Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2012., 17:59   #18721
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Tako da sam dosao do zakljucka da treba bike podignut okomito da zrak u potpunosti izadje van.
Budem probao pa javim. Iako velim, u potpuno sličnom položaju (kao okomit bajk) je meni bila kočnica prije odzračivanja (ručica gore, čeljust visi okomito dolje).
Staro 02.02.2012., 18:09   #18722
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Budem probao pa javim. Iako velim, u potpuno sličnom položaju (kao okomit bajk) je meni bila kočnica prije odzračivanja (ručica gore, čeljust visi okomito dolje).
Ajd da bez podjebavanja odgovorim.

Sličan sam problem imao sa deorama 535 starim, pred 2 godine cca. I isto tako je puštala na rezervaru.

Držanje kočnice u skroz okomitom položaju ne pomaže po mom iskustvu.

Vjerujem da ne radite krivo, ali potrebno je razmaknuti klipove u potpunosti, toliko da oni gotovo uđu u čeljust "u minus". Ako je potrebno treba ispustiti višak ulja. Kad si tak razmaknuo čeljusti treba izmijeniti cijelu tekućinu u sustavu sa povremenim tuckanjem po čeljusti uz otvoren spremnik. U spremniku maknite onu pločicu ako još uvijek postoji ista koja pokriva rupicu kroz koju klip uvlači ulje da nesmetano može izlaziti/ulaziti zrak/ulje.

Tek kad ste nanovo napunili sustav uljem onda slijedi "odzračivanje", opet lupkanje i tak to, ali mora se moć to sredit.

Što se brtve i slinjenja tiče, e to mi se dogodilo kad sam provozao bajk po temperaturama ispod nule kad je guma očito izgubila svojstva. Nikako nisam mogao dobiti da ne curi. Može se eventualno probati skuhati u vreloj vodi guma da eventualno dobije na elastičnosti, ali ne da se deformira, pitanje je hoće li uspjeti, pucam u prazno...
Problem sam riješio tak da sam malo silikona stavio po rubovima poklopca i zatvorio te pustio da se osuši. Jest da je grunf, ali radi ko zmaj i nisam imao problema poslije ni na -10°C

Dakle, napominjem, vjerujem Vuco i čuks da znate kak se to radi, ali eto, ako pomogne vama ili kome drugome nek bude tu...
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2012., 18:22   #18723
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
A probat cemo. Jbg, nemam sta za izgubit, samo mogu dobit.

Uostalom, silikon se lako makne tako da to nije nikakav problem.

Btw, sto se tice ovih nasih kocnica, serija 2012 te 2011 xtr, poklopac se uopce ne treba skidat kod odzracivanja. Zato i imas onaj saraf na rezervaru.

Btw2, sto se tice dog naginjanja bajka okomito. Prednja kocnica mi uvijek isto koci i hod rucice je uvijek isti, nebitno da li je bajk na ravnoj podlozi ili ne. Dok kod zadnje na ravnom je ok, al cim nagnem bajk vise ne hvata tako da sam zbog tog zakljucio da zrak ne izadje sav van.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2012., 18:32   #18724
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ma ja sam prije odzračivanja maknuo pakne i stisnuo klipove do kraja. Išli su unutra i u "minus" ali nisu htjeli tako ostati jer ih je kvad ring vraćao nazad na nulu (sustav nije bio sigurno prepunjen uljem jer je bio gore otvoren). Da bi ostali u minusu, trebao se kvad ring pomaknuti još više...

Rupica više nije pokrivena (nema pločice). Jedna je veća rupa, jedna manja.
Staro 02.02.2012., 18:42   #18725
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Di je nestala Shimanova "set and forget" osobina?

@Vuco
Po ovom sto vi i čuks kemijate, onaj moj Elixir je bio mila majka

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2012., 19:54   #18726
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
661 Evo knee guards za 300kn, Na slikama izgledaju kao novi.

Ja sam isto mislio dopunit ulje u kocnice al kada vidim da mi sve radi OK onda se drzim one stare: If it ain't broken, don't fix it
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2012., 20:05   #18727
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Ako ti rade kako treba onda ih ne diraj. Eventualno si podesi polozaj rucice i to je to.
Staro 02.02.2012., 21:21   #18728
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Evo, danas opet išao odzračivati i nije i dalje tvrda ručica, ali je pak bolje nego zadnji puta. Čak se i manje treba pumpati (ali opet se treba sitno).

Još jedno-dva takva bleedanja i bit će to tip-top

EDIT:
E da, kakvi su planovi za vikend ? Subota ili nedjelja ?
Staro 02.02.2012., 21:37   #18729
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Prica se da je cuks u 10h kod tunela
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2012., 21:42   #18730
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Citiraj:
EDIT:
PcE kolektivno sankanje ???

Željac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2012., 21:50   #18731
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Sve su prilike da bi cuks i mogao bit u 10h kod tunela. Jebo me pas, makar isao sam. Saaaaaaam
Staro 02.02.2012., 22:19   #18732
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Iskreno, ja ak bih išao, ne bi da to bude u 10, već malo kasnije, 11-12h. Ak niš drugo da me sunce malo više grije.

Najgore mi je što vele da gore puše vjetar od 35-40kmh i da je osjećaj vjetra (Wind chill) -25°C . Gore balaklava, naočale i na usponu te dolje nešto ispod trenirke. Samo, ostaju noge. Treba riješiti hladnoću u stopalima, jer teško da će tu pomoći duple čarape...

EDIT:
Stopala, prsti na nogama - na to mislim.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 02.02.2012. u 22:38.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2012., 22:33   #18733
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Meni je za stopala jos najlakse. Najgore je za prste na nogama. Ali ako cu se konstantno kretat bez odmora biti ce ok
Staro 02.02.2012., 22:43   #18734
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

A na spustu milina

Ja si sve vise i vise razmisljam da bas i nisam tolko lud da idem gore
Staro 02.02.2012., 22:47   #18735
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Citiraj:
Dečki, uplatio mi je Sasa povrat poreza. Kad se oduzme provizija od paypala na transakciji i konvertiranje u dolare, ostalo je 97.16$ (u pravilu je uzeo 3 eura na transakciju i još 40 na konverziju).
ja se nadam da ti se 0 tu omakla...

Pazite sad računicu:
1. DaBomb Headspin naba (tnx Željac) je 350kn s konverterima za sve moguće osovine
2. recimo Syncros DP25 obruč za 260kn
3. bilo kakve žbice, ali reda radi recimo DT običnjače ili Sapim Race - 120-200kn
4. Pletenje za 100kn

Dakle ništa niti posebno niti fensi, opet jebenih 900kn. Ja ću se ranit. Hr cijene
Staro 02.02.2012., 23:06   #18736
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
ja se nadam da ti se 0 tu omakla...

Pazite sad računicu:
1. DaBomb Headspin naba (tnx Željac) je 350kn s konverterima za sve moguće osovine
2. recimo Syncros DP25 obruč za 260kn
3. bilo kakve žbice, ali reda radi recimo DT običnjače ili Sapim Race - 120-200kn
4. Pletenje za 100kn

Dakle ništa niti posebno niti fensi, opet jebenih 900kn. Ja ću se ranit. Hr cijene
Prvo je 3€, a drugo je 40kn. Omakla mi se valuta.

Što se kotača tiče, sad vidiš zašto ekipa cijeni svoje 400kn, a imaju Shimano 525 nabe. Moš ti složit bolje, ali ne za tu lovu.

Samo bih nadodao, DT Swiss 2.0 žbice su 3kn komad sa niplom u Bizmarku. Pletenje je skupo, doma si sam napleteš kotač, glavno da su žbice spojene sa niplama kako treba (a za to ima vodiča na netu) i malo zategneš i onda daš kotač na centriranje samo - ispadne te 30ak kuna.
Staro 02.02.2012., 23:21   #18737
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Kupim ja rabljenu nabu za 100kn i promijenim lagere za još 100 pa sam ušparo 150 i super.
Kupim rabljeni ili novi kotač skinut s bajka za 60-70% maloprodajne cijene i tu ušparam 100kn.
Kupim vulgaris žbice i kao što si rekao, sam ih spletem i odnesem nekom ko će ih centrirat za pivu, i eto me za 500kn s "novim" kotačem.
Poanta je da nenadjebiv kotač kupim za 900, a moram izmišljat toplu vodu za polovnjaka od 500. Gdje je sredina?
Nije ni bitno.
Staro 02.02.2012., 23:25   #18738
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Sam kaj nisi tu uracuno trosak od jedno 300kn vise za heben kotac koje ces morat platit za konverter jednog dana kada bus uzimao drugu vilju.

Bome da sam u tvojoj situaciji niti ja ne znam kaj bi napravio. Mislim da bi radje sparao za neki nenadhebiv kotac pa da imam unutarnji mir nego da se uhvatim kak se zderem u sebi jer sam ka mogao kupit, a uzeo sam drugi.
Staro 02.02.2012., 23:39   #18739
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Sad mi je žao kaj ti nisam poklonio onak kotač sa 20mm nabom, kaj sam imao. Barem nas ne bi tu klistirao
Staro 02.02.2012., 23:44   #18740
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Ja te educiram.

To što tvoja subverzivna naručivanja s Superstara i nelegalan uvoz podrivaju demokratske temelje države je druga stvar.

Bajkmanija - HopeProII (zlatna)+XM719(crni)+SapimRace crne (2.0-1.8-2.0)=156€. Taman ispod granice za uvoz. Ja naručim, oni spletu za 2 tjedna kak su brzi, dobim kotač a povrat negdje oko Dana Republike i GG.

Onda ću te klistirat cijelim putem niz Sljeme kad ćeš me trebat ulovit.
Staro 02.02.2012., 23:53   #18741
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Y U mad ?

Ružno će ti bajk izgledati sa napred zlatnom nabom, a iza - crnom. Što znači da ćeš morati iza uzimati kad tad zlatnu nabu. Može opet Hope 2, pa ćeš platiti kotač 256€ i ti ćeš morati nekako prevariti državu !
Staro 02.02.2012., 23:59   #18742
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Dok ja skupim za zadnju Hope2 nabu bit ćemo u EU već. Rađe bi umro nego zakinuo državu.
Wooo mogu nadodat za zlatne niple, oću s njima bit brži? Brijem da da.
Staro 03.02.2012., 00:20   #18743
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Kad vec spominjete kotace, moj je ipak prije Strmopeci zavrsio na servisu...jedno 3 zbice su bile dobrano spigane - kotac nije bio za voziti se na njemu - ekipa iz Protee u roku odmah sredila je stvar.

Meni je ta 12-ica famozna, obicno u onim kanalima dignem kamencinu pa imam ravnanje masinice, ili rama popije koji zvucni udarac odozdola tak da mi zvoni u usima, ili pak kao zadnji puta poberem neku granu pa mijenjam zbice i ravnam kotac - u svakom slucaju staza na kojoj sam do sada ima najvise stete na bajku.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 00:22   #18744
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
...
To što tvoja subverzivna naručivanja s Superstara i nelegalan uvoz podrivaju demokratske temelje države je druga stvar.

Citiraj:
Rađe bi umro nego zakinuo državu
Ček Sile koliko si ti ono platio davanja državi dok si uvezao svoju vilju?

Ali moram priznat da si u nezavidnoj situaciji, sjebao si kotač, ako ćeš pravit novi, trebao bi ga napravit da ce jednoga dana ic i na 20TA, ali to naravno poskupljuje cijeli proces koji je ionako poprilično skup.

Na tvom mjestu bi si probao uzet neki vulgaris kotač za tipa 200 kn, mislim da se to da nac na DB, tek toliko da se mozes vozit i naravno malo vise pažnje bi obratio na dveća po šumi, cisto reda radi

Usput sparaj novce za 20TA vilju i kotac i kad budes spreman, tj bude odgovarajuca situacija onda ovo prodas i kupis drugu vilju i kotač.

Staro 03.02.2012., 00:25   #18745
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Sile, il kupi jeftini kotac na db koji je skinut s novog bajka za 200/300kn il kupi najbolje kaj si mos priustit

u prvom slucaju ce te bolit dupe da ga skrsis za godinu dana, a u drugom, kak ti max veli, neces se bar grist jer nisi dao 200kn vise za pravu stvar

makar, na tvom mjestu bi radje isao na jeftilen kotac koji ce izdrzat sezonu i onda presao na 20mm kotac i vilicu, nisi spicko pare, a mozes stedit za pravu stvar i vozit se u isto vrijeme.. kad vec oces 20mm vilicu

kaj se tice novog deorea, nemam neko iskustvo s kocnicama al ovu mogu jednim prstom stisnut na cm do volana, medjutim pumpanje na nis ne utjece, mogu pumpat do sutra i rucica ce se isto ponasat tak da mislim da zraka ne bi trebalo bit unutra, mozda bi bilo bolje da je malo tvrdja ali ovak na prvu kocnica grize jako dobro

edit: dobro srale, kaj prepisujes i kak si posto prije mene
hash je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 00:52   #18746
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
mislim da je glavni problem taj kaj su prema siletu svi predobri svi bi mu nesto posudili, svi bi mu dali koristan savjet, uvijek tople rijeci za toplog brata sileta.

sjebo si kotac, za onakav kakav hoces nemas/nedas pare, a ovo kaj ima na dbu za 200kn ti se ne svida jer ti ne pase uz boju ruza za usne

ionak si iducih mjesec dana doma zbog ovog ledenog doba, stavi odma vilicu u oglas za 20% vecu cijenu nego kaj ocekujes, mozda se zakelji kakav zagi, 2pac ili neko vec. prodaj to, do onda nabavis kotac i klikas f5 na ponudi dijelova u iscekivanju P:rs rvltn 20mm - 1400kn
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 00:56   #18747
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Da, najbolje da odmah vilicu pošalje 2pacu, Vuco ima podatke za slanje, pa ti on lovu uplati dok nadje brata i novce

Staro 03.02.2012., 01:12   #18748
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
EDIT:
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Sve su prilike da bi cuks i mogao bit u 10h kod tunela. Jebo me pas, makar isao sam. Saaaaaaam
Mogli bi opet gurati, prsti budu gorili, zima nebude, stajati se netreba, zajebancija vrhunska

Citiraj:
Dok ja skupim za zadnju Hope2 nabu bit ćemo u EU već. Rađe bi umro nego zakinuo državu.
300kn, 3kg, kompletan 20mm tenk FTW

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 07:46   #18749
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Sljeme je na -16 danas ujutro

Vi koji idete na Sljeme, sretno vam bilo
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 08:41   #18750
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:

zato kupis od mene RM3
salvarez je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno