|
![]() |
#19831 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() +1 za Smart Sam. A za lanac je istina da se treba malo prilagodit, treba ga i podmazat ponekad da se ne rauba preveč.
![]() |
![]() |
#19832 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19833 |
Registered User
|
Evo čuki kotača za tebe http://dropbike.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=68934
![]() |
#19835 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19836 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Trenutno sam odustao od ulaganja u bike, moram nes drugo prije rijest pa tek onda mogu kotaci na red. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19837 |
Moderator
|
Dečki, ako netko treba zadnji kotač i kočnice, to mi je još ostalo. http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=68849 Zadnji kotač - NS Bikes Coaster 135xQR naba, DT Alpine žbice (2.3-2.0mm), obruč nepoznat (vanjska širina 32mm, unutarnja 26mm, visina 21mm i eyeleti su pojačani - po ovome bih rekao da je FR ili DH obruč; tražio jesam, ali nisam našao neki sa tim mjerama) - 400kn Kočnice - Hayes Stroker Carbon P+Z - pakne zadnje nove (2 vožnje), prednje sitno potrošene. PM-PM prednji 203mm adapter i disk, IS-PM 185mm zadnji adapter i disk. Koče super, jače od moje RX-ice sigurno. Nešto slično novom SLX-u ili XT-u (ali je osjećaj na ručici drugačiji). 700kn + 100 adapteri + 100 rotori, sve skupa 800kn. Zadnji rotor je sitno problematičan čini mi se (Avid G2) pa ako netko hoće, možemo staviti iza i 160mm (sa adapterom jasno). Ostavite novce, probajte na svom bajku da se uvjerite da je sve ok. Ako ipak niste zadovoljin, vrnem lovu.
![]() |
#19839 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Danas sam stavio zerostack headset, skinuo 2cm stacka i napokon lulica hvata cijeli stirer i sad nema straha. Čak imam i 1cm spacera viška ![]() Sve u svemu, dobar dil. Riješio par problema (duljinu stirera, povećao duljinu vilice bez da sam taknuo ATC, spustio visinu volana) jednim udarcem.
![]() |
![]() |
#19840 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Momci imate li kakvih iskustava sa Stumpjumperom FSR (EVO ili običnim) ? Neka već znam, ali ne škodi pitat još jednom javno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19841 |
Registered User
|
Ma Maxa je sjebalo isto što i mene, taj šugavi snijeg, sjediš na sicu i odguruješ se nogama, naravno da ćeš se nažuljat. Osim toga ja sam na njegovom sicu sjedio max 5 min, ko zna kakav je filing nakon sat vremena na njemu, možda je ispočetka udoban a na kraju totalni užas, sve u svemu razmislit ću prije rizika od 600kn za faking sic. Btw svi koji ovo čitate i čiji sam broj nekad imao pošaljite mi broj moba na pm jer mi je ošo mob u kurac. Neo - kolega JackZg vozi Stumpa FSR Comp 2011. Ne znam kak njemu leži, nije se žalio, bike je vizualno fenomenalan, po meni je to taman hoda koliko bi za sebe volio, izgleda mi po geometriji kao pogođen bajk za all-round.
![]() |
#19842 | |
|
Citiraj:
Ovaj San Marco sto sam uzeo od Nika mi je super, ali ima jedan mali problem. S obzirom da je dio na kojem se sjedi razdvojen u 2 dijela radi udobnosti to mi zna trgat hlace na guzici jer lako zapnu. To me jedino malo zivcira, ali nadam se da cu zaboravit na to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19843 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Posto sam se ja ozbiljno bio namjerio na Stumpija, ali ga na kraju ipak nisam kupio, onda sam iskoristio priliku i sjeo na Jackovog, da vidim kakav je osjecaj. Uglavnom, ostao sam iznenadjen jer sam se osjecao kao da sam sjeo na trekking bajk a ne na stroj za sumu. Zanimljivo da je njegov vel. XL a ja sam se osjecao kao da sam na L-u - uopce se ne kuzi ogroman HTT (642mm, na Jekyllu je 614mm). Uglavnom polozaj je skroz uspravan, i bajk zove na cruising sumom ![]() ![]() Kad je Jackzg sjeo na Jekylla, ostao je zaprepasten na kvadrat, jos se sjecam face i komentara he he. Uglavnom ogormna razlika u samim biciklima, polozaju sjedenja itd., ovaj moj cim primis u ruke i sjednes na sic prvo sto ti padne na pamet - idemo divljati. Eto , to je moj dojam na prvu loptu...za detaljniju analizu trebalo bi konkretnije provozati bajk, pa isprobati velicinu L. @cuks Kupio si si prevelike hlace, a nakon gro pranja ce se jos rastegnuti - nije u sicu problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19844 | |
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19846 |
Premium
|
Stumpi je Katica za sve, po meni vise vuce na XC s vise hoda (to je ono kaj fali Fuelu, tak da mi dodje kao bajk izmedju (vise) XC orijentiranog Fuela i AM orijentiranog Pitcha koji pak navlaci na enduro), a EVO mi dodje kao zamijena za Pitcha, agresivnija geometrija za spust. Sve su to predobri bicikli za ovo sto mi vozimo, tak da ce na koncu vozac odrediti namjenu bajka i koliko ce iz njega izvuci. Sto ti je Enduro bio preagresivan pa bi nesto pitomije, ili...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19847 |
sto da napisem ?!
|
eto mene s vožnje ![]() zapeo na granici, nadam se da ću danas zapeti negdje u šumi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19848 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Hvala kolegi destruktivnom i beri na savjetima i slaganju - kupljena je rs pike i to je stvarno druga prica! Jedino sto jos trebam rijesiti je ispadanje lanca. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19850 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Da :/ Ipak je on freeride bajk, za moje potrebe i previše. Mislim da će stumpy evo biti "taman" s obzirom da se lakše vozi, a jednako agresivno se može spuštat po našem terenu. Ovako s endurom bi izbjegavao duže ture jer umara, a koga sam god pitao, kažu da se stumpy mnogo lakše vozi i da je lakši općenito. Mislim da je enduro bio oko 16kg ![]() btw. jedno noob pitanje, jel se može bicikla stavit u žičaru koja vodi na vrh Sljemena ili...? Pitam da znamo kakve su nam opcije kad dođemo gore za mjesec-dva (prije dva) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 29.02.2012. u 00:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19851 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Ako znas mozes ti iz stumpya izvuc jaako puno na spustu, da vidis kak pojedinci ovdje voze na ht a kaj bi da im je stumpy. Meni je moj bajk trenutno i previse, nisam na razini skilla da ga potpuno iskoristim, na spustu mi jos nije zafalio cm dva hoda. Kao sto sam ti napisao puno se ljudi cudilo na xl ramu koja i nije kad sjednes tak velika, evo Nik probao. Ugl.ide on nizbrdo fenomenalno a dulje rute nisu bed, propedal radi odlicno, a mozes ga i full lockat. Nik, tvoja igracka je drugi svijet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19852 | |
Premium
|
Citiraj:
a) uprijeti u pedale i stenjati do vrha b) autom ili kombijem do vrha c) busom, nisam siguran dal hoce voziti bajkere Preporucan soluciju a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19856 |
sto da napisem ?!
|
10-20 kn direkt u džep vozača i sve se može ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |