Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2012., 01:08   #18241
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Kam mislis ic?

If you're in control, you aren't going fast enough.

Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 26.01.2012. u 01:54.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 09:32   #18242
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
najs..vuco sad kad probas feder amortizer nebus se vise dao na zracni..ak nebudes dizo vilicu cak bi se i mogo popest negdje s ovom mrcinom..
danielzg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2012., 09:47   #18243
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kakav je plan za subotu, konkretno za spust me zanima?
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 09:49   #18244
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
pa spustamo se na NN
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 09:55   #18245
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Max pa to je standardni način
Staro 26.01.2012., 10:11   #18246
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Da dočaram tko je probao. Kao Enduro od Maxa sa otvorenim propedalom. Tako nešto je osjećaj na bajku.
Mene uhvatila morska bolest
murina je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 10:28   #18247
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

@Sile

Ova kaciga koju imamo Cuks, Onyx i ja. 661 Comp II mi je skroz OK, gledo sam i ja tu evolution al mi se nije davalo 1kkn za nju u MP.

Sada je izasao valjda nasljednik compa II i zove se Shifted mislim da je to ista kaciga samo je drugacija grafika na njoj i ova bijela mi je bas sexy

NIje mi nesto pretjerano vruce u njoj po ljeti bilo dok se vozis, naravno kada stanes i kada nema protoka zraka da je onda vruce u njoj al cim krenes je ok.

Kaciga je ispod 1kg tak da je i dosta lagana.

@Nik

Ja sam isto razmisljao da nam ne treba FF kaciga za ovo kaj mi vozimo i gledao sam da bi si kupio 661 Recon il neku slicnu, al sam onda dosao do zakljucka da je dovoljna sam neka sitnicu pa da se desi nekaj lose tak da cu za sada ostat na toj kacigi.

Al naravno da bilo koje AM ture po velebitu il negdje drugdje sa tom kacigom bas i necu moc napravit jer mi se nece dat cijelovrijeme biti sa njom na glavi.
Staro 26.01.2012., 10:36   #18248
danielzg
Registered User

isto tak ti moze past avion na glavu kad hodas po cesti...mozda sa prevelikim oprezom samo izazivate padove..meni osobno bi samo poremetila koncentraciju 1kg na glavi..al tko voli nek izvoli
Staro 26.01.2012., 11:24   #18249
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Mislim da je spuštanje niz Sljeme s biciklom ipak rizičnije od hodanja po cesti
Da si zube prosipam na Sljemenu pa mislim da si to nikad nebi oprostio
Tih 1kg na glavi me ne smeta, niti mi oduzima koncentraciju jer kad se ful ufuram u vožnju ne vidim niti kapljice blata koje mi se nakelje na naočale recimo...

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Al naravno da bilo koje AM ture po velebitu il negdje drugdje sa tom kacigom bas i necu moc napravit jer mi se nece dat cijelovrijeme biti sa njom na glavi.
Naravno, za to se uzima drugačiji tip kacige i kada bi takve ture radio nebi uopće razmišljao da uzmem svoju kacigu nego bi kupio neku drugu
Staro 26.01.2012., 11:39   #18250
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Bome sam prisustvovao isto kao i destro (on se bolje sjeca jer je bil drito iza njega) kada je jedan decko (damir iz DSG-a) sa FF kacigom pogodio u drvo, drito sa dijelom di je sljepoocnica, da je imao kahlicu ne bi se bas tak dobro proveo.

Tak da mi na spustu fakat nije problem na glavi imat FF kacigu

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Mene uhvatila morska bolest
Ovo sam tek maloprije skuzio

Ti sa mora pa da imas morsku bolest
Glavno da ja na usponu ne osjecam "jos" kak mi boba. Vuco se je vozil iza mene odmah poslje adolfovca i reko da boba dosta iako mi je bio ukljucen propedal

Meni za sada to jos ne smeta
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2012., 11:45   #18251
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Kad smo vec kod ff kacige mogu rec da se ni Destro nebi dobro proveo da je imao kahlicu na bulji kad je otreso preko onog kamena na 18-20.

Tad se bas i nije stigao docekat na ruke pa si mogu mislit kakvog bi veselja bilo da je imao kahlicu.

U 99% slucajeva ces se uvijek docekat na ruke, al onaj 1% ce biti zajeban kad se ne docekas. Bolje sprijecit nego lijecit

EDIT: i sto je najbolje, ff mi uopce ne smeta kad idem nizbrdo, sve se dobro vidi, a nije ni teska.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 12:05   #18252
danielzg
Registered User

onda super..hocu rec da ima nesta i u tehnici spustanja,procjeni staze itd a ne samo se zaletit ko muha bez glave i onda se oslanjat na opremu itd..ili svi imate fulke od neznam kolko(previse) hoda pa svladavanje prepreka na stazi nebi trebo biti problem a sljeme je xc brdo..
Staro 26.01.2012., 12:06   #18253
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Ti sa mora pa da imas morsku bolest
Na moru nemam morsku bolest :P

Ma bio mi je premekan u odnosu na Skotija (tvrd rep, tvrda vilica ) pa mi se zamantalo kad sam napravio krug Sigurno je med na spustu, ne znam kako je penjat se sa takvim bajkom jer namam iskustva sa FS-ima
murina je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 12:19   #18254
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Nitko mi ne vjeruje da idem lakse ubrdo sa njime nego kaj sam isao sa Norcom kojem je vilja bila spustena na 80mm hoda.

Tu dajem veliku ulogu GEO bajka jer je Seat tube angle na Enduru: 74.5, a Norco: 71 i na Norcu mi je teziste bilo vise iza i zato sam se teze penjao.

Jos me bajk nije niti jednom bacio na usponu, jedino me je bacalo na ledja na dotki na onom usponu tek zadnjih 10m, ovo ostalo sam prosao ko od sale

Za sada sam super zadovoljan bajkom. sada se sam trebam jos vise opustit i naucit neke stvari i biti cu jos bolji
Staro 26.01.2012., 12:25   #18255
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Citiraj:

@Sile

Ova kaciga koju imamo Cuks, Onyx i ja. 661 Comp II mi je skroz OK, gledo sam i ja tu evolution al mi se nije davalo 1kkn za nju u MP.
661 Comp koliko košta i kakva je, više je nego odlična i prezadovoljan sam s njom - 560kn i 650g (deklarirano 600g).

Iskreno da nisam lijeno đubre i da imam mjesta kam stavit, furao bi gore i body armor (naravno kupit ga treba ) jer zaštite nikada dovoljno pa ni na našem xc sljemenu - da treba magarca teglit gore ak znam da bi me zaštitio, vokao bi ga gore. Dovoljan je samo kamenčić i sitan bad luck da prednji kotač nekam ode neplanski i fijuuuu - emergency room here I come.

P.S. Ili 2die4 iza pa da te pokupi

Staro 26.01.2012., 12:32   #18256
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Nitko mi ne vjeruje da idem lakse ubrdo sa njime nego kaj sam isao sa Norcom kojem je vilja bila spustena na 80mm hoda.
Ja ti vjerujem. Lakse mi se penjat sa Feltom nego sa Konom iz razloga sto mi je zadnji kraj non stop uz tlo, ne skace kao na Koni ako naletim na neku neravninu.

Citiraj:
LOL
Staro 26.01.2012., 12:42   #18257
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor Onyx Pregled postova
661 Comp koliko košta i kakva je, više je nego odlična i prezadovoljan sam s njom - 560kn i 650g (deklarirano 600g).
di si ti naso da je teska toliko pa toliko nije teska niti Archi Enduro

ja sam nasao da je teska oko 950g

Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Ja ti vjerujem. Lakse mi se penjat sa Feltom nego sa Konom iz razloga sto mi je zadnji kraj non stop uz tlo, ne skace kao na Koni ako naletim na neku neravninu.
ma nisam mislio da mi je zadnji kotac skroz uz podlogu, nego iz razloga jer me je skoro pa cijelo vrijeme bacalo na ledja na NOrcu na usponu. fakat sam se borio da idem uz brijeg
Staro 26.01.2012., 12:48   #18258
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
..hocu rec da ima nesta i u tehnici spustanja,procjeni staze itd a ne samo se zaletit ko muha bez glave i onda se oslanjat na opremu itd.
Tocno to, treba konstantno dizati tehniku/skill, biti svjestan svojih granica i nema problema.
Poanta je voziti se brzo, imati apsolutnu kontrolu nad bajkom i jos malo lufta za nepredvidjene situacije, a ne jurisati nizbrdo "NN" bez kontrole tako da bajk vozi vozaca i onda se pol spusta spasavati od izlijetanja i skoro poginuti na "tricky" mjestima.

Citiraj:
Iskreno da nisam lijeno đubre i da imam mjesta kam stavit, furao bi gore i body armor (naravno kupit ga treba ) jer zaštite nikada dovoljno pa ni na našem xc
Bas sam htio napisati za vas s FF kacigama da sad morate nabaviti i body armor, jer jedno bez drugoga ne moze

Ali ajde, ako se osjecate sigurnijima, nakrcajte na sebe stogod hocete.

Ja sam najsigurniji onda kad bajk ide tamo gdja ja hocu, brzinom koju ja odredim i kad bajk postane dio tijela i reagira trenutno, kad se cula izostre i kad se vozi kao da je to najbolja voznja u zivotu - e, to se trazi
...a to se postize kontinuitetom i kilometrazom a ne 2-3 voznje mjesecno i pun q. nepotrebne zastitne opreme na stazi tipa 18-20.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 13:07   #18259
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Citiraj:
di si ti naso da je teska toliko pa toliko nije teska niti Archi Enduro

ja sam nasao da je teska oko 950g
Isprike, moja greška, siguran sam da sam negdje vidio da je težila 600g (ebay,CRC itd.) no eto izvagao je i pokazuje ravno 850g

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Poanta je voziti se brzo, imati apsolutnu kontrolu nad bajkom i jos malo lufta za nepredvidjene situacije, a ne jurisati nizbrdo "NN" bez kontrole tako da bajk vozi vozaca i onda se pol spusta spasavati od izlijetanja i skoro poginuti na "tricky" mjestima.

Ja sam najsigurniji onda kad bajk ide tamo gdja ja hocu, brzinom koju ja odredim i kad bajk postane dio tijela i reagira trenutno, kad se cula izostre i kad se vozi kao da je to najbolja voznja u zivotu* - e, to se trazi
...a to se postize kontinuitetom i kilometrazom a ne 2-3 voznje mjesecno i pun q. nepotrebne zastitne opreme na stazi tipa 18-20.
Točno to Nik, slažem se no sitnica kao FF mi nije problem tegliti. Znaš i sam da nejdem baš NN dolje već ovo pod *

Čuks i FF je već druga priča

Staro 26.01.2012., 13:11   #18260
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Ovakve rasprave su pointless, odabir je osobni, niko nikog ne tjera na ovu ili onu kacigu
Da mi oprema smeta više nego mi koristi jednostavno ju nebi ju nosio na Sljeme

Naravno da skill utječe na sigurnost ali i logično je da sigurnosna oprema utječe na sigurnost

Najbolje od svega mi je kad ljudi kupe štitnike tek nakon kaj se nešto dogodi... (ne prozivam nikoga nego je to u dosta slučajeva tako, nažalost)
Staro 26.01.2012., 13:13   #18261
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
vjerojatno smo svi mi koji imamo ff kacige do sad imali par situacija u kojima smo skoro ostali bez zubiju, a mozda i sjebanih celjusti tak da, nek bude teza 3 puta, nek bude neprakticnija i ruznija, kaj god. kaciga mi je do sad redovito spasavala celjust i kozu predivnog mi lica, a te sam srece da uvijek kad padam, uvijek mi nesto uletava u podrucje ispod brade ili oko brade, vrata itd.

ako imas ruksak, armor je stvarno nepotreban na takvim stazama, al ff kaciga po meni definitivno nije.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 13:31   #18262
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Čuks i FF je već druga priča
Jbg, ja cesto malo prebrzo uletim pa se desi sranje, al ajd.

Citiraj:
Najbolje od svega mi je kad ljudi kupe štitnike tek nakon kaj se nešto dogodi... (ne prozivam nikoga nego je to u dosta slučajeva tako, nažalost)
To se meni desilo. Jbg, da sam bio pametniji ranije bi ih kupio, al ajd. Sad je kasno za kajanje.

Steta je jedino sto jednostavno nemam vremena za provozat se gore osim vikendom (ako i tada) pa se onda vozim cca 4-5 puta mjesecno sto je jako malo.

Da imam vremena isao bih definitivno i 5 puta tjedno, al jbg, ne mozes i ovce i novce.

No nedam se. Sam sebi kazem "bit ce bolje"

Btw, mozemo ovu raspravu komotno stopirat. Svatko nosi zastitnu opremu za koju misli da mu treba il ce mu trebat, svatko se vozi na svoj nacin, netko sporije/netko brze, netko i malo previse riskira al ajd, sve su to cari brdskog biciklizma, uzivanja u prirodi i pumpanja adrenalina
Staro 26.01.2012., 13:34   #18263
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Slažem se da prekinemo raspravu...
Čuki jel još cure kočnice?
Ja sam svoje sredio, sad grizu ko dabar a ne ko krezuba baba
Staro 26.01.2012., 13:35   #18264
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:

Molim lijepo!!!!!!!

Prevrtiti na 8:40 kome se neda gledati sve

Na tu izjavu ima pravo samo Sile , BTW, to se desilo na istoj toj vožnji

Btw, WOW!!! Pogotovo zadnji dio!
https://contour.com/stories/me-follo...-in-san-romolo

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 13:43   #18265
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Slažem se da prekinemo raspravu...
Čuki jel još cure kočnice?
Ja sam svoje sredio, sad grizu ko dabar a ne ko krezuba baba
Zadnja jos uvijek cini mi se nesto kenjavi. Mamicu joj jarecu.

Raskopat cu to vjerojatno u subotu i probat sredit za nedjelju tako da se mogu ic vozit.

Opet mi je nekako gnjecava za razliku od prednje koja radi ko beba.
Staro 26.01.2012., 14:08   #18266
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Ako je gnjecava onda nema ulja...tak je bar kod mene bilo...
Ja sam napunio sistem uljem, brutala napumpao kočnicu da bude tvrda, povezao vezicom ručicu da ostane stisnuta, otvorio rezervar i nalio još ulja koliko je otišlo u sistem kod pumpanja ručice
Nakon toga je fini tvrd osjećaj na ručici ostao
Staro 26.01.2012., 14:14   #18267
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

To sa podvezivanjem bi mogao probat. Al prije toga moram vidjet zasto mi je ulje curilo iz rezervara. Kocnice su nove, nebi smjelo nigdje pustat ulje van.
Staro 26.01.2012., 14:18   #18268
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Molim lijepo!!!!!!!

Prevrtiti na 8:40 kome se neda gledati sve

Na tu izjavu ima pravo samo Sile , BTW, to se desilo na istoj toj vožnji
Bilo je škakljivo i stal si na jedvite jade tj. izbjegao me, cijelim putam sam te čuo da si mi za petama kod kočenja

Sile nije bio te sreće

Staro 26.01.2012., 14:24   #18269
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Prvo pozdrav svim bajkerima na ovom topic-u, pa da krenem sa navedenim problemom.
Odlučio sam kupiti bicikl, a pošto nisam više u toku s tim stvarima, trebao bi savjet oko kupnje.
Sam razlog kupnje bajka je poskupljenje TRAM karte,a i malo rekreacije ne škodi .
Najveći problem je što sam jako ograničen budžetom, znači kupio bi neki rabljeni bajk.

Bicikl mora bit relativno čvrst, jer se nekad znam vozit ko majmun. Al prvenstveno bi služio za vožnju po gradu, do posla, faxa ugl po bicikl stazi i slično. Sumnjam da bi išao na Sljeme ili slično.
Visok sam 192-3cm, a težak oko 111-112kg.
Ko klinac sam imao ovaj bajk: TREK 4000
Najradije bi kupio isti takav, eventualno veći, jer taj bajk mi je previše prirasao srcu no na žalost morao sam ga se odreći jer bratu su ukrali njegov pa sam mu dao svoj.
Jedini uvjet je da bajk ne smije imati amortizere jer nikad nisam imao takav bajk i ne volim ih nit sam naviko na to.

Pitanje na koje ne znam odgovor je:
Gdje kupiti rabljeni bicikl?
Koju veličinu rame trebam?
I ako nekome padne na pamet neki model bicikla da znam guglat po oglasnicima.

Zadnje izmijenjeno od: domina. 26.01.2012. u 14:31.
domina je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2012., 14:41   #18270
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

po ovome kaj si reko di bi se vozio ja bi gledao neki treking bajk. A velicina L ili XL to moras probati jer je od marke do marke bajka drugacija.

I nisi reko do koliko para bi isao.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno