|
![]() |
#1921 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
koja 4850 bi bila najtiša? idealno da je dobavljiva u Linksu, ali ako baš ima neka puno bolja negdje drugdje budem preživio.. ili neka druga kartica u rangu 4850 po cijeni i performansama ...ili tu negdje samo da je tiha... u biti nije bitno kako se čuje pod loadom nego da je skroz tiha kad monitor u power savingu (noću dok vrti torrente) i da se ok čuje kod normalnog rada......full load kod igri nije toliko bitan.... tnx trenutno imam pasivnu karticu ali to nije za igranje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1922 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.556 Sa ovom nećeš imati nikakvih problema što se buke tiče u idle... Evo još jedna Nvidia alternativa s gigom memorije, da se nađe ![]() http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.595
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1923 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
e sad si mi opet dao za misliti :-) obje imaju HDMI? Mislim puštati MKVove na telku.... vidim da nvidia troši manje struje...a "go green" ja sada u modi :-D |
![]() |
![]() |
![]() |
#1924 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Imam doticnu karticu od sapphire-a (dvoslotnu) i tia bi je malo oc-at...do sada sam uvijek to radio u ati over drive-u - program to sam odvrti itd, itd...dobijem malo na performansama za npr 3dmark i dalje se nisam zamarao. Ovi put bi htio provati malo je vise oc-ati, znaci uz dodavanje napona - zbog stabilnosti jer kad idem dodat malo vece frekvencije (nakon sta over drive postavi svoje) grafa mi pocinje bacat artifakte. Ja predpostavljam da je ona onda dosla do svog maximuma sa tvornickim naponima.. Pitanje glasi - dali ja moram flashat bios sa drugim ili mogu dignuti napon npr iz riva tunera za odvrtit koji 3dmark? Znaci ne bi htio da mi grafa bude nonstop na tim naponima kao sto bi valjda to bilo kad bi flash-ao.... Nikad nisam flash-ao bios graficke tako da molim razumijevanje od vase strane sta se toga tice jer znam da su ovo pocetnicka pitanja..... Ako ne moze vidim da ima dobar sticky sta ce tice flash-anja biosa pa se budem pozabavio time iako me strah jer ako sta zas....nemam druge grafe. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#1925 |
Jack of all, master of none
|
MSI Afterburner ima opciju dizanja voltaže pa možeš s njim probati... Više u threadu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161182 Pa pitaj za savjet tamo ljude koji su probali i znaju iz prve ruke ![]()
![]() |
#1926 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
pozz.... se desilo nekom da prilikom izlaska iz svake igre (ne mislim na solitaire itd..) dobiva blank screen i mora restartat racunalo ? ne pomaze ni najnovija, ni neka starija verzija packa s catalyst driverima, ni najnovija ni starija verzija samo drivera bez cat. ni omega driveri.. znaci igram neku igru, sve ok dok sam u njoj, cim se izlazi iz igre i vraca u windowse- crno.... sto god da kliknem ne pomaze... isto se desava na win xp i na win 7 Zadnje izmijenjeno od: backspin. 27.10.2009. u 02:04. Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
jedno 3-4 puta sam prosao sve.. .ali sve, vadit karticu pa ju vracat nazad itd.. uspjelo je iz ne znam ni sam kojeg puta instalacijom solo ati-jevog najnovijeg drivera. bez catalyst-a. ako ce netko imat slicnih problema- neka proba samo driver instalirat (a to se i spominje u ranijim postovima). Meni prvih par puta nije uspjevalo, al eto, treba bit uporan ocito.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1928 |
Premium
|
Pozdrav ljudi ! Neznam jel neko već ovako što napisao , ali ima jako puno postova pa mi se nije dalo čitat sve . Imam jednu hd 4850 i radi kao termo peč !!! U normali je 86 stupnjeva , a kada derem igre bude i po 110 !!! Jel treba pripremit aparat za gašenje pored kompa ili je to neka nenormalno normalna ![]() Inače čitao sam da ima ljudi koji imaju i po 60 stupnjeva , a neki i po 110 . Čudno ...nema šta!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1929 | |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1930 | |
Premium
|
Citiraj:
evo ova je kartica :Powercolor radeon hd 4850! a hladnjak je onaj normalni tanki po cijeloj grafičkoj |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1931 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
I kod mene je Powercolor 4850, ali ti vjerojatno imas ovu : http://www.ixbt.com/video3/images/rv...scan-front.jpg dok je kod mene ovaj hladnjak : http://www.esc-net.pl/images/graficz...50.pcs.pop.jpg Ali svejedno je malo cudno da je kod tebe temperatura za citavih 50C stupnjeva visa :/ Kao sto sam ti vec predlozio, probaj ispuhati prasinu sa nje, ako imas paste kod sebe, nanesi si i pastu novu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1932 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Staro single-slot rješenje koje se ne prodaje već dosta vremena. Zaštopana je do bola, skini i otpraši. Ili odnesi u servis ako se bojiš da ćeš nešto oštetiti. Zapravo, za temeljito otprašivanje potrebno je skinuti hladnjak, čime gubiš garanciju. Tako da je najbolje da ti u servisu to srede. Imam ti ja dual slot hladnjak viška sa Gainward 4850, mogu ti prodati ako hoćeš ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1933 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako hoces, mozes za prvu ruku pokrenuti ATI Catalyst Control Center i u ATI Overdrive-u podignuti brzinu venta koliko treba. Malo ga razvrti na 100% ... mozda i prasina ode ![]()
![]() |
#1935 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1936 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mushkin HD 4850 OC graphics card tested; http://www.fudzilla.com/content/view/16216/40/ Dosta niže temperature u odnosu na referente coolere, manja potrošnja, jači clock i prefora pakiranje! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1937 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1939 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam jedan kveščn. Mi se u ovom trenutku isplati uzet HD 4850 1GB za 23'' i rezoluciju 1920x1080 ili pricekam pad cijena hd 5xxx serije?
![]() |
#1940 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ovo je od ovog ljeta , sad kad je zahladilo vjerovatno bi bilo još manje... http://slike.hr/vidi/furmarkhd48500.jpg vent je neki "no name" 2000rpm namješten na pola ( potenciometrom ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1941 |
Señor Audiophile
|
Zanimalo me kolika je razlika u odnosu na TR ... Vidim da su tu negdje, mada sam si i mislio da je tako nekako. Gledao sam neke testove na netu pa su mi skroz cudni rezultati bili ... rekoh bolje da vidimo iz prve ruke.
![]() |
#1942 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1944 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Slažem se da je cijena niska i sumnjam da će ići nadolje jer su to zadnji komadi.
![]() |
![]() |
#1946 |
Registered User
|
4850 problem - Gigabyte kartica
Poštovani ljudi, kolege i ostali... imam problem s karticom isporučenom iz Linksa. Kažu da mora biti ovakva kakvu ćete vidjeti na fotkama... uredno radi, ali ovakvim izgledom zauzima prostor za tri utora umjesto za dva, a oni je ne uzimaju pod garanciju za zamjenu (a sami su složili PC!!!) evo fotke, pa dajte koji komentar ili savjet... unaprijed hvala! Zadnje izmijenjeno od: bad_ri. 28.10.2012. u 18:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1947 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
OMFG!!! Pa je ne vjerujem,oni nisu normalni!!NE,NE MORA biti takva,imam takvu i hladnjak stoji normalno kao ovdje http://www.guru3d.com/article/gigaby...5oc1gi-review/ . Ne znam kakav je to bauštelac u Linksu čačkao po tom hladnjaku ali odi im to reklamiraji reci da nisu normalni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1948 |
Registered User
|
poslao sam fotku u centralu u Zagreb, a ovo su sastavili ovi u Rijeci. pisao sam ovo kao neki prosječan korisnik, ali sam i sam serviser za računala, pa me to što su mi napričali vrijeđa do daske! zato se javljam i na forum, da ljudi vide kako nas servisi muljaju i lažu. btw, poslao sam fotke i u gigabyte i čekam i njihov odgovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1949 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ovo je neka OC edition, sa blažim zavojima u heatpipeovima da plinovi brže idu. Joj da nađem ovako nešto u kutiji, kako bih se nasmijao kad bi otišao tamo i napravio nered hahaha!!! Meni se čini da su kosooki taj dan štrajkali ili je i njih pogodila recesija!
![]() |
#1950 |
Registered User
|
ja sam je nažalost našao u pc-u i sad su problemi s reklamacijom. ali budem već napravio nered ako se to ne riješi, sad sam još strpljiv jer grafulja radi ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|