|
![]() |
#18902 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Izgleda da sam ja jedini koji misli da mu ne treba 20mm osovina i vilja s 36mm nogama...mislim lijepo bi tako sto sjelo na moj bajk, ali radje spizdim pare na odlazak u Dolomite i voznju tamo. S bajkom i opremom imam 120kg+ i vilja sve zvace, od graba, korijenja do dropova...a i osovini nije nista. ...doduse meni trebaju samo cvrsci kotaci ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#18903 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
nukeproof da budu Nik proof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18904 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Nik to se stavlja da izgleda kul kad se ide doma kroz grad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18905 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Nik niš tome ne fali, ako imam priliku zamijenit floata sa talasom uz neku sitnu nadoplatu, zakaj ne? Samo sam pitao dal je netko isprobao ili zna kako se može napravit adapter sa 15 na 20mm Budući da to nebi išlo, i da mi se neda kupovat novi kotač zbog vilice onda niš od svega Daniel, na tvoje MĐ provokacije ne odgovaram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18907 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
U suprotnom nije isplativo jer se bez čestih servisa talas lako pokvari i onda imaš 3500kn ceha platiti novi talas cartridge. Iz tog razloga sam i uzeo bez talasa vilju, a ako sam potrefio i dobio openbath foxa, nema sretnijeg od mene. Da, zgodno je imati podešavanje hoda, ali jedini IMHO sustav koji je dovoljno izdržljiv i relativno jeftin za održavanje je opružni uturn. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18909 |
Premium
|
Prošnjofao sam po netu teme o talasu, redovan servis nije problem, za sad neću niš mijenjati, samo zbog kotača... htio bi odmah kupit prave ust kotače a ne sad privremeno neku zamjenu pa poslije ovo ono....tako uvijek sve ispadne skuplje....zato sam i kupio odmah remedy-a, jer skuplje ispadne kupovat lošije pa nadograđivati.... Bit će vremena za nadogradnje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18910 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Duster obruci su UST ready ![]() Brijem sam da terebas piknut UST ventil i probat srediti ghetto tubeless. Ja cu si ga slozit na proljece. EDIT: Evo dobre vilje X-Fusion Vengeance, ali je ovaj jos veci seljo sa viljom nego ja ![]() Stavio je naljepnice od lyrika ![]() Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 07.02.2012. u 13:31. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#18911 |
Premium
|
Max ja već imam tubeless složen zato sam i rekao da bi htio kad tad kupit baš prave ust obruče, a ne TL ready Inače kad ćeš slagat mogu ti skrenut pažnju na to kaj trebaš pripazit da se ne zaje...ko ja prvih 2-3 puta I imam kompresor doma pa možeš svratit do mene, elegantnije je nego na benzinskoj vjeruj mi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18913 |
Premium
|
Mene isto taj Talas mami, ali mi se ne svidja redovito servisiranje i mogucnost da nekaj prdne u njemu...a kad bolje razmislim podesivi hod mi uopce nije nuzan. Sto manje gnjavaze i podesavanja oko vilje to bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18914 |
Premium
|
Da tak se i ja osjećam al ne znam....poprilično sam siguran da ga sad neću uzimat Max nema frke, bolje bi bilo da to slažemo kad dođe toplije vrijeme, ja ću sebi morat promijenit mlijeko u gumama... Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 07.02.2012. u 13:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18915 |
Moderator
|
@ Max To ti je Slaven iz Protee. Vidio sam mu novog Endura. Dobra je vilica Vengeance, osim malo dužeg ATC-a za isti hod. IMHO, jedina vilica sa jačim nogama - Lyrik U-turn. Možda i onaj Dual position Coil (ako će uopće to stavljati na Lyrika). Pustite vi prelazak sa 15 na 20mm nabu. Prelazak sa 32 na 35-36mm noge se osjeća ohoho više. Pogotovo na vilicama sa 140+ hoda. Skupo je i možda neće tako mekano raditi (zračne npr.), ali na prvom spustu ćete odmah primijetiti razliku, dajem ruku u vatru.
![]() |
#18917 | |
Premium
|
Citiraj:
sjecam se kad si to govorio, zato sam i mislio nabavit talasa ima neko preporuku za pristojnu 20mm nabu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18919 |
Moderator
|
![]() |
#18923 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Da vas malo gnjavim, ak se kome da nek odgovori..Citam par dana malo o tome, ali da i od vas cujem. Ugl. lulica mi je 105mm, uzeo bi malo kracu lulicu, npr 70mm. Bi mi to pokvarilo geo? kaj bi dobio tocno...Ovak kad uhvatim volan imam taman lufta u laktovima, ali kad sam sjeo na Nikov bajk cak mi se malo i dopalo kad imam jos vise lufta u laktovima. Jel bi dobio taj osjecaj sa kracom lulicom a da ne zeznem geo... Nadam se da ste me shvatili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18924 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Kracom lulicom nećeš zeznuti geo već samo "zeznuti" - promijeniti položaj tijela - više budeš uspravan tj. ne toliko ispružen prema volanu. I naravno kada se spuštaš, volan ti je "bliže" bradi. Pitanje je samo da li će ti taj novi položaj odgovarati tj. da li će te boljeti leđa i sl. na usponu odnosno normalnoj vožnji. Ja imam lulicu od 40mm i pokazalo se da mi više odgovara "volan u trbuhu" nego kada sam imao lulicu od 90mm. Spust također, volan mi je više po bradom i težište mi je više u centru bicikla što mi odgovara. P.S. još jedna stvar koje se može "promijeniti" - obzirom da je lula kraća, više si "na leđima" nego ispružen i zbog toga ti se može dogoditi da na malo jačem usponu "moraš zubima uhvatit volan" ![]() ![]()
![]() If you're in control, you aren't going fast enough. Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 07.02.2012. u 17:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18925 |
Premium
|
Mislim da ce mu pasati s obzirom da ima XL Stumpjumpera FSR, a nije da je visok 2m ![]() Komotno se mozes igrati i sa sirinom volana, IMHO, kraca lulica i siri volan ce ti bolje leci nego trenutni setup...samo je sad pitanje koliku lulicu i koliko sirok volan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18926 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
I to sto Nik kaze, kad sam ga kupovao sjeo sam na L ramu i stvarno sam imao osjecaj da mi je mala, i premjestao sam se s jedne na drugu i ova mi je vise odgovarala..Onda sam ponovno nakon 2 mj. isao u Proteu i sjeo na L da se riješim demona i sjedio sam ko na skuteru, mozda zato kaj sam navikao na xc geometriju hardtaila od prije, ali nema potrebe sad o tome, kaj je tu je, nije da se pigam i mučim. Nego jel imate prijedlog koju da zemem velicinu. Spec ima 95 mm, 75mm, 60mm uzeo bih si njihovu sad koju ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18927 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Uzmi 75 lulu i tipa 710 volan. Dalje eksperimentiraš lako rezanjem ili proširivanjem volana. Zapravo uzmi samo lulu, volan možeš proširiti adapterima koji se uprešaju u volan, to ti je 50kn, bolje nego 200 za novi volan. 660 je daleko preusko, a 110 te definitivno hoće bacit preko volana na nizbrdici. - E da i ako pod "Specialized ima lule 77. 90 itd" misliš da se nadaš išta od tog nać u Protei odma da te razočaram. Ja sam ih gnjavio 3 mjeseca za lule i jedino imaju te neke džinovske 120 i sl. Niti Specialized, niti Truvativ, niti Crankbrothers. Uvijek "baš dolaze". Al ak nabaviš specialized lulu odnekud ja bezeciram onaj petokraki topcap ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 07.02.2012. u 19:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18928 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18930 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Ja sam vidio u Protei u staklenom ormariću bijelu lulu od valjda metar i na njoj taj topcap, pa sam pretpostavio. Niš jack kupi onda ramu pa meni prodaj taj cap za 50kn XD
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|