Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2010., 10:28   #1921
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
pa ne bih se slozio, 30 kn radni sat je premalo... da imas 8 sati posla dnevno, max zarada je 240 kn, sto mislis koliko bi ti iznosila mjesecna placa na mjestu tog radnika kad odbijes davanja drzavi, mirovinsko i doprinose? i onda bi se zalili kako je mala placa u toj bransi, a kao sto kazes 30 kn je realno...
Gle, sve to stoji sto kazes, i donekle shvacam zasto je 140kn, ali kao i sve drugo trenutno u IT sektoru je precijenjeno ... doduse, evo da je onda pola, 70kn, ne bi bilo toliki problem, ali 140kn ... i dalje kazem da je debelo previse...
Staro 02.09.2010., 10:40   #1922
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
ja bi rekao da je to jeftino uzimajuci u obzir da je prosjecni sat servisa dosta skuplji
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.09.2010., 18:07   #1923
djcristian
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
Isao sam danas nazad po grafu i pogodite sta? Platio sam uslugu dijagnostike 146 kn dosao fino kuci da bi sve bilo isto kao i prije. U objasnjenju pise da je buka normalna... E decki moji malo cesce prat usi ili nadjite drugi posao
djcristian je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 18:30   #1924
Travolta01
Premium
Moj komp

Travolta01's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Kod nas je 120 kn radni sat sto je isto precjenjeno,dobro si rekao realno je 30 kn,ali upravu je kolega dok oni sve poplacaju drzavi i plus jos radnika sto plate sat mora biti 120 ili 140 kn,nazalost tako je izgleda svugdje.
Travolta01 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2010., 12:42   #1925
oXide
Banned
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Evo da i ja postavim jedno pitanjce, imam Gigabayte HD4870 1GB + Accelero twin turbo. Specifikacije su po everestu sljedeće :
Aux 121 °C (250 °F)
GPU dioda (DispIO) 30 °C (86 °F)
GPU dioda (MemIO) 38 °C (100 °F)
GPU dioda (arnyalo) 35 °C (95 °F)
GPU VRM 46 °C (115 °F)
Hladnjaci
Aux 1035 RPM
Aux 0.11 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.59 V
+12 V 13.98 V
+5 V Standby 5.26 V
VBAT baterija 0.02 V
GPU VRM 1.20 V

Trenutne vrijednosti
GPU VRM 21.00 A

Pokušao sam ju preko CCC-a (zadnji izašli) malo OC-at i već na prvoj stepenici od mizernih 10mhz-a, nakon par minuta dobijem bijeli ekran s sivim crtama. Imali itko ideja o ćemu se radi ? Unaprijed thx!
oXide je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 01:33   #1926
neuromaniac
Registered User
Moj komp

neuromaniac's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Pozdrav svima, evo da se i ja pridružim temi,
dakle imam xfx 4870 1Gb i primjetio sam da se poprilično grije u idlu 59-60c a u load-u potegne i do 90c pa me zanima dali je to normalno ili nešto neštima. Inače me takve divlje temperature baš bodu u oči i još da vas pitam koji aftermarket hladnjaci se mogu naći do nekih 250-300kn za tu grafičku. Hvala unaprijed na odgovorima i ispričavam se ako je pitanje već bilo a ja ga nisam "snimio".
neuromaniac je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 09:24   #1927
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

pronadji accelero s1 i namontiraj na njega jedan 120mm vent i imat ces tihu i "mlaku" graficku
Staro 27.10.2010., 23:07   #1928
neuromaniac
Registered User
Moj komp

neuromaniac's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
pronadji accelero s1 i namontiraj na njega jedan 120mm vent i imat ces tihu i "mlaku" graficku

ok hvala na odgovoru
neuromaniac je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2010., 20:05   #1929
arion
Registered User

Datum registracije: May 2010
Da, kartica je super, al moram priznati da vuče struje. Trenutno imam xfx 4870 i jedino sam si još nabacio artic-ov accelero twin turbo zbog buke i vozi ...
arion je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2010., 11:48   #1930
assasin82
Premium
Moj komp

assasin82's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova

Ja baš to napravio i radi odlično. sa onim plastičnim vezicama sam
cooler zakačino na accelero i drži mrak.
assasin82 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.11.2010., 15:06   #1931
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

kod mene su 2x 120mm. nek se nadje jer se 4890 grije za popi*dit
Staro 28.11.2010., 14:34   #1932
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
imam sitno pitanje:
isplati li se danas kupiti ovu grafu (XFX, 1GB RAMa) za 800 kuna ili da za iste pare uzmem nešto novije (serija 5) ???
Hvala i pozz
shoki
Staro 28.11.2010., 18:31   #1933
assasin82
Premium
Moj komp

assasin82's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Skupi još koju paru pa si upikni 6850, mada možeš i rabljenu 4870 kupiti za kakvih 700 kunerosa ako ne i manje. Ja imam 4870 1GB i za sada nisam naišel na igru koja nije dobro radila na njoj.
assasin82 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2010., 23:17   #1934
Bvlgari
Registered User

Bvlgari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Nije to jos malo,treba mu jos 600tinjak kn.
Ja na jednom PC imam 4870 i sve ide ko vlak,po mom misljenju moja najisplativija graficka,vec 2 godine radi kao ura,uopste je ne namjeravam mjenjati jos jedan duzi period.
Bvlgari je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2010., 14:23   #1935
saber_tooth
Old School
Moj komp

saber_tooth's Avatar

Question HD 4870 win7 driver problem

Pozdrav svima,

imam mali problem pri instaliranju windowsa 7, naime, izgleda da mi sedmica pri bootanju loada neke default drivere za ATi radeon koji bas ne odgovaraju mojoj HD4870 od Sapphire.
Cijela instalacija prodje dobro dok se ne dogodi onaj zadnji restart i sad treba pokrenuti ono "SETUP IS PREPARING FOR FIRST USE".
Dogodi se samo da se ugasi monitor. Ja ubacim drugu grafu, odradim onaj FIRST USE i izbrisem te drivere i instaliram nove catalyst drivere i sve radi super.

Kad instaliram XP s tim nemam problema.

Stvar je u tome sto sada nemam drugu grafu da ubacim i ne mogu dovrsiti instalaciju sedmice ponovo.

Jel se nekome ovako nesto dogadjalo?
Ocito je stvar do drivera ali nemam pojma kako da to rijesim..
Imate neku ideju?

P.S. Pokusao sam sa 32bit i 64bit verzijom, ultimate i profesional verzijama, i sa nijednom verzijom mi nece to odraditi dok je 4870 unutra.

Svi prijedlozi su dobro dosli.

THX
saber_tooth je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2010., 17:58   #1936
Thundercool
Plebium
Moj komp

Thundercool's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor saber_tooth Pregled postova
Pozdrav svima,

imam mali problem pri instaliranju windowsa 7, naime, izgleda da mi sedmica pri bootanju loada neke default drivere za ATi radeon koji bas ne odgovaraju mojoj HD4870 od Sapphire.
Cijela instalacija prodje dobro dok se ne dogodi onaj zadnji restart i sad treba pokrenuti ono "SETUP IS PREPARING FOR FIRST USE".
Dogodi se samo da se ugasi monitor. Ja ubacim drugu grafu, odradim onaj FIRST USE i izbrisem te drivere i instaliram nove catalyst drivere i sve radi super.

Kad instaliram XP s tim nemam problema.

Stvar je u tome sto sada nemam drugu grafu da ubacim i ne mogu dovrsiti instalaciju sedmice ponovo.

Jel se nekome ovako nesto dogadjalo?
Ocito je stvar do drivera ali nemam pojma kako da to rijesim..
Imate neku ideju?

P.S. Pokusao sam sa 32bit i 64bit verzijom, ultimate i profesional verzijama, i sa nijednom verzijom mi nece to odraditi dok je 4870 unutra.

Svi prijedlozi su dobro dosli.

THX
Imao sam slican problem na svojoj 4850 i windowsima 7 64bit.
Naime bio mi je spojen HDMI iz graficke u LCD TV te su winblowsi njega prepoznali kao primarni display.
rijesenje: upalio TV odradio instalaciju drivera,prebacio monitor na primarni display i gg.
nadam se da ce ti ovo pomoci
zz
Thundercool je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2010., 11:50   #1937
saber_tooth
Old School
Moj komp

saber_tooth's Avatar

Nazalost kod mene nije takav slucaj, samo mi je dvi spojen u monitor i to je to.
Imali netko jos kakvu ideju?
Lp
Staro 01.12.2010., 20:16   #1938
Djer
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2009
imam graficku sapphire ati radeon hd4870 i desava mi se bug da mi se ekran ili zacrni ili postane prugasti, grafu imam skoro 2 godine, ali do sad je to bilo podnosljivo, ali sad kad igram starcraft2 to je postalo nepodnosljivo i molio bi nekoga da me uputi na rijesenje ovoga problema. Imam windows 7, a i sigurno su se mnoge stvari promjenile s usporedbom na prije 2g kada je ova tema nastala.

unaprijed zahvaljujem
Djer je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2010., 20:18   #1939
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Pretpostavljam da si pokušao s drugim driverima.
Ili se VRM na grafi pregrijava (to im je česta bolest) ili memorija na grafi krepava. Instaliraj si Everest pa pogledaj kakve su temperature kartice.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2010., 20:43   #1940
Djer
Registered User
Moj komp

imam najnovie drajvere, povecam brzinu ventilatora u catalyst centru, ali neosjecam nikakvu promjenu u zvuku i temperaturi graficke i kad god upalim catalyst centar temperatura je od 71-73 i to mi govori da se ne pregrijava pa mi nije jasno
Staro 01.12.2010., 20:58   #1941
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor Djer Pregled postova
imam najnovie drajvere, povecam brzinu ventilatora u catalyst centru, ali neosjecam nikakvu promjenu u zvuku i temperaturi graficke i kad god upalim catalyst centar temperatura je od 71-73 i to mi govori da se ne pregrijava pa mi nije jasno
Pa ako je to temperatura grafe u idle-u tj. dok nije opterećena u nekoj igri primjerice onda je to prilično visoka temperatura i ako dolazi do problema kad igraš neku igru onda je vrlo vjerojatno da ti se kartica pregrijava jer se u tim okolnostima temperature dižu bar 20-ak stupnjeva kod nekih zahtjevnijih naslova.

Staro 01.12.2010., 21:09   #1942
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
imam graficku sapphire ati radeon hd4870 i desava mi se bug da mi se ekran ili zacrni ili postane prugasti, grafu imam skoro 2 godine, ali do sad je to bilo podnosljivo, ali sad kad igram starcraft2 to je postalo nepodnosljivo i molio bi nekoga da me uputi na rijesenje ovoga problema. Imam windows 7, a i sigurno su se mnoge stvari promjenile s usporedbom na prije 2g kada je ova tema nastala.

unaprijed zahvaljujem
Imaš li još uvijek garanciju. Ukoliko dobivaš te crte, nešto ne valja sa grafom. Nosi to prije nego istekne gara ako imaš.
Šole je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2010., 21:41   #1943
Djer
Registered User
Moj komp

imam ja jos uvjek garanciju, ali vemil je propo tako da mi ona vrijedi ko slijepom tv u boji
Staro 01.12.2010., 21:45   #1944
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
imam ja jos uvjek garanciju, ali vemil je propo tako da mi ona vrijedi ko slijepom tv u boji
Ako je do pregrijavanja onda bi čišćenje hladnjaka i promjena paste moglo riješiti problem. Jesu li one temperature koje si gore naveo izmjerene dok je grafa bila u idle ili opterećena u 3D-u?

Staro 01.12.2010., 21:55   #1945
Djer
Registered User
Moj komp

izgleda da sam uspio povecati brzinu ventilatora i sad je temperatura u idle 52-53 i u ovih 10ak minuta sc mi se nije ugasio, nadam se da ce tako i ostati

uglavnom hvala vam sto ste mi odgovorili i pokusali pomoci

ako se ono ponovo desi doci cu ponovo jadat
Staro 01.12.2010., 21:58   #1946
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
izgleda da sam uspio povecati brzinu ventilatora i sad je temperatura u idle 52-53 i u ovih 10ak minuta sc mi se nije ugasio, nadam se da ce tako i ostati

uglavnom hvala vam sto ste mi odgovorili i pokusali pomoci

ako se ono ponovo desi doci cu ponovo jadat
Ako ne upali promjena paste i čišćenje hladnjaka razmotri trajnije rješenje kupovinom nekog provjereno dobrog aftermarket hladnjaka tipa AC Accelero Twin Turbo.
Živio

Staro 01.12.2010., 22:39   #1947
Djer
Registered User
Moj komp

jos jedno pitanje..., jel postoji mogucnost da mi graficku karticu mozda zagusuje procesor ili rami
Staro 04.01.2011., 02:16   #1948
saber_tooth
Old School
Moj komp

saber_tooth's Avatar

Pozdrav svima,

zanima me koliki je rizik pri promjeni stock coolera sa hd4870 od sapphire-a i stavljanje recimo accelero twin turba?

Citao sam da se znalo dogoditi da se grafa ne pali poslije stavljanja aftermarket coolera, a kako mi je grafa poprilicno glasna ako zelim drzati temp pod kontrolom (posebno u novim igrama ispod 70tak stupnjeva).

Sta vi mislite?
Isplati li se rizik?

Lijepi pozdrav
Staro 04.01.2011., 02:46   #1949
NinX
Premium
Moj komp

NinX's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
jos jedno pitanje..., jel postoji mogucnost da mi graficku karticu mozda zagusuje procesor ili rami
Da, taj procesor nemože "hraniti" tu grafu
Staro 04.01.2011., 08:55   #1950
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

link
-->
Citiraj:
Autor saber_tooth Pregled postova
Pozdrav svima,

zanima me koliki je rizik pri promjeni stock coolera sa hd4870 od sapphire-a i stavljanje recimo accelero twin turba?

Citao sam da se znalo dogoditi da se grafa ne pali poslije stavljanja aftermarket coolera, a kako mi je grafa poprilicno glasna ako zelim drzati temp pod kontrolom (posebno u novim igrama ispod 70tak stupnjeva).

Sta vi mislite?
Isplati li se rizik?

Lijepi pozdrav
1. Rizik - 3,46%

2. Grafa ti se "neće upaliti" samo ako nešto sprčkaš i smrdaš, tj. ako si unutar granice navedene pod rednim brojem 1.

3. Isplati se, naročito zbog osjetnog smanjenja buke u odnosu na stock hladnjak. A i temperature bi trebale biti niže, pogotovo ako koristiš originalni tkzv. "red plate" (metalni dio hladnjaka koji hladi memorijske čipove) u kombinaciji sa aftermarket coolerom.
U svakom slučaju treba obratiti pažnju na hlađenje memorije i VRM-ova.

Moja preporuka je, ako imaš mjesta u kučištu i barem jedan 120mm ventilator, da nabaviš Accelero S1 Rev.2. Bolje hladi a jeftiniji je.

Evo vidi tu kako to izgleda sa HD4890 ---> link
E-mil je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno