Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.02.2012., 15:02   #19891
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
ZTR obruči su čvršći od ovih i širi a tebi pošto se voziš brzo i teži si nebi preporučio da ideš na taj Mavic
Mene pale ZTR obruci samo zato sto su laksi, sto se tice jacine izmedju 721 i flow uopce se ne zamaram, oba su dovoljno jaki...najvise se jos zamaram oko straznje nabe, hope previse kosta i ono sto me jos najvise smeta previse je glasna...samo da skupim pare, lako odlucim kaj kupiti...sad sam vec proucio problematiku pa su mi neke stvari jasnije
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 15:39   #19892
crocus
Registered User

Datum registracije: Feb 2012
Kak to mislis preglasne? Pa kako ce ljudi drukcije znati da si utukao brdo para u nabe
crocus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.02.2012., 15:46   #19893
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor crocus Pregled postova
Kak to mislis preglasne? Pa kako ce ljudi drukcije znati da si utukao brdo para u nabe
Nik je pričao davno da mrzi kad se čegrtaljka tako čuje i bilo mi je glupo tada što je rekao. Sad sam prešao sa headspina (koji se čuje nešto manje od hopea) na XT nabu koja je virtualno nečujna i smeta mi kad sjednem natrag na drugi bajk. Toliko o tome
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:10   #19894
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
A kolko si visok?

Stumpy Evo ti je 150 hoda, obzirom da ti je Enduro bio 160 hoda ne nadaj se nekoj dramatičnoj promjeni...
188. Za ostalo pogledaj ↓

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Meni se isto cini da je razlika izmedju Endura i Stumpjumpera EVO-a premalena da bi se isplatila kupoprodaja bajkova...
Dopisivao sam se s likom sa mtbr-a, on je isto imao Endura i prešao na Stumpyja, kaže da je razlika nebo-zemlja, ali doslovno, da se mnogo lakše vozi i da je u većini slučajeva brži nizbrdo kroz zavoje nego sa Endurom. U svakom slučaju ne može biti teži za vožnju od Endura, a na Cambera ne idem (probao i ne sviđa mi se).
Za cijenu se slažem
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:15   #19895
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Nik je pričao davno da mrzi kad se čegrtaljka tako čuje i bilo mi je glupo tada što je rekao. Sad sam prešao sa headspina (koji se čuje nešto manje od hopea) na XT nabu koja je virtualno nečujna i smeta mi kad sjednem natrag na drugi bajk. Toliko o tome

da, nije ni čudo da ti se bajk zove tako kako se zove
pice.... mora roštati

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:24   #19896
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
188. Za ostalo pogledaj ↓

Dopisivao sam se s likom sa mtbr-a, on je isto imao Endura i prešao na Stumpyja, kaže da je razlika nebo-zemlja, ali doslovno, da se mnogo lakše vozi i da je u većini slučajeva brži nizbrdo kroz zavoje nego sa Endurom. U svakom slučaju ne može biti teži za vožnju od Endura, a na Cambera ne idem (probao i ne sviđa mi se).
Za cijenu se slažem
Idi na L, ne na XL. Tvoje sam visine i XL mi je velik, probo sam Jackov Stump i to je duuugačko, meni barem.

Ma pitam jer imaš Stumpa običnog od 140 hoda, osim ako ti je napeto tih 1cm i malo jača oprema na EVO-u ali za fest jaču cijenu.
Tj evo usporedba
http://www.specialized.com/us/en/bc/.../62064,62068,0
Dakle obični ima Triad shock i Fox 140 vilju a Evo Rp2 i RevelationRL i 2mm šire obruče.
Mislim razlika postoji, ali 3k kn (500$ MSRP razlike?).

Destro nisi reko zakaj mijenjaš hope bremze...
Staro 29.02.2012., 16:27   #19897
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ako se dvoumiš za veličine, uvijek kupi manji jer ćeš biti brži i okretniji na spustu

Mijenjam hope bremze jer ih je jed2i kupio i više nisu ekskluziva.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:34   #19898
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Nadoplata za EVO je veća, slažem se, ali ako hoćeš "evo" geometriju onda mislim da nemaš baš izbora, a uz to onda dobivaš i bolju vilicu, shock, commandpost, bolje felge, gume, itd. Probao sam prijateljevog Fuel EX-a 2010, i kod strmijih spusteva konstantno imam osjećaj da ću odletit preko volana, tako da mi paše veća vilja i otvoreniji kut.
Preksutra dolazim u ZG u Protee probat Stumpyja L, pa ćemo vidjet.
Staro 29.02.2012., 16:36   #19899
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Ma odi u Proteu i sjedi na oba, i saltaj se. Dat ce ti probne krugove, sve bus na licu mjesta vidio.

Ja idem u bajkmaniu u subotu, jel treba kaj kome? Kad dodem kod njih trebam tražit neki posebni racun za povrat poreza? Idem vlakom, u povratku ce mi doc carinik u vlak i kod njega onda obavim ostatak?
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 16:58   #19900
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
koliko gledam po sajtu od specializeda geometrija je skoro jednaka.

napravio sam u PS sliku di su oba bajka jedan prek drugoga (enduro je onaj lijevi) i cini mi se da je jedino nos malo nize i naprijed u odnosu na enduro i BB je malo nizi, cak je i wheel base na stampiju malo duzi. Naravno da ova moje slika ne mora biti tocna, al ja neke pretjerane razlike u geometriji ne vidim

da bi prodavao endura i isao na stumpija
zgmmax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.02.2012., 17:14   #19901
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
@Zubich - ti koji si se riješio tih briga bi se sad trebo vozit svaki dan kaj ne
od sljedečeg vikenda vjerojatno.... nadam se da je ono bjelo govno nestalo sa sljemena.
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 17:18   #19902
logitek
Premium
Moj komp

logitek's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
gdje naci povoljne spd tenisice? odlucio sam probat spd kombinaciju
logitek je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 17:39   #19903
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Jbga max, ne znam, samo kazem sta drugi govore, a uzimam i vaše mišljenje u obzir. Dok ne probam uživo sve to ostaje na teoriji...
Ako bude ista krmača ko i enduro onda ne znam sta dalje...
Staro 29.02.2012., 17:49   #19904
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Sta je najgore ti nebus mogo skuzit kakav je bajk ak napravis sam krug oko zgrade. Tak da je to malo zajebano, niti ne znas po kakvim terenima ekipa vozi po stranim forumima, a i svatko ima subjektivno misljenje. Ja vise ne moram trazit neki drugi bajk jer mi je ova GEO super za ono kaj ja vozim. Cak i na najvecim uzbrdicama mogu pedalirat normalno, da imam U-turn bi mi bilo lakse al i ovak mi ide dobro.

Friske informacije iz Bizmarka. Zadnji kotac sa pro II evo nabom, ZTR Flow obruc i sapim zbice 1900kn za cash, cijenu za prednji ne zna napamet al kaze da je dosta jeftiniji.
Staro 29.02.2012., 17:53   #19905
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Kolko je tezk taj zadnji kotac?
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 17:53   #19906
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor logitek Pregled postova
gdje naci povoljne spd tenisice? odlucio sam probat spd kombinaciju
Hervis. Kupi si one Fuji kakve ima Nik, mislim da je cijena 300kn. Puno bolje od nekih sa tvrdim đonom.
Ispod te cifre, mislim da ćeš teško. Jedino na kojekakvu akciju ako se naleti u dućanima tipa Hervis, Intersport i slično.

@ Cuks
Oko 1kg otprilike. Možda malo više, ispod nikako.
Staro 29.02.2012., 18:01   #19907
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Moj zadnji kotac sa svime (kazeta, rotor, zracnica i guma) je tezak 2.95kg. Koliko je solo kotac nemam pojma.
Staro 29.02.2012., 18:03   #19908
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
@Neo

Kad gledam na papiru cini mi se mala razlika SJ EVO vs. Enduro, ali SJ vulgaris vs. Enduro je vec malo veca razlika...shodno tome, lik s mtbr-a sto si se dopisivao ima bas EVO verziju ili obicnu?

Moj ti je savijet da se ne zaletavas obavezno probaj obje verzije u voznji i tek onda se daj u investiciju.

Sto se velicine tice, gotovo siguran sam da ce to biti L (ja sam 186cm i pasu mi L Pitch, SJ i Enduro to je provjereno, malo si vislji ali to ti je to).
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 18:06   #19909
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Hmm Vuco, naba je 300g, obruč 470, rim tape je 50g i žbice su 230g, tako da je taman kilu

Cuks ne budi lud davat 1900kn za kotač, makar sumnjam i da si namjeravao.

Edit: e Vuco jel bi Max mogo u svoj Lyrik stavit Air U-turn thingamajig whatchamacallit.

Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 29.02.2012. u 18:20.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 18:11   #19910
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ma nisam. Pitam cisto iz znatizelje.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 18:18   #19911
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
dodaj 200kn i kupi na Superstaru oba kotača
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 18:20   #19912
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
zadnja hope naba jako varira...

deklarirana je na 280 ili 290g, što se odnosi na QR 135mm varijantu, ali ako netko uzima bolt-in (kao ja npr ) onda si može još 100g gore komotno nadodati...

390 sa čeličnim šarafima - bez njih je 330g, a moja sa titanskim šarafima je sveukupno 345g

uglavnom, moj kotač koji je sa lakšim obručem od Flow-a, ima alu niple, nema trake unutra i imam sapim race žbice teži TOČNO 1053g https://lh4.googleusercontent.com/-K...1000000294.JPG

tako da sa Flow obručem mora ići preko 1100g, no više manje nebitno jel
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 18:27   #19913
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Ti si falsifikator i provokator. 135 QR i to se važe bez osovine i zatvarača i kaj god.
Osim toga ako imaš XM719 onda je Flow 5 g lakši, đubre mučko.
Staro 29.02.2012., 18:33   #19914
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Hmm Vuco, naba je 300g, obruč 470, rim tape je 50g i žbice su 230g, tako da je taman kilu

Cuks ne budi lud davat 1900kn za kotač, makar sumnjam i da si namjeravao.

Edit: e Vuco jel bi Max mogo u svoj Lyrik stavit Air U-turn thingamajig whatchamacallit.
Što nije Flow ~500g ? Ali ostalo je tu negdje. Ovisi o osovini na kraju krajeva. Ali velim, sa normalnim žbicama ne može ispod 1kg.

Lyrik nema Air U-turn model. Jedino što Lyrik ima osim Coil U-turna jest 2-step Air. A vilica bez ikakve opruge je bolja od 2-step air-a . To se redovito kvarilo (bez mogućnosti da se popravi) kao i Dual Position Air kod Revelationa.
Staro 29.02.2012., 18:39   #19915
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Aha pardon, smelo me na bajkmaniji ova njihova slovenščina.
Ali bi volio imat Lyrik Coil U-turn Rc2L, kaj si to ne kupiš Vuco, samo 750€
http://www.kolesarska-trgovina.si/vi...urn-p-245.html

http://www.notubes.com/ZTR-Flow-26-3...k-P333C22.aspx
Bijeli su teži zbog farbe i laka ili čega već, ko i oni Mach Mad obruči.
Staro 29.02.2012., 18:44   #19916
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

U-turn bi mi odlično došao na 10% vožnje. Da nema na Sljemenu Strmopeći, onog uspona od Gorščice i samog uspona sa Činovničke livade do vrha - ne bi uopće razmišljao o vilici sa podesivim hodom.

Ali mrzim kad nešto mogu odvesti (po pitanju snage i kondicije), a baca me na leđa makar ljubio volan. Meni su usponi jednako zanimljivi kao i spust.

Vidiš, ja sam mislio da je crni teži, ne znam zašto...
Staro 29.02.2012., 18:50   #19917
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Razmisljo sam da predjem na coil u-turn al mi se nedaje para za nesto sto mi nije jako potrebno. Mogu ja i pregurat tih 20ak metara uspona ak ne bi mogo pedalirat.

Kupio sam si trofrtaljne mckinley hlace u intersportu za 90kn
Staro 29.02.2012., 19:42   #19918
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Hijao, skoro pa zaboravio što mi je Srale priuštio zadnja 2 dana. Došao je sa "nečime" što lupa, a otišao doma sa 4 nova ležaja na bajku, poservisiranim Monarchom i pravilno podešenim kutom sica
Staro 29.02.2012., 19:50   #19919
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Sta je najgore ti nebus mogo skuzit kakav je bajk ak napravis sam krug oko zgrade. Tak da je to malo zajebano, niti ne znas po kakvim terenima ekipa vozi po stranim forumima, a i svatko ima subjektivno misljenje.
Znam, napravit ću malo veći krug - oko kvarta
A vidjet ću otprilike, jer znam kako se Enduro ponašao na asfaltu, pa ću barem neku relaciju imat. Malo po uzbrdici nekoj, niz skale, itd.
Drago mi je da si sretan s Endurom, bajk je jeben, daleko od toga...

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
@Neo

Kad gledam na papiru cini mi se mala razlika SJ EVO vs. Enduro, ali SJ vulgaris vs. Enduro je vec malo veca razlika...shodno tome, lik s mtbr-a sto si se dopisivao ima bas EVO verziju ili obicnu?

Moj ti je savijet da se ne zaletavas obavezno probaj obje verzije u voznji i tek onda se daj u investiciju.

Sto se velicine tice, gotovo siguran sam da ce to biti L (ja sam 186cm i pasu mi L Pitch, SJ i Enduro to je provjereno, malo si vislji ali to ti je to).
Lik s mtbr-a ima baš EVO verziju, ali Expert Carbon Evo - fyi, taj model u Protee dođe 33.000kn
Malo je američki seljober, ali ovo je njegov copy/paste:

Citiraj:
Bike is amazing, it's crazy how much faster I ride on this thing compared to the 2011 enduro pro I traded in.
Citiraj:
Well to start off, you'll immediately feel how much more responsive this bike is compared to our enduro's. Add the shorter chainstay and overall length this thing is awesome in tight single track. I rode this in Anglers Ridge in Daneville NC some sweet singletrack and has some good amount of climbing. Bike was rock solid, one thing i noticed is you can stand up and hammer this thing up hills with ease.
Now that im back to colorado in the springs, i can say that this thing loves going down fast. Im allot faster on this bike on the rough and fast downhills. The bike rips through corners, its amazing like a lazer beam for me Lol. On the long climbs here its great, sure not like my neighbors 20lb 29ner race machine, but for what this bike is its day and night difference compared to the enduro pro i was riding.
You will love this bike and be very happy in getting rid of the enduro. This bike is by far the most fun and responsive bike ive had and totally do "anything" bike.
I u Protee mi kažu da je bolje L nego XL, u svakom slučaju tamo sam u petak popodne, probat ću nekog Stumpyja iz izloga pa ćemo vidjet. Hvala na savjetima.
Staro 29.02.2012., 20:48   #19920
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
moj savjet ak ti nepase taj da probas ovak nes http://www.proteajaska.com/index.php...353&parent=286 ak neskaces prejako ili tak nes bit ce ti dosta a pruzit ce puno bolji osjecaj penjanja i voznje po cesti...
danielzg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno