|
![]() |
#20221 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
koji dosadni dan inace..razmisljam da odem na sljeme pa stazom br.12 dolje...ima li zainteresiranih..krecem najkasnije u pol 2 sa tunela..na vrhu minimalno zadrzavanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20222 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Ak me za nekaj boli kifla onda je to sic štanga, smeta ti - odrežeš ju i bok |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#20223 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Al bi bilo grdo Thomsonicu previse podrezati ![]() Sreo sam danas the55mic-a u Garden mallu u Dubravi i pita on mene ima li kakav biciklisticki ducan u blizini da bi kupio rukavice. Kazem ja nema, osim Hervisa. Kasnije se sjetim da sam vidio na jednoj kuci Giant tablu ali tada jos nicega nije bilo, posto prolazim pored bacim oko, kad ono bicikli pred ducanom. Ducan se nalazi na Av. Dubrava 163 zavucen u dvoristu pa se lako previdi, ali se zato s ceste vidi Thule ducan koji je na istoj adresi (300-400m od McDonaldsa s lijeve strane u smjeru istoka, prije krizanja s Culineckom). Sad jos samo treba provjeriti sto ima u njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20225 | |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
jesi probao podešavati sag sa tlakom u desnoj nozi ? (nisam pratio temu ![]() edit: po pitanju ovog grafa, i na šermanu se ovo da riktat (ak se ne varam) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20226 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
@Murina Tebi opruga ima neku konstantu i da ju i skratis ta konstanta ce ti biti ista. To ti je isto i Onyx reko, zato si moras dat izraditi oprugu sa manjom tom konstantom da ti vilja bude meksa. Najbolje je odnjet staru oprugu kod oprugara i rec ja bi ovakvu kracu za toliko i meksu za toliko ![]() Tu riskiras 100kn jer ak ti prva ne uspije jer je premekana il ponovo tvrdja bus znal kolika konstanta ti treba otprilike |
![]() |
![]() |
![]() |
#20227 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Kako možeš previše odrezat, na Enduru zbog rame nema štanga kam, ne treba ti 400mm štanga na tom bajku. Thomson dolazi u dimenzijama 400, 367 itd, odreži 3 cm dolje i opet GG. Kaj imaš fulat. Ne želi odrezat štangu ali je zato super silazit s bajka na strmini... E moj Marijane, crni sine
![]() |
#20228 |
Registered User
|
Ako odreze mozda ce onda pisat samo Thomso pa nece vise biti kul ![]() ocito nema zainteresiranih za sljeme..moram promjenit plan..neda mi se sam ici gore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20229 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20230 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Darq nisi pratio ![]() Nema podešavanje tlakom. Max, konstanta je možda i ok ako kraćenjem dobijem veći SAG. Znači ja želim da Medium za 170mm hoda postane Medium za 150mm, kužiš? Idem pogledat Marjan ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#20231 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Al tebi je opruga pretvrda i zato ti je SAG 15mm, a ne recimo 20-25. Znaci da bi ti dobio veci SAG moras si uzet meksu oprugu. Zato i RS ima 3 vrste opruga i svaka je deklarirana za odredjenu kilazu, i ak si pretezak onda ti je i SAG veci |
![]() |
![]() |
![]() |
#20232 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
ahaaa, sad sam malo listao, nemaš spv neg tpc... moj šerman i dalje ima SPV i promjenom volumena se može riktat progresivnost u drugom dijelu hoda ![]() je, ak imaš veću oprugu nabijenu za manji hod, imat će veći preload i teže će propadati... pa niš, izvuci oprugu, izmjeri kolko je duga, to podjeli za 170, a ono što dobiješ pomnoži sa 150 i to je to, tolko treba biti dužina opruge ja bi tak napravio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20233 | ||
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Usporedbe radi, moje prvo "kraćenje" opruge je ispalo neslavno (skužio to tek kada sam išao dati kakti skratit ipak malo manje od prvi puta - nisam mjerio doma tu oprugu nakon prve izrade) jer naime, ja sam svoju oprugu kratio sa 29.5cm na 27.5cm tj. sa 170mm hoda na 150mm hoda. I naravno sve je bilo divno i krasno ne preload mi je bio pre mekan, brake dive da ne pričam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rezime: sa 170mm na 150mm treba "odrezat" oprugu za 2cm i stavit spacer od 1.5cm da bi preload bio ok (za mojih 87kg) i vilja na 150mm hoda (sam 1cm spacerom sam imao 155mm hoda ![]() Ako želiš slabiji preload, po mom nekom mišljenju cvakni oprugu za 5mm (0.5cm) ili daj napravit za toliko kraću. Citiraj:
Qurac, ne drži vodu jer mislim da je moja opruga tvrđa od tvoje (konstanta moje je cca 0,78kg/mm). Daj si izmjerit konstantu (ili nać na netu negdje) pa ako je slična, moš probati, ako nije, hebiga. Napravi samo ono pod **
![]() If you're in control, you aren't going fast enough. Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 06.03.2012. u 13:15. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20234 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Hvala svima ![]() ![]() još malo internet znanja Citiraj:
edit: Odlična snimka sa Marjana, baš sam je sa guštom pogledao ![]() ![]() Idem se igrat sa kompresijom po nasipu i bacit par dropova Zadnje izmijenjeno od: murina. 06.03.2012. u 13:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20235 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Murina, samo polako, stoput mjeri, jednom reži ![]() A opruga ko opruga, meni je onaj oprugar u kneza Mislava sredio dvije opruge za 150 hod za 50kn. Još sam mu 20 za cugicu ostavio. Mislim, dogovoriš se s njim ![]() EDIT: kak sam rekao, previše štelanja samo smeta. Rebound i udri. ![]() XTjke in da hauz. Sad ću se ić prođirat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20238 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Sad ces vidjeti kak to dobro koci, Shimano je stvarno za 2012. g. napravio odlican posao. Inace probao sam jed2ieve V2 (drugi put, sad kad su se razradile, prvi put sam znao da to ne koci kak bi trebalo) i fakat se osjeti snaga i to opako, k tome kad se pribroji odlicna rucica i vrhunska modulacija = vrh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20241 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma ja se protego za tih parsto kuna jer sam lovu imao, a free stroke štelanje dobro dođe jer ne želim da mi prednja i zadnja kočnica hvataju na isti način. Finese, al kad jednom probaš, nema nazad ![]() Da kupim ručicu od hope i montiram na xt čeljusti? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20242 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Oko 1300kn ispadnu sa rotorima i adapterima. Sa time da razlike izmedju XT i SLX i nema skoro. Ekipa po stranim forumima govori da se sa free strokom opce ne osjeti razlika izmedju najveega i najmanjega, a dat 400kn samo radi toga je mislim neisplativo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20243 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 06.03.2012. u 14:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20245 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Na kočnicama se ne treba štedjeti... Ja sam se ušokirao koliko su mi ruke bile opuštenije nakon spusta sa V2 bremzama naspram xt775 i elixira 3 Jel netko planira u nedjelju na vožnju? U sobotu nemrem pa bi u nedjelju išao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20246 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Destro, ti si specijalna biljka, ali nije ti dobar način opravdavanja dodatnih 400 kn, jer ne mozes vidjet razliku koja ne postoji. Ali ajde, da kupujem Shimano i ja bi si kupio XT, posto svi imaju SLX ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20248 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Najzesca fora mi je bila kada smo se nakon spusta prije 2 tjedna spustili do najveceg birca u gracanima "DIONA" pa je tam kolega Florijan koji je kupi onove Formula RX isprobao moje SLX i osto zapanjen kak koce i sada na voznji je dosao sa njim, a formule zavrsile u prodaji ![]() Meni se cak niti te nove XTejke ne svidjaju jer onaj "crom" mi zgleda nekak prevec seljo, kod da imam dijamantne zube. Broj1 sa DBa ih ima pa sam ih imao prilike vidjeti u zivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20249 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Evo jos jedan video i malo slika iz splita sa utrke. Pocetak videa je kraj Kikera, nakon toga se snima sredina Kikera (Neo-ST je snima gornji dio staze), a na 1:21 min je sredina "Strme" na videu djeluje sve laganije nego sta zapravo je, pogotovo "Strma" ![]() http://zstamenov.wordpress.com/2012/...utrka-full-hd/ edit: Evo jos 2 snimke Grede (staza kod Sinja) to bi volija odvozit ![]() http://vimeo.com/36374201 http://www.youtube.com/watch?feature...&v=VyiIKDhYds8 Zadnje izmijenjeno od: Smarty. 06.03.2012. u 15:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20250 |
Registered User
|
Dok ekipa prica o kocnicama ja sam svoje trosio..raspametio sam se na stazi..iso sam 2 kruga po xc stazi oko prvog grebena a treci krug sam iso u kontra smjeru na greben..grd je greben za penjanje,nisam uspio sve odovozit zbog velikog korjenja..a na onaj pravi uspon na greben vise nemoram ici desno nego ravno na njega..ht naravno trese ko da te struja tepe al je fora..zamjenio sam gume tak da je sad naprijed ona wtb za 80kn a iza shark..cak wtb dobro drzi.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|