacer ispod od 1.5cm. Možeš probati preload kod mene pa ak ti je moj pretvrd, skrati oprugu za još 0.5cm da ti preload bude ok jer ti si lakši od mene.

Qurac, ne drži vodu jer mislim da je moja opruga tvrđa od tvoje (konstanta moje je cca 0,78kg/mm). Daj si izmjerit konstantu (ili nać na netu negdje) pa ako je slična, moš probati, ako nije, hebiga. Napravi samo ono pod **

If you're in control, you aren't going fast enough.

Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 06.03.2012. u 13:15.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 13:32   #20234
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Hvala svima Ušao sam skroz u problematiku i čak mi se čini zabavno za igranje ako me neće previše opalit po džepu Ne trebam ni nešto posebno alata nabavljat za otvorit ga doma. Prvi tjuning (tj. drugi, prvi je bio samo standardni servis) ću naravno obavit kod Zmije, nadam se već sutra ako budem imao vremena.

još malo internet znanja

Citiraj:

“COMPRESSION”

--Restricts oil fl ow during compression, slow-
ing down the compressions stroke. The effect
of the compression damping is usually subtle.

--Sometimes misused in an attempt to compensate
for too soft of a spring. Never use
compression damping to correct a “sag”
problem.

--Start with the compression damping off
(knob wound CCW). If you are experiencing
“brake dive” problems or blowing through the
travel too quickly, add compression damping
by turning the Compression Damping Adjust-
er Knob clockwise.

--Don’t expect dramatic results from this
adjustment.

edit: Odlična snimka sa Marjana, baš sam je sa guštom pogledao Podijelit ću je sugrađanima. Jel se onaj brzi opako skuca, svi su se nešto šokirali? Jele je zmaj od ženske

Idem se igrat sa kompresijom po nasipu i bacit par dropova

Zadnje izmijenjeno od: murina. 06.03.2012. u 13:59.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:02   #20235
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Murina, samo polako, stoput mjeri, jednom reži

A opruga ko opruga, meni je onaj oprugar u kneza Mislava sredio dvije opruge za 150 hod za 50kn. Još sam mu 20 za cugicu ostavio. Mislim, dogovoriš se s njim

EDIT: kak sam rekao, previše štelanja samo smeta. Rebound i udri.

XTjke in da hauz. Sad ću se ić prođirat
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:09   #20236
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Novi XT ili stari?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:10   #20237
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Naravno da novi. Nisam išo skroz do slovenije po stari
Staro 06.03.2012., 14:20   #20238
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Sad ces vidjeti kak to dobro koci, Shimano je stvarno za 2012. g. napravio odlican posao.

Inace probao sam jed2ieve V2 (drugi put, sad kad su se razradile, prvi put sam znao da to ne koci kak bi trebalo) i fakat se osjeti snaga i to opako, k tome kad se pribroji odlicna rucica i vrhunska modulacija = vrh.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:26   #20239
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Prošo sam 60ak % jeftinije neg da sam uzimao V2 i mislim da nisam pogriješio. Pakne sa onim kilerom na sebi su tako sexy, nemre se to opisat riječima
Staro 06.03.2012., 14:27   #20240
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
to bi i ja trebao napraviti, uzeti slx novi za kolko, 1100kn nakon povrata poreza? a prodati louise za 1000kn.. onda imam zajebanciju s rotorima i adapterima, al lako za to, samo da one koce
adaksinjo je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:29   #20241
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ma ja se protego za tih parsto kuna jer sam lovu imao, a free stroke štelanje dobro dođe jer ne želim da mi prednja i zadnja kočnica hvataju na isti način. Finese, al kad jednom probaš, nema nazad

Da kupim ručicu od hope i montiram na xt čeljusti? Šala mala
Staro 06.03.2012., 14:35   #20242
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
to bi i ja trebao napraviti, uzeti slx novi za kolko, 1100kn nakon povrata poreza? a prodati louise za 1000kn.. onda imam zajebanciju s rotorima i adapterima, al lako za to, samo da one koce
Oko 1300kn ispadnu sa rotorima i adapterima. Sa time da razlike izmedju XT i SLX i nema skoro. Ekipa po stranim forumima govori da se sa free strokom opce ne osjeti razlika izmedju najveega i najmanjega, a dat 400kn samo radi toga je mislim neisplativo.
Staro 06.03.2012., 14:35   #20243
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Jel se onaj brzi opako skuca, svi su se nešto šokirali? Jele je zmaj od ženske
Nije, brzo se ustao i nastavio. U cijeloj utrci je bilo par ogrebotina ali osim toga sve prošlo ok.

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 06.03.2012. u 14:52.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 14:38   #20244
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Hejtajte i pričajte kolko oćete oko free strokea, ali ja osjetim i boli me tuki što ostali kažu, kako na 775, tako i na 785
Staro 06.03.2012., 14:46   #20245
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Na kočnicama se ne treba štedjeti...
Ja sam se ušokirao koliko su mi ruke bile opuštenije nakon spusta sa V2 bremzama naspram xt775 i elixira 3

Jel netko planira u nedjelju na vožnju?
U sobotu nemrem pa bi u nedjelju išao....
Staro 06.03.2012., 14:59   #20246
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
... a free stroke štelanje dobro dođe jer ne želim da mi prednja i zadnja kočnica hvataju na isti način.
Citiraj:
...Sa time da razlike izmedju XT i SLX i nema skoro. Ekipa po stranim forumima govori da se sa free strokom opce ne osjeti razlika izmedju najveega i najmanjega, a dat 400kn samo radi toga je mislim neisplativo.
Ovo boldano stoji, i općepoznata stvar da taj fičur shimano stavlja na XT kočnice, čisto zato da ima opravdanje zasto su XT bolje(skuplje) od SLX-a. Isto tako je općepoznato da to Free stroke ne dela kurca, odnsono razlika izmedju kranjeg min i kranjeg max položaja ne neprimjetna i praktične razlike nema.

Destro, ti si specijalna biljka, ali nije ti dobar način opravdavanja dodatnih 400 kn, jer ne mozes vidjet razliku koja ne postoji.

Ali ajde, da kupujem Shimano i ja bi si kupio XT, posto svi imaju SLX

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 15:03   #20247
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Naravno da novi. Nisam išo skroz do slovenije po stari
Priznaj da si ga uzeo zbog bling-bling efekta

@adaksinjo - 1250 sa povratom su mene izasle.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 15:05   #20248
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Najzesca fora mi je bila kada smo se nakon spusta prije 2 tjedna spustili do najveceg birca u gracanima "DIONA" pa je tam kolega Florijan koji je kupi onove Formula RX isprobao moje SLX i osto zapanjen kak koce i sada na voznji je dosao sa njim, a formule zavrsile u prodaji

Meni se cak niti te nove XTejke ne svidjaju jer onaj "crom" mi zgleda nekak prevec seljo, kod da imam dijamantne zube. Broj1 sa DBa ih ima pa sam ih imao prilike vidjeti u zivo.
Staro 06.03.2012., 15:32   #20249
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Datum registracije: May 2005
Evo jos jedan video i malo slika iz splita sa utrke.
Pocetak videa je kraj Kikera, nakon toga se snima sredina Kikera (Neo-ST je snima gornji dio staze), a na 1:21 min je sredina "Strme" na videu djeluje sve laganije nego sta zapravo je, pogotovo "Strma"

http://zstamenov.wordpress.com/2012/...utrka-full-hd/

edit:
Evo jos 2 snimke Grede (staza kod Sinja) to bi volija odvozit
http://vimeo.com/36374201
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=VyiIKDhYds8

Zadnje izmijenjeno od: Smarty. 06.03.2012. u 15:50.
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 16:08   #20250
danielzg
Registered User

Dok ekipa prica o kocnicama ja sam svoje trosio..raspametio sam se na stazi..iso sam 2 kruga po xc stazi oko prvog grebena a treci krug sam iso u kontra smjeru na greben..grd je greben za penjanje,nisam uspio sve odovozit zbog velikog korjenja..a na onaj pravi uspon na greben vise nemoram ici desno nego ravno na njega..ht naravno trese ko da te struja tepe al je fora..zamjenio sam gume tak da je sad naprijed ona wtb za 80kn a iza shark..cak wtb dobro drzi..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno