|
![]() |
#1771 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne znam gdje se tocno nalaze temp senzori na ovoj grafi, ali koliko vidim najtopliji dijelovi su na sporednim dijelovima (na kojima mozda ni nema senzora). Uzevsi u obzir ona mala drek hladjenja na njima i los protok plus jedan kvad (ne vidim jel bilo OC-a) ... ne znam, cini mi se moguce ako su gazili sve komponente zajedno ... Steta sto nisam izmjerio na ovoj svojoj sa stock coolerom ... nisam je niti jednom upalio s njm ![]() @ micek_kc: Kakve su ti tremperature?
![]() |
#1772 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ok ... 4850 se griju... to svi znam valjda nitko nije spomeno ovo npr : http://www.behardware.com/articles/7...teristics.html why? kako vidim po rezultatima testa glasnija je od ove single shrota by ati 4850 na testu... em što je veća (pa grije onda valjda i više kućište) glasnija, skuplja a plus vjerojatno dobijete kukanje cviljenje ckvrčanje pištanje i što još ide uz "The Way It's Meant To Be Played" aj dobro nemojte me sad napast odmah ![]() nvidia je ipak bolja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1773 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1774 |
Señor Audiophile
|
@Jooj: Ipak je poveca razlika u potrosnji/disipaciji (barem 60-70W) da bi se mogle raditi nekakve usporedbe. Kod HD4850 kartica ni ovo nije zanemarivo: "The Radeon HD 4850 illustrates very well the whole problematic of cooling systems for GPUs. The biggest criticism of this card is its temperature, even when at idle, AMD having calibrated its cooling system to prioritise quietness. The cooling system only kicks in at very high temperatures. The card is therefore quiet but gets very hot."
![]() |
#1775 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Kad bi uzimao 4850,išao bi osobno na moćnobojku,veoma solidan cooler ima, zaobišao bi Sapphire i Gainward,eventualno ako nema PCS-a kako sam napisao prvo,onda Club 3D,isto odličan cooler. Single šrot je očajan na Sapphireu,riješio sam je se valjda u 2h. ![]() Ovako nešto,ali bila je i jedna drugačija zadnji put kad sam bio u HG-Spotu. http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010716 Ovako ja mislim : http://www.powercolor.com/global/pro...ProductID=5828 ili klub tride: http://www.club3d.nl/products/produc...product_id=139 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Señor Audiophile
|
![]() |
#1777 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Dobra je ta tvoja računica za onoga tko to zna i hoće,taj i može.Ko družba pere kvržice. ![]() ![]() Ja sam imao neko vrijeme moćnobojku ovu play! , sad se trsim ugrabiti što povoljnije za burazov komp ovu klub tride,pa ćemo vidjeti i nju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Señor Audiophile
|
Istinu zboris ![]() Nego ... malo prisluskujem na XS-u sto rade s ovim karticama i bome su totalno ponoreli ... Njihove kartulje su redom modane (Hex editori, pencil modovi, RBE/ATIflash ...) na 1.2 - 1.5 V ![]() Veli decec (iz vel'ke jabucice) da mu cist ok radi kartica uz GPU na 850, a mem na 1150 MHz ![]() Koliko sam skuzio dobije oko 25% u igrama ... EDIT: Ovi fakat nisu normalni ![]()
![]() |
#1779 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Plus di je još OC 4870 kartice. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
sta nije veci gust kloknit nesto jeftinije i dobit perf neceg skupljeg i tako usparat koju paru za pivu nego dat parsto kn vise za 4870? cijeli taj oc kopncept je danas osho u tri pm cini mi se, a klincijada se otima za procove od 1000 oera i grafe od 500$ pa kazu da su oc-eri... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1781 | |
Banned
|
Citiraj:
Nije fora uopće u vrijednosti clockanog hardvera,nego samo u zdravoj pameti i logici. Čemu cijediti 20% sa tim aftermarketom ako u startu odmah kupiš za tu lovu 4870 koje performanse dobiješ tim potezima,nepotrebno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Señor Audiophile
|
Postoji jedna mala "caka" ... ljudi uzimaju after-market kulere jednim dijelom zbog sto tiseg rada kompa (a drugim zbog (pre)visokih temp). Jednostavno, svatko tko jednom stavi kvalitetan hladnjak, teska srca se vraca na bilo kakvo stock hladjenje. Pogotovo ako su to recimo X2 kartulje (kao sto je to kolega Omega u svom najnovijem testu docarao), a npr. ostatak kompa je 400-800 RPM. Bez obzira bilo rijec o 4850/70/90/X2 modelu, blagodati kvalitetnog hladnjaka su uglavnom preporod za korisnika. Ovo se odnosi na one koji su skloni "petljanju" po HW-u fkors (za sve ostale tu je MestrKard ![]()
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 06.08.2009. u 05:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Molim pomoć! Napajanje (Chieftec 450W) mi ima samo jedan 6 pinski konektor, a vidim da 4850 zahtijeva takva dva, da li će mi grafa raditi ako spojim samo jedan. Jel se može to nekako riješiti a da ne kupujem novo napajanje. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Premium
|
Ups ... izgleda a sam ja zazujao nesto .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Premium
|
Uzeo sam Powercolora sa 1gb rama, i AC L2pro coolerom, kartica je odlična, nečujna u radu a u loadu ne prelazi 60 C . Super zadovoljan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
Premium
|
Protis, 900 cuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1793 |
Premium
|
Spphire od 1gb dodje 866kn, a moja s ovim coolerom 50 kn više. Tihi rad je bio prioritet, mislio sam uzeti neku najjeftiniju+aftermarket cooler, al to bi me minimalno 1000kn izašlo. A 4870 nemogu goniti zbog napajanja ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
Why so serious
|
Ma jaoooo, možeš je gonit bez problema, napajanje ti je ok! Trebao si uzet 4870, sa ovim monitorom bi ti jako dobro došla! http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?...X-HD-487A-YHFC http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=23874&servisID=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
mozda drzi vise do tisine,nego do gejmanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Why so serious
|
Kaj ne shvaćaš? On je mislio da mu je napajajne preslabo, a i ova xfx nije mlažnjak, je da bi bila bučnija al zato je i bolja, a i kasnije si nađe opet s1 ili slično rabljeno i opet ima bolje hlađenje od ovog sad na 4850...a izašlo bi ga možda 120kn skuplje kaj i nisu neki novci kad več kupuješ takav rang kartice! Da mu nije za gaming ostavil si bi ovu di sad ima! Al kaj je tu je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Premium
|
Upravo tako, 4870 nisam previše razmatrao zbog zagrijavanja/buke, tihi rad je mi je bio najbitniji a da sam isao na 4870+ aftermarket cooler to je min 1200kn ... tako da dobio sam ono što sam tražio, kartica je tiša od starog 4670 a ima bolje performanse. A i nisam neki hardcore gamer, tako da mi sad par FPSa više manje ne igra neku ulogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Guest
|
gdje kupit neki hladnjak tipa Artic Twin Cooler za ovu grafulju . Nigdje nema ni web shopovi , ADM...nešto slično tražim a da nije AC S1 + dodatni vent. Osim Linksa ostali IT dućani podsjećaju na mrtvačnice i PEVEC -like mjesta po stanju lagera... |
![]() |
![]() |
#1799 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1800 |
Guest
|